F5

 • Black Mirror i altres interactivitats. El futur de l'audiovisual?
  Escolta àudio

  Black Mirror i altres interactivitats. El futur de l'audiovisual?

  El capítol interactiu de "Black Mirror", "Bandersnatch", ha generat un gran debat a les xarxes sobre les possibilitats audiovisuals que ofereixen les noves tecnologies pel que fa a la relació entre els espectadors i l'obra que estan mirant. Mariola Dinarès en parla amb el crític de cinema i sèries Alfons Gorina, i amb el doctor en comunicació social i professor de l'Àrea de Comunicació Interactiva de la UPF Carles Sora.

 • Arriba la tecnologia plegable i altres novetats del CES
  Escolta àudio

  Arriba la tecnologia plegable i altres novetats del CES

  Mariola Dinarès ha conversat amb el nostre expert en electrònica, Marc Corredera, sobre totes les novetats del CES, la mostra d'electrònica de consum més gran del món, que s'ha fet aquests dies a Las Vegas.

 • Internet afavoreix la ludopatia entre els joves
  Escolta àudio

  Internet afavoreix la ludopatia entre els joves

  La Mariola Dinarès ha conversat sobre els riscos dels jocs online amb dues expertes: Susana Jiménez Murcia, responsable de la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital Universitari de Bellvitge, i María Lleras de Frutos, psicòloga clínica de la Unitat de Conductes Addictives de l'Adolescent del Servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Sant Joan de Déu. Entre altres temes, ens han alertat del canvi de perfil del ludòpata, que cada vegada és més jove, i hi ha més dones addictes, i de com compliquen els tractaments la gran quantitat d'anuncis d'apostes que veiem a tot arreu.

 • Quines empreses tecnològiques tracten pitjor el català?
  Escolta àudio

  Quines empreses tecnològiques tracten pitjor el català?

  Joan Montané i Artur Vicedo ens expliquen què és Softcatalà i com ho han fet per traduir Telegram al català. A més, ens fan un rànquing de les empreses que aproven i les que suspenen en l'aplicació del català.

 • Visibilitzem la #DonaTIC
  Escolta àudio

  Visibilitzem la #DonaTIC

  Mariola Dinarès entrevista Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat, per parlar sobre els Premis Dona TIC. A més a més, conversen sobre la presència de la dona en les professions tecnològiques amb dues de les premiades, Jordina Torrents i Xantal Llavina. Mariola Dinarès va ser Premi Dona TIC el 2017.

 • Dieta o canvi d'hàbits?
  Escolta àudio

  Dieta o canvi d'hàbits?

  Amb Mònica Mercadal, creadora del web Monwellness, parlem de com podem canviar alguns hàbits per tenir una vida més sana.

 • Especial presons: "Vaig oferir a la presó tenir menys dies de permís i que em donessin un mòbil"
  Escolta àudio

  Especial presons: "Vaig oferir a la presó tenir menys dies de permís i que em donessin un mòbil"

  Recuperem el programa especial des de Brians 2 sobre l'aïllament digital dels presos. Com viuen aquesta desconnexió? Com es poden reinserir si no aprenen com funciona internet? Ens en parlen l'Antonio, el Pepe, el Jonathan i el Jorge.

 • Els secrets del Tik Tok, l'app més descarregada del 2018
  Escolta àudio

  Els secrets del Tik Tok, l'app més descarregada del 2018

  El "youtuber" Pol Gisé i el "muser" Jan Cutillas ens han explicat tots els secrets del Tik Tok, l'app de vídeos curts que està més de moda entre els adolescents i que ha estat la més decarregada del 2018, per davant de YouTube o Whatsapp.

 • Bon Nadal! Obrim el calendari d'Advent del "Popap"
  Escolta àudio

  Bon Nadal! Obrim el calendari d'Advent del "Popap"

  25 de desembre, dia de Nadal! Fa un mes que obrim finestretes del nostre calendari d'Advent virtual a la ràdio i a Instagram, i avui els tornem a obrir tots, i també l'última sorpresa! Abans, però, el nostre #ExpertPopap assessor pedagògic Juanjo Fernández fa de "hater" i reivindica l'autèntic sentit dels calendaris d'Advent.

 • Dinar de Nadal dels Influencers Popap
  Escolta àudio

  Dinar de Nadal dels Influencers Popap

  Tertúlia de xarxes, repàs de les notícies de l'any i vídeos recomanats del nostre youtuber de capçalera, Roc Massaguer; l'estrella del Tik Tok Jan Cutillas; l'instagramer El Racó de l'Hipòlit; la humorista gràfica Anabel Lorente i la youtuber i bloguera Desirée Bela.

 • Chema Alonso: "Treballem perquè es puguin fer videoconferències amb el telèfon fix"
  Escolta àudio

  Chema Alonso: "Treballem perquè es puguin fer videoconferències amb el telèfon fix"

  Mariola Dinarès entrevista Chema Alonso, un dels experts més importants de l'Estat en ciberseguretat. És un hacker que treballa en una de les empreses més grans de telecomunicacions: Telefònica. Com ell mateix diu, està "al lado del mal". Parlen d'intel·ligència artificial, de la seguretat de les nostres dades, de guerres de plataformes i de la connectivitat del futur.

 • Tinet Rubira i Manu Guix fan les seves prediccions per a la final d'"OT"
  Escolta àudio

  Tinet Rubira i Manu Guix fan les seves prediccions per a la final d'"OT"

  L'equip del "Popap", amb Mariola Dinarès al capdavant, es trasllada al Parc Audiovisual de Catalunya amb motiu de la gala final d'"Operación Triunfo 2018". La Mariola entrevista Cristina Brandner, gerent del Parc, i Tinet Rubira, director de Gestmusic, i Manu Guix, director musical d'"OT".

 • Proyecto Cuéntalo: 800.000 testimonis de violencies masclistes que no es perdran per la xarxa
  Escolta àudio

  Proyecto Cuéntalo: 800.000 testimonis de violencies masclistes que no es perdran per la xarxa

  Prop de 3 milions de tuits i 160.000 històries d'agressions, violacions, abusos o assassinats explicats per les dones que ho han patit. Això és el que ha provocat l'etiqueta #Cuéntalo, que va començar a l'abril amb un tuit de la periodista Cristina Fallarás com a reacció a la sentència de La Manada. Ara, tota aquesta informació s'ha convertit en el Proyecto Cuéntalo, i han aconseguit que totes aquestes històries no es perdin pel món de Twitter. Han agafat tots aquests tuits, els han tret de la xarxa, els han analitzat i n'han extret unes conclusions. La Mariola Dinarès n'ha parlat amb la periodista especialitzada en anàlisi de dades Karma Peiró, una de les promotores del projecte.

 • Catalunya és otaku
  Escolta àudio

  Catalunya és otaku

  El Club Super3 va programar "Bola de drac" als anys noranta i va fer que els catalans s'enamoressin del manga. Fa més de vint anys que el Saló del Manga omple els seus pavellons, i durant la resta de l'any és Norma Editorial qui manté l'esperit otaku encès. En parlem amb el seu director, Òscar Valiente.

 • La innovació al lloc més íntim de casa: els vàters del futur
  Escolta àudio

  La innovació al lloc més íntim de casa: els vàters del futur

  La unitat mòbil del "Popap" es desplaça fins a Roca Barcelona Gallery per descobrir les innovacions en el bany. La Mireia Izard i la Mariola Dinarès entrevisten Josep Congost, director de disseny i innovació de Roca, que els parla dels Smart Toilets i les noves mesures que està aplicant la companyia per estalviar aigua i energia.