MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 206 – 35a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 206 – 35a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

  Us convidem a fer una escapada ben especial. Descobrim tot el que envolta la Festa de la Ratafia amb Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia. Una festa que arriba a la 35a edició en plena forma. Tastem la ratafia i desgranem gustos i sensacions. Escolteu quines personalitats singulars hi aniran i quines activitats trobareu. Un festa que va més enllà dels licors.

  Pregunta: Quina edició se celebra aquest any?
  Premi: Una ampolla de 500ml. d'oli d'oliva verge extra Arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us convidem a fer una escapada ben especial. Descobrim tot el que envolta la Festa de la Ratafia amb Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia. Una festa que arriba a la 35a edició en plena forma. Tastem la ratafia i desgranem gustos i sensacions. Escolteu quines personalitats singulars hi aniran i quines activitats trobareu. Un festa que va més enllà dels licors. Pregunta: Quina edició se celebra aquest any? Premi: Una ampolla de 500ml. d'oli d'oliva verge extra Arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 205 – Els controls sofisticats de seguretat a túnels i autovies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 205 – Els controls sofisticats de seguretat a túnels i autovies

  Ara s'acosten uns quants dies de festa i la mobilitat serà ben alta a les carreretes. Us presentem la seguretat, invisible per als usuaris, a les autovies i túnels de la mà de Cedinsa, que gestiona gairebé 300 km d'autovies de Catalunya.

  Pregunta: A on es troba el centre de control de Cedinsa?
  Premi: LOT amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ara s'acosten uns quants dies de festa i la mobilitat serà ben alta a les carreretes. Us presentem la seguretat, invisible per als usuaris, a les autovies i túnels de la mà de Cedinsa, que gestiona gairebé 300 km d'autovies de Catalunya. Pregunta: A on es troba el centre de control de Cedinsa? Premi: LOT amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 204 El GR 92, sender del Mediterrani, tram nord de Portbou a Vallvidrera
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 204 El GR 92, sender del Mediterrani, tram nord de Portbou a Vallvidrera

  El GR 92, Sender del Mediterrani, és un sender que es va acabar pels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. Travessa tota la costa catalana arran de mar amb els paisatges costaners més encisadors. Xavier Margaix ens presenta la guia del GR 92 en el tram nord, des de Portbou fins a Vallvidrera, i ens convida a descobrir els paratges més singulars.

  Pregunta: Quin GR és l'anomenat sender de la Mediterrània?
  Premi: Guia i mapes de l'etapa del GR92 nord. Sender de la Mediterrània de Portbou a Vallvidrera.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  El GR 92, Sender del Mediterrani, és un sender que es va acabar pels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. Travessa tota la costa catalana arran de mar amb els paisatges costaners més encisadors. Xavier Margaix ens presenta la guia del GR 92 en el tram nord, des de Portbou fins a Vallvidrera, i ens convida a descobrir els paratges més singulars. Pregunta: Quin GR és l'anomenat sender de la Mediterrània? Premi: Guia i mapes de l'etapa del GR92 nord. Sender de la Mediterrània de Portbou a Vallvidrera. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 203 – Riudecanyes Aventura, l'escapada cap al sud
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 203 – Riudecanyes Aventura, l'escapada cap al sud

  Qui diu que cap al sud de Catalunya no hi ha aventures? No miris sempre cap al nord i descobreix les comarques tarragonines. Josep Llebaria i Àngel Blancos, de Riudecanyes Aventura, ens mostren tots els esports aquàtics que pot fer tota la família al pantà de Riudecanyes.

  Pregunta: Riudecanyes Aventura desenvolupa gran part de les activitats al voltant d'un pantà. Quin?
  Premi: 2 bitllets d'anada i tornada amb el Cremallera de Núria, gentilesa de FGC.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Qui diu que cap al sud de Catalunya no hi ha aventures? No miris sempre cap al nord i descobreix les comarques tarragonines. Josep Llebaria i Àngel Blancos, de Riudecanyes Aventura, ens mostren tots els esports aquàtics que pot fer tota la família al pantà de Riudecanyes. Pregunta: Riudecanyes Aventura desenvolupa gran part de les activitats al voltant d'un pantà. Quin? Premi: 2 bitllets d'anada i tornada amb el Cremallera de Núria, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 202 – 3a Festa de la Crestada de la Mel al Perelló
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 202 – 3a Festa de la Crestada de la Mel al Perelló

  Ens escapem cap al Baix Ebre, concretament al Perelló, per conèixer el producte estrella de la població, la mel. El dia 12 d'octubre té lloc la 3a Festa de la Crestada on podreu participar en la crestada de la mel. Rafel Múria gerent de Mel Muria, ens explica en què consisteix la crestada i tot el que envolta la festa.

  Pregunta: Quina edició de la festa de Crestada de la mel se celebra aquest any?
  Premi: 2 bitllets d'anada i tornada pel Cremallera de Núria, gentilesa de FGC.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens escapem cap al Baix Ebre, concretament al Perelló, per conèixer el producte estrella de la població, la mel. El dia 12 d'octubre té lloc la 3a Festa de la Crestada on podreu participar en la crestada de la mel. Rafel Múria gerent de Mel Muria, ens explica en què consisteix la crestada i tot el que envolta la festa. Pregunta: Quina edició de la festa de Crestada de la mel se celebra aquest any? Premi: 2 bitllets d'anada i tornada pel Cremallera de Núria, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 201 – Descobrim l'Hotel La Freixera i la ciutat de Solsona
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 201 – Descobrim l'Hotel La Freixera i la ciutat de Solsona

  Ens escapem cap al centre del país, a la capital del Solsonès, i us convidem a descobrir un hotel petit i singular, en una casa artesana de més de 600 anys al nucli antic: la Freixera. Un punt estratègic per recórrer i veure les joies de la comarca.

  Pregunta: L'Hotel La Freixera és al nucli històric de Solsona. És romà o medieval?
  Premi: dues entrades per al BikePark i viatge amb telecabina La Molina, vàlid per a la temporada estiu 2016, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens escapem cap al centre del país, a la capital del Solsonès, i us convidem a descobrir un hotel petit i singular, en una casa artesana de més de 600 anys al nucli antic: la Freixera. Un punt estratègic per recórrer i veure les joies de la comarca. Pregunta: L'Hotel La Freixera és al nucli històric de Solsona. És romà o medieval? Premi: dues entrades per al BikePark i viatge amb telecabina La Molina, vàlid per a la temporada estiu 2016, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient 200 - Mobilitat amb 60 carrers tallats a Barcelona
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient 200 - Mobilitat amb 60 carrers tallats a Barcelona

  En el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible, Barcelona ha tallat al trànsit 60 carrers de la ciutat. Avui ens acompanya el Director de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, i José Luís Gallego per valorar aquesta acció i quins són els plans de futur de la mobilitat dins la ciutat.

  Pregunta: Si no funcionés el metro i l'autobús de TMB a Barcelona la ciutat s'ompliria de 50.000 cotxes, de 400.000 cotxes o de 5 milions de cotxes?
  Premi: dos bitllets d'anada i tornada amb el Cremallera de Montserrat, gentilesa de FGC
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  En el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible, Barcelona ha tallat al trànsit 60 carrers de la ciutat. Avui ens acompanya el Director de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, i José Luís Gallego per valorar aquesta acció i quins són els plans de futur de la mobilitat dins la ciutat. Pregunta: Si no funcionés el metro i l'autobús de TMB a Barcelona la ciutat s'ompliria de 50.000 cotxes, de 400.000 cotxes o de 5 milions de cotxes? Premi: dos bitllets d'anada i tornada amb el Cremallera de Montserrat, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient 199: Setmana de la Mobilitat Sostenible
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient 199: Setmana de la Mobilitat Sostenible

  Avui farem una secció de MeteoEscapades amb 4 punts de vista diferents: ens acompanyen en Carles Prats, periodista de TVC i usuari de cotxe elèctric, i en Dani Ramírez, meteoròleg company de TV3. Juntament amb en José Luis Gallego, tractarem del cotxe elèctric en el context de la Setmana de Mobilitat Sostenible, que comença a partir del 16 de setembre.

  Pregunta: El nivell de satisfacció d'en Dani Ramírez respecte al cotxe elèctric és? a) alt b) mitjà c) baix
  Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregarà a l'establiment més proper al vostre domicili.
  >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Avui farem una secció de MeteoEscapades amb 4 punts de vista diferents: ens acompanyen en Carles Prats, periodista de TVC i usuari de cotxe elèctric, i en Dani Ramírez, meteoròleg company de TV3. Juntament amb en José Luis Gallego, tractarem del cotxe elèctric en el context de la Setmana de Mobilitat Sostenible, que comença a partir del 16 de setembre. Pregunta: El nivell de satisfacció d'en Dani Ramírez respecte al cotxe elèctric és? a) alt b) mitjà c) baix Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregarà a l'establiment més proper al vostre domicili. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 198- La Vella Farga de Lladurs: on el luxe i la natura s'ajunten
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 198- La Vella Farga de Lladurs: on el luxe i la natura s'ajunten

  Ens acompanyen la Gemma Ribera i en Martí Angrill, propietaris de l'Hotel la Vella Farga de Lladurs, al bell mig del Solsonès. Es tracta d'una antiga masia restaurada i materialitzada en un projecte únic. Destaca pels seus elements arquitectònics, amb un encant especial, silenci impactant i exuberant vegetació. Què hi trobarem a dins?

  Pregunta: La Masia de l'Hotel es caracteritza pel luxe modern o pel luxe amb història?
  Premi: 2 bitllets d'anada i tornada amb el Cremallera de la Vall de Núria. Vàlid fins al 31/12/2016
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanyen la Gemma Ribera i en Martí Angrill, propietaris de l'Hotel la Vella Farga de Lladurs, al bell mig del Solsonès. Es tracta d'una antiga masia restaurada i materialitzada en un projecte únic. Destaca pels seus elements arquitectònics, amb un encant especial, silenci impactant i exuberant vegetació. Què hi trobarem a dins? Pregunta: La Masia de l'Hotel es caracteritza pel luxe modern o pel luxe amb història? Premi: 2 bitllets d'anada i tornada amb el Cremallera de la Vall de Núria. Vàlid fins al 31/12/2016 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 197- Hotel Urbisol de Calders
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 197- Hotel Urbisol de Calders

  Ens acompanya Carles Badia, cuiner d'aquest luxós establiment situat a la comarca del Moianès. Modernitat, confort i bones sensacions enmig d'un espai idíl·lic de la Catalunya central.

  Pregunta: A l'hotel Urbisol trobarem un paquet d'estada inspirat en una pel·lícula. Quina?
  Premi: 2 viatges gratuïts amb el catamarà de creuers Mare Nostrum, per anar al cap de Creus, la Foradada o a les illes Medes, vàlid fins al 15 de setembre. Cal fer reserva prèvia.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanya Carles Badia, cuiner d'aquest luxós establiment situat a la comarca del Moianès. Modernitat, confort i bones sensacions enmig d'un espai idíl·lic de la Catalunya central. Pregunta: A l'hotel Urbisol trobarem un paquet d'estada inspirat en una pel·lícula. Quina? Premi: 2 viatges gratuïts amb el catamarà de creuers Mare Nostrum, per anar al cap de Creus, la Foradada o a les illes Medes, vàlid fins al 15 de setembre. Cal fer reserva prèvia. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 196- Llibre: "Caminant per racons del Moianès"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 196- Llibre: "Caminant per racons del Moianès"

  Avui us proposem una edició d'escapades per descobrir a fons aquesta nova comarca catalana que ha format part del Bages fins al març del 2015, en què es va fer la consulta perquè esdevingui comarca amb entitat pròpia. Parlem amb Miquel Jaumot, autor d'aquest llibre, per donar èmfasi als trets diferenciadors d'aquesta regió natural situada a l'altiplà central català, amb peculiaritats molt singulars dins dels seus 335 km2. Ho voleu descobrir? (Foto: Carles Illa)

  Pregunta: Quant itineraris planteja el llibre "Caminant per racons del Moianès"?
  Premi: Llibre "Caminant per Racons del Moianès" i Una ampolla de 250ml. d'oli d'oliva verge extra, macerat amb tòfona blanca, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Avui us proposem una edició d'escapades per descobrir a fons aquesta nova comarca catalana que ha format part del Bages fins al març del 2015, en què es va fer la consulta perquè esdevingui comarca amb entitat pròpia. Parlem amb Miquel Jaumot, autor d'aquest llibre, per donar èmfasi als trets diferenciadors d'aquesta regió natural situada a l'altiplà central català, amb peculiaritats molt singulars dins dels seus 335 km2. Ho voleu descobrir? (Foto: Carles Illa) Pregunta: Quant itineraris planteja el llibre "Caminant per racons del Moianès"? Premi: Llibre "Caminant per Racons del Moianès" i Una ampolla de 250ml. d'oli d'oliva verge extra, macerat amb tòfona blanca, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 195- Exposició: Conseqüències del llevant al Museu Marítim de Barcelona
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 195- Exposició: Conseqüències del llevant al Museu Marítim de Barcelona

  Una nova edició d'escapades amb la combinació d'art, de cultura i de meteorologia. Ens acompanya en Carles Bros, artista empordanès que sovint utilitza la meteorologia i els elements atmosfèrics com a arguments d'inspiració dins les seves obres. Us volem parlar d'aquesta exposició que pretén fer entendre a tothom la importància del vent de Llevant al nostre litoral i fer reflexionar sobre la contaminació del nostre Mediterrani. La mostra es pot visitar al Museu Marítim de Barcelona fins al 31 de desembre del 2016.

  Pregunta: Carles Bros és un artista tocat pel llevant o per la tramuntana?
  Premi: 2 entrades pel Parc Lúdic Port Ainé, vàlid estiu 2016
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Una nova edició d'escapades amb la combinació d'art, de cultura i de meteorologia. Ens acompanya en Carles Bros, artista empordanès que sovint utilitza la meteorologia i els elements atmosfèrics com a arguments d'inspiració dins les seves obres. Us volem parlar d'aquesta exposició que pretén fer entendre a tothom la importància del vent de Llevant al nostre litoral i fer reflexionar sobre la contaminació del nostre Mediterrani. La mostra es pot visitar al Museu Marítim de Barcelona fins al 31 de desembre del 2016. Pregunta: Carles Bros és un artista tocat pel llevant o per la tramuntana? Premi: 2 entrades pel Parc Lúdic Port Ainé, vàlid estiu 2016 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 194- App iBeach: estat de les platges a temps real
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 194- App iBeach: estat de les platges a temps real

  Ens acompanya Jordi Zubelzu, responsable d'iniciatives digitals d'Aqualogy, per explicar-nos aquesta aplicació que aglutina tot el que necessites saber abans d'anar a la platja. Estat del mar, temperatura de l'aigua o presència de meduses són alguns dels paràmetres que hi trobarem amb només un sol clic. A més, aquesta iniciativa tecnològica ens permet veure imatges aèries de qualsevol platja i tenir informació de la qualitat de l'aigua amb temps real. Com funciona, quantes platges inclou i com ens podem baixar l'aplicació al nostre dispositiu? Escolteu-nos i us ho anem desxifrant!

  Pregunta: Com es diu l'app d'Aqualogy?
  Premi: 2 entrades pel BikePark i viatge telecabina de La Molina. Vàlid estiu 2016
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanya Jordi Zubelzu, responsable d'iniciatives digitals d'Aqualogy, per explicar-nos aquesta aplicació que aglutina tot el que necessites saber abans d'anar a la platja. Estat del mar, temperatura de l'aigua o presència de meduses són alguns dels paràmetres que hi trobarem amb només un sol clic. A més, aquesta iniciativa tecnològica ens permet veure imatges aèries de qualsevol platja i tenir informació de la qualitat de l'aigua amb temps real. Com funciona, quantes platges inclou i com ens podem baixar l'aplicació al nostre dispositiu? Escolteu-nos i us ho anem desxifrant! Pregunta: Com es diu l'app d'Aqualogy? Premi: 2 entrades pel BikePark i viatge telecabina de La Molina. Vàlid estiu 2016 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 193- Parc a Taula: el sabor dels nostres paratges naturals
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 193- Parc a Taula: el sabor dels nostres paratges naturals

  Ens acompanya en Xavier Roget, cap de la Direcció Territorial Occidental i responsable del programa Parc a Taula. Es tracta d'una iniciativa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de potenciar la gastronomia, producció artesanal i viticultura de proximitat que hi ha als parcs de les comarques de Barcelona. Tot plegat amb la filosofia de productes de qualitat, per impulsar els valors naturals, culturals i paisatgístics.

  Pregunta: Parc a Taula el trobarem al telèfon intel·ligent?
  Premi: Dos bitllets anada/tornada pel telecadira de Vallter 2000, vàlid fins al 11/09
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Ens acompanya en Xavier Roget, cap de la Direcció Territorial Occidental i responsable del programa Parc a Taula. Es tracta d'una iniciativa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de potenciar la gastronomia, producció artesanal i viticultura de proximitat que hi ha als parcs de les comarques de Barcelona. Tot plegat amb la filosofia de productes de qualitat, per impulsar els valors naturals, culturals i paisatgístics. Pregunta: Parc a Taula el trobarem al telèfon intel·ligent? Premi: Dos bitllets anada/tornada pel telecadira de Vallter 2000, vàlid fins al 11/09 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 192- Museu de les Aigües: coneixement i valors de l'H2O a través d'experiències
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 192- Museu de les Aigües: coneixement i valors de l'H2O a través d'experiències

  Tenim amb nosaltres la Sónia Hernández, directora del Museu de les Aigües de Cornellà, per endinsar-nos amb ella en el contingut i contingent d'aquesta institució que barreja cultura, patrimoni i medi ambient. Ocupa els edificis modernistes de la central de Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l'aqüífer del Baix Llobregat i abastir la ciutat comtal. Ens expliquen que aquest museu és un espai viu, amb una oferta àmplia d'exposicions i activitats per a tots els públics on l'aigua és la protagonista.

  Pregunta: Els edificis modernistes industrials van ser dissenyats per l'arquitecte...
  Premi: Dos bitllets pel telecabina de La Molina, vàlid per l'estiu 2016
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  Tenim amb nosaltres la Sónia Hernández, directora del Museu de les Aigües de Cornellà, per endinsar-nos amb ella en el contingut i contingent d'aquesta institució que barreja cultura, patrimoni i medi ambient. Ocupa els edificis modernistes de la central de Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l'aqüífer del Baix Llobregat i abastir la ciutat comtal. Ens expliquen que aquest museu és un espai viu, amb una oferta àmplia d'exposicions i activitats per a tots els públics on l'aigua és la protagonista. Pregunta: Els edificis modernistes industrials van ser dissenyats per l'arquitecte... Premi: Dos bitllets pel telecabina de La Molina, vàlid per l'estiu 2016 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

Anar al contingut