MeteoEscapades

 • 100 anys del funicular de Sant Joan de Montserrat
  Escolta àudio

  100 anys del funicular de Sant Joan de Montserrat

  Qui no ha anat a Montserrat i s'ha esperat, mirant embadalit, el creuament dels funiculars de Sant Joan, el que baixa amb el que puja? Un funicular que ha fet 100 anys. Una història i un servei que Ferran Gallego, director d'explotació de Montserrat de FGC, ens explica amb detall. Pregunta: Si agafem el funicular de Sant Joan pujarem a la cota 700 o a la cota 1.000 de la muntanya? Premi: Una entrada individual pel Zoo de Barcelona >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Escapa't amb el llibre "La volta a Catalunya en 50 formatges artesans"
  Escolta àudio

  Escapa't amb el llibre "La volta a Catalunya en 50 formatges artesans"

  El nivell dels formatges catalans s'acosta a l'alçada i al valor del vi. Aquí teniu el llibre "La volta a Catalunya en 50 formatges artesans", d'Antoni Chueca. Amb els formatges fem un recorregut pel país per descobrir els més singulars. Pregunta: Quin formatge apareix en aquest llibre, el Granna Padano o el de Parma? Premi: Una entrada individual al Zoo de Barcelona >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 10 anys de cooperació entre el Zoo de Barcelona i el Senegal reintroduint gasels dorcas
  Escolta àudio

  10 anys de cooperació entre el Zoo de Barcelona i el Senegal reintroduint gasels dorcas

  L'activitat i l'energia del Zoo de Barcelona va molt més enllà del parc de la Ciutadella. La seva fundació ha liderat el projecte de reintroducció i conservació de la gasela dorcas, gairebé extingida al seu hàbitat natural. Antoni Alarcon, director del Zoo de Barcelona, ens explica el resultat de la cooperació Pregunta: Amb quin país s'ha fet el conveni de cooperació? Premi: Un discovery, visita guiada al Zoo per una familia (4 o 5 membres) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 312 - Mercat del Trumfo i la Sal a Odèn
  Escolta àudio

  312 - Mercat del Trumfo i la Sal a Odèn

  Aquest cap de setmana escapa't a Cambrils, al nord del Solsonès. Un poble que vol donar a conèixer els seus dos productes estrella: la sal i el trumfo. Ens ho detallen Teresa Prat, participant del sector turístic d'Odèn en el muntatge del Mercat del Trumfo, i Sílvia Simon, regidora de Turisme d'Odèn. Pregunta: Si parlem de mercat del trumfo parlem d'un tubercle anomenat també...? Premi: Llapis de memòria de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 311 – El llibre "La volta a Catalunya en 50 vins"
  Escolta àudio

  311 – El llibre "La volta a Catalunya en 50 vins"

  Un recorregut geogràfic per totes les DO del país. No són els 50 millors vins del país, sinó els que ha seleccionat Àngel Garcia Petit, enòleg i sommelier. Ell ens explica els criteris i el que trobarem en aquesta selecció. Pregunta: Quants vins hi trobarem, en aquest llibre? Premi: Unes ulleres de sol CAIRN amb vidre mirall de protecció 3, de color verd, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 310 – "Entre el Gaià i l'Ebre" 30 excursions inèdites
  Escolta àudio

  310 – "Entre el Gaià i l'Ebre" 30 excursions inèdites

  Descobrim un tros de Catalunya que per moltes persones és desconegut i que, segur, heu passat moltíssimes vegades en vehicle de camí cap al sud. Antoni Cabré ens presenta en aquest llibres recorreguts que et sorprendran. Pregunta: El Gaià desemboca a tocar de dues platges molt conegudes del Tarragonès, quines? Premi: Una llibreta i un bolígraf de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 309 – Fontmartina, un càmping únic al cor del Montseny
  Escolta àudio

  309 – Fontmartina, un càmping únic al cor del Montseny

  Molts cops, els establiments turístics tenen unes instal·lacions i uns serveis immillorables, però aquí teniu un càmping al cor del Montseny que busca la tranquil·litat sense luxes: el càmping de Fontmartina. Marita Dalmau, gestora, ens mostra què hi ha al darrere d'aquest concepte de turisme. Pregunta: Quin tipus de piscina podem trobar al càmping Fontmartina? Premi: Una llibreta i un bolígraf de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 308 – Alberg Rural Casanova de Sant Miquel
  Escolta àudio

  308 – Alberg Rural Casanova de Sant Miquel

  Ens escapem cap al Parc Natural del Montseny, a l'alberg rural Casanova de Sant Miquel. Un lloc ideal per desconnectar, estar en família i un gran punt de sortida de nombroses excursions. Walter Emde, gestor de l'alberg, ens mostra les grans possibilitats d'aquest allotjament. Pregunta: L'alberg rural Casanova es troba situat al Parc Natural de St. Llorenç del Munt o el del Montseny? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 307 – Un hotel singular al cor de Barcelona
  Escolta àudio

  307 – Un hotel singular al cor de Barcelona

  Al rovell de l'ou de Barcelona trobem l'Hotel Barcelona Catedral. Un establiment que va molt més enllà de dormir i menjar, és tota una experiència per als sentits. El seu director, Àlex Vilallonga, ens obre les portes i ens dona tots els detalls. Pregunta: El restaurant del Barcelona Catedral té un nom relacionat també amb la religió. Quin? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 306 – Sealighy, ruta en bici per gaudir de tots els sentits
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 306 – Sealighy, ruta en bici per gaudir de tots els sentits

  Una manera diferent de conèixer i recórrer l'extrem nord de la Costa Brava, en bicicleta i sense presses. No és cap competició, son dies per disfrutar del paisatge, del menjar, de la companyia a cop de pedal. Ramon Prat, responsable tècnic de Sealight, ens descriu la ruta i els serveis que se'n ofereixen. Pregunta: A prop de quin observatori de Meteocat passa la cursa Sealight? Premi: Ulleres de sol CAIRN amb vidre mirall de protecció 3, de color verd, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 305 – Ses Garites, comoditat i història
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 305 – Ses Garites, comoditat i història

  Anem a un indret que us encisarà: ses Garites. Un allotjament que us traslladarà al passat dels seus murs carregats d'història, però amb les comoditats més actuals. Gemma Carbó, promotora de la casa rural, i Maria Coll, community manager de Ses Garites, ens donaran detalls d'aquest espai tan singular. Pregunta: Ses Garites és una vella masia fortificada o una antiga instal·lació militar? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 303 - "100 indrets insòlits de Barcelona"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 303 - "100 indrets insòlits de Barcelona"

  Coneixes Barcelona? Tant si la resposta és afirmativa com si és no, segur que en aquest llibre trobaràs algun indret desconegut que et sorprendrà. Joan de Déu Prats, autor del llibre, ens explica el perquè d'aquests indrets i aquells que no et pots perdre. Pregunta: Quants indrets hi trobarem en el llibre "... indrets insòlits de Barcelona"? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient 302 – Llibre "Masos del Montseny"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient 302 – Llibre "Masos del Montseny"

  La transformació del paisatge i l'evolució de les formes de vida a través d'una trentena de masos del Montseny. Martí Boada, ambientòleg, i Sònia Sánchez, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la UAB, autors del llibre, ens presenten el canvi que hi ha hagut i la seva adaptació. Pregunta: Quin és el nom del llibre d'en Martí Boada i la Sònia Sánchez que presentem? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 295 – L'estiu als punts turístics de FGC
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 295 – L'estiu als punts turístics de FGC

  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya té les portes de l'estiu obertes de bat a bat per desconnectar i gaudir de la natural a la Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot, Port Ainé, Montserrat, el Tren de Ciment i trens turístics. Laura Vives, cap comercial de Turisme i Muntanya de FGC, ens ensenya les activitats i les novetats de la temporada. Pregunta: Les activitats d'estiu permeten visitar les estacions amb remuntador? Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoTemps 294 – El projecte LIFE LimnoPirineus al Parc Natural de l'Alt Pirineu
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoTemps 294 – El projecte LIFE LimnoPirineus al Parc Natural de l'Alt Pirineu

  El Pirineu amaga una bellesa amagada en els estanys d'alta muntanya, un ecosistema que cal preservar. El projecte LIFE LimnoPirineus té com a objectiu la conservació d'espècies i hàbitats aquàtics dels llacs situats en cotes altes. Ens en parlen Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu; Marc Ventura, director del projecte LIFE LimnoPirineus i investigador; el Centre Estudis Avançats Blanes (CSIC), i Empar Carrillo, doctora botànica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Pregunta: El barb roig amenaça unes plantes dels estanys d'alta muntanya. Quines? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut