MeteoEscapades

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient 284 – El pes del món rural en la societat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient 284 – El pes del món rural en la societat

  Cada cop som més urbanites, però no hem de descuidar ni donar l'esquena al món rural. Un bon funcionament del món rural és sinònim de societat avançada. Marc Costa, ambientòleg i tècnic de la Fundació del Món Rural + Marc Riera, director de la Fundació del Món Rural ens mostra el pes que té el sector rural sobre la societat.

  Pregunta: Quin dia es va iniciar la campanya sobre pedagogia de gestió del medi natural?
  Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Cada cop som més urbanites, però no hem de descuidar ni donar l'esquena al món rural. Un bon funcionament del món rural és sinònim de societat avançada. Marc Costa, ambientòleg i tècnic de la Fundació del Món Rural + Marc Riera, director de la Fundació del Món Rural ens mostra el pes que té el sector rural sobre la societat. Pregunta: Quin dia es va iniciar la campanya sobre pedagogia de gestió del medi natural? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoTemps 283 – Exposició "The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoTemps 283 – Exposició "The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la"

  Fins al 30 de juny, teniu l'oportunitat de veure la crisi econòmica i dels refugiats de les Grans Planes nord-americanes als anys 30 del segle passat. Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, i Albert Carreras, cap de col·leccions del Museu de la Vida Rural i director de l'exposició, ens detallen les característiques d'aquesta exposició temporal.

  Pregunta: A quina població hi ha el Museu de la Vida Rural?
  Premi: Unes ulleres de sol de color negre, amb vidre de protecció 3, ideals per esquiar o per a temps lliure, gentilesa d'Elan Esports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Fins al 30 de juny, teniu l'oportunitat de veure la crisi econòmica i dels refugiats de les Grans Planes nord-americanes als anys 30 del segle passat. Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, i Albert Carreras, cap de col·leccions del Museu de la Vida Rural i director de l'exposició, ens detallen les característiques d'aquesta exposició temporal. Pregunta: A quina població hi ha el Museu de la Vida Rural? Premi: Unes ulleres de sol de color negre, amb vidre de protecció 3, ideals per esquiar o per a temps lliure, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 282 – "Pirineu Emoció" per viure i sentir
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 282 – "Pirineu Emoció" per viure i sentir

  Escapa't d'una manera diferent el Pirineu. Per conèixer i descobrir els territoris més autèntics i els paisatges més espectaculars. Núria Martí, directora de Pirineu Emoció, ens fa uns suggeriment per aquesta temporada.

  Pregunta: Una de les rutes de senderisme de Pirineu emoció es fa al voltant del 5è llac? Com se'n diu aquest llac?
  Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Escapa't d'una manera diferent el Pirineu. Per conèixer i descobrir els territoris més autèntics i els paisatges més espectaculars. Núria Martí, directora de Pirineu Emoció, ens fa uns suggeriment per aquesta temporada. Pregunta: Una de les rutes de senderisme de Pirineu emoció es fa al voltant del 5è llac? Com se'n diu aquest llac? Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 281 – "R-EVOLUCIONATE" fer front a l'aventura de viure
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 281 – "R-EVOLUCIONATE" fer front a l'aventura de viure

  Fem una escapada cap al nostre interior, per fer front a l'aventura de la vida. Quim Chalé, autor del libre "R-EVOLUCIONATE, ens presenta el camí per viure la vida que volem.

  Pregunta: Quim Chalé aposta, si fem un símil del món del motor, per fer la revisió dels 20 mil quilòmetres o per fer motor?
  Premi*: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Fem una escapada cap al nostre interior, per fer front a l'aventura de la vida. Quim Chalé, autor del libre "R-EVOLUCIONATE, ens presenta el camí per viure la vida que volem. Pregunta: Quim Chalé aposta, si fem un símil del món del motor, per fer la revisió dels 20 mil quilòmetres o per fer motor? Premi*: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 280 – Exposició The Zone of Hope, viu els efectes del canvi climàtic
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 280 – Exposició The Zone of Hope, viu els efectes del canvi climàtic

  Viu de primera mà i virtualment el canvi climàtic en una exposició única al món, The Zone of Hope, d'Aigües de Barcelona. Manu Cermeron, comissari de l'exposició, ens detalla el que hi trobarem i com ens sorprendrà.

  Pregunta: La inundació de Barcelona representada a l'exposició la podrem veure des d'una balconada situada en una cèntrica plaça de la ciutat. Quina?
  Premi*: Tres contes: "Plou sobre mullat", "Altres horitzons" i "Jugant amb foc", gentilesa del Mas Casablanca de Taradell.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Viu de primera mà i virtualment el canvi climàtic en una exposició única al món, The Zone of Hope, d'Aigües de Barcelona. Manu Cermeron, comissari de l'exposició, ens detalla el que hi trobarem i com ens sorprendrà. Pregunta: La inundació de Barcelona representada a l'exposició la podrem veure des d'una balconada situada en una cèntrica plaça de la ciutat. Quina? Premi*: Tres contes: "Plou sobre mullat", "Altres horitzons" i "Jugant amb foc", gentilesa del Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 279 – El Call, agroturisme al Solsonès
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 279 – El Call, agroturisme al Solsonès

  Gaudeix d'un marc incomparable al Prepirineu al peu del Port del Comte al Call d'Odèn, una de les millors cases rurals del Pirineu. Un conjunt de cases individuals per a la família o grups de treball. Pep Call i Teresa Prat ens presenten les particularitats de les cases i de la ubicació.

  Pregunta: La Masia del Palou té gairebé 100 anys o gairebé 1.000 anys?
  Premi: Una gorra de llana per a nens de color verd i gris, gentilesa d'Elan Esports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Gaudeix d'un marc incomparable al Prepirineu al peu del Port del Comte al Call d'Odèn, una de les millors cases rurals del Pirineu. Un conjunt de cases individuals per a la família o grups de treball. Pep Call i Teresa Prat ens presenten les particularitats de les cases i de la ubicació. Pregunta: La Masia del Palou té gairebé 100 anys o gairebé 1.000 anys? Premi: Una gorra de llana per a nens de color verd i gris, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 277 – Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 277 – Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

  De vegades, les coses que tenim a prop són les més desconegudes. Et proposem descobrir el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa. Jaume Perarnau, director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ens presenta les novetats i els programes de les pròximes setmanes.

  Pregunta: El Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa és barroc o és modernista?
  Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  De vegades, les coses que tenim a prop són les més desconegudes. Et proposem descobrir el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa. Jaume Perarnau, director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ens presenta les novetats i els programes de les pròximes setmanes. Pregunta: El Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa és barroc o és modernista? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 276 – Mas Casablanca, 25 anys de pagès i de contes
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 276 – Mas Casablanca, 25 anys de pagès i de contes

  Mas Casablanca no és una masia qualsevol, és una projecte de vida fet realitat. Difondre les tasques que es fan a la masia a través de visites i estades o a través de contes d'en Fermí i la Valentina. Pep Cabanas i Roser Romaní ens expliquem aquesta divulgació del món a pagès.

  Pregunta: Quants anys fa que expliquen a les escoles i famílies el món del pagès?
  Premi: Tres contes "La Carta" "Els secrets del bosc i "La visita de la Valentina", gentilesa del Mas Casablanca de Taradell.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Mas Casablanca no és una masia qualsevol, és una projecte de vida fet realitat. Difondre les tasques que es fan a la masia a través de visites i estades o a través de contes d'en Fermí i la Valentina. Pep Cabanas i Roser Romaní ens expliquem aquesta divulgació del món a pagès. Pregunta: Quants anys fa que expliquen a les escoles i famílies el món del pagès? Premi: Tres contes "La Carta" "Els secrets del bosc i "La visita de la Valentina", gentilesa del Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"
  Escolta àudio

  MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"

  La Molina fa 75 anys i un dels actes estrella d'aquest aniversari va ser la presentació del llibre "La Molina: 75 anys d'un somni", de l'historiador i autor Joan Carles Salmerón. Amb ell, amb Enric Ticó, president de FGC, i Toni Sanmartí, director de la Molina, parlem del llibre.

  Pregunta: Hi ha, com a mínim, una persona que va esquiar al primer remuntador de la Molina fa 75 anys i que és arquitecte d'un monument conegut. Quin?
  Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol.len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Molina fa 75 anys i un dels actes estrella d'aquest aniversari va ser la presentació del llibre "La Molina: 75 anys d'un somni", de l'historiador i autor Joan Carles Salmerón. Amb ell, amb Enric Ticó, president de FGC, i Toni Sanmartí, director de la Molina, parlem del llibre. Pregunta: Hi ha, com a mínim, una persona que va esquiar al primer remuntador de la Molina fa 75 anys i que és arquitecte d'un monument conegut. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol.len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 274 – Fira de l'Aixada de Manresa
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 274 – Fira de l'Aixada de Manresa

  El centre històric de Manresa es transforma aquesta cap de setmana amb la 21a edició del certament medieval, en el marc de la Festa de la Llum. Ens presenten aquesta festa i les novetats d'enguany Toni Fornells, President de l'Associació Misteriosa Llum i Neus Comellas, regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l'Ajuntament de Manresa.

  Pregunta: Dins de la Festa de la Lluma de Manresa, hi trobem una coneguda Fira. Quina?
  Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a
  concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El centre històric de Manresa es transforma aquesta cap de setmana amb la 21a edició del certament medieval, en el marc de la Festa de la Llum. Ens presenten aquesta festa i les novetats d'enguany Toni Fornells, President de l'Associació Misteriosa Llum i Neus Comellas, regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l'Ajuntament de Manresa. Pregunta: Dins de la Festa de la Lluma de Manresa, hi trobem una coneguda Fira. Quina? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 273 – Masia Casa Cirera d'Avall
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 273 – Masia Casa Cirera d'Avall

  Al peu del Port del Comte, trobem una casa amb encant que us deixarà embadalits. És la casa rural Cirera d'Avall, a Lladurs, al Solsonès. Martí Angrill i Gemma Ribera ens descriuran aquest establiment i la gran ubicació.

  Pregunta: Si ens fa mandra cuinar, podrem encarregar-li la feina a un xef?
  Premi: Uns mitjons d'esquí amb proteccions als punts mes sensibles del peu talla 42-44 de color negre gentilesa d'Elan Esports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Al peu del Port del Comte, trobem una casa amb encant que us deixarà embadalits. És la casa rural Cirera d'Avall, a Lladurs, al Solsonès. Martí Angrill i Gemma Ribera ens descriuran aquest establiment i la gran ubicació. Pregunta: Si ens fa mandra cuinar, podrem encarregar-li la feina a un xef? Premi: Uns mitjons d'esquí amb proteccions als punts mes sensibles del peu talla 42-44 de color negre gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 271 - Casa Rural Cal Barceló
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 271 - Casa Rural Cal Barceló

  A Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, hi ha una casa rural en la qual pots gaudir de la tranquil·litat i de tot el que t'ofereix. És la Casa Rural Cal Barceló. Mari Piñol ens ho detalla.

  Pregunta: Cal Barceló és una casa pairal del segle XXI, XX o XIX?
  Premi: Uns mitjons Lenz d'esquí amb proteccions als punts més sensibles del peu, de color rosa, talla 35-38, gentilesa d'Elan Sports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  A Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, hi ha una casa rural en la qual pots gaudir de la tranquil·litat i de tot el que t'ofereix. És la Casa Rural Cal Barceló. Mari Piñol ens ho detalla. Pregunta: Cal Barceló és una casa pairal del segle XXI, XX o XIX? Premi: Uns mitjons Lenz d'esquí amb proteccions als punts més sensibles del peu, de color rosa, talla 35-38, gentilesa d'Elan Sports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 270 - Fira de l'Oli Vera i Mercat del Pa a Bigues i Riells
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 270 - Fira de l'Oli Vera i Mercat del Pa a Bigues i Riells

  L'oli arriba al Vallès, concretament a Bigues i Riells, a la Fira de l'Oli Vera i Fira del Pa. Pep Salsetes, cuiner i organitzador de la fira, ens explica com és la varietat vera i tot el que podem trobar en el mercat. Una escapada de cap de setmana que t'agradarà.

  Pregunta: L'oli vera és una varietat autòctona o procedent d'Andalusia?
  Premi: 1 turbant Elan de microfibra per fer esport o portar sota el casc d'esquí, gentilesa d'Elan Sports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'oli arriba al Vallès, concretament a Bigues i Riells, a la Fira de l'Oli Vera i Fira del Pa. Pep Salsetes, cuiner i organitzador de la fira, ens explica com és la varietat vera i tot el que podem trobar en el mercat. Una escapada de cap de setmana que t'agradarà. Pregunta: L'oli vera és una varietat autòctona o procedent d'Andalusia? Premi: 1 turbant Elan de microfibra per fer esport o portar sota el casc d'esquí, gentilesa d'Elan Sports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 269 - Respirem calma a l'hostatgeria de Poblet
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 269 - Respirem calma a l'hostatgeria de Poblet

  Lluny del concepte clàssic de les hostatgeries dels monestirs, Poblet s'ha posat al dia i ofereix a l'hoste uns serveis que no el deixaran indiferent. Jordi Agell, director de l'Hostatgeria de Poblet, i Lluís Marcel Espasa, director del centre de visites i interpretació, ens obren les portes i ens ensenyen l'encant i el que podem trobar en un lloc tan singular.

  Pregunta: A l'hostatgeria de Poblet, conviurem amb els monjos a l'hora d'allotjar-nos?
  Premi: 1 turbant Elan de microfibra per fer esport o portar sota el casc d'esquí, gentilesa d'Elan Sports, a recollir a Catalunya Ràdio de Barcelona.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Lluny del concepte clàssic de les hostatgeries dels monestirs, Poblet s'ha posat al dia i ofereix a l'hoste uns serveis que no el deixaran indiferent. Jordi Agell, director de l'Hostatgeria de Poblet, i Lluís Marcel Espasa, director del centre de visites i interpretació, ens obren les portes i ens ensenyen l'encant i el que podem trobar en un lloc tan singular. Pregunta: A l'hostatgeria de Poblet, conviurem amb els monjos a l'hora d'allotjar-nos? Premi: 1 turbant Elan de microfibra per fer esport o portar sota el casc d'esquí, gentilesa d'Elan Sports, a recollir a Catalunya Ràdio de Barcelona. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 268 - Càmping Prades Park, innovació i sostenibilitat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 268 - Càmping Prades Park, innovació i sostenibilitat

  A les muntanyes de Prades hi ha un càmping singular que aposta pel medi ambient i per la sostenibilitat: el Càmping Prades Park. Mireia Sans, gerent del resort, i Ignasi Fernández, cap de comunicació del Càmping Prades Park, ens expliquen la seva aposta i els serveis que ofereixen per conèixer el territori.

  Pregunta: Si volem disposar d'unes bicicletes per llogar i ens fan mandra les pujades i les baixades, quins models trobarem?
  Premi: Una gorra Elan esportiva tipus beisbol, gentilesa de Gregal Sport

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  A les muntanyes de Prades hi ha un càmping singular que aposta pel medi ambient i per la sostenibilitat: el Càmping Prades Park. Mireia Sans, gerent del resort, i Ignasi Fernández, cap de comunicació del Càmping Prades Park, ens expliquen la seva aposta i els serveis que ofereixen per conèixer el territori. Pregunta: Si volem disposar d'unes bicicletes per llogar i ens fan mandra les pujades i les baixades, quins models trobarem? Premi: Una gorra Elan esportiva tipus beisbol, gentilesa de Gregal Sport >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut