TOTS ELS ÀUDIOS

 • Afroamericans a Broadway
  Escolta àudio

  Afroamericans a Broadway

  Els musicals nord-americans han recollit sovint en els seus arguments i la seva història les lluites i els sacrificis de les minories del país. Avui centrem la mirada en com Broadway ha viscut l'evolució de la comunitat afroamericana des dels "minstrel shows" fins als repartiments racialment cecs.

 • "Un americà a París"
  Escolta àudio

  "Un americà a París"

  El 2021 es celebren 70 anys de l'estrena d'"Un americà a París", una de les obres que va definir el gènere musical cinematogràfic. Estudiem aquesta joia del cinema per entendre fins on podia arribar el geni creatiu en l'època daurada.

 • Les mil veus d'Ute Lemper
  Escolta àudio

  Les mil veus d'Ute Lemper

  Ute Lemper és una actriu de musicals o una totterreny que a més fa musicals? Repassem la personalitat creativa d'aquesta diva de l'escenari.

 • Calia "Sunset Boulevard"?
  Escolta àudio

  Calia "Sunset Boulevard"?

  Els 90 són anys de superespectacles i adaptacions teatrals de grans pel·lícules. Andrew Lloyd Webber és famós pels seus megamusicals, però potser adaptar la mítica pel·lícula de Billy Wilder era excessiu.

 • "Ragtime": Broadway fa història
  Escolta àudio

  "Ragtime": Broadway fa història

  En ple declivi dels megamusicals dels anys 90, un espectacle aconseguia ser genuïnament gran, no només en format sinó en esperit i contingut: "Ragtime" de Stephen Flaherty i Lynn Ahrens.

 • Cantants que salten de l'òpera al musical (i viceversa)
  Escolta àudio

  Cantants que salten de l'òpera al musical (i viceversa)

  L'òpera i el musical són dos estils musicals que utilitzen un llenguatge semblant però que tenen requisits tècnics i estilístics molt diferents per als intèrprets que s'hi dediquen. Com ha estat el viatge de cantants del món de la música clàssica al del teatre musical i viceversa?

 • Cole Porter: romàntic o cínic?
  Escolta àudio

  Cole Porter: romàntic o cínic?

  Enginyós, ballable, descarat, elegant, dolgut, juganer, elitista, popular, sensual, groller, intel·ligent, romàntic... Cole Porter va ser tot això i molt més, però quin és l'autèntic? L'Anna i el Francesc ho tenen clar, però possiblement no coincideixen.

 • "Grease", el musical
  Escolta àudio

  "Grease", el musical

  "Grease" és un musical que ha tingut molta repercussió en l'imaginari col·lectiu i gairebé tothom el coneix. Però coneixem sobretot la pel·lícula del 1978 i no tant el musical del 1972. Com va ser la seva gestació? Com sona la seva versió original? Com funciona l'argument? Repassarem la història i les històries d'aquest musical que ja ha fet ballar dues (o tres) generacions.

 • Broadway i jazz: una història d'amor
  Escolta àudio

  Broadway i jazz: una història d'amor

  Potser el rock, el country o la música electrònica casen malalment amb les melodies de Broadway. Però si un gènere ha sabut absorbir els estàndards del musical és el jazz vocal femení d'ahir i avui.

 • "The Secret Garden": una perla oblidada
  Escolta àudio

  "The Secret Garden": una perla oblidada

  Als anys 90, un musical va aconseguir fer-se un lloc al decadent panorama del musical americà fent un moviment arriscat: allunyar-se del rock i el pop imperants i utilitzar una dramatúrgia i una composició extremadament clàssiques. El resultat no podia ser més brillant que "The secret garden", l'obra de Lucy Simon i Marsha Norman.

 • El "Time wrap" d'Àngels Gonyalons
  Escolta àudio

  El "Time wrap" d'Àngels Gonyalons

  Escollim com a perla la interpretació que Àngels Gonyalons ens va fer descobrir fa dècades del tema central del "The Rocky Horror Show". Preparats per ballar la "Dansa dels temps"?

 • "The Rocky Horror Show"
  Escolta àudio

  "The Rocky Horror Show"

  L'any 1973 s'estrena un musical que unia rock, transvestisme, terror i humor en una barreja només explicable als anys 70. Avui en dia, "The Rocky Horror Show" és un clàssic popular, però vol dir això que hagi perdut la força transgressora?

 • Himnes musicals i rock
  Escolta àudio

  Himnes musicals i rock

  Molts cantants van aprofitar els grans himnes de Broadway per donar veu a les reivindicacions dels anys 60.

 • Musicals vs Rock
  Escolta àudio

  Musicals vs Rock

  Als anys 60 es produïa un divorci entre la música popular i els escenaris de Broadway. El rock i altres gèneres afins semblaven incompatibles amb el teatre musical i les noves generacions no semblaven interessades en el llegat del musical tradicional. Però, realment, la nova música va rebutjar el musical o al revés?

 • "Ol' Man River" contemporani
  Escolta àudio

  "Ol' Man River" contemporani

  Sembla impossible que quasi un segle després de la seva presentació a "Show Boat", el tema "Ol' Man River" segueixi sent reinventat per intèrprets de tots els gèneres. Escoltem-ne una de les més noves i originals, en veu de Lisa Sokolov.

Anar al contingut