TOTS ELS ÀUDIOS

 • El racó de l'Òscar: Com John Kander i Fred Ebb van plagiar-se a sí mateixos
  Escolta àudio

  El racó de l'Òscar: Com John Kander i Fred Ebb van plagiar-se a sí mateixos

  Pot un compositor imitar-se a si mateix? Els autors de "Cabaret" ho van fer, en algunes de les seves cançons més populars. L'Òscar Peñarroya ens explica quines.

 • El millor dels temps: "Maremar": l'evolució de Dagoll Dagom
  Escolta àudio

  El millor dels temps: "Maremar": l'evolució de Dagoll Dagom

  Amb l'estrena aquests dies de Maremar, Dagoll Dagom entra en un nou terreny per ells: el jukebox de cantautor. Quan creiem que ja havien provat tots els formats, la companyia dona un nou gir a la seva carrera. Però és una evolució o un trencament? Hi ha un fill conductor en la trajectòria de la més respectada companyia de musicals del nostre país Entrevista amb Joan Lluis Bozzo i/o actors de l'espectacle Maremar.

 • La perla
  Escolta àudio

  La perla

 • La perla: "Loosing my mind" + "You could drive a person crazy"
  Escolta àudio

  La perla: "Loosing my mind" + "You could drive a person crazy"

  La salut mental no ha estat tractada seriosament al musical comercial, que ha preferit relegar el tema a presentar bojos inconformistes o protagonistes excèntrics, o posant "boig" a determinades cançons. La perla d'aquesta setmana és un "mash-up" divertidíssim de dues d'aquestes composicions clàssiques.

 • "Next to normal" i la salut mental
  Escolta àudio

  "Next to normal" i la salut mental

  Arriba a Barcelona "Casi normales", la versió en espanyol de l'americà "Next to normal", el primer musical comercial que ha gosat portar a escena la lluita personal, familiar i mèdica contra la malaltia mental. I aprofitarem per parlar de per què el teatre musical ha evitat ficar-se a fons en aquest tema fins ara.

 • Construint personatges cançó a cançó amb "Gypsy"
  Escolta àudio

  Construint personatges cançó a cançó amb "Gypsy"

  L'any 59 es fixava el model perfecte de la construcció de personatges en un musical: la Rose de "Gypsy". Aquesta setmana aprofundirem en la història d'aquest musical per descobrir com el personatge s'ha construït cançó a cançó i actriu a actriu.

 • "Smash" i els musicals televisius
  Escolta àudio

  "Smash" i els musicals televisius

  Un musical televisiu sobre com es munta un musical a Broadway, sobre una de les grans dives del cinema musical? Al segle XXI, sembla que els escenaris s'han fet massa petits per als musicals. Però la relació entre Broadway i la petita pantalla ve de molt lluny i aquesta setmana el programa comença amb l'èxit recent de la sèrie televisiva "Smash" per remuntar-se a l'origen d'aquesta relació peculiar, l'aniversari televisiu de l'empresa Ford. La perla d'aquesta setmana, la posa la sèrie "Joc de trons". Actualment, els musicals envaeixen les sèries més insospitades... fins i tot la poc musicable "Joc de trons". Us imagineu com sonarien els Set Regnes dalt l'escenari amb la veu dels seus actors originals?

 • La perla: "Game of Thrones - The Musical"
  Escolta àudio

  La perla: "Game of Thrones - The Musical"

  La perla d'aquesta setmana, la posarà la sèrie "Joc de trons". Actualment, els musicals envaeixen les sèries més insospitades... fins i tot la poc musicable "Joc de trons". us imagineu com sonarien els Set Regnes dalt l'escenari amb la veu dels seus actors originals?

 • Els premis Tony 2017
  Escolta àudio

  Els premis Tony 2017

  El millor catàleg per conèixer les tendències del món del musical de Broadway: la gala d'entrega dels Premis Tony. Una mirada al musical més actual, centrat en el gran guanyador de la nit: "Dear Evan Hansen".

 • El racó de l'Òscar: "So In Love", de Cole Porter
  Escolta àudio

  El racó de l'Òscar: "So In Love", de Cole Porter

  Inaugurem una secció del pianista, compositor i director musical, Òscar Peñarroya, que fa una mirada amb lupa a alguna cosa relacionada amb el teatre musical. Aquesta setmana ens parla del tema "So In Love" del musical "Kiss me Kate", de Cole Porter, el primer musical que va guanyar el premi Tony al millor musical l'any 1949.

 • La perla: Pasek & Paul
  Escolta àudio

  La perla: Pasek & Paul

  Benj Pasek and Justin Paul són els guanyadors dels premis Tony del 2017.

Anar al contingut