TOTS ELS ÀUDIOS

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 08/06/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 08/06/2020

  Al "Popap escolar" hem fet ciència aplicada. A la classe de primària, amb Sílvia Planella, fundadora del projecte Enginy-era, hem après a construir catapultes casolanes i, per si provocàvem cap incendi, a la de secundària, la professora Lídia Ochoa, de l'Institut de Llançà, ens ha ensenyat a fer un extintor casolà. Sílvia Cóppulo ens ha explicat el conte "Jingming", en Guillamino ens ha donat consells per ser "youtuber" i amb l'Elisabet Pedrosa hem conegut el projecte "Regenera infants" que lidera Neus Salvó, coordinadora d'Educació a l'Institut Relacional.

 • Un doble de Donald Trump despullat i altres exemples de cultura popular a les xarxes
  Escolta àudio

  Un doble de Donald Trump despullat i altres exemples de cultura popular a les xarxes

  Mariola Dinarès entrevista l'escriptor i periodista Víctor Recort, director del curs que engega aquesta setmana l'Institut d'Humanitats de Barcelona, que es planteja el paper de les xarxes en la cultura popular. El curs porta per títol: "Desbloquejar la pantalla. Cultura popular en temps d'ansietat digital". La foto d'un doble de Trump despullat que torna a circular per les xarxes o el moviment de l'esquerra americana sorgit del #BlackLivesMatter són exemples de com funciona la nova cultura popular a través de les xarxes socials.

 • Popap, de 13 a 14 h - 08/06/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 08/06/2020

  Al "Popap", parlem de xats i bots per a l'atenció ciutadana en temps de coronarivus amb Jordi Graells, director general d'Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. A l'"Informatiu xarxes", Mariola Dinarès parla de "Desbloquejar la pantalla", un curs online sobre cultura popular en temps d'ansietat digital, organitzat pel Club d'Humanitats de Barcelona, amb el seu director, Víctor Recort. Amb la Mariola Cubells parlem de l'estrena a TV3 del film "Ara", sobre l'anorèxia, en primera persona i amb pacients reals del Centre de Patologies Alimentàries de la Clínica Bofill de Girona, en conversa amb el seu director, el metge i realitzador gironí Pere Solés.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 05/06/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 05/06/2020

  Avui ens ha quedat un "Popap escolar" molt animal! Sílvia Cóppulo ens ha explicat el conte "Un cavall al pou" , d'Àlex Rovira i Francesc Miralles. A la classe de primària hem après a reconèixer els ocells del nostre entorn amb Sandra Domingo, cap d'estudis de l'Escola Peramàs de Mataró. I ens ho hem passat bestial jugant al Kahoot que proposa Joan Arenyes!

 • TVBoy: "No vull ser un influencer. Vull que es conegui només la meva obra"
  Escolta àudio

  TVBoy: "No vull ser un influencer. Vull que es conegui només la meva obra"

  Mariola Dinarès entrevista l'artista d'art urbà conegut amb el sobrenom de TVBoy. Es diu Salvatore, va néixer a Palerm i fa 14 anys que viu a Barcelona. Amb ell parlem d'art, activisme i del canvi que han suposat les xarxes socials per a l'art urbà. Es queixa de les normatives a Barcelona i reclama un museu d'art urbà a la ciutat.

 • Popap, de 13 a 14 h - 05/06/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 05/06/2020

  Al "Popap", Mariola Dinarès descobreix la vida digital de Salvatore Benintende, l'artista urbà conegut com a TV Boy, que ha publicat el llibre "La calle es mi museo". Al final del programa, Joan Arenyes conversa amb el fotògraf de concerts Xavier Mercadé, que ha traslladat a la seva web Rockviu.cat l'exposició que havia d'haver fet al Palau Robert i que es va ajornar pel coronavirus.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 04/06/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 04/06/2020

  El conte per estar-se a casa que explica Sílvia Cóppulo es titula "Les dents voladores". A la classe de primària, la Susana Mexia, de la Zurich Schule de Barcelona, ens ha fet una classe exprés d'alemany, i a la classe de secundària la Magda Murillo, professora d'Educació visual i plàstica a l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, hem après a fer imatges en 3D. I a la tutoria, Elisabet Pedrosa parla amb el líder dels Xiula, Jan Garrido, del UsEstrimemFest, el primer Festival de Música Familiar en Streaming de Catalunya.

 • Servirà d'alguna cosa el #BlackLivesMatter?
  Escolta àudio

  Servirà d'alguna cosa el #BlackLivesMatter?

  Mariola Dinarès parla al "Popap" amb l'activista afrofeminista Desirée Bela-Lobedde i amb Kelly Isaiah, cantant del grup Koers de Lleida. Tots dos coincideixen que de racisme també n'hi ha a casa nostra i que el pateixen. Roc Massaguer "Outconsumer" ens fa un informe de les reaccions a les xarxes dels esportistes de l'NBA, empreses tecnològiques i altres influenciadors.

 • Popap, de 13 a 14 h - 04/06/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 04/06/2020

  Al "Popap", Mariola Dinarès analitza el fenomen #BlackLivesMatter dins i fora de la xarxa, amb Desirée Bela-Lobedde, comunicadora afrofeminista i activista estètica, amb Kelly Isaiah, cantant del grup Koers, i amb Roc Massaguer, "Outconsumer". A l'"Informatiu xarxes" parlem de l'acord entre el Departament d'Educació i Xnet, organització que vetlla pels drets digitals per treballar per una digitalització de les aules més segura, que tingui més cura de la privadesa de les dades, i que utilitzi servidors i programes ètics i democràtics.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 03/06/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 03/06/2020

  Al "Popap escolar", "El drac sense foc", un conte protagonitzat pel Mic i el Cincsegons que ens ha explicat Sílvia Cóppulo. La Mariona Carreras, directora de primària de l'Escola Montcau-La Mola ens ha fet cinc recomanacions per llegir aquest estiu. Hem conegut la plataforma de foment de la lectura Fiction Express i la iniciativa del Teatre Lliure "Clàssics per a criatures". A la tutoria, Elisabet Pedrosa conversa amb el sociòleg Xavier Bonal sobre què ha après el sistema educatiu arran de la pandèmia.

 • Kelly Isaiah, de Koers: "No és postureig posar un post negre a Instagram"
  Escolta àudio

  Kelly Isaiah, de Koers: "No és postureig posar un post negre a Instagram"

  Mariola Dinarès i Joan Arenyes parlen amb el líder de la banda de Lleida Koers, Kelly Isaiah, que va arribar amb la seva família de Nigèria ara fa 15 anys. És membre destacat de la comunitat africana de Ponent. El preocupa la situació dels temporers i a les últimes hores ha penjat una cançó a Instagram cantada en tres idiomes contra el racisme. Amb ell parlem del moviment #BlackOutTuesday i #BlackLivesMatter.

 • Popap, de 13 a 14 h - 03/06/2020
  Escolta àudio

  Popap, de 13 a 14 h - 03/06/2020

  Al "Popap" ens plantegem com serà la "nova normalitat" del sistema sanitari, quines són les tendències que s'imposaran en l'àmbit digital i tecnològic, i cap a on anem, en conversa amb Josuè Sallent Ribes, director de Fundació TIC Salut, i amb Yolanda Lupiáñez Rodríguez, directora de transformació digital d'aquesta entitat. A l'"Informatiu xarxes", preguntem a Jordi Farré, degà del Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya. si pot ser certa la informació que circula per WhatsApp segons la qual Google i Apple estarien instal·lant directament als nostres mòbils, sense permís, aplicacions de rastreig de la Covid-19. Al final del programa, Joan Arenyes i Mariola Dinarès conversen amb Kelly Isaiah, líder del grup Koers, un membre destacat de la comunitat africana de Lleida, que ha penjat una cançó contra el racisme a Instagram en tres idiomes.

 • Popap escolar, de 16 a 17 h - 02/06/2020
  Escolta àudio

  Popap escolar, de 16 a 17 h - 02/06/2020

  "El mar que més m'estimo" és el conte per estar-se a casa que ens explica Sílvia Cóppulo. Amb Gemma Safont, d'"Un restaurant caníbal a Berlín", i Joan Gurguí, xef de La Bikineria, hem après a fer el millor bikini del món. A "L'hora del pati", Mar Blanch d'iCatKids ens explica com podem fer activisme des de casa. Àlex Carulla, director de secundària de l'escola Thau de Barcelona, ens ha ensenyat conceptes bàsics d'emprenedoria i amb Josep Maria Aragay, a la tutoria d'Elisabet Pedrosa, hem descobert el Basket Beat.

 • El club Malasmadres exigeix al govern teletreball obligatori per conciliar
  Escolta àudio

  El club Malasmadres exigeix al govern teletreball obligatori per conciliar

  Mariola Dinarès entrevista la sociòloga Maite Egoscozabal, membre de l'anomenat Club de Malasmadres, una comunitat emocional a xarxes. Arran de la crisi del coronavirus han fet enquestes entre el més de mig milió de seguidores que tenen i han vist que, en molts casos, la situació de la dona ha empitjorat. A través d'un change.org exigeixen al govern teletreball obligatori per conciliar.

 • Tret de sortida del turisme espacial
  Escolta àudio

  Tret de sortida del turisme espacial

  Mariola Dinarès analitza amb Imma Martínez, pionera i visionària digital, el llançament de l'SPACE X d'Elon Musk. El febrer del 2020, l'assessora del govern britànic ja ens va dir que d'aquí cinc anys viuríem a la lluna amb uns iglús que està construint Norman Foster. Ara ens posa en context la fita americana aconseguida pel CEO de Tesla.

Anar al contingut