Turisme GREEN

 • El turisme low cost i la crisi climàtica
  Escolta àudio

  El turisme low cost i la crisi climàtica

  L'última edició del saló internacional de turisme FITUR, un dels més importants del sector, ha tornat a ser l'escenari d'un intens debat sobre el model turístic cap al qual cal avançar a partir d'ara. Però aquest any, el debat va tenir un protagonista inesperat: la tempesta Gloria. José Luis Gallego ens fa una radiografia de com enfoquen els empresaris el futur i si coincideix amb les necessitats del planeta. · Pregunta: Qui ha estat el gran protagonista de l'última Fira de Turisme FITUR? · Premi: Pack amb Desuadora + buff + cantimplora i motxilla per recollir a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per esqui de fons o per snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fins a quin punt és sostenible viatjar en AVE?
  Escolta àudio

  Fins a quin punt és sostenible viatjar en AVE?

  Segons l'Agència Europea de Medi Ambient, viatjar en tren genera 9 vegades menys emissions de CO2 que fer-ho en avió. Però què ho fa que sigui tan car en relació amb l'avió en una mateixa distància? José Luís Gallego ens mostra els sorprenents arguments. · Pregunta: des del punt de vista de les emissions, que és més sostenible, anar a Madrid en AVE o en pont aeri? · Premi: Pack amb Tassa + buff + cantimplora + gorra + motxilla per recollir el a Baqueira, gentilesa de ski service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esqui de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Turisme ornitològic al delta de l'Ebre després del temporal
  Escolta àudio

  Turisme ornitològic al delta de l'Ebre després del temporal

  Amb els seus 320 km2 de superfície, el delta de l'Ebre constitueix l'hàbitat aquàtic més extens de Catalunya. Un espai natural on trobem una rica diversitat d'ambients. És l'últim refugi natural per a diverses espècies d'ocells en perill d'extinció a tot el món. José Luis Gallego ens defineix el valor d'aquest espai únic. · Pregunta: quantes espècies d'ocells hi ha al delta de l'Ebre? · Premi: dessuadora + buff + cantimplora + motxilla per recollir el pack a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, esquí de fons o snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país
  Escolta àudio

  El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país

  La capital de Lapònia, Rovaniemi, acull un parc d'atraccions molt singular anomenat Santa Park, on té la residència oficial el Pare Noel i cada any milers de famílies de tot el món hi viatgen per conèixer-lo. El problema és que els últims anys s'ha convertit en una de les destinacions favorites dels turistes xinesos, que literalment envaeixen la ciutat i en col·lapsen les instal·lacions i els serveis. · Pregunta: Quin és el principal reclam turístic de la Lapònia finlandesa? · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates per concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Es manté la pressió urbanística a la Costa Brava
  Escolta àudio

  Es manté la pressió urbanística a la Costa Brava

  La Costa Brava està sotmesa a un pressió urbanística que ha posat en peu de guerra plataformes veïnals i ecologistes. El govern intenta restringir les zones a urbanitzar, però, quina és la realitat? José Luis Gallego ens aporta dades i llum a aquesta problemàtica. · Pregunta: Quants habitatges es podrien arribar a construir al municipi de Begur segons el que ha denunciat la Plataforma Salvem la Costa de Begur? · Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a 2 persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Gran estrena de la Fira de Nadal del Port Vell que hi serà fins a Reis
  Escolta àudio

  Gran estrena de la Fira de Nadal del Port Vell que hi serà fins a Reis

  Barcelona compta amb una nova Fira de Nadal a tocar del mar, al Port Vell. Des del primer dia de la inauguració, milers de persones s'han deixat sorprendre per l'arbre immens, el pessebre flotant i la nòria gegant, però n'hi ha més. Elisabeth Barcons, responsable de Màrqueting del Port ens explica què hi ha més enllà de la Fira. · Pregunta: La Fira de Nadal es celebra a la terminal de creuers o al Port Vell? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona
  Escolta àudio

  Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona

  Transports Metropolitans de Barcelona ha adquirit 42 combois de metro nous per substituir els més antics. Té la virtut que els materials amb què es fabricaran són reciclables en un 91% i, a més, tenen una gran eficiència. José Luis Gallego ens diu els ets i uts d'aquests nous trens del metro. · Pregunta: Amb quin material s'han fet els combois nous del metro de Barcelona? · Premi: Lot amb 10 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'estadi del Barça acollirà la colònia de ratpenats més gran de Catalunya
  Escolta àudio

  L'estadi del Barça acollirà la colònia de ratpenats més gran de Catalunya

  El Futbol Club Barcelona ha fet un pas de respecte al medi ambient i amb la demolició del Miniestadi sense voladura per minimitzar la contaminació de pols a l'aire. Però ha fet un altre pas en la conservació de la natura amb els ratpenats com a protagonistes. José Luís Gallego ens ho explica. · Pregunta: Fins a quants ratpenats viuen en les caixes niu que s'han instal·lat als terrenys del Miniestadi del Barça? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els bolets com a oportunitat turística
  Escolta àudio

  Els bolets com a oportunitat turística

  La temporada de bolets suposa una gran oportunitat de desenvolupament turístic a les principals comarques productores, territoris que queden fora de les rutes turístiques tradicionals del nostre país, com ara el Berguedà, la Segarra, el Ripollès o el Solsonès. Quins beneficis porta per a aquestes comarques? Pregunta: Quin és un dels principals recursos turístics del Berguedà? Premi: Un "energy button". El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctrics a través del mòbil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • On van els diners de la taxa turística?
  Escolta àudio

  On van els diners de la taxa turística?

  Si anem a França, Itàlia o fem turisme a casa nostra paguem una taxa turística. Però, quant es recapta i a què va adreçada? José Luis Gallego ens desgrana què es queda la Generalitat, quant l'ajuntament i per a quins usos va adreçada. · Pregunta: quants diners va recaptar Catalunya al 2018 en concepte de taxa turística? · Premi: dues entrades pel dia 3 de novembre pel Halloween de Catalunya en Miniatura. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?
  Escolta àudio

  Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?

  Amb més de 16 milions de turistes i un creixement del 5% anual el model turístic de Barcelona està a punt del col·lapse. Per això l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d'un nou fons publicoprivat destinat al canvi de l'actual model. T'expliquem els punts clau d'aquest canvi de model. · Pregunta: Quants turistes arriben cada any a Barcelona? · Premi: Xec regal per valor de 100€ per gaudir d'un cap de setmana, per a 2 persones, a "Ca la Ferratina a Ivars de Noguera", gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. https://calaferratina.com/ >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El viatge de Greta Thunberg a l'ONU
  Escolta àudio

  El viatge de Greta Thunberg a l'ONU

  La presència i les paraules de l'activista Greta Thunberg ha tret les vergonyes dels polítics. Sense mossegar-se la llengua va fer una radiografia actual de la realitat sobre les actuacions polítiques per a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle. El més destacat del seu viatge amb José Luís Gallego. · Pregunta: quants dies va trigar en travessar l'Atlàntic Greta Thunberg al vaixell solar? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El doble impacte de la massificació turística
  Escolta àudio

  El doble impacte de la massificació turística

  Amb prop de 400 milions de visitants anuals (500 el 2030), el Mediterrani és el principal destí turístic del món gràcies al valor del seu patrimoni natural, la notable biodiversitat que alberga, i a la seva riquesa cultural mil·lenària. Problemes i solucions de la massificació amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin lloc ocupa el Mediterrani com a destinació turística a escala mundial? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fer de pagès durant les vacances
  Escolta àudio

  Fer de pagès durant les vacances

  És la proposta per gaudir de la forma de vida dels pagesos en directe i sense intermediaris que esta triomfant a molts països d'Europa. Es tracta d'una mena de camp de treball a la qual s'apunta gent amb ganes de descobrir tots els pros i els contres de la vida al camp o al mar, sovint molt desconeguda. · Pregunta: Com es diu l'experiència de turisme actiu a pagès que es fa a Catalunya? · Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Si viatgeu a un país tropical, compte amb els souvenirs
  Escolta àudio

  Si viatgeu a un país tropical, compte amb els souvenirs

  Comprar souvenirs quan estem de viatge és endur-se un record cap a casa, però, de vegades, va molt més enllà d'un simple imant de nevera o una figureta. José Luis Gallego ens explica alguns dels records que s'emporten alguns turistes. Pregunta: Com es diu el conveni internacional, vigent a Catalunya, que regula el tràfic d'espècies en perill? Premi: xec regal per valor de 100 € per passar un cap de setmana, per a 2 persones, a la casa rural La Perxada de Ticó, a Boldís Sobirà, gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida http://laperxadadetico.com/ca/ >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut