TOTS ELS ÀUDIOS

 • Una furgoneta de joguina que sona: això és Instròniks
  Escolta àudio

  Una furgoneta de joguina que sona: això és Instròniks

  Coneixem els responsables de dues iniciatives obertes a tothom: "Makers a l'aula", el manual digital interactiu per construir un instrument electrònic, fet per Instròniks, i Aixeta, la plataforma de micromecenatge continu.

 • Ets de Sega o de Nintendo? A Nintenhype ho tenen clar!
  Escolta àudio

  Ets de Sega o de Nintendo? A Nintenhype ho tenen clar!

  Ens acompanyen dos integrants de Nintenhype. Amb ells parlem d'aquesta comunitat apassionada per l'univers Nintendo. I a més, l'Albert Garcia ens ha portat la Megadrive mini.

 • Portaries el teu fill a una acadèmia per aprendre a jugar a... videojocs?
  Escolta àudio

  Portaries el teu fill a una acadèmia per aprendre a jugar a... videojocs?

  Aquestes són les competències que podem adquirir jugant a videojocs. Ens ho expliquen els responsables de The Dog King Academy, de Premià de Mar. A més, l'Oriol Dalmau es posa en la pell de Link al 100%. Ha jugat al The Legend of Zelda: Link's Awakening publicat per la Nintendo Switch i ens diu el seu veredicte.

 • Aprèn a ser un lladre de guant blanc amb Tiny Klepto
  Escolta àudio

  Aprèn a ser un lladre de guant blanc amb Tiny Klepto

  Parlem amb el creador del videojoc independent per a mòbil "Tiny Klepto", on haurem d'infiltrar-nos a cases alienes a la recerca de tresors. A més, l'Albert Garcia ens explica la seva experiència a la Tòquio Game Show.

 • Descobrim Video Art Game Experience
  Escolta àudio

  Descobrim Video Art Game Experience

  Nova temporada amb moltes novetats. Ara a iCat i amb versió vídeo a YouTube. En el d'avui parlarem del Video Art Game Experience, que se celebra a Amposta, viatjarem a Rússia per descobrir uns videojocs molt especials, jugarem i debatrem sobre "Gears 5" i també us explicarem què va passar a la segona edició de l'Indie Dev Day que es va celebrar a Barcelona.

 • Hem viscut de molt de prop el Sónar+D i l'expliquem
  Escolta àudio

  Hem viscut de molt de prop el Sónar+D i l'expliquem

  Benvinguts al "Generació digital", el programa dedicat a la tecnologia creativa de Catalunya Ràdio. Avui, programa especial des del Festival Sónar. De fet, és el nostre programa clàssic, en què us resumim el festival, sobretot des de la perspectiva del Sónar+D. Parlarem del futur d'internet, de les instal·lacions audiovisuals més avançades, sentirem el so de les vinyes, sentirem un altre cop el Pavelló Mies vestit de Sónar i us explicarem, fora del festival, dos videojocs catalans i les novetats del "Generació digital" per a la temporada vinent.

 • Juguem en directe al videojoc del Generació digital a l'estudi 1
  Escolta àudio

  Juguem en directe al videojoc del Generació digital a l'estudi 1

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Ara comencem l'edició número 718 i aquesta serà una edició molt especial amb els oients aque ens acompanyen a l'estudi 1. En aquest programa mirarem enrere per parlar-vos de tot el joc que ha donat el programa aquesta temporada. Jugarem en directe amb "Generació digital, the videogame", ens posarem les ulleres de realitat virtual, pocs dies abans d'una nova edició del Sónar parlarem amb el seu director, construirem amb el "Super Mario Maker 2" i regalarem la nostra digipanera de final de temporada.

 • Pirates i les millors aventures gràfiques de la història
  Escolta àudio

  Pirates i les millors aventures gràfiques de la història

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Ara comencem l'edició número 717, l'antepenúltim programa de la temporada. Coneixerem Ancla Studio, l'aventura de l'Anna Saumell i la Clàudia Raventós. En un ambient de vaixells i pirates ens explicaran l'aventura de crear un videojoc que va començar com a projecte de final de grau a Comunicació Audiovisual a la UPF i que està agafant forma perquè es faci realitat i hi pugui jugar tothom. La Gina i el Francesc ens faran propostes d'aventures gràfiques de tota la vida i modernes, i avui és el dia de presentar-vos una de les sorpreses de la temporada.

 • Gamelab, el resum total del darrer congrés del videojoc
  Escolta àudio

  Gamelab, el resum total del darrer congrés del videojoc

  Benvinguts al "Generació digital", el programa dedicat a la tecnologia creativa de Catalunya Ràdio. El programa d'avui ja és el 716 i el dedicarem a tot el que hem considerat més important del Congrés del Videojoc i Oci interactiu Gamelab, que se celebra a Barcelona des de l'any 2011. La Gina Tost, l'Albert Garcia, el Francesc X. Blasco i l'Albert Murillo han anat aquests tres dies a conèixer, percebre i parlar de la situació de la indústria del videojoc. A més, també tindrem temps perquè l'Oriol Dalmau ens posi a 300 km per hora amb un cotxe de Fórmula 1.

 • La poesia i els píxels, un bon tàndem
  Escolta àudio

  La poesia i els píxels, un bon tàndem

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Edició número 715 que dediquem a la literatura i poesia relacionada amb els videojocs. Ens acompanyarà Ferran Escrig, autor del llibre "L'efecte Tetris", parlarem de la relació de les lletres amb els píxels, coneixerem tots els detalls de la quinzena edició del congrés Gamelab i, com sempre, l'Oriol Dalmau jugarà i ens criticarà un videojoc.

 • E3, resum de la fira més important de videojocs
  Escolta àudio

  E3, resum de la fira més important de videojocs

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Aquesta és l'edició número 714 i és un programa dedicat a tot el que hem considerat més important de la fira E3. Nous jocs i nou maquinari en forma de noves consoles, en forma de velles consoles i en forma de màquines de marcianets de tota la vida. Un E3 que no ha deixat ningú indiferent i que és ple de detalls.

 • L'addicció als videojocs ja és una malaltia segons l'OMS
  Escolta àudio

  L'addicció als videojocs ja és una malaltia segons l'OMS

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Avui parlem de la conferència mundial de desenvolupadors d'Apple que va servir de fons per presentar les primeres imatges de "Minecraft earth". Journey, un videojoc preciós que va sortir ja fa anys per a PlayStation acaba de sortir per a PC, el recordarem i l'explicarem. L'Organització Mundial de la Salut ha marcat com a malaltia l'addicció als videojocs, ho debatrem. I entre molts altres continguts, farem una ullada a la proposta Racisme.cat, que ha rebut una distinció als premis Websalpunt.cat, tant per la seva aposta de conscienciació social com per les seves característiques tècniques.

 • Videojocs accessibles per a tothom
  Escolta àudio

  Videojocs accessibles per a tothom

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Comencem l'edició número 712 i aprofundirem en el procés d'adaptar i donar accés a videojocs a persones amb problemes de mobilitat. Descobrirem videojocs com "Star Gaze", que està desenvolupant amb aquesta base Viod Games i un dels seus responsables, Carles Bonet. Jugarem a golf en realitat virtual amb "Everybody's Golf" i debatrem tot el que s'ha dit durant la setmana a les xarxes del "Generació digital".

 • 10 anys picant pedra, 10 anys de Minecraft
  Escolta àudio

  10 anys picant pedra, 10 anys de Minecraft

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Aquí teniu l'edició número 711, que és un programa especial dedicat a un videojoc: "Minecraft", que ha complert 10 anys i que té una història molt interessant al darrere. En descobrirem els inicis, el personatge que el va crear, quina és la seva actualitat, la seva vessant educativa, evidentment ens endinsarem en el joc i sentirem la reacció d'una persona que no hi ha jugat mai.

 • Koral, el videojoc que ens mostra les amenaces dels oceans
  Escolta àudio

  Koral, el videojoc que ens mostra les amenaces dels oceans

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Aquesta és l'edició número 710 d'un programa que passarem sobretot a sota l'aigua. Ens acompanya Carlos Coronado, creador de Koral, un videojoc que ha aparegut aquesta setmana i que ara coneixem de primera mà. La Gina Tost ha anat al Automobile Barcelona i en Francesc Xavier Blasco ha cantat pels descosits amb Twitch Sings.