TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 95 resultats.

 • "Perspectiva", l'arquitectura a Catalunya Ràdio, 11/03/2019
  Escolta àudio

  "Perspectiva", l'arquitectura a Catalunya Ràdio, 11/03/2019

  Els tècnics d'AMB ens expliquen les propostes del PDU, el pla director urbanístic metropolità, que es presenta a la ciutadania en la forma de "Metròpolis de ciutats", una exposició itinerant que viatjarà els pròxims mesos pels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Analitzem la situació de les dones al sector de la construcció amb les aparelladores catalanes i el projecte Women can build. A "BIMtour", avui, parlem de la propera cimera europea del BIM, European BIM Summit 2019, que es farà a Barcelona del 10 al 12 d'abril. També ens apropem a l'edició barcelonina del congrés Architect@work i repassem les bases dels premis Barcelona Building Construmat. Arquitectura hospitalària, avui amb Mario Corea. En companyia d'Ivan Sánchez, del despatx Batlle i Roig, descobrim l'última fase del Camí del Bosc, la seva intervenció al cementiri de Roques Blanques del Papiol. Acabem el programa amb els actes previstos per a aquest març a l'Any Jujol, "Jujol140".

 • Mario Corea, exportant el sistema sanitari català a l'Argentina
  Escolta àudio

  Mario Corea, exportant el sistema sanitari català a l'Argentina

  Continuem el nostre periple pels arquitectes catalans especialitzats en arquitectura hospitalària, avui al despatx de Mario Corea, tota una institució en aquesta especialitat des que va arribar a Catalunya, l'any 1976, sota els auspicis de Josep Lluís Sert, amb qui tenia una relació professional i gairebé fraternal. Des de l'any 2015, impulsa i exerceix la direcció acadèmica del Laboratori Arquitectura Hospitalària Barcelona, on s'ha proposat impartir, compartir i desenvolupar el bo i millor de l'arquitectura hospitalària catalana amb les noves generacions d'arquitectes, alhora que treballa de valent a Sud-amèrica en la construcció d'hospitals que segueixen els paradigmes de la sanitat catalana.

 • BIMtour: L'European BIM Summit 2019
  Escolta àudio

  BIMtour: L'European BIM Summit 2019

  L'European BIM Summit 2019, programat a l'Auditori AXA de l'Illa Diagonal, pels dies 11 i 12 d'abril, centra l'atenció del nostre BIMtour d'aquest mes de març, com sempre en companyia d'Ignasi Pérez Arnal, director de BIM Academy.

 • Camí del Bosc, de Batlle i Roig
  Escolta àudio

  Camí del Bosc, de Batlle i Roig

  Encetem un periple pels camins rurals i viaranys que remodelen al territori els arquitectes catalans. Avui, per començar aquest periple, descobrim el Camí del Bosc, la remodelació del cementiri de Roques Blanques, al Papiol, del despatx Batlle i Roig; un projecte que teníem pendent de visitar des de fa mesos, després dels diversos premis que ha guanyat durant l'any 2018. Ho fem en companyia del director del departament de Paisatge de Batlle i Roig, Iván Sánchez.

 • PDU: El futur urbanístic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a l'abast de tothom
  Escolta àudio

  PDU: El futur urbanístic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a l'abast de tothom

  Les propostes del PDU, el Pla Director Urbanístic Metropolità, es presenten a la ciutadania en forma d'exposició itinerant, "Metròpolis de ciutats", que viatjarà durant els propers mesos pels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ara és a Barcelona, a l'antiga fàbrica de ca l'Alier, del Poblenou, fins al 19 de març, i tot seguit farà escala a l'Espai Cúbic de Viladecans, del 27 de març al 10 d'abril. Us n'expliquem tots els detalls amb Josep M Carreras, que és el Director dels Serveis d'Urbanisme d'AMB, i Xavier Mariño, el cap del Servei de Redacció d'aquest PDU.

 • Passejant per l'Architect@work Barcelona 2019, repassem la convocatòria dels premis BBConstrumat
  Escolta àudio

  Passejant per l'Architect@work Barcelona 2019, repassem la convocatòria dels premis BBConstrumat

  Architect@work 2019 arriba a Barcelona amb el tema central "Llum i arquitectura", amb intervencions d'Aryanour Djalali, de DNA Arquitectes; Pablo Garrido, de B720 Fermín Vázquez Arquitectes; Gabriel Schiavon, de Lagranja Studio, i Enric Batlle, de Batlle i Roig. Mentre se celebra aquest saló al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, els dies 13 i 14 de març, BBConstrumat escalfa motors per al mes de maig i durant aquest mes tanca les convocatòries de candidatures als seus premis, comissariats per la Fundació Mies van der Rohe. Els repassem en companyia d'Anna Ramos, directora de la Fundació.

 • Women Can Build, les dones a peu d'obra!
  Escolta àudio

  Women Can Build, les dones a peu d'obra!

  Avui us parlem de Women Can Build, un projecte de foment de la igualtat d'oportunitats entre gèneres dins d'un sector tan àmpliament masculinitzat com és el de la construcció. El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona acull aquest dimarts, 12 de març, la taula rodona "Dones a la construcció", on es posa a debat aquesta qüestió. També la demarcació barcelonina del mateix col·legi, el CAATEB, presenta aquest mes de març una comissió d'igualtat amb el mateix objectiu. En parlem amb Carme Domènech, que és membre de la junta de govern del CAATEG, i l'enginyera civil Anna Sánchez.

 • Propostes de l'Any Jujol: Una fira modernista a Sant Joan Despí, "escape rooms" i visites guiades
  Escolta àudio

  Propostes de l'Any Jujol: Una fira modernista a Sant Joan Despí, "escape rooms" i visites guiades

  Entre les propostes previstes per a aquest mes de març a l'Any Jujol, Jujol140 destaquem les que ens porten fins a Mallorca i al Camp de Tarragona. A la catedral de Mallorca, el 21 de març, en el context de l'exposició "Jujol a la seu", taula rodona sobre la intervenció de Josep Maria Jujol i d'Antoni Gaudí al temple; el 23 de març, visita guiada a les obres de Josep Maria Jujol al Camp de Tarragona: la parròquia de Sant Salvador del Vendrell, la Casa Bofarull, el santuari de la Mare de Deu de Montferri i la capella del Mas Carreras. Però sobretot no us perdeu l'interessant "escape room" que ens han preparat a Torre de la Creu de Sant Joan Despí i la Fira Modernista dels dies 16 i 17 de març.

 • La retina fotogràfica de Sigurd Lewerentz, al COAC de Girona
  Escolta àudio

  La retina fotogràfica de Sigurd Lewerentz, al COAC de Girona

  Fins a l'11 de març, la sala La Cova del COAC a Girona acull una curiosa exposició sobre Sigurd Lewerentz. De fet, és la segona exposició sobre l'arquitecte suec que presenten en menys d'un any perquè durant els primers mesos del 2018 el mateix comissari d'ara, el també arquitecte i amant de la fotografia Josep Maria Torra, ens proposava un viatge fotogràfic per les arquitectures de Lewerentz. La curiositat d'aquesta segona proposta és que les fotografies que ara podem veure les va fer el mateix Sigurd Lewerentz l'any 1909: "Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia".

 • "Perspectiva", l'arquitectura a Catalunya Ràdio, 11/02/2019
  Escolta àudio

  "Perspectiva", l'arquitectura a Catalunya Ràdio, 11/02/2019

  Revisem el pla de millora de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs i Platges Metropolitans de l'AMB. Tot seguit anem fins a la Fabra i Coats a visitar "Besòs, a noble ecosystem", que mostra la recuperació mediambiental del riu Besòs des d'una percepció artística. El capítol del BIMtour d'aquest mes ens porta fins a Tarragona. Parlem de l'Any Bauhaus a la Fundació Mies van der Rohe, i de l'Any Jujol, "Jujol 140", a Sant Joan Despí i Mallorca. Reportatge sobre l'exposició de l'arquitecte Josep Maria Pericas i Morros al Museu de l'Art de la Pell de Vic. El restaurador Jordi Bonet ens parla la rehabilitació de dos excel·lents vitralls del segle XIV que ja es poden contemplar a la basílica de Santa Maria del Mar. Acabem el programa a la videoinstal·lació d'Isaki Lacuesta "Les imatges eco", al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.

 • "Unveiled Affinities. Quaderns in Europe", arquitectura i crítica a Catalunya a la dècada del 1980
  Escolta àudio

  "Unveiled Affinities. Quaderns in Europe", arquitectura i crítica a Catalunya a la dècada del 1980

  La seu barcelonina del COAC acull "Unveiled Affinities: Quaderns in Europe", un recull de memòries i experiències de diversos arquitectes, articulades a redós de la revista Quaderns d'Arquitectura en els números publicats entre el 1981 i el 1991. Sentim Josep Lluís Mateo, que era el director de la revista durant aquest període. Alguns dels arquitectes que intervenen a la mostra: Marcel Meili, Jacques Herzog, Stephen Bates, Cino Zucchi, Christian Rapp o Jan de Vylder. Oberta al COAC fins al 10 de març.

 • Propera parada del BIMtour: 20 de febrer, Tarragona
  Escolta àudio

  Propera parada del BIMtour: 20 de febrer, Tarragona

  El capítol del BIMtour d'aquest mes ens porta fins a Tarragona. Com sempre, en companyia del director de BIM Academy, l'arquitecte Ignasi Pérez Arnal. Amb ell també parlem de la cinquena edició del Congrés Europeu del BIM, programat a Barcelona pel mes d'abril, i dels continguts de les darreres conferències que s'han fet. L'última, a Sant Sebastià, centrada en la gestió d'edificis de consum zero.

 • "Arquitectura i crítica": Ignasi de Solà-Morales a La Virreina
  Escolta àudio

  "Arquitectura i crítica": Ignasi de Solà-Morales a La Virreina

  La Virreina - Centre de la Imatge acull una exposició sobre la trajectòria professional, intel·lectual i vital d'Ignasi de Solà-Morales, a través de documentació i de l'arxiu de la família. Els comissaris són Carme Rodríguez i el seu fill, Pau de Solà-Morales, que ens explica tot el que podem trobar en aquesta mostra que es pot visitar a la planta zero del Palau de la Virreina des del 20 de febrer fins al 12 de maig.

 • Els cinc finalistes del Premi Mies van der Rohe 2019
  Escolta àudio

  Els cinc finalistes del Premi Mies van der Rohe 2019

  Ja coneixem els cinc finalistes que optaran al Premi Mies van der Rohe 2019. Dels 383 nominats es va fer una primera tria de 40 projectes, entre els quals n'hi havia tres d'arquitectes catalans. Lamentem que cap dels tres han passat el tall d'aquesta ronda final, el resultat de la qual es farà públic a finals d'abril. El 7 de maig es lliurarà el premi al pavelló Mies van der Rohe de Montjuïc, juntament amb el premi a l'arquitecte emergent. En companyia d'Ivan Blasi, que és el comissari de premis i programes de la fundació, veiem ara quins són aquests cinc finalistes.

 • Ja es poden visitar els dos vitralls del segle XIV de Santa Maria del Mar
  Escolta àudio

  Ja es poden visitar els dos vitralls del segle XIV de Santa Maria del Mar

  Visitem el restaurador de vitralls Jordi Bonet. Ens explica els treballs que ha fet per preservar dos excel·lents vitralls del segle XIV que ara ja es poden tornar a contemplar a la basílica de Santa Maria del Mar.