TOTS ELS ÀUDIOS

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 06/04/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 06/04/2020

  Hem començat la setmana al "Popap" escolar de la Mariola Dinarès amb aquest temari: A la classe d'infantil, els "Contes per estar-se a casa" de la Sílvia Cóppulo. A la classe de primària, ciència amb Pep Duran, professor de química a la Universitat de Girona, que ens ensenya a fer missatges secrets amb tinta invisible i revelar-los. A la classe de secundària, llengua amb Josep Maria Virgili, catedràtic jubilat de llengua, que ens explica trucs per evitar incorreccions lingüístiques. Hem sortit al pati amb els companys d'IcatKids, Guillamino i David Its Me, i l'Elisabet Pedrosa, realitzadora de "L'ofici d'educar" ha fet la seva tutoria diària amb la mestra Raquel Salamades.

 • Jordi Puigneró: "El 5G no s'endarrerirà i millorarà la qualitat de les videoconferències"
  Escolta àudio

  Jordi Puigneró: "El 5G no s'endarrerirà i millorarà la qualitat de les videoconferències"

  Mariola Dinarès entrevista el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, just quan entra en funcionament la Hackovid, la convocatòria de desenvolupadors que han d'aportar solucions a l'aplicació ConfinApp que ha d'ajudar les persones ara i sobretot en l'etapa postconfinament. Puigneró parla de l'èxit de la convocatòria, de la digitalització que està vivint el país, de la privadesa de dades, confirma que internet aguantarà i tria quin és per ell el millor sistema per fer videoconferències.

 • "Coronamakers", una xarxa de solidaritat per fer mascaretes
  Escolta àudio

  "Coronamakers", una xarxa de solidaritat per fer mascaretes

  Al "Popap", Mariola Dinarès entrevista Daniel Cruz, un dels coordinadors de la xarxa de "makers" que utilitza la tecnologia 3D per fer mascaretes contra la Covid-19. Ha explicat com recullen diferents materials de protecció de les cases dels "makers" i els porten a un magatzem de Castellar del Vallès, des d'on després es reparteix als hospitals. La setmana passada van recollir més de 800 pantalles protectores, i l'empresa Ontruck paga la benzina als transportistes que s'ofereixen a distribuir el material.

 • Popap, de 13 a 14 h - 06/04/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 06/04/2020

  Cada migdia, d'una a dues, Mariola Dinarès dirigeix i presenta el programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio. El "Popap" t'ajuda a entendre el nou entorn hiperconnectat amb eines i reflexió. És un programa de servei que vol ser útil a les persones.

 • Cinc trucs per evitar incorreccions a l'hora de parlar, amb Josep M. Virgili
  Escolta àudio

  Cinc trucs per evitar incorreccions a l'hora de parlar, amb Josep M. Virgili

  A la classe de secundària del "Popap" escolar, fem llengua amb Josep Maria Virgili, catedràtic jubilat de Llengua Catalana, que explica a la Mariola Dinarès alguns "trucs" fàcils de recordar per evitar parlar de manera incorrecta la nostra llengua.

 • Minecraft pot ser educatiu. T'expliquem com
  Escolta àudio

  Minecraft pot ser educatiu. T'expliquem com

  Roc Massaguer "Outconsumer" explica al "Popap" escolar de la Mariola Dinarès quines són les qualitats educatives del conegut videojoc Minecraft.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 03/04/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 03/04/2020

  Cada dia, Mariola Dinarès dirigeix i presenta el programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio. El "Popap" t'ajuda a entendre el nou entorn hiperconnectat amb eines i reflexió. És un programa de servei que vol ser útil a les persones.

 • Popap, de 13 a 14 h - 03/04/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 03/04/2020

  Cada migdia d'una a dues, Mariola Dinarès dirigeix i presenta el programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio. El "Popap" t'ajuda a entendre el nou entorn hiperconnectat amb eines i reflexió. És un programa de servei que vol ser útil a les persones.

 • Fem una càmera obscura en una habitació de casa
  Escolta àudio

  Fem una càmera obscura en una habitació de casa

  En dies de confinament, fem que l'exterior entri a l'interior... A la nostra habitació podem fer una càmera obscura amb les indicacions que ens dona Magda Murillo, professora d'Educació Visual i Plàstica a l'Institut Antoni Martí i Franquès de Tarragona, i fotografiar el que estem veient!

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 02/04/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 02/04/2020

  Avui, al "Popap" escolar, hem fet el següent: a la classe d'infantil, "Contes per estar-se a casa" amb Sílvia Cóppulo. A la classe de primària, art amb Maria Àngels Arbusé, professora i sotsdirectora de l'escola Bell-lloc de Girona. A secundària, fem ciència i plàstica amb Magda MURILLO, professora d'Educació visual i plàstica a l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. Sortim al pati amb Guillamino i David Its Me, i l'Elisabet Pedrosa, realitzadora de "L'ofici d'educar" fa seva tutoria diària; avui parla de l'Hospital Amic Virtual pels Nens Hospitalitzats amb Sònia Tordera, psicòloga i coordinadora de l'hospital Amic de Sant Joan de Déu.

 • Nandu Jubany i Laura Ponts triomfen amb les seves receptes en confinament
  Escolta àudio

  Nandu Jubany i Laura Ponts triomfen amb les seves receptes en confinament

  Al "Popap", Mariola Dinarès fa un xat a tres amb el cuiner Nandu Jubany i la influencer Laura Ponts, que és qui li porta les xarxes, per parlar de l'èxit de les receptes de cuina que estan penjant als seus comptes d'Instagram en aquests dies de confinament per la Covid-19. En total 40.000 persones han vist aquestes receptes tan detallades i tots dos guanyen més de 1.000 seguidors diaris.

 • Popap, de 13 a 14 h - 02/04/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 02/04/2020

  Cada migdia d'una a dues, Mariola Dinarès dirigeix i presenta el programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio. El "Popap" t'ajuda a entendre el nou entorn hiperconnectat amb eines i reflexió. És un programa de servei que vol ser útil a les persones.

 • L'illa de les emocions, filosofia per a nens de primària
  Escolta àudio

  L'illa de les emocions, filosofia per a nens de primària

  A l'aula de primària del "Popap" escolar hem parlat una mica de filosofia, amb una divertida activitat de dibuix. Ens ha guiat en aquest viatge Jordi Nomen, professor de primària i secundària a l'escola Sadako.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 01/04/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 01/04/2020

  Per si heu fet "campana" o us heu perdut alguna classe del "Popap" escolar d'avui, aquí teniu tota la matèria del dia! A la classe d'infantil, "Contes per estar-se a casa", amb Sílvia Cóppulo. A la classe de primària, fem filosofia amb Jordi Nomen, professor de primària i secundària a l'escola Sadako. A secundària, literatura amb David Vila, professor del Col·legi Sagrada Família de Sabadell. Sortim al pati amb Guillamino i David Its Me, i l'Elisabet Pedrosa, realitzadora de "L'ofici d'educar", fa la seva tutoria diària; avui amb Gloudina Greenacre, directora de natura de Wild Me, una entitat que organitza i crea programes de joc lliure.

 • Popap, de 13 a 14 h - 01/04/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 01/04/2020

  Cada migdia, d'una a dues, Mariola Dinarès dirigeix i presenta el programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio. El "Popap" t'ajuda a entendre el nou entorn hiperconnectat amb eines i reflexió. És un programa de servei que vol ser útil a les persones.