MeteoEscapades

 • L'Hort del Metge de Lladrós, a la vall de Cardós
  Escolta àudio

  L'Hort del Metge de Lladrós, a la vall de Cardós

  Situat a la vall de Cardós, al Pallars Sobirà, trobem l'Hort del Metge Lladrós. Per viure les sensacions i estar connectat amb l'entorn d'un paisatge i poble d'alta muntanya que ofereix un ventall de possibilitats. Entrevistem Gemma Gandia, representant, que obre les portes de casa seva i ens en dona tots el detalls.

  · Pregunta: L'Hort del Metge de Lladrós de quantes cases disposa?
  · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Situat a la vall de Cardós, al Pallars Sobirà, trobem l'Hort del Metge Lladrós. Per viure les sensacions i estar connectat amb l'entorn d'un paisatge i poble d'alta muntanya que ofereix un ventall de possibilitats. Entrevistem Gemma Gandia, representant, que obre les portes de casa seva i ens en dona tots el detalls. · Pregunta: L'Hort del Metge de Lladrós de quantes cases disposa? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya
  Escolta àudio

  "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya

  L'home ha tret profit dels minerals de la terra des de la prehistòria. Aquest llibre ens mostra 21 indrets on l'extracció de minerals ha estat clau per al desenvolupament de la població. Josep Huguet, llicenciat en Història Contemporània i coautor del llibre, i Josep Polinario, graduat en Història i coautor del llibre, ens desgranen el que descobrirem en els recorreguts.

  · Pregunta: Segons el llibre, què hi trobarem, a Ulldecona?
  · Premi: llibre "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya, gentilesa de Cossetània Edicions.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'home ha tret profit dels minerals de la terra des de la prehistòria. Aquest llibre ens mostra 21 indrets on l'extracció de minerals ha estat clau per al desenvolupament de la població. Josep Huguet, llicenciat en Història Contemporània i coautor del llibre, i Josep Polinario, graduat en Història i coautor del llibre, ens desgranen el que descobrirem en els recorreguts. · Pregunta: Segons el llibre, què hi trobarem, a Ulldecona? · Premi: llibre "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal
  Escolta àudio

  De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal

  A Senterada trobem la casa rural Casa Leonardo de Senterada. Mireia Font, propietària de la casa rural, ha impulsat la ruta de senderisme del Cinquè Llac i ha ideat el projecte Gratitud Pallars, un projecte de responsabilitat social i turística. Ella mateixa ens ho explica i ens ho detalla.

  · Pregunta: Casa Leonardo va ser triada entre diverses d'Europa per una celebració molt especial. Quina?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  A Senterada trobem la casa rural Casa Leonardo de Senterada. Mireia Font, propietària de la casa rural, ha impulsat la ruta de senderisme del Cinquè Llac i ha ideat el projecte Gratitud Pallars, un projecte de responsabilitat social i turística. Ella mateixa ens ho explica i ens ho detalla. · Pregunta: Casa Leonardo va ser triada entre diverses d'Europa per una celebració molt especial. Quina? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Museu de la Confitura, la dolçor de la vida
  Escolta àudio

  El Museu de la Confitura, la dolçor de la vida

  Anem cap a l'Empordà a un indret ben dolç, el Museu de la Confitura. Amb Maria Regàs, copropietària del Museu de la Confitura, sabrem les diferències entre confitura i melmelada i descobrirem la multitud de confitures que es fan.

  · Pregunta: La denominació de "melmelada" correspon a l'elaborada amb quin tipus de fruites?
  · Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem cap a l'Empordà a un indret ben dolç, el Museu de la Confitura. Amb Maria Regàs, copropietària del Museu de la Confitura, sabrem les diferències entre confitura i melmelada i descobrirem la multitud de confitures que es fan. · Pregunta: La denominació de "melmelada" correspon a l'elaborada amb quin tipus de fruites? · Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia
  Escolta àudio

  Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia

  Anem cap a les muntanyes de l'extrem sud del país, cap als massís dels Ports. Víctor Reverte, enginyer agrícola i educador ambiental, ens obre les portes del paisatge, les rutes i la gastronomia d'aquest raconet de Catalunya per descobrir.

  Pregunta: Les oliveres, un dels conreus tradicionals de la zona, aguanta bé l'escalfament global?
  Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem cap a les muntanyes de l'extrem sud del país, cap als massís dels Ports. Víctor Reverte, enginyer agrícola i educador ambiental, ens obre les portes del paisatge, les rutes i la gastronomia d'aquest raconet de Catalunya per descobrir. Pregunta: Les oliveres, un dels conreus tradicionals de la zona, aguanta bé l'escalfament global? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir
  Escolta àudio

  La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir

  Situada entre l'Urgell i la Conca de Barberà trobem aquesta vall, testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants. Un tros de país per descobrir i que, ben segur, et sorprendrà. Eva Bonet, portaveu de la vall del riu Corb, et dona unes pistes del que podràs trobar.

  Pregunta: A la vall del riu Corb es va fer el Tros Food, amb 7 cuiners, 9 cellers, 1 paisatge i quants productors?
  Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Situada entre l'Urgell i la Conca de Barberà trobem aquesta vall, testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants. Un tros de país per descobrir i que, ben segur, et sorprendrà. Eva Bonet, portaveu de la vall del riu Corb, et dona unes pistes del que podràs trobar. Pregunta: A la vall del riu Corb es va fer el Tros Food, amb 7 cuiners, 9 cellers, 1 paisatge i quants productors? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Tren de Ciment, una manera de descobrir l'Alt Llobregat
  Escolta àudio

  El Tren de Ciment, una manera de descobrir l'Alt Llobregat

  Sobre les antigues vies, aquest tren uneix l'antiga fàbrica de ciment i de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. Manel Foz, responsable del Tren del Ciment, i Ruth Bober, relacions publiques, ens descriuen el recorregut i com arribar a l'estació de sortida.

  Pregunta: El Tren del Ciment travessa uns jardins modernistes o renaixentistes?
  Premi: Pack per pujar 4 persones al Tren del Ciment per visitar els Jardins Artigas i el Museu del Ciment, gentilesa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Sobre les antigues vies, aquest tren uneix l'antiga fàbrica de ciment i de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. Manel Foz, responsable del Tren del Ciment, i Ruth Bober, relacions publiques, ens descriuen el recorregut i com arribar a l'estació de sortida. Pregunta: El Tren del Ciment travessa uns jardins modernistes o renaixentistes? Premi: Pack per pujar 4 persones al Tren del Ciment per visitar els Jardins Artigas i el Museu del Ciment, gentilesa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Catalunya en emergència climàtica amb el conseller Damià Calvet
  Escolta àudio

  Catalunya en emergència climàtica amb el conseller Damià Calvet

  El govern de Catalunya ha declarat la "situació d'emergència climàtica". Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, impulsor d'aquesta declaració, ens explica què vol dir, el perquè de la declaració i quines implicacions tindrà sobre els ciutadans.

  Pregunta: Es pot acabar inundant l'aeroport del Prat, abans que acabi el segle i al ritme actual, per l'augment del nivell del mar al Mediterrani?
  Premi: Un pack de 2 ampolles de vi XIC BLANC i XIC VERMELL 2018, dos vins eco, Penedès, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El govern de Catalunya ha declarat la "situació d'emergència climàtica". Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, impulsor d'aquesta declaració, ens explica què vol dir, el perquè de la declaració i quines implicacions tindrà sobre els ciutadans. Pregunta: Es pot acabar inundant l'aeroport del Prat, abans que acabi el segle i al ritme actual, per l'augment del nivell del mar al Mediterrani? Premi: Un pack de 2 ampolles de vi XIC BLANC i XIC VERMELL 2018, dos vins eco, Penedès, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fundació Emys i Can Moragues, de la terra a la taula
  Escolta àudio

  Fundació Emys i Can Moragues, de la terra a la taula

  Aquí tenim una fundació dedicada a la conservació de la natura i que ajuda a fer una gestió sostenible del territori a partir de l'agroecologia, l'educació ambiental i l'ecoturisme. Ens donen tots els detalls de la gestió i els objectius Sergi de Meià, cuiner, president de l'Institut Català de la Cuina i col·laborador de Can Moragues, i Marc Vilahur, director de la Fundació Emys, cofundador de Can Moragues i president de la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

  Pregunta: Can Moragues és a tocar de la capital de la Selva o de la capital del Pla de l'Estany?
  Premi: Val per una inscripció gratuïta al curs de "gravació de fototrampeig del 7 i 8 de setembre", gentilesa de Campus Natura, al càmping Castell Mar, dels Aiguamolls de l'Empordà www.campusnatura.org

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí tenim una fundació dedicada a la conservació de la natura i que ajuda a fer una gestió sostenible del territori a partir de l'agroecologia, l'educació ambiental i l'ecoturisme. Ens donen tots els detalls de la gestió i els objectius Sergi de Meià, cuiner, president de l'Institut Català de la Cuina i col·laborador de Can Moragues, i Marc Vilahur, director de la Fundació Emys, cofundador de Can Moragues i president de la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Pregunta: Can Moragues és a tocar de la capital de la Selva o de la capital del Pla de l'Estany? Premi: Val per una inscripció gratuïta al curs de "gravació de fototrampeig del 7 i 8 de setembre", gentilesa de Campus Natura, al càmping Castell Mar, dels Aiguamolls de l'Empordà www.campusnatura.org >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Projecte Invulnerables, Sopart 2019
  Escolta àudio

  Projecte Invulnerables, Sopart 2019

  La pobresa és una xacra a la qual hem de fer front. Afortunadament, en aquest món de la immediatesa, hi ha persones i col·lectius que aixequen la vista, miren l'entorn i la societat i actuen. Sor Lucia Caram i Àngel Peix, membre de l'equip de comunicació de Grup Ferré restauració, organitzadors de Sopart 2019 que es farà el 14 de juny, ens expliquen aquesta activitat benèfica i el projecte Invulnerables.

  Pregunta: El Sopart se celebra al Priorat o al Penedès?
  Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La pobresa és una xacra a la qual hem de fer front. Afortunadament, en aquest món de la immediatesa, hi ha persones i col·lectius que aixequen la vista, miren l'entorn i la societat i actuen. Sor Lucia Caram i Àngel Peix, membre de l'equip de comunicació de Grup Ferré restauració, organitzadors de Sopart 2019 que es farà el 14 de juny, ens expliquen aquesta activitat benèfica i el projecte Invulnerables. Pregunta: El Sopart se celebra al Priorat o al Penedès? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Espai Cel, l'aigua termal font de vida
  Escolta àudio

  Espai Cel, l'aigua termal font de vida

  Descobrim un indret únic d'aigües termals mil·lenàries on trobaràs la pau i la tranquil·litat per gaudir al 100% del moment. És Espai Cel, un espai acollidor al nucli de la vila romana de Caldes de Montbui. Tot el que podrem trobar amb Joan Anglí, director general del Grup Victòria.

  Pregunta: En quina localitat termal trobarem l'Espai Cel?
  Premi: Xec regal per a una experiència a l'ESPAI CEL per a dues persones, gentilesa del Grup Victòria.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobrim un indret únic d'aigües termals mil·lenàries on trobaràs la pau i la tranquil·litat per gaudir al 100% del moment. És Espai Cel, un espai acollidor al nucli de la vila romana de Caldes de Montbui. Tot el que podrem trobar amb Joan Anglí, director general del Grup Victòria. Pregunta: En quina localitat termal trobarem l'Espai Cel? Premi: Xec regal per a una experiència a l'ESPAI CEL per a dues persones, gentilesa del Grup Victòria. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El món dels formatges a Lactium, Vic
  Escolta àudio

  El món dels formatges a Lactium, Vic

  Parlem amb tot un expert en formatges, en Xevi Miró, propietari de Llet Crua al cor de Sants, tipus, gustos i classificacions. També ens comentarà l'estat de la fira Lactium a Vic, el que trobarem i el que ens sorprendrà.

  Pregunta: La Fira Lactium dura una setmana o un cap de setmana?
  Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Parlem amb tot un expert en formatges, en Xevi Miró, propietari de Llet Crua al cor de Sants, tipus, gustos i classificacions. També ens comentarà l'estat de la fira Lactium a Vic, el que trobarem i el que ens sorprendrà. Pregunta: La Fira Lactium dura una setmana o un cap de setmana? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La ruta del tren dels llacs de FGC
  Escolta àudio

  La ruta del tren dels llacs de FGC

  El tren de Lleida a la Pobla de Segur és molt més que un servei de transport. És un dels viatges més encisadors que es poden fer en tren. Creua indrets únics que només es poden veure des de la finestra dels vagons. Josep Maria Sabando, responsable comercial del tren dels llacs FGC, ens dona tots els detalls d'aquest tren tan singular.

  Pregunta: Quin serà el darrer dia en què podrem gaudir del Tren dels Llacs aquest 2019?
  Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams: un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El tren de Lleida a la Pobla de Segur és molt més que un servei de transport. És un dels viatges més encisadors que es poden fer en tren. Creua indrets únics que només es poden veure des de la finestra dels vagons. Josep Maria Sabando, responsable comercial del tren dels llacs FGC, ens dona tots els detalls d'aquest tren tan singular. Pregunta: Quin serà el darrer dia en què podrem gaudir del Tren dels Llacs aquest 2019? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams: un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Descobreix el turisme rural a Lleida
  Escolta àudio

  Descobreix el turisme rural a Lleida

  Les comarques de Lleida tenen una riquesa rural que pots gaudir al 100% tant si decideixes estar a la plana com al Pirineu. Jaume Ramon Solé, president de la Federació del turisme rural i l'agroturisme de les Terres de Lleida, ens mostra totes les possibilitats dels establiments i les activitats que hi podem practicar.

  Pregunta: Jaume Ramon Solé té tres aficions: la fotografia, l'ornitologia i la...?
  Premi: Xec regal per valor de 100 € per gaudir d'un cap de setmana, per a dues persones, a la casa rural l'Hort del Metge, gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida (HTTP://HORTDELMETGE.COM)

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les comarques de Lleida tenen una riquesa rural que pots gaudir al 100% tant si decideixes estar a la plana com al Pirineu. Jaume Ramon Solé, president de la Federació del turisme rural i l'agroturisme de les Terres de Lleida, ens mostra totes les possibilitats dels establiments i les activitats que hi podem practicar. Pregunta: Jaume Ramon Solé té tres aficions: la fotografia, l'ornitologia i la...? Premi: Xec regal per valor de 100 € per gaudir d'un cap de setmana, per a dues persones, a la casa rural l'Hort del Metge, gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida (HTTP://HORTDELMETGE.COM) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El llibre "100 cims", el repte de milers d'excursionistes
  Escolta àudio

  El llibre "100 cims", el repte de milers d'excursionistes

  Una de les activitats amb més participació a Catalunya i gestada des de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya és 100 cims. Un repte individual o col·lectiu de recórrer el país per descobrir indrets inimaginables. Aquest repte s'ha convertit en llibre "100 cims" i Joan Maria Vives, membre del comitè dels 100 cims i coautor del llibre "100 cims", ens dona tots els detalls.

  Pregunta: Per pujar a 100 cims, quantes muntanyes s'han triat en aquest llibre?
  Premi: Dues entrades per al Zoo del Pirineu, al peu del port del Comte, al Solsonès.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Una de les activitats amb més participació a Catalunya i gestada des de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya és 100 cims. Un repte individual o col·lectiu de recórrer el país per descobrir indrets inimaginables. Aquest repte s'ha convertit en llibre "100 cims" i Joan Maria Vives, membre del comitè dels 100 cims i coautor del llibre "100 cims", ens dona tots els detalls. Pregunta: Per pujar a 100 cims, quantes muntanyes s'han triat en aquest llibre? Premi: Dues entrades per al Zoo del Pirineu, al peu del port del Comte, al Solsonès. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut