MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 233 – Lactium, la mostra de formatges catalana a Vic
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 233 – Lactium, la mostra de formatges catalana a Vic

  Us emplacem a Vic aquest cap de setmana a una de les fires més importants del formatges del país, Lactium. Issac Gelabert, director de la mostra, i Lluís Mauri, formatger i representant de l'agrupació Llet de cabres Catalanes, ens explica l'origen l'objectiu i tot el que podrem trobar. Pregunta: A la mostra Lactium es fa un concurs de formatges artesans. Quantes categories té el concurs? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 232 – "Espinosaure, el gegant perdut del cretaci"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 232 – "Espinosaure, el gegant perdut del cretaci"

  El Museu de Ciències Naturals de Barcelona té un convidat ben especial. Explorem el museu amb Vincent Vicedo, conservador de paleontologia, que ens presenta l'espinosaure, el primer dinosaure que es coneix adaptat per nedar i el més gran d'entre els carnívors. Pregunta: En l'època de l'espinosaure, ja convivien els primers homínids sorgits a l'Àfrica? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós

  Us proposem una escapada al Museu de Pesca situat a Palamós, amb més de 34.000 visitants a l'any. Una manera de conèixer un mon desconegut sense ficar-nos a l'aigua. Miquel Martí, director del museu, ens detalla les diferents parts de què consta aquest projecte cultural Pregunta: El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic de la seva temàtica a Catalunya? Premi: Val per a 2 persones per a un "show cooking" a l'espai del peix, gentilesa del Museu de la Pesca de Palamós >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoEscapades 230 - "La pedra seca a Olesa de Montserrat i entorns"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 230 - "La pedra seca a Olesa de Montserrat i entorns"

  El geògraf Joan Soler, ens convida a descobrir el patrimoni social i ecològic d'Olesa de Montserrat i el seu entorn. Ens explica com es va forjar el seu llibre i el que ens trobarem al llarg del itineraris proposats. Pregunta: La pedra seca a Olesa és portada del Pirineu o de la mateixa zona? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 228 – Exposició "Un calidoscopi a la ciutat"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 228 – Exposició "Un calidoscopi a la ciutat"

  El Museu del Gas acull aquesta exposició temporal amb motiu del 10è aniversari de l'edifici de Gas Natural Fenosa. Eva Buch, directora del Museu del Gas, i Benedetta Tagliabue, arquitecta i comissària de l'exposició, ens expliquem tot el que descobrirem. Pregunta: El Museu del Gas exposa "Un calidoscopi a la ciutat" i ho fa amb activitats complementàries en una Fundació. Quina? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira vàlid només fins a final de temporada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 227 – "Catalunya, 50 excursions als seus rius"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 227 – "Catalunya, 50 excursions als seus rius"

  Us oferim una manera diferent de veure el país sense pujar a cap cim, per les valls fins a trobar les deus. Cèsar Pasadas, autor del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius", ens explica la confecció de les rutes. Pregunta: Cèsar Pasadas és geògraf o enginyer expert en hidràulica? Premi: Un exemplar del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius" gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoEscapades 226 – Hotel modernista de luxe al cor de Barcelona
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 226 – Hotel modernista de luxe al cor de Barcelona

  Aquí teniu una de les joies de Barcelona on es fusionen arquitectura modernista i allotjament turístic: l'Hotel Casa Fuster, situat al capdamunt de Passeig de Gràcia. Cèsar Royo, subdirector de l'hotel, ens explica les sensacions que trobarà l'hoste en ser en un indret tan singular i carregat d'història i com pot gaudir de l'establiment. Pregunta: Quin arquitecte va construir l'edifici modernista on, avui en dia, hi ha l'Hotel Casa Fuster? Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat Arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei de Margalef de Montsant i una motxilla de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 225 - Llibres "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de M. i entorns"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 225 - Llibres "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de M. i entorns"

  Ens escapem cap al sector de Montserrat, però no hi entrem. L'efecte polaritzador de la muntanya màgica buida les de l'entorn. Us convidem a sentir Joan Soler, que ens presenta dos llibres, "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de Montserrat i entorns", i els indrets que hauries de descobrir. Pregunta: A "Caminant per Vacarisses", quantes rutes hi trobareu? Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei, de Margalef de Montsant, i una motxilla de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 224 - "La Cerdanya amb esquís"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 224 - "La Cerdanya amb esquís"

  El Pirineu es transforma a l'hivern amb el seu vestit de neu. Ens posem els esquís de muntanya i aquí teniu un llibre on descobrireu indrets màgics només accessibles amb esquís. Ricard Molina i Ramon Orriols, autors del llibre "La Cerdanya amb esquís", de Cossetània Edicions, ens el presenten. Pregunta: Quantes guies d'esquí de muntanya s'han fet de la Cerdanya? Premi: Llibre "La Cerdanya amb esquís", gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 223 – Vilars Rurals, pensant en les famílies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 223 – Vilars Rurals, pensant en les famílies

  Si hi ha una versió del turisme que ha crescut durant els darrers anys és el turisme familar. Els Vilars Rurals han donat resposta a la necessitat de pares i fills de gaudir d'uns dies fora de casa. Josep Maria Bagudà, director general SERHS Tourism & Hotels, ens presenta tot el que podem trobar en aquests tipus d'allotjament i la filosofia que l'envolta. Pregunta: Quants Vilars Rurals hi ha a Catalunya i quins són? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 222 – Cal Miqueló, una joia per desconnectar
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 222 – Cal Miqueló, una joia per desconnectar

  Un allotjament que combina el món rural i el món més modern en una casa on han viscut deu generacions de la família Cau. Una casa a Puiggròs, al pla de Lleida, per gaudir de tots els sentits. Eduard Cau, pare i fills, ens presenten els racons i les joies de la casa. Pregunta: A Cal Miqueló, l'aigua de l'spa és escalfada amb llenya de les Garrigues o és termal? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat Reserva 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 221 – "Bages, 17 excursions a peu"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 221 – "Bages, 17 excursions a peu"

  Pas a pas descobrim, a partir de 17 excursions, la comarca del Bages. Indrets poc coneguts que us sorprendran. Pol Huguet, autor del llibre "Bages, 17 excursions a peu", de Cossetània Edicions, ens explica per què ha escollit aquests recorreguts i què fa que siguin únics. Pregunta: Pol Huguet és geògraf. Creus que en Pol considera el Bages una comarca prepirinenca o una comarca de la Catalunya Central? Premi: un exemplar del llibre "Bages, 17 excursions a peu", gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 220 – Museu de la Xocolata
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 220 – Museu de la Xocolata

  Endolceix la vida i quedat bocabadat al Museu de la Xocolata de Barcelona, un museu on els més menuts poden tocar, tastar i manipular la xocolata. Francesc Gil, director del museu, ens explica què hi trobarem i quines activitats hi podem realitzar. Pregunta: A quin edifici es troba el Museu de la Xocolata? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 219 – Prehistòria i paper, les joies de Capellades
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 219 – Prehistòria i paper, les joies de Capellades

  L'empremta humana ha deixat a Capellades dues joies que presenta i dona a conèixer amb orgull: el Parc Prehistòric i el Museu Molí Paperer. Àngel Soteras, regidor de Turisme, i Victòria Rabel, directora del Museu, ens expliquen el que hi podem trobar i descobrir. Pregunta: L'activitat del paper a Capellades va lligada a un recurs natural. Quin? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 218 – La joia d'un hotel al Priorat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 218 – La joia d'un hotel al Priorat

  Si sou amants del vi, de les terres feréstegues del Priorat i voleu un lloc idíl·lic on dormir, aquí teniu una proposta, l'hotel Trossos del Priorat. Una fusió perfecte on tens el vi a tocar, on l'olores la natura, i amb vistes sobre les vinyes des de la comoditat que ofereix l'habitació. Estefania López, directora de l'hotel ens en parla. Pregunta: Quantes habitacions, comptant la suite, trobarem a l'hotel Trossos del Priorat? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut