TOTS ELS ÀUDIOS

 • El primer gran clàssic: "Show Boat"
  Escolta àudio

  El primer gran clàssic: "Show Boat"

  Fa gairebé un segle Jerome Kern i Oscar Hammerstein II s'unien per crear, quasi sense voler-ho, el primer gran musical de la història de Broadway, l'espectacle que anava més enllà de l'opereta i la comèdia. Què va posar en marxa "Show Boat" que el seu llegat encara perdura avui en dia?

 • Música vs llibret a "Kinky Boots"
  Escolta àudio

  Música vs llibret a "Kinky Boots"

  Un musical és la suma de moltes forces creatives. Cal que totes estiguin equilibrades o siguin perfectes perquè l'obra funcioni? Ho estudiarem amb Kinky Boots, mirant si el llibret de Harvey Fiernstein i la partitura de Cindy Lauper estan igualats en qualitat.

 • Cyndi Lauper canta "There's no business like show business"
  Escolta àudio

  Cyndi Lauper canta "There's no business like show business"

  Una de les estranyes incursions que Cyndi Lauper ha fet en el món del teatre musical. Canta el tema més Broadway que hi pot haver: "There's no business like show business".

 • Hamilton
  Escolta àudio

  Hamilton

  És possible unir un dels arguments més patriòtics i tradicionals amb la música i el llenguatge escènic més actual? És possible fer cantar hip-hop als pares de la constitució americana? I pot, aquesta unió, esdevenir un dels musicals més unànimement aclamats per la crítica i el públic de tots els temps? Només és possible si el subjecte és Alexander Hamilton i, el creador del musical, Linn Manuel Miranda.

 • My Fair Lady
  Escolta àudio

  My Fair Lady

  La versió musical (i musical cinematogràfica) de la famosa obra de teatre "Pigmalió" de G. B. Shaw va ser un dels èxits dels musicals dels anys 60. Amb el títol de "My Fair Lady", va centrar l'atenció dels Premis Tony i dels Oscars del seu moment. Amb dues importants actrius fent de protagonista femenina. O tres? Tot plegat una sèrie de traïcions i cops de sort que van fer que veiés la llum un dels musicals més clàssics i famosos de la història.

 • Oliver!
  Escolta àudio

  Oliver!

  Hi ha obres que són fruit d'una planificació excel·lent, d'una depurada tècnica del compositor o d'un bon treball d'equip. I algunes, com "Oliver!", són el fruit de la intuïció i el geni del seu creador. Encara que no ho sembli, aquesta adaptació de l'obra de Dickens per part de Lionel Burt és un dels musicals més atípics i poc convencionals de tots els temps.

 • Ballant a Broadway
  Escolta àudio

  Ballant a Broadway

  La coreografia sempre ha estat un dels elements principals en un musical americà. Però entre el seu naixement i el seu present hi ha tota una evolució sobre què significa ballar a Broadway.

 • Una dècada de màgia a Broadway
  Escolta àudio

  Una dècada de màgia a Broadway

  Els darrers 10 anys no han estat especialment brillants a Broadway. Però ens han deixat un grapat de cançons, interpretacions, imatges i històries que passaran sens dubte a la història.

 • "The Book of Mormon"
  Escolta àudio

  "The Book of Mormon"

  La sàtira ha estat sempre un gènere molt apreciat en el teatre musical. Però, estava preparat, Broadway, per s un musical ple d'acudits sobre els mormons, els rituals africans, la sida, la sexualitat i "Star Wars"? "The Book of Mormon" demostra que sí.

 • Broadway dècada a dècada: 2000-2009
  Escolta àudio

  Broadway dècada a dècada: 2000-2009

  La primera dècada del nou mil·lenni va ser dura per a Broadway. Se'n va ressentir la qualitat dels espectacles i de les partitures, però finalment va aconseguir un cert equilibri entre allò més descaradament comercial i allò més creatiu. Malgrat que no abunden les grans idees al Broadway dels primers 2000, alguns espectacles marquen el pas amb nous sons, noves idees i nous temes. "Wicked" és un dels musicals més controvertits de la dècada; per uns, una mediocritat creativa; per d'altres, un producte impecablement comercial. Però ningú dubta que sempre trobarem un nou "Defying gravity" d'aquest espectacle en una nova versió.

 • "Hairspray"
  Escolta àudio

  "Hairspray"

  "Hairspray" és un musical divertit i festiu que parla de temes seriosos. La segregació racial als EUA durant els anys 60 i la discriminació que pateixen les dones amb sobrepès són el teló de fons d'aquesta comèdia esbojarrada que té molt poc de superficial. En repassem les diverses versions teatrals i cinematogràfiques. I que no pari el ritme!

 • "City of Angels" i el misteri de Cy Coleman
  Escolta àudio

  "City of Angels" i el misteri de Cy Coleman

  CITY OF ANGELS i EL MISTERI DE CY COLEMAN Què passa quan uneixes novel·la negra, cinema de detectius i el talent de Cy Coleman? Que tens una petita joia del musical americà, City of Angels, que es reestrenava recentment al West End londinenc i que investiguem aquesta setmana. LA PERLA: DUET DE LA CODEPENDÈNCIA Randy Graff va estrenar a Broadway City of Angels i anys més tard interpretava el seu tema més popular en un medley original, divertidíssim i fresc.

 • Broadway dècada a dècada: Anys 90
  Escolta àudio

  Broadway dècada a dècada: Anys 90

  Broadway encara la fi de segle intentant allunyar-se del model britànic però buscant l'èxit comercial. I el trobarà de la mà de la corporació Disney, que aportarà el contrapès a una dècada de foscor temàtica i escènica en el musical americà. La perla serà "Another day". "Rent" és, sens dubte, el millor musical americà dels 90. I "Another day" esdevé llavors, igual que ara, quasi un crit a la supervivència. Aquí en teniu una de les millors versions!

 • El millor i el pitjor d'"El fantasma de l'òpera"
  Escolta àudio

  El millor i el pitjor d'"El fantasma de l'òpera"

  Sens dubte, "The Phantom of the Opera", d'Andrew Lloyd-Webber, és un dels clàssics populars del teatre musical. Però és tot perfecte? Analitzem els errors i els encerts de la dramatúrgia, la composició, la direcció i el càsting d'aquesta obra emblemàtica. "The Music of the Night" és el tema més popular de "The Phantom of the Opera". Però sabieu que la seva història ve de molt enrere?

 • Broadway dècada a dècada: Anys 80
  Escolta àudio

  Broadway dècada a dècada: Anys 80

  La recuperació econòmica de Nord-amèrica va significar també la recuperació de Broadway als anys 80. Però com s'havien d'encarar els nous temps musicalment i creativament? La resposta no va arribar de Nova York, sinó del West End. Començava la conquesta britànica de Broadway i la resposta estatunitenca no es va fer esperar.

Anar al contingut