MeteoMar M. Vizcarro

  • Situació de la pesca, agricultura i medi ambient en temps de Covid
    Escolta àudio

    Situació de la pesca, agricultura i medi ambient en temps de Covid

    Ens posem al dia de com tenim el país des del punt de vista de la natura, de la terra i del mar. D'aquelles persones i explotacions que ens duen l'aliment per pair de la millor manera possible aquest temps complex. Un repàs que fem amb els tres col·laboradors del programa. · Pregunta: Com se'n diuen de cognom els tres col·laboradors de MeteoMauri? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté, 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • L'evolució de la subhasta de peix
    Escolta àudio

    L'evolució de la subhasta de peix

    A Catalunya tenim 19 llotges de peix i marisc fresc i per vendre en primera venda. De subhastes, n'hi ha de molts tipus. La nostra és coneguda com holandesa o a la baixa. A partir d'un preu més alt de sortida, el comprador adquireix el lot quan considera que ha arribat al preu desitjat. Maria Vizacarro ens explica com ha evolucionat al llarg del temps i explicarà curiositats que us sorprendran. · Pregunta: Com s'anomenava la subhasta de veu? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Ha desaparegut part del delta de l'Ebre? Els efectes del temporal Gloria al Delta i a terra
    Escolta àudio

    Ha desaparegut part del delta de l'Ebre? Els efectes del temporal Gloria al Delta i a terra

    La Gloria és i ha estat la pertorbació més activa, més intensa i més persistent de les darreres dècades, que ha posat a tot el país en alerta. Posem dades i conseqüències a aquest temporal històric parant dels efectes en els conreus, mar, costa, rius i muntanya. · Pregunta: Quin dia es van enregistrar les primeres precipitacions a Catalunya associades al Gloria? · Premi: Lloguer per a dues persones de l'equip complet d'alta gama (botes, esquís, bastons i casc) per un cap de setmana de dos dies per recollir-lo a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un "pack" de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • Peix per dinar o sopar: aquesta és la qüestió per festes
    Escolta àudio

    Peix per dinar o sopar: aquesta és la qüestió per festes

    Aquesta és una pregunta que històricament, almenys a casa meva i a la de molts amics, s'ha fet al llarg dels anys, comenta Mario Vizcarro. Evidentment en qüestions de gustos no hi ha normes. També es pot fer un mar i muntanya. Aquí a casa nostra tenim la sort de tenir moltes alternatives dintre del peix i marisc, des d'entrants amb ostres arrissades del Delta, etc. La taula de Nadal ha de ser una festa, i permet fins i tot fer la simbiosi total, com aquell plat famós del Port de Llançà de pollastre de pati amb escamarlans! · Pregunta: Hi plats fets amb peix i carn a l'hora? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc
    Escolta àudio

    Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc

    Ara que ja és temps de fer la compra del àpats de Nadal descobrirem uns quants consells per evitar la gran pujada de preus del peix i el marisc. I un cop el tenim a casa, Mario Vizcarro ens explicarà com el podem conservar de la millor manera sense perdre cap propietat. · Pregunta: Cal congelar el peix? · Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el Balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El peix de tardor, el roger o moll
    Escolta àudio

    El peix de tardor, el roger o moll

    Sempre som partidaris dels peixos de temporada i de casa nostra. A més, són més econòmics. Mario Vizcarro ens porta el moll amb les seves característiques i ens explica de quina manera el podem cuinar per treure el màxim profit al seu gust. · Pregunta: el roger o moll és peix blanc o peix blau? · Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La salinada al delta de l'Ebre, l'or blanc de casa nostra
    Escolta àudio

    La salinada al delta de l'Ebre, l'or blanc de casa nostra

    Al Mediterrani, des de sempre, s'han desenvolupat processos per extreure la sal de l'aigua de mar. Quan a les basses l'aigua arriba a una salinitat unes deu vegades superior a la del mar, precipita el clorur sòdic i es pot recollir amb pales o amb maquinària. La producció de sal té una llarga tradició al delta de l'Ebre. Albert Juanola, conseller de la Societat Infosa, ens posa al dia d'aquesta explotació del calendari per collir la sal i ens posa xifres de les quantitats recollides. Pregunta: Quin és el producte estrella de la secció gourmet? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El suc, una part del que es pesca es reparteix
    Escolta àudio

    El suc, una part del que es pesca es reparteix

    El suc no té res a veure amb el líquid espremut d'una fruita. És una prima sobre la feina feta d'alguns oficis. Maria Vizcarro ens explica què és el suc i com funciona en el món de la pesca. Pregunta: El suc és només per als pescadors ? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Les espardenyes, les del fons marí
    Escolta àudio

    Les espardenyes, les del fons marí

    L'espardenya és juntament amb les garoines un dels pocs equinoderms comestibles. A la llotja els pescadors el porten net, li treuen la part de fora, obren els exemplars amb un ganivet i extreuen l'espardenya, és a dir, la carn. Mari Vizcarro ens descriu on viu i les seves característiques culinàries. Pregunta: on es pesquen les espardenyes? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Amplia el catàleg de peixos que menges amb la veta
    Escolta àudio

    Amplia el catàleg de peixos que menges amb la veta

    Quants peixos acostumes a consumir? Afegeix un altre peix a la teva cuina. És ideal per fer fumets i per a fritura. Mario Vizcarro ens mostra aquest peix, amb les seves característiques i tot el que en podem treure. Pregunta: De quin color són majoritàriament les vetes? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La canana, un peix que mengem més del que pensem
    Escolta àudio

    La canana, un peix que mengem més del que pensem

    Saps diferenciar un calamar d'una canana? Mario Vizcarro ens mostra les diferències, on i com viu la canana i les característiques. A més, no poden faltar els consells culinaris per treure el màxim profit d'aquest cefalòpode. Pregunta: A quin altre animal s'assembla la canana? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El calamar de potera
    Escolta àudio

    El calamar de potera

    El calamar de potera no és una raça de calamar. Mario Vizcarro ens ha donat tota mena de detalls de la seva temporalitat, característiques, curiositat i de consells culinaris per treure'n el màxim profit. Pregunta: La potera és una espècie de calamar? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • És temps de galeres
    Escolta àudio

    És temps de galeres

    La galera és un crustaci que viu en fons arenosos on fa cavitats que ella mateixa excava. Mario Vizcarro ens diu on viu a casa nostra, algunes curiositats, quan és la millor temporada de captures i, sobretot, com presentar-la als fogons. Pregunta: On es pesca la galera? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana
    Escolta àudio

    Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana

    L'augment de les temperatures associat a l'escalfament del planeta té conseqüències reals sobre la pesca a les costes catalanes. Mario Vizcarro ens dona exemples clars i reals dels l'efectes del canvi climàtic. Pregunta: A quina temperatura mort la cria del musclo? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Consells per a un bon peix i marisc per Nadal
    Escolta àudio

    Consells per a un bon peix i marisc per Nadal

    Els preus del peix i el marisc es disparen quan s'acosten les dates més assenyalades de l'any. Mario Vizcarro ens dona uns quants trucs per comprar al millor preu, per congelar, com congelar, per descongelar i per cuinar. Pregunta: Cal congelar el peix? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut