Gastronomia

  • Com s'elabora un vi?
    Escolta àudio

    Com s'elabora un vi?

    Ens ho expliquen Josep Anguera del Celler Joan d'Anguera de do Montsant i Joan València, propietari de Cuvée 3000, distribuïdora de vins.

    Ens ho expliquen Josep Anguera del Celler Joan d'Anguera de do Montsant i Joan València, propietari de Cuvée 3000, distribuïdora de vins.

  • A Onanuit fan brillar el pota blava i la carxofa del Prat
    Escolta àudio

    A Onanuit fan brillar el pota blava i la carxofa del Prat

    Xerrem amb la xef Susana Aragón del restaurant Onanuit del Prat del Llobregat. El seu establiment, basat en la cuina de KM0 i l'slow food, és un dels participants a les jornades gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa del Prat.

    Xerrem amb la xef Susana Aragón del restaurant Onanuit del Prat del Llobregat. El seu establiment, basat en la cuina de KM0 i l'slow food, és un dels participants a les jornades gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa del Prat.

  • Míriam Campa, la reina dels còctels
    Escolta àudio

    Míriam Campa, la reina dels còctels

    Míriam Campa, la flamant guanyadora del 'Concurs de cocteleria Vichy Catalan', ens parla de la incursió de les dones en el món de la cocteleria clàssica, i dels seus còctels preferits. Alceu la copa.

    Míriam Campa, la flamant guanyadora del 'Concurs de cocteleria Vichy Catalan', ens parla de la incursió de les dones en el món de la cocteleria clàssica, i dels seus còctels preferits. Alceu la copa.

  • David Andrés, potser el millor xef jove del món
    Escolta àudio

    David Andrés, potser el millor xef jove del món

    Entrevistem el jove xef David Andrés que és cap de cuina de l'Àbac i mà dreta de Jordi Cruz. A més, té el seu propi restaurant, el Somiatruites d'Igualada i ha guanyat la semifinal Espanya-Portugal del primer Sant Pellegrino Young chef 2015. La gran final del concurs es farà a l'estiu a Milà i el pot convertir en el millor cuiner menor de trenta anys del món.

    Entrevistem el jove xef David Andrés que és cap de cuina de l'Àbac i mà dreta de Jordi Cruz. A més, té el seu propi restaurant, el Somiatruites d'Igualada i ha guanyat la semifinal Espanya-Portugal del primer Sant Pellegrino Young chef 2015. La gran final del concurs es farà a l'estiu a Milà i el pot convertir en el millor cuiner menor de trenta anys del món.

  • Els retrats més suculents
    Escolta àudio

    Els retrats més suculents

    Avui amb els amics del Morro Fi parlem dels "foodies", dels blogs, dels Instagram i del Pinterest. Estem més obsessionats per fotografiar bon menjar que per degustar-lo?

    Avui amb els amics del Morro Fi parlem dels "foodies", dels blogs, dels Instagram i del Pinterest. Estem més obsessionats per fotografiar bon menjar que per degustar-lo?

  • Casa Xica, la cuina d'aquí amb coses d'allà
    Escolta àudio

    Casa Xica, la cuina d'aquí amb coses d'allà

    Descobrim el restaurant Casa Xica del Poble- Sec de Barcelona que ofereix un cuina d'autor catalana amb aires asiàtics. Una autèntica meravella que ve acompanyada de bons vins naturals.

    Descobrim el restaurant Casa Xica del Poble- Sec de Barcelona que ofereix un cuina d'autor catalana amb aires asiàtics. Una autèntica meravella que ve acompanyada de bons vins naturals.

  • Musclos, petxines i escalfors gastronòmiques
    Escolta àudio

    Musclos, petxines i escalfors gastronòmiques

    Avui amb els amics del Morro Fi investiguem la cloïssa, el musclo i la més fina de les petxines. Ells diuen que parlen de menjar afrodisíac...però no hi ha més afrodisíac que el riure.

    Avui amb els amics del Morro Fi investiguem la cloïssa, el musclo i la més fina de les petxines. Ells diuen que parlen de menjar afrodisíac...però no hi ha més afrodisíac que el riure.

  • El pa amb tomàquet no és tan senzill
    Escolta àudio

    El pa amb tomàquet no és tan senzill

    Avui descobrim el Bar Nou, un restaurant al centre de Barcelona que ha reinventat aquest plat tan senzill però tan sucós.

    Avui descobrim el Bar Nou, un restaurant al centre de Barcelona que ha reinventat aquest plat tan senzill però tan sucós.

  • Esmorzars de forquilla, ganivet i cullera
    Escolta àudio

    Esmorzars de forquilla, ganivet i cullera

    Per cruspir-vos els esmorzars de Can Ravell i Restaurant de Sergi de Meià, necessitaríeu dos estómacs i dos vides. Esteu avisats.

    Per cruspir-vos els esmorzars de Can Ravell i Restaurant de Sergi de Meià, necessitaríeu dos estómacs i dos vides. Esteu avisats.

  • La paella valenciana es marida amb Morro Fi
    Escolta àudio

    La paella valenciana es marida amb Morro Fi

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui ens explica els orígens de la paella i quins són els millors llocs on la podem degustar. Agafeu paper i boli i escolteu els seus savis consells...

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui ens explica els orígens de la paella i quins són els millors llocs on la podem degustar. Agafeu paper i boli i escolteu els seus savis consells...

  • Jordi Barri: "Cada vegada som més conscients que allò que mengem ens afecta la salut"
    Escolta àudio

    Jordi Barri: "Cada vegada som més conscients que allò que mengem ens afecta la salut"

    La cuinera lleidatana Teresa Carles fa 35 anys que es dedica a la gastronomia vegetariana. El seu restaurant a Barcelona 'Teresa Carles' és tot un èxit i ara n'ha obert un altre, el 'Flax and kale', que incorpora el peix blau. Parlem amb ella i amb el seu fill i gerent dels locals, Jordi Barri, sobre cuina sana, nutrició responsable i l'alimentació del futur.

    La cuinera lleidatana Teresa Carles fa 35 anys que es dedica a la gastronomia vegetariana. El seu restaurant a Barcelona 'Teresa Carles' és tot un èxit i ara n'ha obert un altre, el 'Flax and kale', que incorpora el peix blau. Parlem amb ella i amb el seu fill i gerent dels locals, Jordi Barri, sobre cuina sana, nutrició responsable i l'alimentació del futur.

  • Perrocker, 25 anys de rock entre monyos
    Escolta àudio

    Perrocker, 25 anys de rock entre monyos

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui ens porta un convidat. És en Perrocker que fa 25 anys que talla cabells al barri de Gràcia de Barcelona a ritme de rock. Ho fa a la Perrockeria i, a més a més, té temps de publicar discos. Aquesta nit ens cantarà en directe la cançó que ha escrit per l'hora del vermut.

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui ens porta un convidat. És en Perrocker que fa 25 anys que talla cabells al barri de Gràcia de Barcelona a ritme de rock. Ho fa a la Perrockeria i, a més a més, té temps de publicar discos. Aquesta nit ens cantarà en directe la cançó que ha escrit per l'hora del vermut.

  • Els vins de Pascal Comelade
    Escolta àudio

    Els vins de Pascal Comelade

    Avui ens muntem una fantasia, ens imaginem que ve Pascal Comelade a sopar i el fem feliç amb vins de la Catalunya Nord. Convidem a La Vinícola i L'Ànima del Vi, dos cellers especialitzats amb vins de la zona.

    Avui ens muntem una fantasia, ens imaginem que ve Pascal Comelade a sopar i el fem feliç amb vins de la Catalunya Nord. Convidem a La Vinícola i L'Ànima del Vi, dos cellers especialitzats amb vins de la zona.

  • Ganivets mallorquins, japonesos i afiladors; els secrets de Morro Fi
    Escolta àudio

    Ganivets mallorquins, japonesos i afiladors; els secrets de Morro Fi

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui reivindica la importància de triar uns bons ganivets i fer servir per a cada ocasió el més adequat. Ens explica la diferència entre els ganivets mallorquins i japonesos, on hi ha les millors botigues per comprar-ne i com n'hem de tenir cura.

    En Marcel Fernández, de Morro Fi, avui reivindica la importància de triar uns bons ganivets i fer servir per a cada ocasió el més adequat. Ens explica la diferència entre els ganivets mallorquins i japonesos, on hi ha les millors botigues per comprar-ne i com n'hem de tenir cura.

  • L' última copa al Tirsa
    Escolta àudio

    L' última copa al Tirsa

    El Tirsa, la cocteleria de l'Hospitalet de Llobregat, tanca les seves portes per culpa de la Llei d'Arrendaments Urbans. Bàsicament, per no poder fer-se càrrec del lloguer. No només tanca un de les cocteleries més importants d'aquest país, sinó tanca un món. Avui fem l'última copa al Tirsa. Plegaran pels volts de Nadal. Aneu-hi abans.

    El Tirsa, la cocteleria de l'Hospitalet de Llobregat, tanca les seves portes per culpa de la Llei d'Arrendaments Urbans. Bàsicament, per no poder fer-se càrrec del lloguer. No només tanca un de les cocteleries més importants d'aquest país, sinó tanca un món. Avui fem l'última copa al Tirsa. Plegaran pels volts de Nadal. Aneu-hi abans.

Anar al contingut