MeteoEscapades

 • 307 – Un hotel singular al cor de Barcelona
  Escolta àudio

  307 – Un hotel singular al cor de Barcelona

  Al rovell de l'ou de Barcelona trobem l'Hotel Barcelona Catedral. Un establiment que va molt més enllà de dormir i menjar, és tota una experiència per als sentits. El seu director, Àlex Vilallonga, ens obre les portes i ens dona tots els detalls.

  Pregunta: El restaurant del Barcelona Catedral té un nom relacionat també amb la religió. Quin?
  Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Al rovell de l'ou de Barcelona trobem l'Hotel Barcelona Catedral. Un establiment que va molt més enllà de dormir i menjar, és tota una experiència per als sentits. El seu director, Àlex Vilallonga, ens obre les portes i ens dona tots els detalls. Pregunta: El restaurant del Barcelona Catedral té un nom relacionat també amb la religió. Quin? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 306 – Sealighy, ruta en bici per gaudir de tots els sentits
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 306 – Sealighy, ruta en bici per gaudir de tots els sentits

  Una manera diferent de conèixer i recórrer l'extrem nord de la Costa Brava, en bicicleta i sense presses. No és cap competició, son dies per disfrutar del paisatge, del menjar, de la companyia a cop de pedal. Ramon Prat, responsable tècnic de Sealight, ens descriu la ruta i els serveis que se'n ofereixen.

  Pregunta: A prop de quin observatori de Meteocat passa la cursa Sealight?
  Premi: Ulleres de sol CAIRN amb vidre mirall de protecció 3, de color verd, gentilesa d'Elan Esports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Una manera diferent de conèixer i recórrer l'extrem nord de la Costa Brava, en bicicleta i sense presses. No és cap competició, son dies per disfrutar del paisatge, del menjar, de la companyia a cop de pedal. Ramon Prat, responsable tècnic de Sealight, ens descriu la ruta i els serveis que se'n ofereixen. Pregunta: A prop de quin observatori de Meteocat passa la cursa Sealight? Premi: Ulleres de sol CAIRN amb vidre mirall de protecció 3, de color verd, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 305 – Ses Garites, comoditat i història
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 305 – Ses Garites, comoditat i història

  Anem a un indret que us encisarà: ses Garites. Un allotjament que us traslladarà al passat dels seus murs carregats d'història, però amb les comoditats més actuals. Gemma Carbó, promotora de la casa rural, i Maria Coll, community manager de Ses Garites, ens donaran detalls d'aquest espai tan singular.

  Pregunta: Ses Garites és una vella masia fortificada o una antiga instal·lació militar?
  Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem a un indret que us encisarà: ses Garites. Un allotjament que us traslladarà al passat dels seus murs carregats d'història, però amb les comoditats més actuals. Gemma Carbó, promotora de la casa rural, i Maria Coll, community manager de Ses Garites, ens donaran detalls d'aquest espai tan singular. Pregunta: Ses Garites és una vella masia fortificada o una antiga instal·lació militar? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 303 - "100 indrets insòlits de Barcelona"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 303 - "100 indrets insòlits de Barcelona"

  Coneixes Barcelona? Tant si la resposta és afirmativa com si és no, segur que en aquest llibre trobaràs algun indret desconegut que et sorprendrà. Joan de Déu Prats, autor del llibre, ens explica el perquè d'aquests indrets i aquells que no et pots perdre.

  Pregunta: Quants indrets hi trobarem en el llibre "... indrets insòlits de Barcelona"?
  Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Coneixes Barcelona? Tant si la resposta és afirmativa com si és no, segur que en aquest llibre trobaràs algun indret desconegut que et sorprendrà. Joan de Déu Prats, autor del llibre, ens explica el perquè d'aquests indrets i aquells que no et pots perdre. Pregunta: Quants indrets hi trobarem en el llibre "... indrets insòlits de Barcelona"? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient 302 – Llibre "Masos del Montseny"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient 302 – Llibre "Masos del Montseny"

  La transformació del paisatge i l'evolució de les formes de vida a través d'una trentena de masos del Montseny. Martí Boada, ambientòleg, i Sònia Sánchez, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la UAB, autors del llibre, ens presenten el canvi que hi ha hagut i la seva adaptació.

  Pregunta: Quin és el nom del llibre d'en Martí Boada i la Sònia Sánchez que presentem?
  Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La transformació del paisatge i l'evolució de les formes de vida a través d'una trentena de masos del Montseny. Martí Boada, ambientòleg, i Sònia Sánchez, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la UAB, autors del llibre, ens presenten el canvi que hi ha hagut i la seva adaptació. Pregunta: Quin és el nom del llibre d'en Martí Boada i la Sònia Sánchez que presentem? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 295 – L'estiu als punts turístics de FGC
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 295 – L'estiu als punts turístics de FGC

  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya té les portes de l'estiu obertes de bat a bat per desconnectar i gaudir de la natural a la Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot, Port Ainé, Montserrat, el Tren de Ciment i trens turístics. Laura Vives, cap comercial de Turisme i Muntanya de FGC, ens ensenya les activitats i les novetats de la temporada.

  Pregunta: Les activitats d'estiu permeten visitar les estacions amb remuntador?
  Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya té les portes de l'estiu obertes de bat a bat per desconnectar i gaudir de la natural a la Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot, Port Ainé, Montserrat, el Tren de Ciment i trens turístics. Laura Vives, cap comercial de Turisme i Muntanya de FGC, ens ensenya les activitats i les novetats de la temporada. Pregunta: Les activitats d'estiu permeten visitar les estacions amb remuntador? Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoTemps 294 – El projecte LIFE LimnoPirineus al Parc Natural de l'Alt Pirineu
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoTemps 294 – El projecte LIFE LimnoPirineus al Parc Natural de l'Alt Pirineu

  El Pirineu amaga una bellesa amagada en els estanys d'alta muntanya, un ecosistema que cal preservar. El projecte LIFE LimnoPirineus té com a objectiu la conservació d'espècies i hàbitats aquàtics dels llacs situats en cotes altes. Ens en parlen Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu; Marc Ventura, director del projecte LIFE LimnoPirineus i investigador; el Centre Estudis Avançats Blanes (CSIC), i Empar Carrillo, doctora botànica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

  Pregunta: El barb roig amenaça unes plantes dels estanys d'alta muntanya. Quines?
  Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Pirineu amaga una bellesa amagada en els estanys d'alta muntanya, un ecosistema que cal preservar. El projecte LIFE LimnoPirineus té com a objectiu la conservació d'espècies i hàbitats aquàtics dels llacs situats en cotes altes. Ens en parlen Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu; Marc Ventura, director del projecte LIFE LimnoPirineus i investigador; el Centre Estudis Avançats Blanes (CSIC), i Empar Carrillo, doctora botànica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Pregunta: El barb roig amenaça unes plantes dels estanys d'alta muntanya. Quines? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 293 – Hotel Cala Jóncols, un lloc per desconnectar
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 293 – Hotel Cala Jóncols, un lloc per desconnectar

  Us presentem un lloc idíl·lic, per desconnectar del tot. L'hotel, construït al 55, d'estil eivissenc, a peu de la platja al Parc Natural del Cap de Creus, disposa de piscina exterior amb aigua de mar i tractaments de massatge. Michael Gómez i Maria Fernández Mendoza, copropietaris de l'hotel, ens ensenyen aquest allotjament únic per la seva història i ubicació.

  Pregunta: Quin és el plat més típic del restaurant?
  Premi: Unes ulleres de sol Cairn, de color verd, amb vidre mirall de protecció 3, gentilesa d'Elan Esports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us presentem un lloc idíl·lic, per desconnectar del tot. L'hotel, construït al 55, d'estil eivissenc, a peu de la platja al Parc Natural del Cap de Creus, disposa de piscina exterior amb aigua de mar i tractaments de massatge. Michael Gómez i Maria Fernández Mendoza, copropietaris de l'hotel, ens ensenyen aquest allotjament únic per la seva història i ubicació. Pregunta: Quin és el plat més típic del restaurant? Premi: Unes ulleres de sol Cairn, de color verd, amb vidre mirall de protecció 3, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 292 - Parc de la Serralada Litoral
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 292 - Parc de la Serralada Litoral

  Gaudim de la natura en un parc ben proper a les grans poblacions de Catalunya, el Parc de la Serralada Litoral. Tan proper com de vegades desconegut. Andreu Bosch, alcalde de Teià i president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, i Isabel Cabrera, directora del Parc, ens obren les portes del parc i ens expliquen el que podrem descobrir.

  Pregunta: El Parc de la Serralada Litoral s'estén només pel Maresme o també pel Vallès Oriental?
  Premi: 1 llibre "Catalunya 50 excursions als seus rius" de Cèsar Pasadas, gentilesa de Cossetània Edicions.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Gaudim de la natura en un parc ben proper a les grans poblacions de Catalunya, el Parc de la Serralada Litoral. Tan proper com de vegades desconegut. Andreu Bosch, alcalde de Teià i president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, i Isabel Cabrera, directora del Parc, ens obren les portes del parc i ens expliquen el que podrem descobrir. Pregunta: El Parc de la Serralada Litoral s'estén només pel Maresme o també pel Vallès Oriental? Premi: 1 llibre "Catalunya 50 excursions als seus rius" de Cèsar Pasadas, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 291 - Cal Vidal de Mura
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 291 - Cal Vidal de Mura

  En situem en uns dels pobles medievals amb més encant de país, Mura. I dins dels seus carrers trobem Cal Vidal, una casa rural amb murs centenaris que proporcionen acolliment i confort. Pep Vidal, propietari de la casa rural, ens obre les portes i ens mostra les seus espais i serveis.

  Pregunta: La casa de Cal Vidal és del segle XV o del segle XVIII?
  Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  En situem en uns dels pobles medievals amb més encant de país, Mura. I dins dels seus carrers trobem Cal Vidal, una casa rural amb murs centenaris que proporcionen acolliment i confort. Pep Vidal, propietari de la casa rural, ens obre les portes i ens mostra les seus espais i serveis. Pregunta: La casa de Cal Vidal és del segle XV o del segle XVIII? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + Meteotemps + MeteoAmbient 290 – Especial "Pla Clima" a Barcelona
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + Meteotemps + MeteoAmbient 290 – Especial "Pla Clima" a Barcelona

  Barcelona es va comprometre a reduir el 40% les emissions de gasos d'efecte hivernacle el 2030, en relació amb el 2005, i augmentar 1,6 km2 de verd urbà com a mesura d'adaptació amb motiu de la celebració de la COP21 de París. Frederic Ximeno, comissionat d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona, ens explica el camí recorregut fins ara i les mesures futures per arribar als objectius.

  Pregunta: El "Pla Clima" pot fer canviar de forma notable la fesomia de la ciutat?
  Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Barcelona es va comprometre a reduir el 40% les emissions de gasos d'efecte hivernacle el 2030, en relació amb el 2005, i augmentar 1,6 km2 de verd urbà com a mesura d'adaptació amb motiu de la celebració de la COP21 de París. Frederic Ximeno, comissionat d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona, ens explica el camí recorregut fins ara i les mesures futures per arribar als objectius. Pregunta: El "Pla Clima" pot fer canviar de forma notable la fesomia de la ciutat? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + Meteotemps + MeteoAmbient 289 – Especial 3a edició de "Benvinguts a Pagès"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + Meteotemps + MeteoAmbient 289 – Especial 3a edició de "Benvinguts a Pagès"

  Arriba una nova edició de "Benvinguts a Pagès", la tercera. Durant aquest cap de setmana trobareu més de 900 propostes en explotacions agràries, allotjaments, restaurants i activitats. Per saber-ne molt obrim els micròfons a Magda Garret, responsable de l'Espai Martinell, Josep Segarra, soci fundador de ViOrigen, i Marc Jobani, responsable de la Cuina dels Frares.

  Pregunta: Quantes edicions s'han fet abans del 2018 del "Benvinguts a Pagès"?
  Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Arriba una nova edició de "Benvinguts a Pagès", la tercera. Durant aquest cap de setmana trobareu més de 900 propostes en explotacions agràries, allotjaments, restaurants i activitats. Per saber-ne molt obrim els micròfons a Magda Garret, responsable de l'Espai Martinell, Josep Segarra, soci fundador de ViOrigen, i Marc Jobani, responsable de la Cuina dels Frares. Pregunta: Quantes edicions s'han fet abans del 2018 del "Benvinguts a Pagès"? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + Meteotemps 288 - L'aigua a la Noguera Ribagorçana
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + Meteotemps 288 - L'aigua a la Noguera Ribagorçana

  La Noguera Ribagorçana és un riu que encara pot donar molt de si a les comarques per on passa. Té un potencial molt gran si el benefici repercuteix en el territori i es gestiona des del territori. Del seu potencial i de la manera de gestionar-lo, ens en parla tot un expert, Antoni Tahull, consultor d'energia i medi ambient.

  Pregunta: Quin és el pantà més gran de la conca?
  Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Noguera Ribagorçana és un riu que encara pot donar molt de si a les comarques per on passa. Té un potencial molt gran si el benefici repercuteix en el territori i es gestiona des del territori. Del seu potencial i de la manera de gestionar-lo, ens en parla tot un expert, Antoni Tahull, consultor d'energia i medi ambient. Pregunta: Quin és el pantà més gran de la conca? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 287 - Bus aquàtic per creuar el congost de Mont-rebei
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 287 - Bus aquàtic per creuar el congost de Mont-rebei

  Un dels llocs més màgics dels país és el congost de Mont-rebei. Una bretxa oberta per la Noguera Ribagorçana que talla amb impressionants parets verticals el Montsec. Ara, pots passejar pel congost amb l'Aqua Bus, una alternativa per desplaçar-se després de fer el camí d'anada o per coneixe'l amb comoditat. Enric Maestre, fundador de Montsec Activa, ens ho explica.

  Pregunta: El bus aquàtic és de gasolina, híbrid o elèctric integral?
  Premi: dues revistes "Artesans, productes de la terra i melmelades i conserves" + motxilla de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un dels llocs més màgics dels país és el congost de Mont-rebei. Una bretxa oberta per la Noguera Ribagorçana que talla amb impressionants parets verticals el Montsec. Ara, pots passejar pel congost amb l'Aqua Bus, una alternativa per desplaçar-se després de fer el camí d'anada o per coneixe'l amb comoditat. Enric Maestre, fundador de Montsec Activa, ens ho explica. Pregunta: El bus aquàtic és de gasolina, híbrid o elèctric integral? Premi: dues revistes "Artesans, productes de la terra i melmelades i conserves" + motxilla de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 286 - Casa Rural Cal Gabarra, al Berguedà
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 286 - Casa Rural Cal Gabarra, al Berguedà

  Us proposem una experiència que no us decebrà, una escapada a la Casa Rural Cal Gabarra, a Viver i Serrateix, al Berguedà. Nati Uson i Josep Serra, propietaris, ens obre les portes i ens explica les particularitats d'aquest allotjament ple de complicitat i estima.

  Pregunta: Quantes cases té Cal Gabarra?
  Premi: 2 contes de "Fermí el ratolí pagès, un encàrrec complicat i problemes d'altura", més una gorra de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us proposem una experiència que no us decebrà, una escapada a la Casa Rural Cal Gabarra, a Viver i Serrateix, al Berguedà. Nati Uson i Josep Serra, propietaris, ens obre les portes i ens explica les particularitats d'aquest allotjament ple de complicitat i estima. Pregunta: Quantes cases té Cal Gabarra? Premi: 2 contes de "Fermí el ratolí pagès, un encàrrec complicat i problemes d'altura", més una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut