MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 222 – Cal Miqueló, una joia per desconnectar
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 222 – Cal Miqueló, una joia per desconnectar

  Un allotjament que combina el món rural i el món més modern en una casa on han viscut deu generacions de la família Cau. Una casa a Puiggròs, al pla de Lleida, per gaudir de tots els sentits. Eduard Cau, pare i fills, ens presenten els racons i les joies de la casa.

  Pregunta: A Cal Miqueló, l'aigua de l'spa és escalfada amb llenya de les Garrigues o és termal?
  Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat Reserva 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un allotjament que combina el món rural i el món més modern en una casa on han viscut deu generacions de la família Cau. Una casa a Puiggròs, al pla de Lleida, per gaudir de tots els sentits. Eduard Cau, pare i fills, ens presenten els racons i les joies de la casa. Pregunta: A Cal Miqueló, l'aigua de l'spa és escalfada amb llenya de les Garrigues o és termal? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat Reserva 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 221 – "Bages, 17 excursions a peu"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 221 – "Bages, 17 excursions a peu"

  Pas a pas descobrim, a partir de 17 excursions, la comarca del Bages. Indrets poc coneguts que us sorprendran. Pol Huguet, autor del llibre "Bages, 17 excursions a peu", de Cossetània Edicions, ens explica per què ha escollit aquests recorreguts i què fa que siguin únics.

  Pregunta: Pol Huguet és geògraf. Creus que en Pol considera el Bages una comarca prepirinenca o una comarca de la Catalunya Central?
  Premi: un exemplar del llibre "Bages, 17 excursions a peu", gentilesa de Cossetània Edicions.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Pas a pas descobrim, a partir de 17 excursions, la comarca del Bages. Indrets poc coneguts que us sorprendran. Pol Huguet, autor del llibre "Bages, 17 excursions a peu", de Cossetània Edicions, ens explica per què ha escollit aquests recorreguts i què fa que siguin únics. Pregunta: Pol Huguet és geògraf. Creus que en Pol considera el Bages una comarca prepirinenca o una comarca de la Catalunya Central? Premi: un exemplar del llibre "Bages, 17 excursions a peu", gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 220 – Museu de la Xocolata
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 220 – Museu de la Xocolata

  Endolceix la vida i quedat bocabadat al Museu de la Xocolata de Barcelona, un museu on els més menuts poden tocar, tastar i manipular la xocolata. Francesc Gil, director del museu, ens explica què hi trobarem i quines activitats hi podem realitzar.

  Pregunta: A quin edifici es troba el Museu de la Xocolata?
  Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Endolceix la vida i quedat bocabadat al Museu de la Xocolata de Barcelona, un museu on els més menuts poden tocar, tastar i manipular la xocolata. Francesc Gil, director del museu, ens explica què hi trobarem i quines activitats hi podem realitzar. Pregunta: A quin edifici es troba el Museu de la Xocolata? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 219 – Prehistòria i paper, les joies de Capellades
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 219 – Prehistòria i paper, les joies de Capellades

  L'empremta humana ha deixat a Capellades dues joies que presenta i dona a conèixer amb orgull: el Parc Prehistòric i el Museu Molí Paperer. Àngel Soteras, regidor de Turisme, i Victòria Rabel, directora del Museu, ens expliquen el que hi podem trobar i descobrir.

  Pregunta: L'activitat del paper a Capellades va lligada a un recurs natural. Quin?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'empremta humana ha deixat a Capellades dues joies que presenta i dona a conèixer amb orgull: el Parc Prehistòric i el Museu Molí Paperer. Àngel Soteras, regidor de Turisme, i Victòria Rabel, directora del Museu, ens expliquen el que hi podem trobar i descobrir. Pregunta: L'activitat del paper a Capellades va lligada a un recurs natural. Quin? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 218 – La joia d'un hotel al Priorat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 218 – La joia d'un hotel al Priorat

  Si sou amants del vi, de les terres feréstegues del Priorat i voleu un lloc idíl·lic on dormir, aquí teniu una proposta, l'hotel Trossos del Priorat. Una fusió perfecte on tens el vi a tocar, on l'olores la natura, i amb vistes sobre les vinyes des de la comoditat que ofereix l'habitació. Estefania López, directora de l'hotel ens en parla.

  Pregunta: Quantes habitacions, comptant la suite, trobarem a l'hotel Trossos del Priorat?
  Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si sou amants del vi, de les terres feréstegues del Priorat i voleu un lloc idíl·lic on dormir, aquí teniu una proposta, l'hotel Trossos del Priorat. Una fusió perfecte on tens el vi a tocar, on l'olores la natura, i amb vistes sobre les vinyes des de la comoditat que ofereix l'habitació. Estefania López, directora de l'hotel ens en parla. Pregunta: Quantes habitacions, comptant la suite, trobarem a l'hotel Trossos del Priorat? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 217 – Fira de l'Oli de les Garrigues
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 217 – Fira de l'Oli de les Garrigues

  Us proposem una escapada a la Terra Ferma aquest cap de setmana per veure i comprar un dels elements bàsics de la cuina mediterrània: l'oli. La 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Garrigues t'espera. Per saber que hi trobaràs, comptem amb Enric Mir, president del Patronat Fira de les Garrigues, i Enric Dalmau, president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida les Garrigues.

  Pregunta: La fira de l'oli de les Garrigues és la més antiga de Catalunya?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us proposem una escapada a la Terra Ferma aquest cap de setmana per veure i comprar un dels elements bàsics de la cuina mediterrània: l'oli. La 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Garrigues t'espera. Per saber que hi trobaràs, comptem amb Enric Mir, president del Patronat Fira de les Garrigues, i Enric Dalmau, president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida les Garrigues. Pregunta: La fira de l'oli de les Garrigues és la més antiga de Catalunya? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 216 - El Parc del Garraf, tan a prop i tan desconegut
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 216 - El Parc del Garraf, tan a prop i tan desconegut

  Possiblement, el Parc del Garraf és una de les zones més desconegudes per a bona part dels milions de persones de l'àrea de Barcelona. Obrim les portes del parc pels quatre costats i expliquem el seu contingut i el que hi podem fer amb Santi Llacuna, director del Parc del Garraf.

  Pregunta: Des d'on accedirem al rovell de l'ou de les oficines del Parc del Garraf?
  Premi: Forfet per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Possiblement, el Parc del Garraf és una de les zones més desconegudes per a bona part dels milions de persones de l'àrea de Barcelona. Obrim les portes del parc pels quatre costats i expliquem el seu contingut i el que hi podem fer amb Santi Llacuna, director del Parc del Garraf. Pregunta: Des d'on accedirem al rovell de l'ou de les oficines del Parc del Garraf? Premi: Forfet per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 215 - Parc de les Arts Contemporànies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 215 - Parc de les Arts Contemporànies

  Natura i escultura es fusionen en un espai lúdic i relaxat al Parc de les Arts Contemporànies a Cassà de la Selva. Un gran museu a l'aire lliure que congrega gairebé 350 peces escultòriques. Jaume Roser, promotor i propietari, ens descriu el que hi podem trobar i com va sorgir aquest projecte. Una escapada que no us deixarà indiferents.

  Pregunta: Parc Art es troba a Cassà de la Selva, però a quina comarca?
  Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic". Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Natura i escultura es fusionen en un espai lúdic i relaxat al Parc de les Arts Contemporànies a Cassà de la Selva. Un gran museu a l'aire lliure que congrega gairebé 350 peces escultòriques. Jaume Roser, promotor i propietari, ens descriu el que hi podem trobar i com va sorgir aquest projecte. Una escapada que no us deixarà indiferents. Pregunta: Parc Art es troba a Cassà de la Selva, però a quina comarca? Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic". Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica

  Sergi Ferrer-Salat és molt més que un empresari del sector químic-farmacèutic i vínic; és respecte al medi ambient. N'és 100% conscient, ho aplica i és una prioritat a totes les seves empreses. Empresa i sostenibilitat són compatibles i rendibles. Escolteu-ne les raons...

  Pregunta: Ferrer és un grup cent per cent català amb obsessió pel medi ambient. A quants països aproximadament trobem l'empresa arreu del món?
  Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Sergi Ferrer-Salat és molt més que un empresari del sector químic-farmacèutic i vínic; és respecte al medi ambient. N'és 100% conscient, ho aplica i és una prioritat a totes les seves empreses. Empresa i sostenibilitat són compatibles i rendibles. Escolteu-ne les raons... Pregunta: Ferrer és un grup cent per cent català amb obsessió pel medi ambient. A quants països aproximadament trobem l'empresa arreu del món? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 213 – App dels camins senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 213 – App dels camins senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals

  En temps de festes en què els menjars són abundosos, què hi pot haver millor que caminar sense perdre'ns. La Xarxa de Parcs Naturals ens ofereix una aplicació amb totes les dades dels itineraris dels Parcs. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació, ens dóna tots els detalls.

  Pregunta: quina eina es fa servir per englobar els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals?
  Premi: LOT amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  En temps de festes en què els menjars són abundosos, què hi pot haver millor que caminar sense perdre'ns. La Xarxa de Parcs Naturals ens ofereix una aplicació amb totes les dades dels itineraris dels Parcs. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació, ens dóna tots els detalls. Pregunta: quina eina es fa servir per englobar els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals? Premi: LOT amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 212 – Fira de la Tòfona de Centelles
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 212 – Fira de la Tòfona de Centelles

  La tòfona és l'or negre amagat sota terra entre boscos. És una aliment preuat a la cuina catalana des de fa centenars d'anys. La trobareu a la fira i en els restaurants, bars i rostidors on la podreu degustar. Si voleu saber tot el que hi ha la Fira escolta a Albert Hueso, Enginyer tècnic Agrícola, Professor de Kreas i a Consol Blanch, professora Emèrita de la UVIC Ciència i Tecnologia dels Aliments.

  Pregunta: Les tòfones són com els bolets per tant són....?
  Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic" Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La tòfona és l'or negre amagat sota terra entre boscos. És una aliment preuat a la cuina catalana des de fa centenars d'anys. La trobareu a la fira i en els restaurants, bars i rostidors on la podreu degustar. Si voleu saber tot el que hi ha la Fira escolta a Albert Hueso, Enginyer tècnic Agrícola, Professor de Kreas i a Consol Blanch, professora Emèrita de la UVIC Ciència i Tecnologia dels Aliments. Pregunta: Les tòfones són com els bolets per tant són....? Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic" Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 211 – El gall, de la granja a la Fira, a Vilafranca del Penedès
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 211 – El gall, de la granja a la Fira, a Vilafranca del Penedès

  El 17 i 18 de desembre té lloc una de les fires clàssiques de Nadal: la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Ho descobrim tot sobre la fira i els galls autòctons de casa nostra, raça, alimentació i les seves particularitats amb Maria Antònia Udina, propietària de la Granja Rural d'Espitlles i presidenta del Consell Regulador IGP.

  Pregunta: Al gall típic del Penedès, se l'anomena per un color. Quin?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El 17 i 18 de desembre té lloc una de les fires clàssiques de Nadal: la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Ho descobrim tot sobre la fira i els galls autòctons de casa nostra, raça, alimentació i les seves particularitats amb Maria Antònia Udina, propietària de la Granja Rural d'Espitlles i presidenta del Consell Regulador IGP. Pregunta: Al gall típic del Penedès, se l'anomena per un color. Quin? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 210 – Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Sant Carles de la Ràpita
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 210 – Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Sant Carles de la Ràpita

  El llagostí és el gran protagonista durant tot un mes a Sant Carles de la Ràpita. Les jornades van arrencar el 12 de novembre i acabaran l'11 de desembre, així que encara sou a temps d'anar, tastar i degustar aquest apreciat fruit del mar.

  Pregunta: Quina edició se celebra aquest any de les jornades gastronòmiques del llagostí?
  Premi: Una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra, macerat amb tòfona negra, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. I un bolígraf amb punter tàctil de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El llagostí és el gran protagonista durant tot un mes a Sant Carles de la Ràpita. Les jornades van arrencar el 12 de novembre i acabaran l'11 de desembre, així que encara sou a temps d'anar, tastar i degustar aquest apreciat fruit del mar. Pregunta: Quina edició se celebra aquest any de les jornades gastronòmiques del llagostí? Premi: Una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra, macerat amb tòfona negra, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. I un bolígraf amb punter tàctil de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 209 – Observem el cel des del Parc Astronòmic del Montsec
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 209 – Observem el cel des del Parc Astronòmic del Montsec

  Apartem els núvols i mirem molt més amunt, les estrelles, els planetes i la lluna. Per observar el cel, el més important és trobar el lloc ideal lluny de la contaminació lumínica de pobles i ciutats. Us presentem lloc idíl·lic, el Parc Astronòmic Montsec i Salvador J. Ribas ens diu la singularitat de ser al Montsec, què podem trobar i quines activitats ofereixen

  Pregunta: El parc astronòmic del Montsec té dos punts forts d'emplaçament geogràfic per la bona observació astronòmica. Un és la llunyania del mar. L'altre?
  Premi: Una caixa amb 12 llonguets, elaborats amb farina de la Bisbal d'Empordà i cuit amb forn de llenya. Gentilesa de Llonguetcatala.cat
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Apartem els núvols i mirem molt més amunt, les estrelles, els planetes i la lluna. Per observar el cel, el més important és trobar el lloc ideal lluny de la contaminació lumínica de pobles i ciutats. Us presentem lloc idíl·lic, el Parc Astronòmic Montsec i Salvador J. Ribas ens diu la singularitat de ser al Montsec, què podem trobar i quines activitats ofereixen Pregunta: El parc astronòmic del Montsec té dos punts forts d'emplaçament geogràfic per la bona observació astronòmica. Un és la llunyania del mar. L'altre? Premi: Una caixa amb 12 llonguets, elaborats amb farina de la Bisbal d'Empordà i cuit amb forn de llenya. Gentilesa de Llonguetcatala.cat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 208 – Fira Orígens d'Olot
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 208 – Fira Orígens d'Olot

  Orígens és una fira jove que amb només cinc edicions s'ha convertit en tot un referent. Un món de l'alimentació obert a tothom orientat als productes de qualitat del país. Pep Palau, organitzador de la Fira, ens explica què hi trobarem i les novetats d'aquesta edició.

  Pregunta: La fira Orígens d'Olot consta de tres aules. Quines?
  Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra Arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Orígens és una fira jove que amb només cinc edicions s'ha convertit en tot un referent. Un món de l'alimentació obert a tothom orientat als productes de qualitat del país. Pep Palau, organitzador de la Fira, ens explica què hi trobarem i les novetats d'aquesta edició. Pregunta: La fira Orígens d'Olot consta de tres aules. Quines? Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra Arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut