Meteotaula

  • Sarró de Cabra, el millor formatge de cabra de pell florida del món
    Escolta àudio

    Sarró de Cabra, el millor formatge de cabra de pell florida del món

    El formatge Sarró de Cabra, de l'empresa moianesa Montbrú, ha estat reconegut com el millor formatge de pell florida del món al World Cheese Awards. Es tracta d'un formatge fet a mà i lligat amb drap. Oriol Antúnez, mestre formatger i gerent de Formatgeries Montbrú de Moià, i Martí Padrisa, fromelier, ens descriuen aquest formatge i ens mostren el ventall de formatges que elaborem a la formatgeria Montbrú · Pregunta: El Sarró de Cabra ha guanyat medalla d'or mundial, però hi ha un altre producte que ha guanyat la distinció de plata. Quin? · Premi: Una ampolla de cava ecològic brut reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Sopar maridat amb vins i teatre a La Vinoteca de Can Calopa
    Escolta àudio

    Sopar maridat amb vins i teatre a La Vinoteca de Can Calopa

    Situat a Collserola, Can Calopa elabora l'únic vi que es produeix a Barcelona. També n'elabora al celler de Vallbona de les Monges. La gran novetat és el sopar maridat amb vins i teatre a la cuina. Sense desvelar cap secret, Glòria Sala, cap de comunicació, ens detalla la qualitat dels vins i algunes coses del teatre maridat. · Pregunta: El conreu de vinya a Collserola ja s'havia fet en el passat? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté mel de romaní, taronger i farigola i mel amb gingebre i cúrcuma. Un atrevit agredolç amb mel de castanyer per alegrar amanides. Un còctel de mel amb pol·len, gelea i pròpolis, ideal per afrontar l'hivern. Dues barretes de torró endolcides amb mel. Productes premiats als Great Taste Awards. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Celler Josep Grau, D. O. Montsant
    Escolta àudio

    Celler Josep Grau, D. O. Montsant

    Anem a terra de vins, el Priorat, per descobrir un vi de la Denominació d'Origen Montsant al celler Josep Grau. Un vins que no es corregeixen, són tal com ragen de la vinya, amb llevats ancestres i nivells molt baixos de sulfits. Les propietats, les característiques i les particularitats en les descriu Josep Grau. · Pregunta: Un dels negres de Josep Grau és de una varietat poc freqüent al país i a més és amb el 100% Quina varietat? · Premi: un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté, mel de romaní, taronger i farigola i mel amb gingebre i cúrcuma. Un atrevit agredolç amb mel de castanyer per alegrar amanides. Un còctel de mel amb pol·len, gelea i pròpolis, ideal per afrontar l'hivern. Dues barretes de torró endolcides amb mel. Productes premiats als Great Taste Awards. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Descobrim un vins singulars i amb molt valor afegit al darrere, Urpina de la DO Pla de Bages
    Escolta àudio

    Descobrim un vins singulars i amb molt valor afegit al darrere, Urpina de la DO Pla de Bages

    Us presentem un vi que neix del projecte d'AMPANS, una fundació que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. Joan Soler, enòleg dels vins Urpina, ens explica els valors i les característiques del vi. · Pregunta: Vins Urpina està lligada a una Fundació. Quina? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • L'Elixir, un licor de camamilla de Linyola
    Escolta àudio

    L'Elixir, un licor de camamilla de Linyola

    Us presentem un licor elaborat de camamilla, basat en receptes tradicionals però actualitzat. Un licor que es pot utilitzar com a base per fer còctels o com a ingredient culinari. Mingo Serradell, investigador i especialista en camamilla, ens ensenya les seves qualitats i propietats. · Pregunta: L'Elixir va rebre una medalla d'or en el certamen internacional Catavinum World Wine & Spirits Competition 2019, que es va celebrar a Vitòria competint amb vins, caves i begudes destil·lades. Però quants competidors van tenir al certamen? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, brut gran reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Teresa Carles Healthy Foods obre una nova planta a l'Urgell
    Escolta àudio

    Teresa Carles Healthy Foods obre una nova planta a l'Urgell

    40 anys innovant en el món de l'alimentació saludable. Aquestes és el gran bagatge de Teresa Carles, que ha revolucionat el concepte del menjar oferint més qualitat de vida amb els plats i productes que ofereix. Jordi Barri, CEO de Teresa Carles Healthy Foods, i Teresa Carles, responsable de producte i d'R+D, ens parlen de la nova planta a l'Urgell i el paper fonamental de la recerca, desenvolupament i innovació. · Pregunta: A quina dècada innova Teresa Carles amb la cuina vegetariana? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gourmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i Torta Imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany
    Escolta àudio

    És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany

    Si una cosa no pot faltar a les sobretaules d'aquests dies és una bon torró. Des dels més clàssics als gustos més agosarats que estiguin fets de manera artesanal. Torrons i Mel Alemanys ens mostra el seu tret diferencial amb una recepta del segle XIX. A més, els fruits secs de proximitat i la mel molt seleccionada hi dona un gust únic. Ferran Alemany, gerent de l'empresa, ens defineix aquesta qualitat. · Pregunta: La darrera fusió d'Alemanya es fa entre les comarques de la Noguera i la.....? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La Gurmeteria de Terrassa
    Escolta àudio

    La Gurmeteria de Terrassa

    Ens aturem a dinar o sopar a la Gurmeteria, a Terrassa. Un restaurant de bona qualitat que treballa amb productes de temporada i ofereix una carta que es va adaptant al temps de l'any. Descobrim tot el que trobarem amb Laia Castell, propietària i sommelier de la Gurmeteria. · Pregunta: La carta de vins de la Gurmeteria ha estat guardonada amb el Premi Cartavi els anys....? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i torta imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Priordei, l'or líquid de les Garrigues
    Escolta àudio

    Priordei, l'or líquid de les Garrigues

    L'oli és l'or daurat de les Garrigues. Priordei treballa per aconseguir l'excel·lència en tots els productes que elaborem. Un amor a la terra i al treball que, lògicament, té el seu fruit. Jordi Ciuraneta, gerent d'Agro Foods and Commerce i productors d'oli Priordei, ens explica la feina que hi ha darrere d'aquesta excel·lència i el balanç de la temporada. · Pregunta: La calor rècord de l'estiu va fer patir les oliveres? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Pallars, terra de corder
    Escolta àudio

    Pallars, terra de corder

    "Terra de corders" és un llibre que mostra una tradició mil·lenària: la transhumància. Parla de l'aprofitament d'un dels recursos més preuats dels nostres avantpassats: l'"herba fresca". Obrim el llibre i passem les pàgines amb Jordi Però, fotògraf, i Dolors Etxalar, tècnica del programa "Al teu gust aliments del Pallars". · Pregunta: Com s'anomena la raça de corder del Pallars? · Premi: Lot gourmet amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya
    Escolta àudio

    Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya

    L'aposta ferma dels formatges per un formatge artesà de llet crua, sal i ferments, sense additius, ni conservants ni colorant té futur i recorregut. Pere Pujol, formatger de Molí de Ger, n'és un exemple. Amb ell parlem i ens explica els seus productes i com es treballa la qualitat dels formatges. · Pregunta: quin formatge del Molí de Ger va participar a la fira universal de Milà el 2015? · Premi: lot gurmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams; un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La campanya de la verema i el nou vi amb Agustí Torelló i Mata
    Escolta àudio

    La campanya de la verema i el nou vi amb Agustí Torelló i Mata

    Valorem la campanya actual de la verema i la qualitat del raïm amb Gemma Torelló, relacions públiques i gerent,i Àlex Torelló, responsable de viticultura i producció. Sabrem què ha passat amb el preu del raïm. També farem un bon tast. · Pregunta: Va començar a l'agost ja la verema al Penedès per culpa de la forta calor d'aquest estiu? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia
    Escolta àudio

    Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia

    Anem cap a les muntanyes de l'extrem sud del país, cap als massís dels Ports. Víctor Reverte, enginyer agrícola i educador ambiental, ens obre les portes del paisatge, les rutes i la gastronomia d'aquest raconet de Catalunya per descobrir. Pregunta: Les oliveres, un dels conreus tradicionals de la zona, aguanta bé l'escalfament global? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir
    Escolta àudio

    La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir

    Situada entre l'Urgell i la Conca de Barberà trobem aquesta vall, testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants. Un tros de país per descobrir i que, ben segur, et sorprendrà. Eva Bonet, portaveu de la vall del riu Corb, et dona unes pistes del que podràs trobar. Pregunta: A la vall del riu Corb es va fer el Tros Food, amb 7 cuiners, 9 cellers, 1 paisatge i quants productors? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Llet Crua, la formatgeria de Sants
    Escolta àudio

    Llet Crua, la formatgeria de Sants

    Aquí teniu un establiment de referència del món del formatge, Llet Crua. L'aposta per formatges artesanals, on reivindica la feina ben feta des del camp, fa que hagi connectat plenament amb els productors locals. Xevi Miró, copropietari de Llet Crua, ens obre les portes del seu establiment, ens mostra el que trobarem i ens descriu els tipus de formatges. Pregunta: Quants formatges, aproximadament, ven Llet Crua? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i dues barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.