MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 238 - El món del vi i dels tren a "Enotren"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 238 - El món del vi i dels tren a "Enotren"

  Conèixer una terra de vins amb tren és possible. Descobreix el Bages i aquesta proposta turística anomenada Enotren de la mà d'Eva Soler, responsable d'Accions Comercials de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

  Pregunta: Per on transita l'Enotren?
  Premi: 2 bitllets en tren d'anada i tornada des de qualsevol estació de la línia Llobregat Anoia (Pl .Espanya-Manresa) amb entrada al Centre d'Interpretació del carrer del Balç per endinsar-vos a l'època medieval, gentilesa de l'Oficina de Turisme de Manresa

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Conèixer una terra de vins amb tren és possible. Descobreix el Bages i aquesta proposta turística anomenada Enotren de la mà d'Eva Soler, responsable d'Accions Comercials de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Pregunta: Per on transita l'Enotren? Premi: 2 bitllets en tren d'anada i tornada des de qualsevol estació de la línia Llobregat Anoia (Pl .Espanya-Manresa) amb entrada al Centre d'Interpretació del carrer del Balç per endinsar-vos a l'època medieval, gentilesa de l'Oficina de Turisme de Manresa >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 237 – Cerdanya EcoResort, una escapada familiar
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 237 – Cerdanya EcoResort, una escapada familiar

  Ara que s'acosten les vacances d'estiu i t'agrada ser a la muntanya amb la família, aquí tens una proposa apta per a tots: Cerdanya EcoResort. David Isern, director de Cerdanya EcoResort, ens explica tot el que podem trobar, fer i descobrir.

  Pregunta: A quin municipi és Cerdanya Eco Resort?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ara que s'acosten les vacances d'estiu i t'agrada ser a la muntanya amb la família, aquí tens una proposa apta per a tots: Cerdanya EcoResort. David Isern, director de Cerdanya EcoResort, ens explica tot el que podem trobar, fer i descobrir. Pregunta: A quin municipi és Cerdanya Eco Resort? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 236 – Visites guiades a l'Observatori Astronòmic del Montsec
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 236 – Visites guiades a l'Observatori Astronòmic del Montsec

  Aquí teniu una proposta que no us deixarà indiferents. L'observació del cel des d'un dels indrets més espectaculars i lliures de contaminació lumínica del país, l'Observatori Astronòmic del Montsec. Ignasi Ribas, director de l'Observatori Astronòmic, ens destaca la qualitat de l'observatori i el que descobrirem amb la visita.

  Pregunta: Com se'n diu un dels actius més potents d'atracció turística al Parc Astronòmic del Montsec?
  Premi: Un joc de fotografies astronòmiques preses amb el telescopi Joan Oró de l'Observatori Astronòmic del Montsec i una nit d'allotjament per a dues persones a la casa de turisme rural La Perdiu, per un dels caps de setmana en què tenen portes obertes a l'observatori, gentilesa de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, en col·laboració amb la casa de turisme rural La Perdiu de Sant Esteve de la Sarga.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí teniu una proposta que no us deixarà indiferents. L'observació del cel des d'un dels indrets més espectaculars i lliures de contaminació lumínica del país, l'Observatori Astronòmic del Montsec. Ignasi Ribas, director de l'Observatori Astronòmic, ens destaca la qualitat de l'observatori i el que descobrirem amb la visita. Pregunta: Com se'n diu un dels actius més potents d'atracció turística al Parc Astronòmic del Montsec? Premi: Un joc de fotografies astronòmiques preses amb el telescopi Joan Oró de l'Observatori Astronòmic del Montsec i una nit d'allotjament per a dues persones a la casa de turisme rural La Perdiu, per un dels caps de setmana en què tenen portes obertes a l'observatori, gentilesa de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, en col·laboració amb la casa de turisme rural La Perdiu de Sant Esteve de la Sarga. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 235 – l'Avenc de Tavertet, un experiència de benestar rural
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 235 – l'Avenc de Tavertet, un experiència de benestar rural

  Us convidem a visitar un dels racons més bonics de Catalunya, Tavertet: una balconada magnífica cap a Sau, les Guilleries i el Montseny. En aquest petit poble trobareu l'Avenc de Tavertet, un allotjament que us enamorarà. Belinda Parris, cofundadora i copropietària, ens desembolcalla aquesta petita joia.

  Pregunta: La família Abey-Parris va comprar aquest edifici del gòtic rural català fa 50 anys, o fa 20 anys?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer.

  >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

  Us convidem a visitar un dels racons més bonics de Catalunya, Tavertet: una balconada magnífica cap a Sau, les Guilleries i el Montseny. En aquest petit poble trobareu l'Avenc de Tavertet, un allotjament que us enamorarà. Belinda Parris, cofundadora i copropietària, ens desembolcalla aquesta petita joia. Pregunta: La família Abey-Parris va comprar aquest edifici del gòtic rural català fa 50 anys, o fa 20 anys? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 234 – Costa Barcelona Week i l'Anoia, terra de castells
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 234 – Costa Barcelona Week i l'Anoia, terra de castells

  Barcelona és molt més que Barcelona. Per donar un pes important als elements turístics que envolten la gran ciutat, la Diputació de Barcelona celebra la Costa Barcelona Week. Fins al dia 21, teniu temps de descobrir l'enoturisme, els espais naturals, el patrimoni modernista, la gastronomia i molt més al litoral i el prelitoral de Barcelona. També ens endinsem a l'Anoia, terra de castells.

  Pregunta: Els castells en què es fixa "Barcelona és molt més", a quina comarca fan referència?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Barcelona és molt més que Barcelona. Per donar un pes important als elements turístics que envolten la gran ciutat, la Diputació de Barcelona celebra la Costa Barcelona Week. Fins al dia 21, teniu temps de descobrir l'enoturisme, els espais naturals, el patrimoni modernista, la gastronomia i molt més al litoral i el prelitoral de Barcelona. També ens endinsem a l'Anoia, terra de castells. Pregunta: Els castells en què es fixa "Barcelona és molt més", a quina comarca fan referència? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 233 – Lactium, la mostra de formatges catalana a Vic
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 233 – Lactium, la mostra de formatges catalana a Vic

  Us emplacem a Vic aquest cap de setmana a una de les fires més importants del formatges del país, Lactium. Issac Gelabert, director de la mostra, i Lluís Mauri, formatger i representant de l'agrupació Llet de cabres Catalanes, ens explica l'origen l'objectiu i tot el que podrem trobar.

  Pregunta: A la mostra Lactium es fa un concurs de formatges artesans. Quantes categories té el concurs?
  Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us emplacem a Vic aquest cap de setmana a una de les fires més importants del formatges del país, Lactium. Issac Gelabert, director de la mostra, i Lluís Mauri, formatger i representant de l'agrupació Llet de cabres Catalanes, ens explica l'origen l'objectiu i tot el que podrem trobar. Pregunta: A la mostra Lactium es fa un concurs de formatges artesans. Quantes categories té el concurs? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 232 – "Espinosaure, el gegant perdut del cretaci"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 232 – "Espinosaure, el gegant perdut del cretaci"

  El Museu de Ciències Naturals de Barcelona té un convidat ben especial. Explorem el museu amb Vincent Vicedo, conservador de paleontologia, que ens presenta l'espinosaure, el primer dinosaure que es coneix adaptat per nedar i el més gran d'entre els carnívors.

  Pregunta: En l'època de l'espinosaure, ja convivien els primers homínids sorgits a l'Àfrica?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer.

  >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

  El Museu de Ciències Naturals de Barcelona té un convidat ben especial. Explorem el museu amb Vincent Vicedo, conservador de paleontologia, que ens presenta l'espinosaure, el primer dinosaure que es coneix adaptat per nedar i el més gran d'entre els carnívors. Pregunta: En l'època de l'espinosaure, ja convivien els primers homínids sorgits a l'Àfrica? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós

  Us proposem una escapada al Museu de Pesca situat a Palamós, amb més de 34.000 visitants a l'any. Una manera de conèixer un mon desconegut sense ficar-nos a l'aigua. Miquel Martí, director del museu, ens detalla les diferents parts de què consta aquest projecte cultural

  Pregunta: El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic de la seva temàtica a Catalunya?
  Premi: Val per a 2 persones per a un "show cooking" a l'espai del peix, gentilesa del Museu de la Pesca de Palamós

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Us proposem una escapada al Museu de Pesca situat a Palamós, amb més de 34.000 visitants a l'any. Una manera de conèixer un mon desconegut sense ficar-nos a l'aigua. Miquel Martí, director del museu, ens detalla les diferents parts de què consta aquest projecte cultural Pregunta: El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic de la seva temàtica a Catalunya? Premi: Val per a 2 persones per a un "show cooking" a l'espai del peix, gentilesa del Museu de la Pesca de Palamós >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoEscapades 230 - "La pedra seca a Olesa de Montserrat i entorns"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 230 - "La pedra seca a Olesa de Montserrat i entorns"

  El geògraf Joan Soler, ens convida a descobrir el patrimoni social i ecològic d'Olesa de Montserrat i el seu entorn. Ens explica com es va forjar el seu llibre i el que ens trobarem al llarg del itineraris proposats.

  Pregunta: La pedra seca a Olesa és portada del Pirineu o de la mateixa zona?
  Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El geògraf Joan Soler, ens convida a descobrir el patrimoni social i ecològic d'Olesa de Montserrat i el seu entorn. Ens explica com es va forjar el seu llibre i el que ens trobarem al llarg del itineraris proposats. Pregunta: La pedra seca a Olesa és portada del Pirineu o de la mateixa zona? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 228 – Exposició "Un calidoscopi a la ciutat"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 228 – Exposició "Un calidoscopi a la ciutat"

  El Museu del Gas acull aquesta exposició temporal amb motiu del 10è aniversari de l'edifici de Gas Natural Fenosa. Eva Buch, directora del Museu del Gas, i Benedetta Tagliabue, arquitecta i comissària de l'exposició, ens expliquem tot el que descobrirem.

  Pregunta: El Museu del Gas exposa "Un calidoscopi a la ciutat" i ho fa amb activitats complementàries en una Fundació. Quina?
  Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira vàlid només fins a final de temporada.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Museu del Gas acull aquesta exposició temporal amb motiu del 10è aniversari de l'edifici de Gas Natural Fenosa. Eva Buch, directora del Museu del Gas, i Benedetta Tagliabue, arquitecta i comissària de l'exposició, ens expliquem tot el que descobrirem. Pregunta: El Museu del Gas exposa "Un calidoscopi a la ciutat" i ho fa amb activitats complementàries en una Fundació. Quina? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira vàlid només fins a final de temporada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 227 – "Catalunya, 50 excursions als seus rius"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 227 – "Catalunya, 50 excursions als seus rius"

  Us oferim una manera diferent de veure el país sense pujar a cap cim, per les valls fins a trobar les deus. Cèsar Pasadas, autor del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius", ens explica la confecció de les rutes.

  Pregunta: Cèsar Pasadas és geògraf o enginyer expert en hidràulica?
  Premi: Un exemplar del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius" gentilesa de Cossetània Edicions

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Us oferim una manera diferent de veure el país sense pujar a cap cim, per les valls fins a trobar les deus. Cèsar Pasadas, autor del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius", ens explica la confecció de les rutes. Pregunta: Cèsar Pasadas és geògraf o enginyer expert en hidràulica? Premi: Un exemplar del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius" gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoEscapades 226 – Hotel modernista de luxe al cor de Barcelona
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 226 – Hotel modernista de luxe al cor de Barcelona

  Aquí teniu una de les joies de Barcelona on es fusionen arquitectura modernista i allotjament turístic: l'Hotel Casa Fuster, situat al capdamunt de Passeig de Gràcia. Cèsar Royo, subdirector de l'hotel, ens explica les sensacions que trobarà l'hoste en ser en un indret tan singular i carregat d'història i com pot gaudir de l'establiment.

  Pregunta: Quin arquitecte va construir l'edifici modernista on, avui en dia, hi ha l'Hotel Casa Fuster?
  Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat Arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei de Margalef de Montsant i una motxilla de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí teniu una de les joies de Barcelona on es fusionen arquitectura modernista i allotjament turístic: l'Hotel Casa Fuster, situat al capdamunt de Passeig de Gràcia. Cèsar Royo, subdirector de l'hotel, ens explica les sensacions que trobarà l'hoste en ser en un indret tan singular i carregat d'història i com pot gaudir de l'establiment. Pregunta: Quin arquitecte va construir l'edifici modernista on, avui en dia, hi ha l'Hotel Casa Fuster? Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat Arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei de Margalef de Montsant i una motxilla de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 225 - Llibres "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de M. i entorns"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 225 - Llibres "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de M. i entorns"

  Ens escapem cap al sector de Montserrat, però no hi entrem. L'efecte polaritzador de la muntanya màgica buida les de l'entorn. Us convidem a sentir Joan Soler, que ens presenta dos llibres, "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de Montserrat i entorns", i els indrets que hauries de descobrir.

  Pregunta: A "Caminant per Vacarisses", quantes rutes hi trobareu?
  Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei, de Margalef de Montsant, i una motxilla de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens escapem cap al sector de Montserrat, però no hi entrem. L'efecte polaritzador de la muntanya màgica buida les de l'entorn. Us convidem a sentir Joan Soler, que ens presenta dos llibres, "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de Montserrat i entorns", i els indrets que hauries de descobrir. Pregunta: A "Caminant per Vacarisses", quantes rutes hi trobareu? Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei, de Margalef de Montsant, i una motxilla de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 224 - "La Cerdanya amb esquís"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 224 - "La Cerdanya amb esquís"

  El Pirineu es transforma a l'hivern amb el seu vestit de neu. Ens posem els esquís de muntanya i aquí teniu un llibre on descobrireu indrets màgics només accessibles amb esquís. Ricard Molina i Ramon Orriols, autors del llibre "La Cerdanya amb esquís", de Cossetània Edicions, ens el presenten.

  Pregunta: Quantes guies d'esquí de muntanya s'han fet de la Cerdanya?
  Premi: Llibre "La Cerdanya amb esquís", gentilesa de Cossetània Edicions

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Pirineu es transforma a l'hivern amb el seu vestit de neu. Ens posem els esquís de muntanya i aquí teniu un llibre on descobrireu indrets màgics només accessibles amb esquís. Ricard Molina i Ramon Orriols, autors del llibre "La Cerdanya amb esquís", de Cossetània Edicions, ens el presenten. Pregunta: Quantes guies d'esquí de muntanya s'han fet de la Cerdanya? Premi: Llibre "La Cerdanya amb esquís", gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 223 – Vilars Rurals, pensant en les famílies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 223 – Vilars Rurals, pensant en les famílies

  Si hi ha una versió del turisme que ha crescut durant els darrers anys és el turisme familar. Els Vilars Rurals han donat resposta a la necessitat de pares i fills de gaudir d'uns dies fora de casa. Josep Maria Bagudà, director general SERHS Tourism & Hotels, ens presenta tot el que podem trobar en aquests tipus d'allotjament i la filosofia que l'envolta.

  Pregunta: Quants Vilars Rurals hi ha a Catalunya i quins són?
  Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si hi ha una versió del turisme que ha crescut durant els darrers anys és el turisme familar. Els Vilars Rurals han donat resposta a la necessitat de pares i fills de gaudir d'uns dies fora de casa. Josep Maria Bagudà, director general SERHS Tourism & Hotels, ens presenta tot el que podem trobar en aquests tipus d'allotjament i la filosofia que l'envolta. Pregunta: Quants Vilars Rurals hi ha a Catalunya i quins són? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut