Gastronomia

  • La història de Morro Fi: de la xarxa, a la barra
    Escolta àudio

    La història de Morro Fi: de la xarxa, a la barra

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui fa una secció autobiogràfica. Descobrirem com va néixer el blog gastronòmic Morro Fi i com es va convertir en un bar al cap de tres anys. Sabrem com han aconseguit anar ampliant el negoci i, fins i tot, acabar produint el seu propi vermut.

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui fa una secció autobiogràfica. Descobrirem com va néixer el blog gastronòmic Morro Fi i com es va convertir en un bar al cap de tres anys. Sabrem com han aconseguit anar ampliant el negoci i, fins i tot, acabar produint el seu propi vermut.

  • El paradís dels formatgers
    Escolta àudio

    El paradís dels formatgers

    A Barcelona acaba d'obrir un restaurant que és la terra promesa pels amants del formatge. És el Poncelet Cheese Bar Barcelona i ofereix 150 varietats de formatge de tot el món a la seva carta. Parlem de la seva oferta gastronòmica amb el mestre formatger, Sergio Martínez.

    A Barcelona acaba d'obrir un restaurant que és la terra promesa pels amants del formatge. És el Poncelet Cheese Bar Barcelona i ofereix 150 varietats de formatge de tot el món a la seva carta. Parlem de la seva oferta gastronòmica amb el mestre formatger, Sergio Martínez.

  • Cinema que es tasta, vi que es veu
    Escolta àudio

    Cinema que es tasta, vi que es veu

    El Most festival arriba a la seva quarta edició. És l'únic festival de cinema de l'estat centrat en produccions on el vi, el cava o la vinya són els protagonistes. Parlem de les cites imprescindibles de la mostra amb un dels seus codirectors, Xavi Fornos.

    El Most festival arriba a la seva quarta edició. És l'únic festival de cinema de l'estat centrat en produccions on el vi, el cava o la vinya són els protagonistes. Parlem de les cites imprescindibles de la mostra amb un dels seus codirectors, Xavi Fornos.

  • Blogs convertits en bodegues, vermuts sortits de la xarxa
    Escolta àudio

    Blogs convertits en bodegues, vermuts sortits de la xarxa

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, i Albert Garcia Moyano, del blog En Ocasiones Veo Bares, conversen sobre el seu periple personal i ens expliquen com van passar d'escriure a la xarxa sobre gastronomia a obrir un bar per a fer-hi el vermut.

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, i Albert Garcia Moyano, del blog En Ocasiones Veo Bares, conversen sobre el seu periple personal i ens expliquen com van passar d'escriure a la xarxa sobre gastronomia a obrir un bar per a fer-hi el vermut.

  • Els canelons no són un plat català i el primer restaurant xinès el va obrir un capellà!
    Escolta àudio

    Els canelons no són un plat català i el primer restaurant xinès el va obrir un capellà!

    Els periodistes Josep Sucarrats i Sergi Martín han rebuscat en la història gastronòmica de Barcelona i hi han trobat anècdotes tan sucoses com l'origen del nom "braç de gitano" o quan i com es va fer la primera mítica tapa de la Barceloneta, "la bomba". Expliquen aquestes coses i moltes d'altres a 'Històries de la Barcelona gormanda'.

    Els periodistes Josep Sucarrats i Sergi Martín han rebuscat en la història gastronòmica de Barcelona i hi han trobat anècdotes tan sucoses com l'origen del nom "braç de gitano" o quan i com es va fer la primera mítica tapa de la Barceloneta, "la bomba". Expliquen aquestes coses i moltes d'altres a 'Històries de la Barcelona gormanda'.

  • Adorem el frankfurt: la salsitxa greixosa que mai passa de moda
    Escolta àudio

    Adorem el frankfurt: la salsitxa greixosa que mai passa de moda

    Avui, en Marcel Fernández, dels bars i vermuts Morro Fi, ens descobreix alguns dels millors llocs per menjar frankfurts i bratwursts a Barcelona.

    Avui, en Marcel Fernández, dels bars i vermuts Morro Fi, ens descobreix alguns dels millors llocs per menjar frankfurts i bratwursts a Barcelona.

  • Plateselector: el xef a casa
    Escolta àudio

    Plateselector: el xef a casa

    Alba Yáñez i Khaled Abbas ens expliquen la iniciativa Plateselector que apropa l'alta cuina a la població. A través de la seva web, pots concertar un sopar a casa d'un xef i veure com el cuina o bé demanar que vingui a casa teva a preparar-te un àpat per amics.

    Alba Yáñez i Khaled Abbas ens expliquen la iniciativa Plateselector que apropa l'alta cuina a la població. A través de la seva web, pots concertar un sopar a casa d'un xef i veure com el cuina o bé demanar que vingui a casa teva a preparar-te un àpat per amics.

  • Qui talla el bacallà?
    Escolta àudio

    Qui talla el bacallà?

    Avui, en Marcel Ferrer del Morro Fi, blog gastronòmic, ens desvetlla qui és realment el que talla el bacallà. En forma de bunyol, al forn o confitat, el bacallà ens encanta.

    Avui, en Marcel Ferrer del Morro Fi, blog gastronòmic, ens desvetlla qui és realment el que talla el bacallà. En forma de bunyol, al forn o confitat, el bacallà ens encanta.

  • Verema i collita, el temple del vi
    Escolta àudio

    Verema i collita, el temple del vi

    En Pau Mur és propietari del celler barceloní Verema i collita que disposa de 2000 referències diferents de vins, caves i licors. Erigit ja com un local de referència i situat a la Plaça Joanic ara el celler obre un nou espai per a fer-hi tastos i cursos.

    En Pau Mur és propietari del celler barceloní Verema i collita que disposa de 2000 referències diferents de vins, caves i licors. Erigit ja com un local de referència i situat a la Plaça Joanic ara el celler obre un nou espai per a fer-hi tastos i cursos.

  • Ramon Cabau, el gastrònom que va morir per amor a la Boqueria
    Escolta àudio

    Ramon Cabau, el gastrònom que va morir per amor a la Boqueria

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui ens explica la biografia d'un "senyor de Barcelona" amb majúscules: el farmacèutic, advocat, pèrit agrícola i gastrònom Ramon Cabau. Va ser propietari del restaurant Agut d'Avinyó i, després, proveïdor de matèria primera a diferents parades del Mercat de la Boqueria de Barcelona. Va tenir una mort de novel·la en el mateix mercat.

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui ens explica la biografia d'un "senyor de Barcelona" amb majúscules: el farmacèutic, advocat, pèrit agrícola i gastrònom Ramon Cabau. Va ser propietari del restaurant Agut d'Avinyó i, després, proveïdor de matèria primera a diferents parades del Mercat de la Boqueria de Barcelona. Va tenir una mort de novel·la en el mateix mercat.

  • Festa del Grafisme i legionaris amb morro fi
    Escolta àudio

    Festa del Grafisme i legionaris amb morro fi

    El Morro fi participa a la Festa del Grafisme de Portbou i ens porten totes les anxoves i el seu bon humor al Cabaret!

    El Morro fi participa a la Festa del Grafisme de Portbou i ens porten totes les anxoves i el seu bon humor al Cabaret!

  • Un bar molt mono, el Mono Risto-Bar
    Escolta àudio

    Un bar molt mono, el Mono Risto-Bar

    Un bar molt complet al Mercat de Sant Antoni on menjar-hi és una delícia!!

    Un bar molt complet al Mercat de Sant Antoni on menjar-hi és una delícia!!

  • Bevem-nos l'estiu!
    Escolta àudio

    Bevem-nos l'estiu!

    En Marcel Fernández i Marc Monzó del 'Morro Fi' ens porten unes quantes begudes d'estiu sota el braç!

    En Marcel Fernández i Marc Monzó del 'Morro Fi' ens porten unes quantes begudes d'estiu sota el braç!

  • Mikasa, un restaurant japonès... japonès!
    Escolta àudio

    Mikasa, un restaurant japonès... japonès!

    Ramon Llubià del blog gastronòmic 'Sant Antoni i Part de l'estranger' ens porta a sopar a un restaurant japonès. Ens hi entendran? Potser no del tot, però menjar, hi menjarem de luxe!

    Ramon Llubià del blog gastronòmic 'Sant Antoni i Part de l'estranger' ens porta a sopar a un restaurant japonès. Ens hi entendran? Potser no del tot, però menjar, hi menjarem de luxe!

  • Excels amb suquet a taula!
    Escolta àudio

    Excels amb suquet a taula!

    Ariadna Rodríguez, de Nyam Nyam, ens porta als 'Domestic data streamers' Pau Garcia i Dani Llugany per explicar-nos com convertir una taula d'excel amb un dinar de forquilla!!

    Ariadna Rodríguez, de Nyam Nyam, ens porta als 'Domestic data streamers' Pau Garcia i Dani Llugany per explicar-nos com convertir una taula d'excel amb un dinar de forquilla!!

Anar al contingut