MobilitatGreen

 • El Port de Barcelona, camí d'una flota de vehicles 100% sostenibles
  Escolta àudio

  El Port de Barcelona, camí d'una flota de vehicles 100% sostenibles

  El Port de Barcelona no només és l'arribada, atenció i marxa del vaixells; també té una mobilitat interna i associada molt important. Les autoritats del port aposten fermament per una mobilitat sostenible i en pocs anys ho aconseguiran en el 100% dels seus vehicles. Jordi Vila, responsable de Medi Ambient del Port de Barcelona, ens descriu la situació actual i com arribaran a aconseguir el 100%. També parlem de la mobilitat dels camions. Pregunta: En quin edifici carreguen els vehicles elèctrics del port? Premi: Un pack de 4 viatges gratuïts en golondrina per al 22 de juny. Caldrà anar al moll de les Drassanes davant del monument a Colom aquest dia a les 10.45 del matí. Gentilesa del Port de Barcelona. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El vinodièsel, el nou combustible
  Escolta àudio

  El vinodièsel, el nou combustible

  Els residus de la indústria del vi constitueixen una alternativa molt interessant en països amb una important producció vinícola, segons un estudi de les Universitats Politècniques de Madrid i de Castella–la Manxa. Amb José Luis Gallego posem xifres a la producció que en podria sortir i quina part de raïm és la més energètica. Pregunta: Amb els residus de quina indústria es pot fer un excel·lent biodièsel? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio, en forma de micro. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les emissions del corredor mediterrani
  Escolta àudio

  Les emissions del corredor mediterrani

  El corredor mediterrani genera 30.000 Kt de CO2, una tercera part de tot l'estat. Una xifra escandalosament alta que cal reduir. José Luis Gallego ens esmenta algunes mesures que caldrien aplicar al trànsit rodat per reduir les emissions i ser més sostenibles. Pregunta: en quan es vol reduir la velocitat del trànsit al corredor mediterrani per retallar les emissions de CO2. Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vianants en lluita
  Escolta àudio

  Vianants en lluita

  El col·lectiu mallorquí Vianants en Lluita ha posat en marxa una campanya de fotodenúncia de vehicles mal aparcats que posen en perill la seguretat dels vianants a la ciutat de Palma, absolutament saturada de cotxes. Coneixem les seves accions i la resposta política a una iniciativa ciutadana. Pregunta: On ha nascut el col·lectiu Vianants en Lluita? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Primera Fira del cotxe elèctric del Vallès
  Escolta àudio

  Primera Fira del cotxe elèctric del Vallès

  Novetats i valoració de la Fira de Mobilitat Sostenible que va tenir lloc el darrera cap de setmana a Sabadell. José Luís Gallego ens porta al que va ser l'epicentre d'una mostra real de vehicles sostenibles, des de camions fins a patinets. Pregunta: A quina ciutat ha tingut lloc la Primera Fira del Cotxe Elèctric del Vallès Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Barcelona ha d'accelerar el canvi de mobilitat
  Escolta àudio

  Barcelona ha d'accelerar el canvi de mobilitat

  Això és el que demanen els científics, que han reclamat més voluntat política i mesures dràstiques per reduir la contaminació de l'aire a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, una de les més contaminades d'Europa pel trànsit de vehicles. Noves mesures i plans d'actuació per actuar immediatament contra la contaminació a la conurbació de Barcelona. Pregunta: Quines són les dues estacions que continuen donant alts nivells de contaminació a Barcelona. Premi: Una ampolla de Cava Brut Nature Gran Reserva 2012, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • eMobike, la mobilitat elèctrica sobre dues rodes
  Escolta àudio

  eMobike, la mobilitat elèctrica sobre dues rodes

  La bicicleta elèctrica és ideal per als desplaçaments dintre de la ciutat i en curtes distàncies. L'empresa eMobike ha fet un pas més i ofereix els seus serveis a empreses i hotels que aposten per la mobilitat elèctrica. Ens ho comenta Roger Portella, director comercial. Pregunta: A quina capital andalusa eMobike està fent negoci? Premi: Una ampolla de cava brut Nature gran Reserva 2012, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ajudes a la compra de vehicles elèctrics
  Escolta àudio

  Ajudes a la compra de vehicles elèctrics

  A proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, s' ha aprovat un import de 60 milions d'euros per afavorir la mobilitat sostenible, mitjançant l'incentiu a la compra de vehicles elèctrics i la implantació d'infraestructures de recàrrega. José Luis Gallego ens diu a qui van adreçades les ajudes i a quins vehicles i infraestructures. Pregunta: Com es diu el nou pla d'ajudes a la compra de vehicles elèctrics del ministeri? Premi: Un paraigua de color groc de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Flota de "carsharing" 100% elèctric i cooperatiu
  Escolta àudio

  Flota de "carsharing" 100% elèctric i cooperatiu

  El futur apunta cap a una mobilitat més sostenible. Us presentem un nou servei de lloguer de vehicles amb el valor afegit de ser totalment sostenible, amb emissions zero. Una mobilitat ideal per a desplaçaments curts. Arnau Vilardell, coordinador de Som Mobilitat, ens dona detalls de la seva implantació, de com accedir al servei i del futur de la mobilitat. Pregunta: Els vehicles de Som Mobilitat són només elèctrics o també n'hi ha d'híbrids? Premi: Un paraigua de color groc de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Suècia ja té data límit per als vehicles dièsel
  Escolta àudio

  Suècia ja té data límit per als vehicles dièsel

  Nou països d'Europa ja han posat data de caducitat a la venda de vehicles nous dièsel i gasolina. Un dels països que hi aposta fermament és Suècia. Us expliquem com ho faran i de quina manera ho aplicaran. Una onada de gran sensibilitat mediambiental i de salut que més d'hora que tard arribarà a casa nostra. Pregunta: quin any estarà prohibit el dièsel a Suècia? Premi: un forfet per a dues persones d'un dia per esquiar a l'estació de Baqueira. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La mobilitat sostenible: present, futur i les darreres novetats
  Escolta àudio

  La mobilitat sostenible: present, futur i les darreres novetats

  El transport públic, el marítim o l'aeri, i lògicament el privat seran tractats de forma recurrent. També es parlarà de la distribució de les mercaderies a les ciutats, superilles, bicicletes, park and rides, etc. Pregunta: El 2018 s'ha generat a Espanya un 40 o un 50% de l'electricitat amb fonts renovables? Premi: un llapis de memòria en forma de micro >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El 99% dels usuaris de vehicle elèctric no tornarien mai al convencional
  Escolta àudio

  El 99% dels usuaris de vehicle elèctric no tornarien mai al convencional

  Què fa que un conductor de vehicle elèctric no vulgui tornar al vehicle de combustió? Gustavo Franco, director d'All Media Consulting, ens explica els resultat de l'enquesta feta a aquests conductors i els motius que donen.

 • Pistes del nou pla Movalt 2019 d'ajuts als vehicles no contaminants
  Escolta àudio

  Pistes del nou pla Movalt 2019 d'ajuts als vehicles no contaminants

  El Pla de Recolzament a la Mobilitat Alternativa (Movalt) arribarà aquest any amb una dotació de 20 milions d'euros. Us expliquem qui es pot acollir al pla i els vehicles nous que en formen part. També us informem dels passos per seguir.

 • La fal·lera del patinet elèctric
  Escolta àudio

  La fal·lera del patinet elèctric

  Aquest any, per festes, el patinet elèctric serà un dels articles que tindran més tirada, però tinguem seny. Quina normativa hi ha? Us expliquem els aspectes que es van imposant als municipis més importants del país.

 • Ús gratuït d'un cotxe elèctric a Santa Perpètua
  Escolta àudio

  Ús gratuït d'un cotxe elèctric a Santa Perpètua

  Els veïns i els que treballin a Santa Perpètua disposen de 15 hores de conducció de cotxe elèctric gratuïtes. Una iniciativa que impulsa l'entitat Som Mobilitat. Patrick Renau, tècnic d'empreses de desenvolupament local de l'Ajuntament de Santa Perpètua, ens presenta aquest projecte per promocionar el cotxe elèctric.