MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 217 – Fira de l'Oli de les Garrigues
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 217 – Fira de l'Oli de les Garrigues

  Us proposem una escapada a la Terra Ferma aquest cap de setmana per veure i comprar un dels elements bàsics de la cuina mediterrània: l'oli. La 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Garrigues t'espera. Per saber que hi trobaràs, comptem amb Enric Mir, president del Patronat Fira de les Garrigues, i Enric Dalmau, president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida les Garrigues. Pregunta: La fira de l'oli de les Garrigues és la més antiga de Catalunya? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 216 - El Parc del Garraf, tan a prop i tan desconegut
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 216 - El Parc del Garraf, tan a prop i tan desconegut

  Possiblement, el Parc del Garraf és una de les zones més desconegudes per a bona part dels milions de persones de l'àrea de Barcelona. Obrim les portes del parc pels quatre costats i expliquem el seu contingut i el que hi podem fer amb Santi Llacuna, director del Parc del Garraf. Pregunta: Des d'on accedirem al rovell de l'ou de les oficines del Parc del Garraf? Premi: Forfet per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 215 - Parc de les Arts Contemporànies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 215 - Parc de les Arts Contemporànies

  Natura i escultura es fusionen en un espai lúdic i relaxat al Parc de les Arts Contemporànies a Cassà de la Selva. Un gran museu a l'aire lliure que congrega gairebé 350 peces escultòriques. Jaume Roser, promotor i propietari, ens descriu el que hi podem trobar i com va sorgir aquest projecte. Una escapada que no us deixarà indiferents. Pregunta: Parc Art es troba a Cassà de la Selva, però a quina comarca? Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic". Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica

  Sergi Ferrer-Salat és molt més que un empresari del sector químic-farmacèutic i vínic; és respecte al medi ambient. N'és 100% conscient, ho aplica i és una prioritat a totes les seves empreses. Empresa i sostenibilitat són compatibles i rendibles. Escolteu-ne les raons... Pregunta: Ferrer és un grup cent per cent català amb obsessió pel medi ambient. A quants països aproximadament trobem l'empresa arreu del món? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 213 – App dels camins senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 213 – App dels camins senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals

  En temps de festes en què els menjars són abundosos, què hi pot haver millor que caminar sense perdre'ns. La Xarxa de Parcs Naturals ens ofereix una aplicació amb totes les dades dels itineraris dels Parcs. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació, ens dóna tots els detalls. Pregunta: quina eina es fa servir per englobar els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals? Premi: LOT amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 212 – Fira de la Tòfona de Centelles
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 212 – Fira de la Tòfona de Centelles

  La tòfona és l'or negre amagat sota terra entre boscos. És una aliment preuat a la cuina catalana des de fa centenars d'anys. La trobareu a la fira i en els restaurants, bars i rostidors on la podreu degustar. Si voleu saber tot el que hi ha la Fira escolta a Albert Hueso, Enginyer tècnic Agrícola, Professor de Kreas i a Consol Blanch, professora Emèrita de la UVIC Ciència i Tecnologia dels Aliments. Pregunta: Les tòfones són com els bolets per tant són....? Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic" Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 211 – El gall, de la granja a la Fira, a Vilafranca del Penedès
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 211 – El gall, de la granja a la Fira, a Vilafranca del Penedès

  El 17 i 18 de desembre té lloc una de les fires clàssiques de Nadal: la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Ho descobrim tot sobre la fira i els galls autòctons de casa nostra, raça, alimentació i les seves particularitats amb Maria Antònia Udina, propietària de la Granja Rural d'Espitlles i presidenta del Consell Regulador IGP. Pregunta: Al gall típic del Penedès, se l'anomena per un color. Quin? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 210 – Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Sant Carles de la Ràpita
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 210 – Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Sant Carles de la Ràpita

  El llagostí és el gran protagonista durant tot un mes a Sant Carles de la Ràpita. Les jornades van arrencar el 12 de novembre i acabaran l'11 de desembre, així que encara sou a temps d'anar, tastar i degustar aquest apreciat fruit del mar. Pregunta: Quina edició se celebra aquest any de les jornades gastronòmiques del llagostí? Premi: Una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra, macerat amb tòfona negra, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. I un bolígraf amb punter tàctil de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 209 – Observem el cel des del Parc Astronòmic del Montsec
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 209 – Observem el cel des del Parc Astronòmic del Montsec

  Apartem els núvols i mirem molt més amunt, les estrelles, els planetes i la lluna. Per observar el cel, el més important és trobar el lloc ideal lluny de la contaminació lumínica de pobles i ciutats. Us presentem lloc idíl·lic, el Parc Astronòmic Montsec i Salvador J. Ribas ens diu la singularitat de ser al Montsec, què podem trobar i quines activitats ofereixen Pregunta: El parc astronòmic del Montsec té dos punts forts d'emplaçament geogràfic per la bona observació astronòmica. Un és la llunyania del mar. L'altre? Premi: Una caixa amb 12 llonguets, elaborats amb farina de la Bisbal d'Empordà i cuit amb forn de llenya. Gentilesa de Llonguetcatala.cat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 208 – Fira Orígens d'Olot
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 208 – Fira Orígens d'Olot

  Orígens és una fira jove que amb només cinc edicions s'ha convertit en tot un referent. Un món de l'alimentació obert a tothom orientat als productes de qualitat del país. Pep Palau, organitzador de la Fira, ens explica què hi trobarem i les novetats d'aquesta edició. Pregunta: La fira Orígens d'Olot consta de tres aules. Quines? Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra Arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 207 – Museu Geològic a l'aire lliure de Tremp
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 207 – Museu Geològic a l'aire lliure de Tremp

  Us imagineu anar pel carrer i trobar objectes geològics amb explicacions? Doncs això i molt més és el que trobareu pels carrers de Tremp. Xavier Berastegui, de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ens explica tot el que podem descobrir. Pregunta: El Museu Geològic de Tremp és un museu convencional? Premi: Una caixa amb 12 llonguets elaborats amb farina de la Bisbal d'Empordà cuits al forn de llenya. Gentilesa de Llonguetcatala.cat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 206 – 35a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 206 – 35a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

  Us convidem a fer una escapada ben especial. Descobrim tot el que envolta la Festa de la Ratafia amb Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia. Una festa que arriba a la 35a edició en plena forma. Tastem la ratafia i desgranem gustos i sensacions. Escolteu quines personalitats singulars hi aniran i quines activitats trobareu. Un festa que va més enllà dels licors. Pregunta: Quina edició se celebra aquest any? Premi: Una ampolla de 500ml. d'oli d'oliva verge extra Arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 205 – Els controls sofisticats de seguretat a túnels i autovies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 205 – Els controls sofisticats de seguretat a túnels i autovies

  Ara s'acosten uns quants dies de festa i la mobilitat serà ben alta a les carreretes. Us presentem la seguretat, invisible per als usuaris, a les autovies i túnels de la mà de Cedinsa, que gestiona gairebé 300 km d'autovies de Catalunya. Pregunta: A on es troba el centre de control de Cedinsa? Premi: LOT amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 204 El GR 92, sender del Mediterrani, tram nord de Portbou a Vallvidrera
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 204 El GR 92, sender del Mediterrani, tram nord de Portbou a Vallvidrera

  El GR 92, Sender del Mediterrani, és un sender que es va acabar pels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. Travessa tota la costa catalana arran de mar amb els paisatges costaners més encisadors. Xavier Margaix ens presenta la guia del GR 92 en el tram nord, des de Portbou fins a Vallvidrera, i ens convida a descobrir els paratges més singulars. Pregunta: Quin GR és l'anomenat sender de la Mediterrània? Premi: Guia i mapes de l'etapa del GR92 nord. Sender de la Mediterrània de Portbou a Vallvidrera. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

 • MeteoEscapades 203 – Riudecanyes Aventura, l'escapada cap al sud
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 203 – Riudecanyes Aventura, l'escapada cap al sud

  Qui diu que cap al sud de Catalunya no hi ha aventures? No miris sempre cap al nord i descobreix les comarques tarragonines. Josep Llebaria i Àngel Blancos, de Riudecanyes Aventura, ens mostren tots els esports aquàtics que pot fer tota la família al pantà de Riudecanyes. Pregunta: Riudecanyes Aventura desenvolupa gran part de les activitats al voltant d'un pantà. Quin? Premi: 2 bitllets d'anada i tornada amb el Cremallera de Núria, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

Anar al contingut