Meteotaula

  • 58a Fira de l'Oli i les Garrigues, primera edició virtual
    Escolta àudio

    58a Fira de l'Oli i les Garrigues, primera edició virtual

    Arriba la nova edició de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques, reconvertida i adaptada a la nova realitat, una edició virtual que vol aconseguir tot un èxit de participació. L'organització ha fet una aposta molt ferma amb productors i expositors. Ens n'ofereix tots els detalls Jordi Ribalta, regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats de l'Ajuntament de les Borges Blanques i gerent del Patronat Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra. · Pregunta: Des de quin any se celebra la Fira de l'Oli i les Garrigues? · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 g de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Vi Garrí Novell Salvatge 2020, vi sense sulfits afegits ni cap altre additiu
    Escolta àudio

    Vi Garrí Novell Salvatge 2020, vi sense sulfits afegits ni cap altre additiu

    Aquí tenim un vi de l'anyada sense sulfits ni cap altre tractament. Un vi tal com raja, directament de la bota. Oleguer Brunet, propietari de Vins Petxina, ens explica les característiques i particularitats d'aquest vi novell. · Pregunta: Vins Petxina ha fet el Garrí Novell Salvatge o el Senglar Novell Salvatge? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Tots els vins del país en la "13a Guia de Vins de Catalunya 2021"
    Escolta àudio

    Tots els vins del país en la "13a Guia de Vins de Catalunya 2021"

    No és gens fàcil conèixer tots els vins i cellers que hi ha a Catalunya. Per conèixer tots els productors, fins i tot els cellers més petits, aquí teniu la millor eina que existeix en el mercat, la guia de vins d'aquest any. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, responsables de la 13a Guia, ens presenten les grans novetats, les tendències i el que els ha sorprès més. · Pregunta: Un dels vins més premiats en aquesta edició és de la Conca de Barberà o del Bages? · Premi: 1 ampolla de vi XIC varietat xarel·lo 100%, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Obrim el llibre "Cuina pairal i conventual", de fra Valentí Serra
    Escolta àudio

    Obrim el llibre "Cuina pairal i conventual", de fra Valentí Serra

    Aquí teniu un recull de receptes culinàries antigues que ha actualitzat fra Valentí Serra de Manresa per ajudar a la seva comprensió. Són receptes d'origen pairal o conventual. · Pregunta: Fa segles, l'amanida es coneixia amb el nom de...? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot d'Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • A taula, Kripta d'Agustí Torrelló i Mata
    Escolta àudio

    A taula, Kripta d'Agustí Torrelló i Mata

    Els àpats en aquestes fetes seran més íntims que mai. El Covid ens ha jugat una mala passada sense poder compartir els àpats amb amics i familiars. Tot i així, celebrem-ho com mai i com sempre amb un gran vi escumós sobre la taula, un Kripta. Tastem i brindem amb Gemma Torelló, advocada i administradora de les Caves Agustí Torelló i Mata, i Àlex Torelló, enòleg i director tècnic. · Pregunta: El 2011 es va collir el raïm que aquest 2020 ha vist la llum en forma d'escumós Kripta. El 2011 va portar un any agrícola sec. Però quin va ser el rendiment en kg per hectàrea d'aquell any? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Per festes, Torrons i Mels Alemany, de casa seva a casa teva
    Escolta àudio

    Per festes, Torrons i Mels Alemany, de casa seva a casa teva

    És temps de torrons, és temps de compartir els deliciosos i exquisits productes de Torrons i Mels Alemany. Des dels torrons més clàssics fins als més moderns i amb possibilitat d'embolcall exclusiu. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mels Alemany, ens aporta les darreres novetats de productes que fusionen empreses de la comarca. · Pregunta: Olimel és un dels productes estrella, una crema per untar. Un producte ideal per a quins àpats? · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema per untar, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Recaredo, la singularitat dels vins escumosos Corpinnat
    Escolta àudio

    Recaredo, la singularitat dels vins escumosos Corpinnat

    Fa un any i mig sortien al mercat les primeres ampolles de Corpinnat, una marca de vins escumosos de qualitat que agrupa nou cellers del Penedès. Núria Arteaga, enòloga i responsable del Celler Recaredo, ens explica què hi ha darrere de Corpinnat, quins són els requisits d'exigència, i ho veurem amb els del Celler Recaredo. · Pregunta: Quina primavera de quin any va néixer Corpinnat? · Premi: Un lot gourmet de Torrons i Mels Alemany, que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Gaudim de la tardor a de l'Hotel i Restaurant El Puis d'Esterri d'Àneu
    Escolta àudio

    Gaudim de la tardor a de l'Hotel i Restaurant El Puis d'Esterri d'Àneu

    Ens escapem a les Valls d'Àneu, on tindrem teca i fem una estades en un raconet on la taula i el tracte familiar arriben a l'excel.lència: Els Puis d'Esterri d'Àneu. Jaume Queralt, propietari, ens parla del bell paisatge que ofereix la tardor en aquesta contrada, de la situació turística que viuen i del que ens trobarem en aquest establiment. · Pregunta: Els Puis d'Esterri d'Àneu és un restaurant ontrobarem peix fresc tot l'any o només fora de la temporada de caça a la zona? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador, de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • "El llibre de la mel" Apicultura popular i plantes mel·líferes, amb fra Valentí Serra
    Escolta àudio

    "El llibre de la mel" Apicultura popular i plantes mel·líferes, amb fra Valentí Serra

    La mel ens acompanya des de temps immemorials. De la mà de la fra Valentí Serra, de Manresa, anirem més enllà del gust i tipus de mels amb curiositats i aplicacions tradicionals populars amb "El llibre de la mel". · Pregunta: Fra Valentí Serra és escolapi o caputxí? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. A triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La formatgeria Mas el Garet de Tona, productes que neixen de la terra
    Escolta àudio

    La formatgeria Mas el Garet de Tona, productes que neixen de la terra

    "El formatge neix de la terra". Sota aquesta premissa, Lluís Mauri, que és pagès, ramader i formatger, tanca tot el cercle per treballar de manera sostenible, amb autosuficiència i recuperant antigues tècniques agrícoles i ramaderes posades al dia. Amb ell sabrem com ho ha fet. · Pregunta: El concurs mundial de formatges, amb gairebé 4.000 participants, va donar un nombre elevat de les màximes distincions a Mas el Garet. Quantes? · Premi: Una ampolla de cava ecològic brut reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Sarró de Cabra, el millor formatge de cabra de pell florida del món
    Escolta àudio

    Sarró de Cabra, el millor formatge de cabra de pell florida del món

    El formatge Sarró de Cabra, de l'empresa moianesa Montbrú, ha estat reconegut com el millor formatge de pell florida del món al World Cheese Awards. Es tracta d'un formatge fet a mà i lligat amb drap. Oriol Antúnez, mestre formatger i gerent de Formatgeries Montbrú de Moià, i Martí Padrisa, fromelier, ens descriuen aquest formatge i ens mostren el ventall de formatges que elaborem a la formatgeria Montbrú · Pregunta: El Sarró de Cabra ha guanyat medalla d'or mundial, però hi ha un altre producte que ha guanyat la distinció de plata. Quin? · Premi: Una ampolla de cava ecològic brut reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Sopar maridat amb vins i teatre a La Vinoteca de Can Calopa
    Escolta àudio

    Sopar maridat amb vins i teatre a La Vinoteca de Can Calopa

    Situat a Collserola, Can Calopa elabora l'únic vi que es produeix a Barcelona. També n'elabora al celler de Vallbona de les Monges. La gran novetat és el sopar maridat amb vins i teatre a la cuina. Sense desvelar cap secret, Glòria Sala, cap de comunicació, ens detalla la qualitat dels vins i algunes coses del teatre maridat. · Pregunta: El conreu de vinya a Collserola ja s'havia fet en el passat? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté mel de romaní, taronger i farigola i mel amb gingebre i cúrcuma. Un atrevit agredolç amb mel de castanyer per alegrar amanides. Un còctel de mel amb pol·len, gelea i pròpolis, ideal per afrontar l'hivern. Dues barretes de torró endolcides amb mel. Productes premiats als Great Taste Awards. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Celler Josep Grau, D. O. Montsant
    Escolta àudio

    Celler Josep Grau, D. O. Montsant

    Anem a terra de vins, el Priorat, per descobrir un vi de la Denominació d'Origen Montsant al celler Josep Grau. Un vins que no es corregeixen, són tal com ragen de la vinya, amb llevats ancestres i nivells molt baixos de sulfits. Les propietats, les característiques i les particularitats en les descriu Josep Grau. · Pregunta: Un dels negres de Josep Grau és de una varietat poc freqüent al país i a més és amb el 100% Quina varietat? · Premi: un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté, mel de romaní, taronger i farigola i mel amb gingebre i cúrcuma. Un atrevit agredolç amb mel de castanyer per alegrar amanides. Un còctel de mel amb pol·len, gelea i pròpolis, ideal per afrontar l'hivern. Dues barretes de torró endolcides amb mel. Productes premiats als Great Taste Awards. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Descobrim un vins singulars i amb molt valor afegit al darrere, Urpina de la DO Pla de Bages
    Escolta àudio

    Descobrim un vins singulars i amb molt valor afegit al darrere, Urpina de la DO Pla de Bages

    Us presentem un vi que neix del projecte d'AMPANS, una fundació que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. Joan Soler, enòleg dels vins Urpina, ens explica els valors i les característiques del vi. · Pregunta: Vins Urpina està lligada a una Fundació. Quina? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • L'Elixir, un licor de camamilla de Linyola
    Escolta àudio

    L'Elixir, un licor de camamilla de Linyola

    Us presentem un licor elaborat de camamilla, basat en receptes tradicionals però actualitzat. Un licor que es pot utilitzar com a base per fer còctels o com a ingredient culinari. Mingo Serradell, investigador i especialista en camamilla, ens ensenya les seves qualitats i propietats. · Pregunta: L'Elixir va rebre una medalla d'or en el certamen internacional Catavinum World Wine & Spirits Competition 2019, que es va celebrar a Vitòria competint amb vins, caves i begudes destil·lades. Però quants competidors van tenir al certamen? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, brut gran reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut