F5

 • Educac, eines per a un consum digital segur
  Escolta àudio

  Educac, eines per a un consum digital segur

  Neus Riera, membre de l'equip tècnic d'EduCAC, ens explica en què consisteix aquest pla educatiu que ha tirat endavant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya. Anna Paredes, professora de cultura audiovisual de l'Institut Celestí Bellera de Granollers, ens detalla com ha anat l'aplicació de l'EduCAC al seu centre i nosaltres ho posem en pràctica a l'estudi amb alumnes de l'institut Mig Món de Súria.

 • Data Hippo, el projecte col·laboratiu que rastreja dades d'Airbnb
  Escolta àudio

  Data Hippo, el projecte col·laboratiu que rastreja dades d'Airbnb

  Mariola Dinarès entrevista Santiago Espinosa, responsable de Data Hippo, un projecte col·laboratiu que rastreja les dades de les plataformes de lloguer d'apartaments turístics com Airbnb i les fa accessibles a tothom.

 • Vtubers, presentadors, i cantants virtuals
  Escolta àudio

  Vtubers, presentadors, i cantants virtuals

  Presentadors creats amb intel·ligència artificial, youtubers virtuals, cantants que són hologrames... Aquestes tecnologies guanyen cada vegada més terreny i avui n'hem parlat amb Oscar Mayor, enginyer i fundador de l'empresa Vectrolab, que es dedica a aquestes creacions, i Cesc Garriga, responsable de l'àrea de negoci d'aprenentatge de PrevenControl.

 • Com influeixen els gegants de Silicon Valley en les nostres decisions?
  Escolta àudio

  Com influeixen els gegants de Silicon Valley en les nostres decisions?

  La consultora en cultura digital Ana Vásquez ha escrit el llibre "Quiero decidir yo", sobre com les grans empreses tecnològiques manipulen i dirigeixen els nostres gustos. Entre d'altres coses, explica que el 75% del contingut que veiem a Netflix és el que ens ha recomanat l'algoritme. Només el 25% ens l'ha recomanat algú altre. La Mariola Dinarès parla amb ella.

 • Els hàbits cibersaludables per protegir-nos
  Escolta àudio

  Els hàbits cibersaludables per protegir-nos

  El nostre mòbil té més informació del que nosaltres puguem arribar a saber de nosaltres mateixos, per això és important tenir uns hàbits cibersaludables que ens protegeixin de fraus i preservin la nostra intimitat. La Mariola Dinarès entrevista Oriol Torruella, director del CSICAT, perquè ens doni consells de seguretat i expliqui la nova campanya engegada des d'Internet Segura.

 • Consells per a compradors i venedors pel Black Friday
  Escolta àudio

  Consells per a compradors i venedors pel Black Friday

  Enmig del Black Friday i el Cibermonday, la Mariola Dinarès parla amb Llorenç Palomas, responsable d'innovació de l'empresa de serveis d'ecommerce Doofinder i director del portal Esdemarketing.com, sobre com serà el comerç del futur.

 • Què es el codi Pegi de videojocs i què signifiquen els seus símbols?
  Escolta àudio

  Què es el codi Pegi de videojocs i què signifiquen els seus símbols?

  Analitzem els videojocs més populars del mercat i com els classifica el codi Pegi. La Mariola Dinarès en parla amb Albert Murillo, periodista i director del "Generació digital" de Catalunya Ràdio, i Roc Massaguer, periodista i youtuber (és @outconsumer a la xarxa).

 • Com es farà "PoliAmor", la primera sèrie de TV3 a Instagram Live?
  Escolta àudio

  Com es farà "PoliAmor", la primera sèrie de TV3 a Instagram Live?

  L'audiovisual català està experimentant amb nous llenguatges. La nova sèrie de TV3 "PoliAmor" s'estrena diumenge a Instagram Live i, per altra banda, el creador Ivan Morales ha engegat una websèrie en 360 graus. En parlem amb Àlex Mañas, director de la sèrie de TV3 i d'un capítol de "Desayuna conmigo 360", també amb l'actriu Nausicaa Bonnín i l'instagramer Roi Sastre, protagonistes de "PoliAmor".

 • Solucions de l'Smart City Expo als problemes de les ciutats
  Escolta àudio

  Solucions de l'Smart City Expo als problemes de les ciutats

  Marta Cristià s'ha desplaçat a l'Smart City Expo i ha provat algunes de les innovacions tecnològiques per a les ciutats que s'hi presenten. A més a més, parla amb Marta Continente, responsable de Smart Cities a l'AMB. La Mariola Dinarès entrevista a l'estudi Dani Marco, director de Smart Catalonia de la Generalitat.

 • Manual per detectar notícies falses i mentides a la xarxa
  Escolta àudio

  Manual per detectar notícies falses i mentides a la xarxa

  Mariola Dinarès entrevista la periodista Clara Jiménez, cofundadora de Maldito Bulo i membre del grup d'Experts d'Alt Nivell en Desinformació de la Comissió Europea, que ens dona les claus per detectar notícies falses.

 • Aplicacions mòbils per al benestar emocional
  Escolta àudio

  Aplicacions mòbils per al benestar emocional

  Encara que sembli difícil, les noves tecnologies ens poden ajudar a superar l'estrès o a tenir un millor equilibri emocional. La Mariola Dinarès en parla amb Sílvia Lladós, creadora de Colorstheapp, i Ana Lombard, terapeuta, creadora d'Idstress.com.

 • Desmentim els tòpics del blockchain
  Escolta àudio

  Desmentim els tòpics del blockchain

  Blockchain. Tothom en parla però pocs entenen en què consisteix, i això provoca que s'estiguin estenent falsos mites sobre aquesta nova tecnologia. La Mariola Dinarès i el Carles Gómara, gerent d'Innovació d'Acció, han desmentit aquests falsos mites i han reflexionat sobre què pot canviar i què no aquesta tecnologia. A més, hem trucat a Jordi Puggalí, cap de seguretat i recerca de Scytl, i Carlos Puga, director tecnològic d'OpenTrends, per saber com treballen les empreses que ja estan aplicant o desenvolupant el blockchain.

 • Els plaers d'Internet: Saps què és el so 8D?
  Escolta àudio

  Els plaers d'Internet: Saps què és el so 8D?

  S'ha d'escoltar amb auriculars. La Mariola Dinarès entrevista Oriol Pastor, director del MIRA Digital Arts Festival, i Ludovico Vignaga, director d'Intornolabs. Parlen dels plaers a la xarxa i especialment d'una nova tendència: el so 8D. L'heu sentit mai?

 • Marc Vidal, economista: "Amb el blockchain no s'aplicaria l'impost hipotecari"
  Escolta àudio

  Marc Vidal, economista: "Amb el blockchain no s'aplicaria l'impost hipotecari"

  La decisió del Suprem que l'impost hipotecari continuï recaient sobre els clients ha provocat moltíssimes reaccions a les xarxes, com la de l'economista i conferenciant internacional Marc Vidal, que defensa que tot aquest conflicte no existiria si estiguéssim aplicant la tecnologia blockchain.

 • Quins mòbils pots regalar aquest Nadal?
  Escolta àudio

  Quins mòbils pots regalar aquest Nadal?

  Amb el periodista especialitzat en tecnologia, Marc Corredera, repassem les novetats en telefonia mòbil de cara al Black Friday i el Ciber Monday: OnePlus 6T, Huawei Mate 20, iPhone Xs...