TOTS ELS ÀUDIOS

 • Popap, de 13 a 14 h - 22/05/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 22/05/2020

  Al "Popap" descobrim la vida digital confinada d'una parella d'artistes, l'actor i humorista del "Polònia" Pep Plaza i la cantant Txell Sust. Mariola Dinarès ha comentat amb diversos experts què els sembla la nova opció que ofereix Twitter de decidir qui veu els nostres tuits. Ho valoren Liliana Arroyo, doctora en sociologia i experta en innovació digital; Arnau Sanz, expert en màrqueting digital, i Xavi Aranda, expert en comunicació digital i social media. Al final del programa, Joan Arenyes ens porta Red Pèrill, pianista, teclista, compositor, cantant i productor de música electrònica, que ha llançat diversos reptes musicals des del seu compte de Twitter durant el confinament, com ara compondre una cançó amb àudios de WhatsApp.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 21/05/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 21/05/2020

  Al "Popap escolar" sentim Sílvia Cóppulo explicar el conte "Les bessones i el moll, moll, moll". Hem fet un cotxe amb scratch amb Laura Pueyo, mestra de l'escola Rocafonda de Mataró. Meius Ferrés, cap de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de Girona, ens ha parlat de les oportunitats i els perills de les xarxes, i amb la mestra d'educació especial Raquel Martínez hem parlat de com funcionen les escoles especials durant el confinament.

 • Daniela Blume: "Cansada de la censura a Instagram, vaig decidir obrir un compte a OnlyFans"
  Escolta àudio

  Daniela Blume: "Cansada de la censura a Instagram, vaig decidir obrir un compte a OnlyFans"

  Amb Roc Massaguer analitzem l'exitosa i polèmica plataforma de pagament que ha generat molt de debat i que ha esclatat durant el confinament. La model Daniela Blume diu que a OnlyFans els seus seguidors o seguidores poden veure "el que veuria la meva parella". Ho analitzem tot plegat.

 • Popap, de 13 a 14 h - 21/05/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 21/05/2020

  Al "Popap" fem un consultori de drets digitals amb el nostre col·laborador i expert en la matèria, l'advocat Víctor Roselló. Amb ell repassem els possibles problemes de seguretat i privacitat derivats de la "nova normalitat" de l'ensenyament a distància, a més d'altres qüestions relacionades amb dret, tecnologia, xarxes i món digital. Després de conèixer les tendències i les notícies més destacades de l'àmbit digital, parlem amb Roc Massaguer "Outconsumer" i amb la model Daniela Blume d'Only Fans, una xarxa social de pagament que està experimentant un auge en temps de confinament.

 • Cursos d'alfabetització per Whatsapp en temps de confinament
  Escolta àudio

  Cursos d'alfabetització per Whatsapp en temps de confinament

  Al "Popap", Mariola Dinarès parla de la iniciativa que ha engegat la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat durant el confinament per traslladar a Whatsapp les classes d'alfabetització de dones migrades que es feien de forma presencial abans que es decretés l'estat d'alarma. Ens n'ha parlat Rosa Morón, pedagoga i formadora de Tarragona i les Terres de l'Ebre del Programa per a la Prevenció i Abordatge de la Violència Masclista de la Generalitat, i hem escoltat els testimonis de la Fàtima i la Fedueteli.

 • Popap, de 13 a 14 - 20/05/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 - 20/05/2020

  Aquest dimecres hem començat el "Popap" seguint íntegrament la compareixença del conseller d'Educació, Josep Bargalló, per explicar el pla de reobertura de centres del Departament. Però també hem parlat de la iniciativa que ha engegat la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat durant el confinament per traslladar a WhatsApp les classes d'alfabetització de dones migrades que es feien de forma presencial abans que es decretés l'estat d'alarma. Ens n'ha parlat la Rosa Morón, pedagoga i formadora de Tarragona i Terres de l'Ebre del Programa per a la Prevenció i Abordatge de la Violència Masclista de la Generalitat, i hem escoltat els testimonis de la Fàtima i la Fedueteli.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 20/05/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 20/05/2020

  Al "Popap escolar", Sílvia Cóppulo explica el conte "Un nom per a la Tiga", i a la classe de primària hem fet estructures i construccions i després ens les hem menjat gràcies al projecte Enginy-era. Entrevistem la directora de la Fira Campus Virtual, Laura Pararols, i ens fem ressò dels problemes de les escoles d'adults amb Gemma Argelaga, professora al Centre de Formació d'Adults El Roure de Polinyà. A la tutoria, Elisabet Pedrosa ens dona estratègies per motivar la canalla a aprendre des de casa amb la psicòloga Adriana Omelles.

 • Aprenem a fer un lemon drizzle, el pastís preferit pels britànics
  Escolta àudio

  Aprenem a fer un lemon drizzle, el pastís preferit pels britànics

  El forner i pagès Iván Hernández, membre de la cooperativa Mas Corcó Pagesos Forners de Manlleu, ens ensenya a fer unes postres que, segons la temporada de l'any, es poden fer amb llimona, però també amb taronja o amb mandarina.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 19/05/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 19/05/2020

  Al "Popap escolar", la Sílvia Cóppulo ens ha explicat un conte de Rudyard Kipling, "Per què la balena té la gola que té", a la classe de primària hem après a fer un pastís de llimona amb el forner i pagès Ivan Hernàndez i les noies d'"Un restaurant caníbal a Berlín". A la classe de secundària, el professor d'història Alfons Fíguls ens ha explicat l'origen de la comunicació humana i, a la tutoria, l'Elisabet Pedrosa conversa amb la mestra de secundària Xesca Vela sobre fer teatre en confinament.

 • Qui va fer el vídeo de la Barceloneta i per què?
  Escolta àudio

  Qui va fer el vídeo de la Barceloneta i per què?

  Al "Popap", Mariola Dinarès entrevista l'autor del vídeo viral. És el prestigiós videoperiodista Raül Gallego Abellán, que viu a Barcelona i va sortir a córrer. Explica que ha hagut de desmentir que el vídeo no fos real i que n'ha hagut de reivindicar l'autoria. Aprofitem per reivindicar la seva feina. Fa poques setmanes va fer un documental sobre el coronavirus per a Al-Jazeera on parla de la lluita contra la Covid-19 amb personal sanitari de primera línia de diferents llocs del món.

 • Popap, de 13 a 14 h - 19/05/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 19/05/2020

  Al "Popap" parlem de la bretxa digital en algunes escoles catalanes. Com fan les classes online? Com van les preinscripcions i inscripcions? I com s'estan preparant per al curs vinent? Ho comentem amb David Suriñach, director de l'escola Rubén Darío de Barcelona, i amb Xavier Fàbregas, director de l'escola Veïnat i portaveu dels directors de les escoles de Salt. A l'Informatiu xarxes, Mariola Dinarès parla amb el realitzador i videoperiodista Raül Gallego Abellán, autor del vídeo viral de la Barceloneta. Al final del programa, entrevistem el dissenyador Daniel Moreno, l'autor de l'animació de Will Smith amb música de Drake que ha compartit el mateix actor. En Daniel ens explica quina estratègia ha fet servir per aconseguir-ho.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 18/05/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 18/05/2020

  "Popap escolar" d'experimentació científica. A la classe de primària la mestra de l'escola Sant Esteve de Caldes de Malavella, Imma Arbusé, ens ha ensenyat a fer un rellotge de sol i un pluviòmetre, i a la classe de secundària el professor de la Zurich Schule, Carlos Rossich, ens ha explicat un mètode per extreure el nostre ADN amb materials que tenim per casa. La Sílvia Cóppulo ens ha explicat el conte "L'àguila que no volia volar", en Guillamino d'iCatKids ens ha parlat dels filtres d'Instagram i amb Elisabet Pedrosa hem conversat amb la psicòloga Elisenda Pascual sobre el confinament i el plaer infantil.

 • Koalitic, els bessons de Navàs que triomfen a tot el món des de les xarxes
  Escolta àudio

  Koalitic, els bessons de Navàs que triomfen a tot el món des de les xarxes

  Al "Popap", Mariola Dinarès parla amb el fotògraf Jordi Puig, més conegut com a Jordi Koalitic, i amb el seu germà Arnau. Formen un equip que ha aconseguit situar en 10 mesos el compte de TikTok jordi.koalitic com el més seguit a tot l'Estat, amb 16 milions de seguidors.

 • Popap, de 13 a 14 h - 18/05/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 18/05/2020

  Al "Popap" parlem de com els famosos i les marques s'han abocat a TikTok, i conversem amb el fotògraf Jordi Puig "Koalitic", i amb el seu germà Arnau, que en pocs mesos han convertit el compte jordi.koalitic en el que té més seguidors de tot l'estat. A l'"Informatiu xarxes" celebrem el Dia Internacional dels Museus amb Jaume Illa, professor de secundària i membre del Centre de Recursos Pedagògics del Bages, que ha creat un directori per fer visites virtuals a 25 museus d'arreu del món. Al final del programa, Mariola Cubells i Mariola Dinarès comenten la tele que es mira a les xarxes: com es poden mesurar bé les audiències si no es comptabilitza el consum a la carta?

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 15/05/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 15/05/2020

  Els contes són protagonistes al "Popap escolar" d'avui. A més de sentir "El doctor arreglacors" que ens ha explicat la Sílvia Cóppulo, a la classe de primària la Pepa Jiménez, mestra de l'escola Thau de Sant Cugat, ens ha explicat les seves "Petites històries des de dins", contes fets amb titelles de dit pels nens de primer i segon de primària. A "L'hora del pati" en Guillamino ens ha fet un avançament del programa especial sobre TikTok en català. I, com cada divendres, hem jugat al Kahoot.

Anar al contingut