MeteoAmbient J. L. Gallego

 • Meteoambient + Meteotemps 287 – La restauració de l'abocador del Garraf
  Escolta àudio

  Meteoambient + Meteotemps 287 – La restauració de l'abocador del Garraf

  L'abocador del Garraf ha estat una de les agressions més dures del massís. La vall d'en Joan, colgada d'escombraries portades durant dècades viu una restauració. L'estat actual i les accions futures amb Eloi Badia, regidor de Presidència, Aigua i Energia de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de Medi Ambient de l' Àrea Metropolitana de Barcelona i Carles Vàzquez, director de Neteja i Gestió de Residus de l'Ajuntament de Barcelona

  Pregunta: Continua sent l'abocador del Garraf el principal lloc on van a parar les escombraries de l'Àrea Metropolitana de Barcelona?
  Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'abocador del Garraf ha estat una de les agressions més dures del massís. La vall d'en Joan, colgada d'escombraries portades durant dècades viu una restauració. L'estat actual i les accions futures amb Eloi Badia, regidor de Presidència, Aigua i Energia de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de Medi Ambient de l' Àrea Metropolitana de Barcelona i Carles Vàzquez, director de Neteja i Gestió de Residus de l'Ajuntament de Barcelona Pregunta: Continua sent l'abocador del Garraf el principal lloc on van a parar les escombraries de l'Àrea Metropolitana de Barcelona? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Meteoambient + Meteoterra 286 – Setmana de la Natura del 26/05 al 05/06
  Escolta àudio

  Meteoambient + Meteoterra 286 – Setmana de la Natura del 26/05 al 05/06

  La Setmana de la Natura és l'esdeveniment ambiental més important de Catalunya: la setmana de l'any amb més activitats ambientals i més diverses, que implica a milers de persones. Cal prendre consciencia del seu valor i de la seva preservació. Oriol Baena, Membre de la Xarxa de Voluntariat Ambiental, i Marc Vilahur, president de la Xarxa de Custòdia del Territori, ens guia durant aquest setmana

  Pregunta: Quants quilòmetres recorrerà la Ultra Clean Marathon?
  Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Setmana de la Natura és l'esdeveniment ambiental més important de Catalunya: la setmana de l'any amb més activitats ambientals i més diverses, que implica a milers de persones. Cal prendre consciencia del seu valor i de la seva preservació. Oriol Baena, Membre de la Xarxa de Voluntariat Ambiental, i Marc Vilahur, president de la Xarxa de Custòdia del Territori, ens guia durant aquest setmana Pregunta: Quants quilòmetres recorrerà la Ultra Clean Marathon? Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Meteoambient 285 – Barcelona, una de les ciutat més sorolloses del món
  Escolta àudio

  Meteoambient 285 – Barcelona, una de les ciutat més sorolloses del món

  Ets sensible al soroll? El soroll és una de les agressions ambientals que causen més malalties físiques i psíquiques a les persones. José Luis Gallego ens presenta dades sobre la ciutat de Barcelona que et sorprendran.

  Pregunta: Segons l'OMS, quin és el llindar de tolerància al soroll?
  Premi: Una ampolla de cava gran reserva Barrica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ets sensible al soroll? El soroll és una de les agressions ambientals que causen més malalties físiques i psíquiques a les persones. José Luis Gallego ens presenta dades sobre la ciutat de Barcelona que et sorprendran. Pregunta: Segons l'OMS, quin és el llindar de tolerància al soroll? Premi: Una ampolla de cava gran reserva Barrica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient 284 – El pes del món rural en la societat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient 284 – El pes del món rural en la societat

  Cada cop som més urbanites, però no hem de descuidar ni donar l'esquena al món rural. Un bon funcionament del món rural és sinònim de societat avançada. Marc Costa, ambientòleg i tècnic de la Fundació del Món Rural + Marc Riera, director de la Fundació del Món Rural ens mostra el pes que té el sector rural sobre la societat.

  Pregunta: Quin dia es va iniciar la campanya sobre pedagogia de gestió del medi natural?
  Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Cada cop som més urbanites, però no hem de descuidar ni donar l'esquena al món rural. Un bon funcionament del món rural és sinònim de societat avançada. Marc Costa, ambientòleg i tècnic de la Fundació del Món Rural + Marc Riera, director de la Fundació del Món Rural ens mostra el pes que té el sector rural sobre la societat. Pregunta: Quin dia es va iniciar la campanya sobre pedagogia de gestió del medi natural? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 283 – Un perillós peix amenaça la Mediterrània
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 283 – Un perillós peix amenaça la Mediterrània

  La Unió Europea ha posat en marxa un projecte per combatre la presència d'una temible espècie exòtica que amenaça la biodiversitat marina del Mediterrani. José Luis Gallego ens diu quin peix és i per quines raons és temible.

  Pregunta: Com s'anomena el perillós peix marí que envaeix el Mediterrani?
  Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Unió Europea ha posat en marxa un projecte per combatre la presència d'una temible espècie exòtica que amenaça la biodiversitat marina del Mediterrani. José Luis Gallego ens diu quin peix és i per quines raons és temible. Pregunta: Com s'anomena el perillós peix marí que envaeix el Mediterrani? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 282 – I tu què prefereixes: orenetes o mosquits?
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 282 – I tu què prefereixes: orenetes o mosquits?

  Aquí teniu el millor remei i el més ecològic per eliminar els mosquits: l'oreneta. Les característiques d'aquestes aus, la quantitat de mosquits que és capaç de menjar-se un individu i una família amb José Luis Gallego.

  Pregunta: Quants mosquits pot consumir una sola oreneta al dia?
  Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí teniu el millor remei i el més ecològic per eliminar els mosquits: l'oreneta. Les característiques d'aquestes aus, la quantitat de mosquits que és capaç de menjar-se un individu i una família amb José Luis Gallego. Pregunta: Quants mosquits pot consumir una sola oreneta al dia? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 281 – Un llop a les Gavarres
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 281 – Un llop a les Gavarres

  Un atropellament d'un llop al municipi empordanès de Mont-ras, en ple centre de la Costa Brava, ha agafat per sorpresa a tots. No es tenia coneixement de la seva presència a les Gavarres. N'hi ha més? Què significa? Quin és l'estat de la natura en aquest indret? José Luís Gallego ens ho explica

  Pregunta: A quina comarca s'ha produït el primer atropellament d'un llop a Catalunya?
  Premi*: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un atropellament d'un llop al municipi empordanès de Mont-ras, en ple centre de la Costa Brava, ha agafat per sorpresa a tots. No es tenia coneixement de la seva presència a les Gavarres. N'hi ha més? Què significa? Quin és l'estat de la natura en aquest indret? José Luís Gallego ens ho explica Pregunta: A quina comarca s'ha produït el primer atropellament d'un llop a Catalunya? Premi*: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 280 – Aigua envasada en ampolles de plàstic
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 280 – Aigua envasada en ampolles de plàstic

  Bevem aigua envasada amb residus de plàstic? Josep Lluís Gallego ens presenta el resultat de l'informe de l'organització OrbMEDIA després d'analitzar 250 mostres d'aigua mineral envasada en ampolles de plàstic.

  Pregunta: Quin tant per cent de les aigües envasades que s'han analitzat estan contaminades per plàstic?
  Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Bevem aigua envasada amb residus de plàstic? Josep Lluís Gallego ens presenta el resultat de l'informe de l'organització OrbMEDIA després d'analitzar 250 mostres d'aigua mineral envasada en ampolles de plàstic. Pregunta: Quin tant per cent de les aigües envasades que s'han analitzat estan contaminades per plàstic? Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu + MeteoAmbient 279 – Refugi de la Feixa
  Escolta àudio

  MeteoNeu + MeteoAmbient 279 – Refugi de la Feixa

  Descobrim un indret idíl·lic entre Guils Fontanera i l'estany de Malniu, el refugi de la Feixa. Un lloc acollidor on els guardes Raquel Navarro i Jorge Fernández us faran sentir com a casa. Ells ens parlem del refugi, de l'entorn i de la sostenibilitat.

  Pregunta: Un dels elements que fan sostenible el refugi és el seu estalvi energètic en la mesura del possible. Quin element destacat està relacionat amb l'aigua?
  Premi: un forfet per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira aquesta temporada

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobrim un indret idíl·lic entre Guils Fontanera i l'estany de Malniu, el refugi de la Feixa. Un lloc acollidor on els guardes Raquel Navarro i Jorge Fernández us faran sentir com a casa. Ells ens parlem del refugi, de l'entorn i de la sostenibilitat. Pregunta: Un dels elements que fan sostenible el refugi és el seu estalvi energètic en la mesura del possible. Quin element destacat està relacionat amb l'aigua? Premi: un forfet per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira aquesta temporada >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 278 – Primer projecte comunitari d'energia eòlica
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 278 – Primer projecte comunitari d'energia eòlica

  L'energia eòlica no és exclusiva de les grans empreses energètiques. El poble també pot actuar. Us presentem "Viure de l'aire", el primer aerogenerador d'Europa amb participació popular. Miquel Cabré, partícip, i Pep Puig, promotor del projecte, ens presenten l'objectiu de "Viure de l'aire", els esforços i el que ha implicat al territori.

  Pregunta: Què val una participació?
  Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'energia eòlica no és exclusiva de les grans empreses energètiques. El poble també pot actuar. Us presentem "Viure de l'aire", el primer aerogenerador d'Europa amb participació popular. Miquel Cabré, partícip, i Pep Puig, promotor del projecte, ens presenten l'objectiu de "Viure de l'aire", els esforços i el que ha implicat al territori. Pregunta: Què val una participació? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris

  Els propietaris dels boscos del Montseny es mouen entre la preservació de l'entorn, l'explotació i l'impacte generat per la gran afluència de turistes. Units en l'Associació de Propietaris del Montseny, parlem dels seus objectius amb Francisco de Puig, president de l'Associació de Propietaris del Montseny, Josep Mataró, membre de la junta i silvicultor, i Rafel Catafal, responsable de la gestió de l'Associació.

  Pregunta: Quina superfície aglutina l'associació de propietaris del Montseny?
  Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els propietaris dels boscos del Montseny es mouen entre la preservació de l'entorn, l'explotació i l'impacte generat per la gran afluència de turistes. Units en l'Associació de Propietaris del Montseny, parlem dels seus objectius amb Francisco de Puig, president de l'Associació de Propietaris del Montseny, Josep Mataró, membre de la junta i silvicultor, i Rafel Catafal, responsable de la gestió de l'Associació. Pregunta: Quina superfície aglutina l'associació de propietaris del Montseny? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 276 – Ciutat del Cap sense aigua
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 276 – Ciutat del Cap sense aigua

  Ciutat del Cap, segona ciutat de Sud-àfrica serà la primera gran ciutat del món de suspendre el subministrament d'aigua potable a causa de la greu sequera que hi ha. José Luis Gallego ens en dona tots els detalls.

  Pregunta: Quina gran ciutat del món està a punt de repartir cartilles de racionament d'aigua potable?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ciutat del Cap, segona ciutat de Sud-àfrica serà la primera gran ciutat del món de suspendre el subministrament d'aigua potable a causa de la greu sequera que hi ha. José Luis Gallego ens en dona tots els detalls. Pregunta: Quina gran ciutat del món està a punt de repartir cartilles de racionament d'aigua potable? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 275 – L'oli de palma i els últims orangutans
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 275 – L'oli de palma i els últims orangutans

  La massacre d'orangutans és constant a Borneo i Sumatra i és on es concentra bona part de l'oli de palma que es consumeix al món. José Luis Gallego ens treu la bena dels ulls i ens explica la magnitud de la tragèdia.

  Pregunta: quina superfície de selva ha desaparegut a Borneo per plantar-hi palma: la meitat, un 60% o el 80%?
  Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La massacre d'orangutans és constant a Borneo i Sumatra i és on es concentra bona part de l'oli de palma que es consumeix al món. José Luis Gallego ens treu la bena dels ulls i ens explica la magnitud de la tragèdia. Pregunta: quina superfície de selva ha desaparegut a Borneo per plantar-hi palma: la meitat, un 60% o el 80%? Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 274 – La males arts de la indústria alemanya de l'automòbil
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 274 – La males arts de la indústria alemanya de l'automòbil

  La indústria automobilística alemanya del dièsel es resisteix a desaparèixer. José Luis Gallego ens presenta aquest escàndol que va destapar la premsa alemanya d'una indústria disposada a tot.

  Pregunta: A quin país s'ha gestat el dieselgate?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o Esquí de Fons

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La indústria automobilística alemanya del dièsel es resisteix a desaparèixer. José Luis Gallego ens presenta aquest escàndol que va destapar la premsa alemanya d'una indústria disposada a tot. Pregunta: A quin país s'ha gestat el dieselgate? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o Esquí de Fons >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + MeteoTemps 273 – Avià, el poble més eficient i sostenible del país.
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + MeteoTemps 273 – Avià, el poble més eficient i sostenible del país.

  Avià ha fet una aposta perquè tota l'energia que consumeixen els edificis municipals sigui d'una comercialitzadora d'energia renovable. Però això va molt més enllà. Josep Subirana, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Avià, ens explica com ho han aconseguit i els nous reptes de futur.

  Pregunta: Podem dir que el poble d'Avià és el municipi líder a Catalunya en eficiència i sostenibilitat?
  Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, un de gingebre, un de pol·len, gelea i pròpolis i agredolç de castanyer i 2 pots de mel de 125 g, un de castanyer i un altre de nous, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Avià ha fet una aposta perquè tota l'energia que consumeixen els edificis municipals sigui d'una comercialitzadora d'energia renovable. Però això va molt més enllà. Josep Subirana, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Avià, ens explica com ho han aconseguit i els nous reptes de futur. Pregunta: Podem dir que el poble d'Avià és el municipi líder a Catalunya en eficiència i sostenibilitat? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, un de gingebre, un de pol·len, gelea i pròpolis i agredolç de castanyer i 2 pots de mel de 125 g, un de castanyer i un altre de nous, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut