Anar a la navegació principalAnar al contingut
MeteoMauri

MeteoTerra 195- Els tomàquets, els reis de l'hort, ja són aquí!!!

Durada: 10 min
18/08/2016
Els tomàquets, que es comencen a collir entre finals de maig i mitjans de setembre, són uns fruits molt valorats, fins al punt de convertir-se en un element base de nombrosos plats a la cuina mediterrània. A Catalunya tenim prop de 60 varietats locals de tomàquets repartides per totes les comarques del país i adaptades a les condicions ambientals i a les necessitats culinàries de cada zona.
Aquestes varietats es caracteritzen per ser poc productives però d'una qualitat altíssima i, per sobre de tot, acostumen a tenir un gust excepcional i uns paràmetres nutritius molts interessants. Amb en Jordi Puig també parlem de les denominacions curioses i el risc de desaparició que poden tenir algunes varietats.

Pregunta: Quantes varietats locals de tomàquets tenim a Catalunya?
Premi: 1 ampolla de vi jove ecològic Xic gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
>>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

Àudios