Gastronomia

  • L'hora del té amb Sherlock Holmes
    Escolta àudio

    L'hora del té amb Sherlock Holmes

    Tant anglès com Holmes ho és la tradició del té. Avui, amb Claire Gledhill, britànica i gastrònoma especialitzada descobrim aquesta tradició amb curiositats que no ens podem ni imaginar!

    Tant anglès com Holmes ho és la tradició del té. Avui, amb Claire Gledhill, britànica i gastrònoma especialitzada descobrim aquesta tradició amb curiositats que no ens podem ni imaginar!

  • Punxem un pollastre amb Morro Fi
    Escolta àudio

    Punxem un pollastre amb Morro Fi

    En Marcel Fernández de Morro Fi avui dedica la seva última secció al gran comodí de l'estiu per alimentar-se després d'un dia de platha: el pollastre a l'ast, inventat per Ignasi Miró Argelaga l'any 1957. Quin és el millor lloc de Catalunya per comprar-ne? Avui ho descobrim!

    En Marcel Fernández de Morro Fi avui dedica la seva última secció al gran comodí de l'estiu per alimentar-se després d'un dia de platha: el pollastre a l'ast, inventat per Ignasi Miró Argelaga l'any 1957. Quin és el millor lloc de Catalunya per comprar-ne? Avui ho descobrim!

  • Gastón Acurio ens porta el Perú a casa
    Escolta àudio

    Gastón Acurio ens porta el Perú a casa

    Gastón Acurio és un primer espasa de la cuina mundial i avui ve a presentar-nos un llibre que vol portar la cuina peruana a totes les cases. "Perú" és un llibre de 500 receptes editades per Phaidon.

    Gastón Acurio és un primer espasa de la cuina mundial i avui ve a presentar-nos un llibre que vol portar la cuina peruana a totes les cases. "Perú" és un llibre de 500 receptes editades per Phaidon.

  • Vins que treuen la set?
    Escolta àudio

    Vins que treuen la set?

    Si Carabén tenia 'Set tota la vida', nosaltres bevem vi que ens la traurà. La Volàtil és un nou bar de vins de Barcelona que ve a presentar-nos els seus vins naturals, baixos en graduació, perfectes per l'estiu.

    Si Carabén tenia 'Set tota la vida', nosaltres bevem vi que ens la traurà. La Volàtil és un nou bar de vins de Barcelona que ve a presentar-nos els seus vins naturals, baixos en graduació, perfectes per l'estiu.

  • Això és or, xata!
    Escolta àudio

    Això és or, xata!

    En Marcel Fernández de Morro Fi avui parla de l'or líquid: l'orxata, nascuda al País Valencià. Ens n'explica la història, els ingredients i, el més important, els millors llocs de Barcelona on la podem degustar acompanyada de fartons artesans.

    En Marcel Fernández de Morro Fi avui parla de l'or líquid: l'orxata, nascuda al País Valencià. Ens n'explica la història, els ingredients i, el més important, els millors llocs de Barcelona on la podem degustar acompanyada de fartons artesans.

  • Llibres comestibles i que engreixen
    Escolta àudio

    Llibres comestibles i que engreixen

    El barri del Poblenou de Barcelona bull de creativitat. Les antigues fàbriques i complexos industrials grisos i fets de ciment fa anys que s'estan omplint de pintures, pigments i artistes sense complexes. Des del 1996, un cop de setmana a l'any, els artistes obrien els seus tallers perquè el públic pugués ser partícep del procés artístic. Ara, els Tallers oberts s'han fet grans i s'han convertit en Poblenou Crea! Fins aquest diumenge, teniu l'oportunitat de viure-ho a 35 espais del barri i amb 120 artistes diferents. Entre ells hi haurà el col·lectiu Nyam Nyam que presenten a la llibretera Anna Pahissa, propietari de Múltiplos que es dedica al llibre d'artistes.

    El barri del Poblenou de Barcelona bull de creativitat. Les antigues fàbriques i complexos industrials grisos i fets de ciment fa anys que s'estan omplint de pintures, pigments i artistes sense complexes. Des del 1996, un cop de setmana a l'any, els artistes obrien els seus tallers perquè el públic pugués ser partícep del procés artístic. Ara, els Tallers oberts s'han fet grans i s'han convertit en Poblenou Crea! Fins aquest diumenge, teniu l'oportunitat de viure-ho a 35 espais del barri i amb 120 artistes diferents. Entre ells hi haurà el col·lectiu Nyam Nyam que presenten a la llibretera Anna Pahissa, propietari de Múltiplos que es dedica al llibre d'artistes.

  • El pecat de l'estiu: els gelats
    Escolta àudio

    El pecat de l'estiu: els gelats

    En Marcel Fernández de Morro Fi passa calor encara que no ha arribat l'estiu. Per això avui fa arqueologia gastronòmica i ens explica com es van inventar els gelats i amb què ens hem de fixar per saber si una gelateria ofereix un producte artesà i de qualitat.

    En Marcel Fernández de Morro Fi passa calor encara que no ha arribat l'estiu. Per això avui fa arqueologia gastronòmica i ens explica com es van inventar els gelats i amb què ens hem de fixar per saber si una gelateria ofereix un producte artesà i de qualitat.

  • Sopar a casa del xef
    Escolta àudio

    Sopar a casa del xef

    Entrevistem Andrea Ruani, del portal EatWith que permet compartir experiències culinàries sorprenents. A través del web, cuiners aficionats i amants de la gastronomia ofereixen àpats a casa seva o a llocs amb encant de la ciutat a un nombre concret de comensals. Els usuaris es poden apuntar a aquestes propostes i anar a sopar com si anessin a un restaurant però d'aforament molt reduït. També ens visita un dels amfitrions del portal: Alberto, alias "Gino Latino".

    Entrevistem Andrea Ruani, del portal EatWith que permet compartir experiències culinàries sorprenents. A través del web, cuiners aficionats i amants de la gastronomia ofereixen àpats a casa seva o a llocs amb encant de la ciutat a un nombre concret de comensals. Els usuaris es poden apuntar a aquestes propostes i anar a sopar com si anessin a un restaurant però d'aforament molt reduït. També ens visita un dels amfitrions del portal: Alberto, alias "Gino Latino".

  • Cigrons, mongetes i llenties, la joia de la cuina
    Escolta àudio

    Cigrons, mongetes i llenties, la joia de la cuina

    En Marcel Fernández de Morro Fi avui reivindica les botigues de llegum cuita de tota la vida., aquelles que envolten els mercats municipals i ens han alimentat des de fa anys. Soja, cigrons, llenties, mongetes del ganxet... són el comodí perfecte a la cuina!

    En Marcel Fernández de Morro Fi avui reivindica les botigues de llegum cuita de tota la vida., aquelles que envolten els mercats municipals i ens han alimentat des de fa anys. Soja, cigrons, llenties, mongetes del ganxet... són el comodí perfecte a la cuina!

  • Les Carboneres: cuina relacional, cuina d'emocions
    Escolta àudio

    Les Carboneres: cuina relacional, cuina d'emocions

    Us imagineu quin gust tindria un plat d'anxoves amb escuma de parmesà o uns espàrrecs amb textura d'all caramel·litzat? Aquestes estranyes barreges són les que proposa l'anomenada "cuina relacional", una filosofia gastronòmica que experimenta amb aliments aparentment oposats per trobar nous equilibris, sabors i emocions.
    En parlem amb el xef Albert Martau, que la practica al restaurant Les Carboneres (Carrer Girona 118 , Barcelona)

    Us imagineu quin gust tindria un plat d'anxoves amb escuma de parmesà o uns espàrrecs amb textura d'all caramel·litzat? Aquestes estranyes barreges són les que proposa l'anomenada "cuina relacional", una filosofia gastronòmica que experimenta amb aliments aparentment oposats per trobar nous equilibris, sabors i emocions. En parlem amb el xef Albert Martau, que la practica al restaurant Les Carboneres (Carrer Girona 118 , Barcelona)

  • Festa a Morro Fi pagada amb "Peseta"
    Escolta àudio

    Festa a Morro Fi pagada amb "Peseta"

    Morro Fi i Peseta s'han unit per anar a la moda i maridar el vermut amb l'estilisme. Munten una festa al Mitja Vida (carrer Brusi,79) a Barcelona a partir de les 19.30h demà dijous on hi haurà regals, sorpreses i, sobretot, aperitiu!

    Morro Fi i Peseta s'han unit per anar a la moda i maridar el vermut amb l'estilisme. Munten una festa al Mitja Vida (carrer Brusi,79) a Barcelona a partir de les 19.30h demà dijous on hi haurà regals, sorpreses i, sobretot, aperitiu!

  • Cal menjar-s'ho tot per Sant Jordi?
    Escolta àudio

    Cal menjar-s'ho tot per Sant Jordi?

    Avui, acompanyat dels amics del Morro Fi, farem un repàs a totes les animalades culinàries a les que ens sotmet el màrqueting de sant Jordi. I vosaltres, què és el mes freak que heu tastat?

    Avui, acompanyat dels amics del Morro Fi, farem un repàs a totes les animalades culinàries a les que ens sotmet el màrqueting de sant Jordi. I vosaltres, què és el mes freak que heu tastat?

  • La Cuina d'En Garriga, el temple de la primera matèria
    Escolta àudio

    La Cuina d'En Garriga, el temple de la primera matèria

    Entrevistem l'Helena Garriga, responsable del restaurant La Cuina d'En Garriga que fa sentir els comensals com si estiguessin a casa. Hi serveixen tapes de qualitat a totes hores, esmorzars de forquilla, i gran varietat de plats suculents fets a partir d'ingredients de quilòmetre zero. La seva barreja de cuina barcelonina i bistró parisenc l'han convertit en un local indispensable pels bons gurmets.

    Entrevistem l'Helena Garriga, responsable del restaurant La Cuina d'En Garriga que fa sentir els comensals com si estiguessin a casa. Hi serveixen tapes de qualitat a totes hores, esmorzars de forquilla, i gran varietat de plats suculents fets a partir d'ingredients de quilòmetre zero. La seva barreja de cuina barcelonina i bistró parisenc l'han convertit en un local indispensable pels bons gurmets.

  • Restaurants i bars paranormals
    Escolta àudio

    Restaurants i bars paranormals

    Heu pensat mai sobre l'existència de bars paranormals? Avui en Marcel Fernández de Morro Fi ens els descobreix.

    Heu pensat mai sobre l'existència de bars paranormals? Avui en Marcel Fernández de Morro Fi ens els descobreix.

  • Arume, més enllà del pop i l'albariño
    Escolta àudio

    Arume, més enllà del pop i l'albariño

    Obren nou restaurant a Barcelona i es diu Arume. Si us emocioneu amb el pop a la gallega, avui coneixerem Manuel Núñez, el jove xef d'aquest restaurant del Raval que vol revolucionar la cuina gallega.

    Obren nou restaurant a Barcelona i es diu Arume. Si us emocioneu amb el pop a la gallega, avui coneixerem Manuel Núñez, el jove xef d'aquest restaurant del Raval que vol revolucionar la cuina gallega.

Anar al contingut