Turisme GREEN

 • Carta de turisme sostenible per al parc natural dels Ports
  Escolta àudio

  Carta de turisme sostenible per al parc natural dels Ports

  El parc natural dels Ports ha iniciat els tràmits per a l'obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible, el distintiu de la Federació EUROPARC que acredita la convivència del turisme amb la sostenibilitat en els espais naturals protegits. José Luis ens explica què significa aquest document i què aportarà. · Pregunta: Quin dels nostres parcs naturals vol optar a la Carta Europea de Turisme Sostenible? · Premi: Una entrada doble per visitar la Casa Vicens abans de l'1 de setembre d'aquest any. Consulta dies i horaris a la web. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Crida al turisme sostenible
  Escolta àudio

  Crida al turisme sostenible

  L'aliança europea "European Green Tourism" ha instat tots els governs europeus a incloure el turisme sostenible com a part estratègica dels seus plans de recuperació econòmica i resiliència davant la crisi climàtica. José Luís Gallego ens explica com i de quina manera es pot arribar a objectius de sostenibilitat en el turisme. · Pregunta: Quant va caure el turisme a Europa el 2020? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, brut gran reserva 2015, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Agenda Rural de Catalunya, les necessitats del món rural
  Escolta àudio

  Agenda Rural de Catalunya, les necessitats del món rural

  Ja s'ha obert el període de participació perquè tothom qui vulgui aporti les seves idees al voltant de l'Agenda Rural de Catalunya. Persones a títol individual o col·lectiu, associacions i entitats, entre altres, tenen a partir d'ara i fins al 26 de març. Et donem més detalls. · Pregunta: Com es diu l'eina de gestió per al desenvolupament del món rural que s'ha obert a la participació de tots? · Premi: Una ampolla de cava Ubac, brut gran reserva 2015, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El llop no es podrà caçar enlloc de l'estat
  Escolta àudio

  El llop no es podrà caçar enlloc de l'estat

  Els defensors del llop, que portem anys dient que el turisme per veure'l té més futur que la seva caça, estem d'enhorabona: l'espècie ha quedat protegida dels caçadors arreu d'Espanya. · Pregunta: Gràcies a qui s'ha aconseguit protegir el llop de la seva caça arreu d'Espanya? · Premi: Una ampolla de cava ecològic Rosat Trepat Brut reserva 2018, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Ha retrocedit el turisme a nivell mundial
  Escolta àudio

  Ha retrocedit el turisme a nivell mundial

  Segons l'Organització Mundial del Turisme (OMT), l'any 2020 les arribades de passatgers internacionals van caure en un 78%. Es considera, oficialment, el pitjor any registrat en la història del turisme. José Luis Gallego aporta més dades sobre aquesta disminució i sobre el que significa. · Pregunta: Fins a quin any ha retrocedit el turisme a nivell mundial per culpa de la pandèmia? · Premi: Una ampolla de cava ecològic Rosat Trepat Brut reserva 2018, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'àliga daurada, emblema del Parc Natural de l'Alt Pirineu
  Escolta àudio

  L'àliga daurada, emblema del Parc Natural de l'Alt Pirineu

  El Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars han fet balanç del primer any dins del projecte Aequilibrium, que té per objectiu millorar el coneixement de l'àliga daurada a la serralada. José Luis Gallego ens mostra els resultats del primer any del projecte. · Pregunta: Quina és la principal presa de l'àliga daurada al Pirineu? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, kèfir i postre vegetal amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Transport de neu en helicòpter
  Escolta àudio

  Transport de neu en helicòpter

  Durant els últims anys en el món de la neu hem vist bogeries com fer arribar neu a les pistes amb helicòpter, és el cas de l'estació francesa de Luchon-Superbagnères, situada al vessant nord del Pirineu. Despesa i benefici, la lluita entre els guanys turístics o ecològics · Pregunta: De quina manera insostenible van aconseguir neu a l'estació de Luchon-Superbagnères? · Premi: 1 ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Catalunya perd natura: perd opcions de turisme verd
  Escolta àudio

  Catalunya perd natura: perd opcions de turisme verd

  Un informe recent sobre l'estat de la natura a Catalunya revela que les poblacions d'animals s'estan reduint de manera progressiva i creixent. José Luis Gallego hi posa xifres i ens explica quins són els ecosistemes que més n'han perdut · Pregunta: Quina part d'animals salvatges hem perdut en els darrers vint anys a Catalunya? · Premi: Una ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, Ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Augmenta l'interès per la sostenibilitat dels hotels
  Escolta àudio

  Augmenta l'interès per la sostenibilitat dels hotels

  A poc a poc, els hotels s'estan posant les piles en temes de sostenibilitat i més des del moment que comença a ser un fet a valorar i que es valora per part dels clients. Però, de quina manera? Ho descobrim amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin percentatge dels clients de Booking s'interessen per la sostenibilitat dels hotels? · Premi: Llibre "Noguera" 17 excursions a peu gentilesa de Cossetània edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Covid multiplica els residus de plàstic als hotels
  Escolta àudio

  La Covid multiplica els residus de plàstic als hotels

  Si heu tingut l'oportunitat o l'obligació de fer nit a un hotel durant els darrers mesos haureu comprovat que el plàstic ha inundat les instal·lacions, especialment a àrees com el menjador o la cafeteria. José Luis Gallego ens en dona dades i ens planteja solucions. · Pregunta: Quantes tones de plàstic s'aboquen al mar anualment? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme de proximitat ha vingut per quedar-se
  Escolta àudio

  El turisme de proximitat ha vingut per quedar-se

  El confinament municipal i comarcal ha motivat que molts veïns hagin apostat per descobrir el seu municipi o la seva comarca tot descobrint els seus encants. Però, a la vegada, ha desplomat el sector de les cases rurals, que durant l'estiu passat van ser un recurs molt utilitzat a Catalunya. Posem dades i reptes. · Pregunta: en quin percentatge ha caigut el turisme rural a les comarques de Girona? · Premi: 1 ampolla de vi XIC xarel·lo i 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vols en avió que no van enlloc
  Escolta àudio

  Vols en avió que no van enlloc

  Davant la caiguda en picat del turisme per les restriccions sanitàries de la pandèmia, algunes companyies aèries han decidit oferir els vols a cap lloc o el que les companyies anomenen "vols panoràmics". Sabem de què es tracta amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quina és la darrera excentricitat del sector aeri davant la caiguda de la demanda? · Premi: 1 ampolla de vi XIC xarel·lo i 1 ampolla de cava brut Nature Gran Reserva d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme rural supera la crisi
  Escolta àudio

  El turisme rural supera la crisi

  Davant la greu crisi que viu el sector turístic tradicional, el turisme rural ha vist incrementada la seva demanda, on el contacte directe amb la natura i els amplis espais a l'aire lliure com a principals reclams per garantir una estada segura. José Luis Gallego ens fa una radiografia del sector rural durant els darrers mesos · Pregunta: Quant han augmentat les reserves de turisme rural durant la pandèmia? · Premi: Llibre "El viento me lleva", d'Ismael Serrano >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'aviació en temps de la Covid
  Escolta àudio

  L'aviació en temps de la Covid

  L'aviació representa el 3% de les emissions mundials de carboni al món fins a l'arribada de la pandèmia. Com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 hi ha hagut una reducció del trànsit aeri sense precedents, amb una caiguda que entre març i abril va superar el 80% i que es manté superior al 50%. Com es veu el futur? José Luis Gallego ens ho explica i ens detalla els reptes de futur en emissions de gasos contaminants. · Pregunta: Quant s'han reduït les emissions del sector aeri a nivell global? · Premi: Una ampolla de vi blanc de criança, fermentat en barrica. Macabeu 100%, viticultura ecològica i collit a mà, gentilesa de les Caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme rural és la principal preferència de Setmana Santa
  Escolta àudio

  El turisme rural és la principal preferència de Setmana Santa

  El turisme de natura és el que més creix a Catalunya. Els parcs naturals reben cada any més de 5 milions de visitants i l'època de més ocupació a les cases rurals és Setmana Santa. Amb José Luis Gallego, sabrem quina és la despesa per viatger i la diferència entre agroturisme i turisme rural. · Pregunta: Quin és el principal país de procedència dels turistes que gaudeixen de l'oferta de turisme rural a Catalunya? · Premi: Xec regal per a una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui. Dates per concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut