MeteoEscapades

 • El turisme a Catalunya, present i futur amb el director general de Turisme
  Escolta àudio

  El turisme a Catalunya, present i futur amb el director general de Turisme

  El turisme té un paper important dins l'economia catalana. Quin és l'estat actual i cap a on s'encamina? Entrevistem Octavi Bono, director general de Turisme. Ells ens donarà dades i xifres del valor de turisme i els reptes de futur per a les pròximes dècades. Pregunta: Octavi Bono va ser director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona o la de Lleida? Premi: lloguer per a dues persones de l'equip complet d'alta gamma (botes, esquís, bastons i casc) per a un cap de setmana de dos dies per recollir-lo a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira-Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Seguretat als autocars escolars: mancances i incongruències
  Escolta àudio

  Seguretat als autocars escolars: mancances i incongruències

  "Lluitant per la seguretat al transport escolar a Catalunya" aquest és un col·lectiu que mostra les mancances i les incongruències de l'actual normativa en seguretat en el transport de nens en autocars. Anna Casado, infermera, i Helen San Segundo, mare conscienciada, ens detalla els punts i les raons a tenir en consideració. · Pregunta: Els autocars porten cinturons de 3 punts? · Premi: Lloguer per a dues persones de l'equip complert d'alta gama (botes, esquís, bastons i casc) per un cap de setmana de dos dies per recollir-lo a Baqueira, gentilesa de ski service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per esqui de fons o per snowboard, o bé, un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MónNatura Pirineus, un referent turístic
  Escolta àudio

  MónNatura Pirineus, un referent turístic

  Anem cap al Pallars Sobirà, a un espai referent que fusiona natura i allotjament: és MónNatura Pirineus. Amb Lluís Martínez, coordinador de MónNatura Pirineus, descobrirem aquest indret únic, les seves activitats i instal·lacions. · Pregunta: El poble on es troba les Planes de Son es diu Son o les Planes de Son? · Premi: Dos forfets per esquiar a Tuixent - La Vansa, un cap de setmana a concretar amb l'estació d'esquí Nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat, el més antic i d'entorn incomparable
  Escolta àudio

  El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat, el més antic i d'entorn incomparable

  Des dels anys 60 cada d'any es representa el Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat. La seva ubicació, en un paratge únic, és un del puntals del seu èxit. David Esquirol, president de l'Associació del Pessebre Vivent Amics de Corbera ens descriu el pessebre, les persones que hi participen, les coses que no es veuen i les dates de les representacions. · Pregunta: El pessebre vivent comença les representacions a principis dels 60 o dels 70? · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el Balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
  Escolta àudio

  Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

  Descobrim el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, situat al Parc del Fòrum. Sabrem tot el que ofereix amb Anna Omedes, directora del museu. I també ens explicarà les grans novetats i la programació per a aquestes festes de Nadal. · Pregunta: El Museu de Ciències Naturals de Barcelona es va fundar al segle XIX o el XX? · Premi: Lot de 5 capses variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 50 propostes d'excursions en família prop de Barcelona
  Escolta àudio

  50 propostes d'excursions en família prop de Barcelona

  Aquí teniu un llibre ple de propostes familiars per fer a la natura. Rutes senzilles i assequibles per conèixer la gran natura que ens envolta per zones properes a Barcelona. Comptem amb Josep Mauri, autor del llibre, que ens obrirà els ulls a indrets desconeguts. · Pregunta: A més a més del llibre que ens ocupa avui, en l'obra de Josep Mauri trobarem una altra publicació amb una proposta de 50 excursions. Quina? · Premi: Llibre: "50 escapades en família a indrets naturals prop de Barcelona" >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'Hort del Metge de Lladrós, a la vall de Cardós
  Escolta àudio

  L'Hort del Metge de Lladrós, a la vall de Cardós

  Situat a la vall de Cardós, al Pallars Sobirà, trobem l'Hort del Metge Lladrós. Per viure les sensacions i estar connectat amb l'entorn d'un paisatge i poble d'alta muntanya que ofereix un ventall de possibilitats. Entrevistem Gemma Gandia, representant, que obre les portes de casa seva i ens en dona tots el detalls. · Pregunta: L'Hort del Metge de Lladrós de quantes cases disposa? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya
  Escolta àudio

  "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya

  L'home ha tret profit dels minerals de la terra des de la prehistòria. Aquest llibre ens mostra 21 indrets on l'extracció de minerals ha estat clau per al desenvolupament de la població. Josep Huguet, llicenciat en Història Contemporània i coautor del llibre, i Josep Polinario, graduat en Història i coautor del llibre, ens desgranen el que descobrirem en els recorreguts. · Pregunta: Segons el llibre, què hi trobarem, a Ulldecona? · Premi: llibre "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal
  Escolta àudio

  De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal

  A Senterada trobem la casa rural Casa Leonardo de Senterada. Mireia Font, propietària de la casa rural, ha impulsat la ruta de senderisme del Cinquè Llac i ha ideat el projecte Gratitud Pallars, un projecte de responsabilitat social i turística. Ella mateixa ens ho explica i ens ho detalla. · Pregunta: Casa Leonardo va ser triada entre diverses d'Europa per una celebració molt especial. Quina? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Museu de la Confitura, la dolçor de la vida
  Escolta àudio

  El Museu de la Confitura, la dolçor de la vida

  Anem cap a l'Empordà a un indret ben dolç, el Museu de la Confitura. Amb Maria Regàs, copropietària del Museu de la Confitura, sabrem les diferències entre confitura i melmelada i descobrirem la multitud de confitures que es fan. · Pregunta: La denominació de "melmelada" correspon a l'elaborada amb quin tipus de fruites? · Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia
  Escolta àudio

  Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia

  Anem cap a les muntanyes de l'extrem sud del país, cap als massís dels Ports. Víctor Reverte, enginyer agrícola i educador ambiental, ens obre les portes del paisatge, les rutes i la gastronomia d'aquest raconet de Catalunya per descobrir. Pregunta: Les oliveres, un dels conreus tradicionals de la zona, aguanta bé l'escalfament global? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir
  Escolta àudio

  La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir

  Situada entre l'Urgell i la Conca de Barberà trobem aquesta vall, testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants. Un tros de país per descobrir i que, ben segur, et sorprendrà. Eva Bonet, portaveu de la vall del riu Corb, et dona unes pistes del que podràs trobar. Pregunta: A la vall del riu Corb es va fer el Tros Food, amb 7 cuiners, 9 cellers, 1 paisatge i quants productors? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Tren de Ciment, una manera de descobrir l'Alt Llobregat
  Escolta àudio

  El Tren de Ciment, una manera de descobrir l'Alt Llobregat

  Sobre les antigues vies, aquest tren uneix l'antiga fàbrica de ciment i de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. Manel Foz, responsable del Tren del Ciment, i Ruth Bober, relacions publiques, ens descriuen el recorregut i com arribar a l'estació de sortida. Pregunta: El Tren del Ciment travessa uns jardins modernistes o renaixentistes? Premi: Pack per pujar 4 persones al Tren del Ciment per visitar els Jardins Artigas i el Museu del Ciment, gentilesa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Catalunya en emergència climàtica amb el conseller Damià Calvet
  Escolta àudio

  Catalunya en emergència climàtica amb el conseller Damià Calvet

  El govern de Catalunya ha declarat la "situació d'emergència climàtica". Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, impulsor d'aquesta declaració, ens explica què vol dir, el perquè de la declaració i quines implicacions tindrà sobre els ciutadans. Pregunta: Es pot acabar inundant l'aeroport del Prat, abans que acabi el segle i al ritme actual, per l'augment del nivell del mar al Mediterrani? Premi: Un pack de 2 ampolles de vi XIC BLANC i XIC VERMELL 2018, dos vins eco, Penedès, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fundació Emys i Can Moragues, de la terra a la taula
  Escolta àudio

  Fundació Emys i Can Moragues, de la terra a la taula

  Aquí tenim una fundació dedicada a la conservació de la natura i que ajuda a fer una gestió sostenible del territori a partir de l'agroecologia, l'educació ambiental i l'ecoturisme. Ens donen tots els detalls de la gestió i els objectius Sergi de Meià, cuiner, president de l'Institut Català de la Cuina i col·laborador de Can Moragues, i Marc Vilahur, director de la Fundació Emys, cofundador de Can Moragues i president de la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Pregunta: Can Moragues és a tocar de la capital de la Selva o de la capital del Pla de l'Estany? Premi: Val per una inscripció gratuïta al curs de "gravació de fototrampeig del 7 i 8 de setembre", gentilesa de Campus Natura, al càmping Castell Mar, dels Aiguamolls de l'Empordà www.campusnatura.org >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut