F5

S'han trobat 341 resultats.

 • La censura dels mugrons femenins a la xarxa. Per què? Com funciona?
  Escolta àudio

  La censura dels mugrons femenins a la xarxa. Per què? Com funciona?

  La sexòloga i youtuber Daniela Blume, i la impulsora del projecte artístic Nipless Aina Reig conversen amb la Mariola Dinarès sobre la censura de les imatges de mugrons de dones a internet. Expliquen coses com que Instagram és la xarxa que més ho fa o que hi ha un interès econòmic en aquesta censura: se sexualitza el cos de les dones perquè es vol guanyar diners amb ell.

 • Anna N. Schlegel: "Als EUA seria impossible tenir uns polítics empresonats"
  Escolta àudio

  Anna N. Schlegel: "Als EUA seria impossible tenir uns polítics empresonats"

  Mariola Dinarès entrevista Anna N. Schlegel, catalana instal·lada a Silicon Valley. Ara mateix és cap d'enginyeria global a NetApp, una empresa que està a 150 països i que treballa amb Apple, Amazon, Airbus o Telefónica. Està especialitzada en la globalització empresarial i en la seguretat de dades al núvol. És cofundadora d'Imagine Education Everyone, un projecte per fer escoles per als massais. També és cofundadora del programa "Women in localization", que dona suport a les dones a la indústria.

 • Judit Neddermann: "Cada cop que a OT parlaven de mi augmentaven els meus seguidors a Instagram"
  Escolta àudio

  Judit Neddermann: "Cada cop que a OT parlaven de mi augmentaven els meus seguidors a Instagram"

  Descobrim la vida digital de la cantant Judit Neddermann amb qui hem parlat de política, de Twitter i d'Instagram, de Joana Serrat, Jorge Drexler, i de la importància que té per ella la seva família.

 • Colònies i casals d'estius molt tecnològics
  Escolta àudio

  Colònies i casals d'estius molt tecnològics

  Augmenta l'oferta en casals i colònies d'estiu tecnològics, però només un 15% dels que hi participen són nenes. Parlem de les diferents propostes de lleure amb la tecnologia com a fil conductor amb Francesc Rambla, responsable del projecte bitbot.cat al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Bernat Foj, cofundador i director de Codelearn, i Anna Blázquez, responsable del Departament d'Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés

 • S'ha de dimitir per un tuit?
  Escolta àudio

  S'ha de dimitir per un tuit?

  L'exministre Màxim Huerta o l'actriu Roseanne Barr són només dos dels últims casos de persones que han tingut problemes per culpa de l'activitat a les xarxes. Avui al "Popap" Mariola Dinarès es pregunta si un tuit t'ha de deixar al carrer. En parla amb el periodista Juan Soto Ivars i amb la tuitaire Protestona.

 • Goufone, Chatu i Emfo, tres iniciatives tecnològiques fetes a Catalunya
  Escolta àudio

  Goufone, Chatu i Emfo, tres iniciatives tecnològiques fetes a Catalunya

  El "Popap" es posa al dia amb les propostes empresarials que ens volen facilitar la vida mitjançant la tecnologia. La Mariola Dinarès entrevista els responsables de Goufone (Pere Casas), Chatu-Tech (Ignasi Cairó) i Emfo (Raül Broto).

 • Tecnologia d'estar per casa amb Andreu Veà
  Escolta àudio

  Tecnologia d'estar per casa amb Andreu Veà

  Si el "Popap" hagués de fer un llibre, seria el que ha escrit Andreu Veà: "Tecnología de andar por casa" (Edicions Lid). Andreu Veà, el biògraf d'internet, passa pel "Popap" per resoldre tots els dubtes tecnològics: "Com puc ampliar la wifi de casa?", "Com puc allargar la bateria de l'smartphone?", "Com cancel·lo un correu electrònic enviat per error?", "Puc tenir cura de les plantes per control remot?" o "Com connecto la tele a internet?". Són algunes de les moltes preguntes que Veà respon al llibre i a l'entrevista.

 • El mercat asiàtic va boig per les espardenyes
  Escolta àudio

  El mercat asiàtic va boig per les espardenyes

  Aquest estiu les espardenyes tornen a ser tendència i inunden la xarxa: botigues virtuals i fotos a Instagram. La Mariola Dinarès desmitifica algunes idees preconcebudes que tenim d'aquest calçat i descobreix per què, tot i tenir 1.000 anys d'història, no passen de moda. En parla amb Andrea Vilallonga, consultora d'imatge i comunicació; Joan Carles Tasies, propietari de La Manual Alpargatera, i Clàudia Pérez, copropietària de Naguisa.

 • Com s'han organitzat les famílies sense places a la xarxa?
  Escolta àudio

  Com s'han organitzat les famílies sense places a la xarxa?

  Fa setmanes que a Twitter hi ha molt moviment relacionat amb les matriculacions per al curs que ve dels alumnes que han de fer P3. Famílies de diverses poblacions catalanes s'han constituït en plataformes digitals per fer soroll i reclamar l'educació que desitgen per als seus fills.

 • Notícies falses, dades massives i seguidors hostils: lluitem contra els anglicismes tecnològics!
  Escolta àudio

  Notícies falses, dades massives i seguidors hostils: lluitem contra els anglicismes tecnològics!

  Amb l'escriptor Màrius Serra, la cap de l'Àrea de Projectes Terminològics del Termcat, Marta Grané, i els companys lingüistes del Departament d'Assessorament Lingüístic de Catalunya Ràdio.

 • Hi ha vida més enllà del 4K a l'hora de triar un televisor de qualitat
  Escolta àudio

  Hi ha vida més enllà del 4K a l'hora de triar un televisor de qualitat

  Els paràmetres més importants que cal tenir en compte a l'hora de comprar una tele per veure el Mundial de futbol són la resolució i el processador. Ho ha explicat al "Popap" Abel Cosp, venedor especialitzat de la FNAC i fotògraf internacional de moda.

 • Video Instan: el primer videoclub de l'Estat mira al futur amb nostàlgia dels 80
  Escolta àudio

  Video Instan: el primer videoclub de l'Estat mira al futur amb nostàlgia dels 80

  Video Instan fa 38 anys que va obrir, va ser el primer videoclub de l'estat espanyol. Ara s'actualitza gràcies a una campanya de micromecenatge per canviar de local i ampliar la seva oferta: tindrà sala de cinema i cafeteria. Parlem amb l'actual propietària, Aurora Depares, de projectes de futur però també de records. Quines són les pel·lícules més llogades? Quina no li han tornat mai?

 • Treure's el carnet de conduir: una aventura digital?
  Escolta àudio

  Treure's el carnet de conduir: una aventura digital?

  Coneixem dos casos pioners en digitalització i flexibilitat horària en el sector de les autoescoles: entrevistem Enric Romero, CEO i cofundador de Dribo, i Miquel Pinel, responsable de qualitat de professors, directors i contingut de Hoy Voy. També parlem amb Víctor Rins, director de la sèrie de TV3 "Matriculats".

 • Via Sona, la revista digital nascuda d'un gran buit de la música en català a internet
  Escolta àudio

  Via Sona, la revista digital nascuda d'un gran buit de la música en català a internet

  La Mariola Dinarès entrevista Joan Camp, fundador i director de Tirabol Produccions, que edita els diaris digitals Racó Català i Via Sona, i Maria Fuster, redactora en cap de Via Sona. També parla amb el responsable de la discoteca de les emissores de la Generalitat, Isidre Gargallo.

 • Comprar en línia contamina. Com ho solucionem?
  Escolta àudio

  Comprar en línia contamina. Com ho solucionem?

  Comprar per internet és còmode però comporta que augmenti el trànsit a les grans ciutats. Hi ha moltes furgonetes o motos intentant fer entregues que sovint no es poden fer a la primera. Per trobar solucions a aquesta realitat, la Mariola Dinarès entrevista Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic; Víctor Tejedo, cofundador i cap d'operacions de Nektria, i parla amb el company Joan Garcia des de la 20a edició del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció.