MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 175- Llibre: "Serra de Sant Gervàs i muntanyes veïnes"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 175- Llibre: "Serra de Sant Gervàs i muntanyes veïnes"

  Avui us divulguem un dels racons més desconeguts però alhora més especials del Prepirineu de Lleida: un sistema muntanyós que es troba a cavall de l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà. Ho fem a través del Joan Ramon Segura, autor del llibre i president del Centre Excursionista de Lleida entre el 2007 i el 2010. Des de Cossetània ens ho defineixen com un indret excursionista superb i gens massificat, amb cims que superen els 1.800 metres d'alçada i amb un clima mediterrani de muntanya. (Foto: Jaume Alegre)

  Pregunta: La serra de St. Gervàs és germana de la serra de Boumort o del Montsec?
  Premi: un exemplar del llibre "Serra de St. Gervàs i muntanyes veïnes" i una ampolla d'oli verge extra, collita primerenca, de 250 ml, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Avui us divulguem un dels racons més desconeguts però alhora més especials del Prepirineu de Lleida: un sistema muntanyós que es troba a cavall de l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà. Ho fem a través del Joan Ramon Segura, autor del llibre i president del Centre Excursionista de Lleida entre el 2007 i el 2010. Des de Cossetània ens ho defineixen com un indret excursionista superb i gens massificat, amb cims que superen els 1.800 metres d'alçada i amb un clima mediterrani de muntanya. (Foto: Jaume Alegre) Pregunta: La serra de St. Gervàs és germana de la serra de Boumort o del Montsec? Premi: un exemplar del llibre "Serra de St. Gervàs i muntanyes veïnes" i una ampolla d'oli verge extra, collita primerenca, de 250 ml, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 174- Conducció de vehicles 4x4 per la neu
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 174- Conducció de vehicles 4x4 per la neu

  Avui ens escapem amb NISSAN ROMAUTO a practicar la conducció eficient per la neu. Per fer-ho, tenim en Carlos Delgado: ell és especialista en vehicles elèctrics i 4x4. Quin mètode hi ha, per tenir una bona conducció en una superfície innivada?

  Pregunta: Els vehicles 4x4 per anar per la neu són només diesel?
  Premi: Dos forfets de dia a Espot, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Avui ens escapem amb NISSAN ROMAUTO a practicar la conducció eficient per la neu. Per fer-ho, tenim en Carlos Delgado: ell és especialista en vehicles elèctrics i 4x4. Quin mètode hi ha, per tenir una bona conducció en una superfície innivada? Pregunta: Els vehicles 4x4 per anar per la neu són només diesel? Premi: Dos forfets de dia a Espot, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 173- Ca la Ganxeta: retroba't amb la història i respira el paisatge de les Garrigues
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 173- Ca la Ganxeta: retroba't amb la història i respira el paisatge de les Garrigues

  Coneixeu l'Albi? És un municipi de 850 habitants situat a les Garrigues, entre el Priorat i la Conca de Barberà, amb la serra de la Llena de teló de fons. Aquí hi trobem aquesta casa rural que us proposem, plena de tranquil·litat, desconnexió, ruralitat i gastronomia 100% autòctona. Víctor Guiu i Laia Altarriba ens acompanyen per explicar-nos-ho.

  Pregunta: A quina comarca es troba Ca la Ganxeta?
  Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment més proper al vostre domicili
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Coneixeu l'Albi? És un municipi de 850 habitants situat a les Garrigues, entre el Priorat i la Conca de Barberà, amb la serra de la Llena de teló de fons. Aquí hi trobem aquesta casa rural que us proposem, plena de tranquil·litat, desconnexió, ruralitat i gastronomia 100% autòctona. Víctor Guiu i Laia Altarriba ens acompanyen per explicar-nos-ho. Pregunta: A quina comarca es troba Ca la Ganxeta? Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment més proper al vostre domicili >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 172-Barcelona és molt més!
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 172-Barcelona és molt més!

  Ens acompanya Anna Sánchez, cap de l'Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona. Fem un repàs de la campanya "Barcelona és molt més", en què es volen donar a conèixer i promocionar turísticament racons entranyables i bucòlics que tenim en aquestes comarques. Una iniciativa basada en propostes úniques, relacionades amb l'oci i el turisme, que podem gaudir ben a prop de la capital comtal. Natura, turisme rural, cultura, festes, tradicions, gastronomia, productes de la terra o enoturisme englobades dins d'un mateix paraigua!

  Pregunta: El lema de la campanya de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona és?
  Premi: dos forfets de dia + cremallera a la Vall de Núria, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanya Anna Sánchez, cap de l'Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona. Fem un repàs de la campanya "Barcelona és molt més", en què es volen donar a conèixer i promocionar turísticament racons entranyables i bucòlics que tenim en aquestes comarques. Una iniciativa basada en propostes úniques, relacionades amb l'oci i el turisme, que podem gaudir ben a prop de la capital comtal. Natura, turisme rural, cultura, festes, tradicions, gastronomia, productes de la terra o enoturisme englobades dins d'un mateix paraigua! Pregunta: El lema de la campanya de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona és? Premi: dos forfets de dia + cremallera a la Vall de Núria, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 171- Cal Paller: un somni de joventut i d'aposta pel territori a l'Alt Urgell!
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 171- Cal Paller: un somni de joventut i d'aposta pel territori a l'Alt Urgell!

  Ens acompanya en Pep Camps; propietari de Cal Paller i alcalde de la Vall de la Vansa i Tuixent, a la comarca de l'Alt Urgell i en ple cor del Pirineu lleidatà. Es tracta d'una masia documentada al s. XVIII convertida en un confortable hotelet de muntanya. Un somni de joventut, d'aposta pel territori i de desig de transformar una masia enrunada en un bell establiment rural. Quina és l'essència, la filosofia i el tarannà d'aquest enclavament rural enmig del Pirineu?

  Pregunta: Quin any obre les seves portes Cal Paller?
  Premi: Dos forfets de dia per a La Molina, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanya en Pep Camps; propietari de Cal Paller i alcalde de la Vall de la Vansa i Tuixent, a la comarca de l'Alt Urgell i en ple cor del Pirineu lleidatà. Es tracta d'una masia documentada al s. XVIII convertida en un confortable hotelet de muntanya. Un somni de joventut, d'aposta pel territori i de desig de transformar una masia enrunada en un bell establiment rural. Quina és l'essència, la filosofia i el tarannà d'aquest enclavament rural enmig del Pirineu? Pregunta: Quin any obre les seves portes Cal Paller? Premi: Dos forfets de dia per a La Molina, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 170 - Hotel Mirador de Lles: escenari rural únic de muntanya
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 170 - Hotel Mirador de Lles: escenari rural únic de muntanya

  Ens torna acompanyar Ramon Sellés, en aquest cas per parlar de l'Hotel Mirador de Lles, un establiment privilegiat en un entorn totalment pirinenc i de muntanya, amb vistes i paisatges ben bucòlics. Com són les habitacions, quins serveis ofereixen i quin ventall d'activitats tenen en cartera? Descobriu-ho amb nosaltres!

  Pregunta: Les muntanyes que veurem, tot estant-nos a les habitacions de l'Hotel Mirador de Lles, són les de la serralada del...?
  Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams de farigola, crema d'avellana, pròpolis, nous i castanyer, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens torna acompanyar Ramon Sellés, en aquest cas per parlar de l'Hotel Mirador de Lles, un establiment privilegiat en un entorn totalment pirinenc i de muntanya, amb vistes i paisatges ben bucòlics. Com són les habitacions, quins serveis ofereixen i quin ventall d'activitats tenen en cartera? Descobriu-ho amb nosaltres! Pregunta: Les muntanyes que veurem, tot estant-nos a les habitacions de l'Hotel Mirador de Lles, són les de la serralada del...? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams de farigola, crema d'avellana, pròpolis, nous i castanyer, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 169- Hotel Rural El Molí de Pontons: escapades romàntiques per a parelles
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 169- Hotel Rural El Molí de Pontons: escapades romàntiques per a parelles

  Ens escapem fins a l'Alt Penedès i, en concret, a Pontons, el poble més elevat de la comarca, amb 632 metres d'alçada. L'entorn és immillorable: combinació de masses forestals amb cingles i penya-segats que fan la sensació d'un racó d'alta muntanya.
  És una escapada perfecta per viure en parella i passar un cap de setmana romàntic amb totes les comoditats: habitacions impol·lutes, banyeres d'hidromassatge i spa, i tot tipus de tractaments! Sabíeu que les suites tenen noms de tipus de vins? Curiós, oi? La seva directora, Carme Holgado, ens ho explica!

  Pregunta: la suite amb el preu més alt té nom de varietat de vi, quina?
  Premi: dos forfets de dia a Vallter, gentilesa de FGC.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens escapem fins a l'Alt Penedès i, en concret, a Pontons, el poble més elevat de la comarca, amb 632 metres d'alçada. L'entorn és immillorable: combinació de masses forestals amb cingles i penya-segats que fan la sensació d'un racó d'alta muntanya. És una escapada perfecta per viure en parella i passar un cap de setmana romàntic amb totes les comoditats: habitacions impol·lutes, banyeres d'hidromassatge i spa, i tot tipus de tractaments! Sabíeu que les suites tenen noms de tipus de vins? Curiós, oi? La seva directora, Carme Holgado, ens ho explica! Pregunta: la suite amb el preu més alt té nom de varietat de vi, quina? Premi: dos forfets de dia a Vallter, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 168 - Ca l'Helena de Castellet: de paller a casa lluminosa i càlida
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 168 - Ca l'Helena de Castellet: de paller a casa lluminosa i càlida

  Sabíeu que Ca l'Helena de Castellet era un antic paller? El van restaurar i l'han convertit en aquesta casa lluminosa i càlida, amb capacitat per a vuit persones. L'entorn és immillorable: un castell del segle X, boscos, vinyes i el pantà de Foix! Helena Mestre i Quim Illa ens ho expliquen.

  Pregunta: Quin és el parc amb nom de riu més pròxim a Ca l'Helena?
  Premi: 2 forfets de dia a la Vall de Núria i cremallera, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Sabíeu que Ca l'Helena de Castellet era un antic paller? El van restaurar i l'han convertit en aquesta casa lluminosa i càlida, amb capacitat per a vuit persones. L'entorn és immillorable: un castell del segle X, boscos, vinyes i el pantà de Foix! Helena Mestre i Quim Illa ens ho expliquen. Pregunta: Quin és el parc amb nom de riu més pròxim a Ca l'Helena? Premi: 2 forfets de dia a la Vall de Núria i cremallera, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 167- Cal Postius a Muntanyola: entorn immillorable i mil racons per descobrir!
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 167- Cal Postius a Muntanyola: entorn immillorable i mil racons per descobrir!

  Ens acompanyen l'Antoni Maria Palou i l'Elena Bube, propietaris d'aquesta masia del segle XII situada a 900 m d'altitud a la comarca d'Osona. Es tracta d'un establiment amb un tracte familiar i 100% acollidor. Ens diuen que no hi ha paraules per descriure el què és viure a pagès, així que si ho voleu descobrir, escolteu-nos!

  Pregunta: La Masia de Mas Postius, de quin any és?
  Premi: 2 passejos en telecabina de La Molina, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanyen l'Antoni Maria Palou i l'Elena Bube, propietaris d'aquesta masia del segle XII situada a 900 m d'altitud a la comarca d'Osona. Es tracta d'un establiment amb un tracte familiar i 100% acollidor. Ens diuen que no hi ha paraules per descriure el què és viure a pagès, així que si ho voleu descobrir, escolteu-nos! Pregunta: La Masia de Mas Postius, de quin any és? Premi: 2 passejos en telecabina de La Molina, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 166- Casa Rural El Codinach: agroturisme al Lluçanès
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 166- Casa Rural El Codinach: agroturisme al Lluçanès

  Ens endinsem al Lluçanès i ho fem amb els ulls de Montserrat Palou i Quim Codinach, propietaris d'aquest establiment rural de Sant Agustí de Lluçanès. Aquesta finca pairal data del segle XIV i és a la muntanya dels Munts. Agricultura, ramaderia i explotació forestal són activitats que els nostres convidats combinen amb el turisme rural. Hi trobareu tres masoveries adaptades a tots els gustos i necessitats: Cal Masover, la Casa Nova i la Casa Xica.

  Pregunta: El Codinach és una casa pairal catalana de quin segle?
  Premi: 2 forfets de dia a Port Ainé, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens endinsem al Lluçanès i ho fem amb els ulls de Montserrat Palou i Quim Codinach, propietaris d'aquest establiment rural de Sant Agustí de Lluçanès. Aquesta finca pairal data del segle XIV i és a la muntanya dels Munts. Agricultura, ramaderia i explotació forestal són activitats que els nostres convidats combinen amb el turisme rural. Hi trobareu tres masoveries adaptades a tots els gustos i necessitats: Cal Masover, la Casa Nova i la Casa Xica. Pregunta: El Codinach és una casa pairal catalana de quin segle? Premi: 2 forfets de dia a Port Ainé, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 165- Agroturisme pioner al cor de l'Alt Penedès
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 165- Agroturisme pioner al cor de l'Alt Penedès

  Ens acompanyen Josep Cuscó i Teresa Martí, propietaris de Cal Jeroni i Ca la Siona, al nucli de Cantallops, a Avinyonet del Penedès. Cal Jeroni destaca per ser la primera casa rural d'Agroturisme en aquesta comarca vitivinícola. Quines són les semblances i les particularitats d'ambdues cases rurals? Ens endinsem plenament al vessant occidental del massís de l'Ordal, amb un paisatge mosaic on les vinyes són un element molt rellevant.

  Pregunta: Quin any comença a funcionar Cal Jeroni?
  Premi:1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanyen Josep Cuscó i Teresa Martí, propietaris de Cal Jeroni i Ca la Siona, al nucli de Cantallops, a Avinyonet del Penedès. Cal Jeroni destaca per ser la primera casa rural d'Agroturisme en aquesta comarca vitivinícola. Quines són les semblances i les particularitats d'ambdues cases rurals? Ens endinsem plenament al vessant occidental del massís de l'Ordal, amb un paisatge mosaic on les vinyes són un element molt rellevant. Pregunta: Quin any comença a funcionar Cal Jeroni? Premi:1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 164- Cal Barrusca: potenciar el turisme rural amb sostenibilitat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 164- Cal Barrusca: potenciar el turisme rural amb sostenibilitat

  Coneixeu Prats de Rei? És un dels municipis de l'Alta Anoia o Alta Segarra, al bell mig de l'altiplà central. Allà, s'hi troba Cal Barrusca, una casa de turisme rural on la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient són un dels pilars fonamentals. En Jordi Serravinyals ens ho explica en aquesta entrevista!

  Pregunta: Com es diuen els dos allotjaments dels quals consta Cal Barrusca?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o esquí de Fons.
  >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Coneixeu Prats de Rei? És un dels municipis de l'Alta Anoia o Alta Segarra, al bell mig de l'altiplà central. Allà, s'hi troba Cal Barrusca, una casa de turisme rural on la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient són un dels pilars fonamentals. En Jordi Serravinyals ens ho explica en aquesta entrevista! Pregunta: Com es diuen els dos allotjaments dels quals consta Cal Barrusca? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o esquí de Fons. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades+ MeteoTemps 163- Gestió de la vialitat hivernal
  Escolta àudio

  MeteoEscapades+ MeteoTemps 163- Gestió de la vialitat hivernal

  Fem aquestes dues seccions conjuntes per tractar des de dues perspectives diferents el tractament amb sal a les carreteres nevades. Ens acompanya Àngel Parcerisa, cap d'explotació de CEDINSA; i Oriol Puig; director del Servei Meteorològic de Catalunya. Com es fa el tractament preventiu amb sal a les carreteres nevades? Quina és la principal funció? Com s'activen els protocols d'actuació per part del Servei Meteorològic de Catalunya?

  Pregunta: La sal morra la fem servir pel bacallà i els adobs o també per les carreteres?
  Premi: 2 bitllets d'anada i tornada pel cremallera de Montserrat, gentilesa de FGC.
  >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Fem aquestes dues seccions conjuntes per tractar des de dues perspectives diferents el tractament amb sal a les carreteres nevades. Ens acompanya Àngel Parcerisa, cap d'explotació de CEDINSA; i Oriol Puig; director del Servei Meteorològic de Catalunya. Com es fa el tractament preventiu amb sal a les carreteres nevades? Quina és la principal funció? Com s'activen els protocols d'actuació per part del Servei Meteorològic de Catalunya? Pregunta: La sal morra la fem servir pel bacallà i els adobs o també per les carreteres? Premi: 2 bitllets d'anada i tornada pel cremallera de Montserrat, gentilesa de FGC. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 162- La boira com a reclam turístic a les comarques de Ponent
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 162- La boira com a reclam turístic a les comarques de Ponent

  Per què no dinamitzar el territori amb la BOIRA com a element natural al Pla de Lleida igual que s'ha fet amb la NEU a les comarques pirinenques? Aquesta és la premissa dels nostres convidats: Irene Barón, Joan Yeguas i Roger Tutusaus; que volen transformar la percepció social de la boira com un element trist, rúfol i decadent per convertir-lo en quelcom màgic, agradable i atractiu. De quina manera? Organitzant una Ruta de la Boira Turística i la Fira Lifara a la comarca del Pla d'Urgell. Apunteu-vos-ho a l'agenda: el 10 de Gener!

  Pregunta: L'edició de la Ruta de la Boira és la primera o segona?
  Premi: 2 bitllets d'anada i tornada pel cremallera de Montserrat, gentilesa de FGC.
  >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Per què no dinamitzar el territori amb la BOIRA com a element natural al Pla de Lleida igual que s'ha fet amb la NEU a les comarques pirinenques? Aquesta és la premissa dels nostres convidats: Irene Barón, Joan Yeguas i Roger Tutusaus; que volen transformar la percepció social de la boira com un element trist, rúfol i decadent per convertir-lo en quelcom màgic, agradable i atractiu. De quina manera? Organitzant una Ruta de la Boira Turística i la Fira Lifara a la comarca del Pla d'Urgell. Apunteu-vos-ho a l'agenda: el 10 de Gener! Pregunta: L'edició de la Ruta de la Boira és la primera o segona? Premi: 2 bitllets d'anada i tornada pel cremallera de Montserrat, gentilesa de FGC. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 161-El Tibidabo: atraccions que generen atracció!
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 161-El Tibidabo: atraccions que generen atracció!

  Avui ens enfilem fins a la part més alta de la ciutat comtal, en plena serralada litoral, on es troba ubicat aquest parc temàtic. La Rosa Ortiz n'és la directora i ens explicarà com es preparen per aquestes festes de Nadal, quin tipus de públic acullen i altres curiositats, com les il·luminacions amb leds!

  Pregunta: el Giradabo s'il·lumina des del dia 5 amb un pila de leds. Quants?
  Premi: dues entrades per anar al Tibidabo
  >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Avui ens enfilem fins a la part més alta de la ciutat comtal, en plena serralada litoral, on es troba ubicat aquest parc temàtic. La Rosa Ortiz n'és la directora i ens explicarà com es preparen per aquestes festes de Nadal, quin tipus de públic acullen i altres curiositats, com les il·luminacions amb leds! Pregunta: el Giradabo s'il·lumina des del dia 5 amb un pila de leds. Quants? Premi: dues entrades per anar al Tibidabo >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

Anar al contingut