TOTS ELS ÀUDIOS

 • Fred Astaire & Gene Kelly
  Escolta àudio

  Fred Astaire & Gene Kelly

  Gene Kelly deia que Fred Astaire era el Cary Grant de la dansa i que ell era el Marlon Brando. Algú va dir que l'un ballava a terra i l'altre, a l'aire. Eren dos estils diferents i tots dos igual de brillants. Ens van fascinar i van omplir les pantalles dels cinemes i de les televisions durant dècades. Dediquem un programa a repassar-ne la trajectòria i davant la pregunta recurrent de qui era millor ens rendim i acabem responent: tots dos!

 • Broadway dècada a dècada: Anys 70
  Escolta àudio

  Broadway dècada a dècada: Anys 70

  El musical nord-americà travessa els seus moments més crítics a la dècada dels 70. Allunyat del gran públic, sense poder ser el referent musical de les noves generacions i en plena crisi econòmica, només li queden tres opcions: aferrar-se a la tradició, adoptar els nous sons i temàtiques o reinventar-se. La Perla: "At The Ballet" "A Chorus Line" és possiblement el musical definitiu dels 70. Aquí en deixem una versió que uneix veus del musical clàssic amb el més modern.

 • Stephen Sondheim ha fet 90 anys
  Escolta àudio

  Stephen Sondheim ha fet 90 anys

  "El millor dels temps" torna amb el desig d'aportar la vitalitat, l'alegria i també l'esperit crític que ofereixen els musicals a totes les situacions socialment o històricament complicades i dedica la seva primera emissió a homenatjar Stephen Sondheim, que ha fet 90 anys durant aquest confinament. Ho fa amb un primer programa basat en cançons d'aquest compositor que inspiren, reconforten o animen.

 • Broadway dècada a dècada: anys 60
  Escolta àudio

  Broadway dècada a dècada: anys 60

  De "Hello Dolly" a "Hair". Així podríem descriure el canvi brutal que fa el musical de Broadway en la dècada en la qual els EUA es rendien al rock, i el teatre intentava saber com entrar en una nova època.

 • Top ten anys 60
  Escolta àudio

  Top ten anys 60

  Els 60 és la dècada en què el pop i Broadway se separaran definitivament. Però encara queden alguns èxits per a la nostra llista.

 • Els finals de "Company"
  Escolta àudio

  Els finals de "Company"

  Una obra difícil com Company no podia tenir un final senzill... però per què va caldre escriure'n quatre?

 • 50 anys de "Company"
  Escolta àudio

  50 anys de "Company"

  Celebrem l'aniversari d'una de les obres més revolucionàries del musical contemporani, "Company" de Stephen Sondheim analitzem què va significar en el seu moment el seu dur plantejament sobre el món de la parella i com ha sabut (o no) adaptar-se als nous temps.

 • Toni Font-Mir
  Escolta àudio

  Toni Font-Mir

  Xerrem amb el director, autor, traductor i persona de musical en general Toni Font-Mir sobre els seus orígens, la seva contribució a la difusió del musical català a les xarxes i el seu darrer espectacle, "Records a Broadway".

 • "Ladies who lunch" en masculí
  Escolta àudio

  "Ladies who lunch" en masculí

  Ara que s'ha estrenat una versió de "Company" amb un protagonista femení, és el moment de donar una oportunitat a un home per cantar "Ladies who lunch", un dels temes més femenins de l'obra.

 • Wild Parties
  Escolta àudio

  Wild Parties

  L'any 2000 es va produir una coincidència curiosa en el món del musical: l'estrena quasi simultània de dues adaptacions de The Wild Party, el poema de Joseph Moncure March, per Michael John LaChiusa i Andrew Lippa respectivament. Dues aproximacions tan diferents que ens permeten copsar l'estat del teatre musical a l'inici de segle.

 • Jagged Little Pill a Broadway
  Escolta àudio

  Jagged Little Pill a Broadway

  Alguns discos han esdevingut musicals a Broadway. El més recent, l'adaptació de Jagged Little Pill d'Alanis Morissette, un gran èxit aquesta temporada. Intel·ligència, emocions, consciència social i un trauma són la clau d'aquesta arriscada aposta.

 • Marc Rosich i la bruixa de la tramuntana
  Escolta àudio

  Marc Rosich i la bruixa de la tramuntana

  El Teatre Lliure segueix apostant per acostar el musical als més petits, aquest cop de la mà del director Marc Rosich, amb qui parlem.

 • L'estàndard de Morissette
  Escolta àudio

  L'estàndard de Morissette

  Alanis Morissette és una rockera allunyada dels estàndards de Broadway. Però quan per exigències del guió s'ha posat en mode diva dels escenaris, ha demostrat ser capaç d'interpretar Cole Porter com ningú.

 • "I will always love you"
  Escolta àudio

  "I will always love you"

  "I will always love you" no va poder optar mai a l'Oscar a la millor cançó original... i és que aquesta cançó va fer un viatge ben curiós.

 • Breu història de les cançons originals
  Escolta àudio

  Breu història de les cançons originals

  Sempre s'ha premiat només cançons escrites per a una pel·lícula? Des de quan no és admisible canviar tota la partitura d'un musical per a la seva adaptació?

Anar al contingut