MeteoEscapades

 • Llibre "50 excursions a cascades i salts d'aigua"
  Escolta àudio

  Llibre "50 excursions a cascades i salts d'aigua"

  Recorrem el país a peu amb excursions que et faran descobrir indrets únics amb l'aigua com a tret diferencial. Joan de Déu Prats, escriptor, ens presenta el llibre "50 excursions a cascades i salts d'aigua" Uns indrets ideals per visitar en l'època més càlida de l'any. · Pregunta: La Fou de Tous és un salt d'aigua a l'Anoia digne, segons el Joan de Déu Prats, d'una pel·lícula de…? · Premi: Llibre "50 excursions a cascades i salts d'aigua", gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Escapa't a la Frasera Hotel Rural
  Escolta àudio

  Escapa't a la Frasera Hotel Rural

  La Frasera és molt més que un hotel rural, és una forma de vida que fusiona turisme, ramaderia i artesania a partir dels formatges que hi elaboren. Gerard Sabaté, propietari de l'establiment, ens dona tots els detalls d'aquest allotjament a Vacarisses. · Pregunta: La Frasera es troba al peu de dos parcs naturals. Quins? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, brut gran reserva 2015, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Escapa't al modernisme de la Casa Vicens de Gaudí
  Escolta àudio

  Escapa't al modernisme de la Casa Vicens de Gaudí

  La Casa Vicens de Gaudí ha rebut durant el 2020 uns 50.000 visitants. Ara estan apostant per un model de turisme sostenible, reduint l'aforament al 50% i aconseguir les màximes distincions de segells de turisme de qualitat sostenible. Emili Masferrer, director de Casa Vicens Gaudí, ens dona tots els detalls. · Pregunta: A la Casa Vicens hi va estiuejar Gaudí o la família Vicens? · Premi: Una entrada doble per visitar la Casa Vicens abans de l'1 de setembre d'aquest any. Consulta dies i horaris a la web >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Exposició: "L'or blau. Els reptes de l'aigua"
  Escolta àudio

  Exposició: "L'or blau. Els reptes de l'aigua"

  Quants milions de litres d'aigua hi ha al món? És una de les xifres més destacades que pot conèixer el visitant de "L'or blau", una mostra que fins al 18 d'abril del 2021 es pot visitar al Palau Robert de Barcelona i que té com a objectiu donar a conèixer la realitat de l'aigua al món i a Catalunya en particular, davant dels reptes de l'emergència climàtica. En descobrim alguns secrets amb Montse Alomà i Iolanda Monsó, comissàries de l'exposició. · Pregunta: L'exposició "L'or blau" té un doble comissionat d'organització. Quin? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades, o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra, o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador, de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides, i procedent de cultiu ecològic >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 100 anys de la FEEC, molt més que muntanya
  Escolta àudio

  100 anys de la FEEC, molt més que muntanya

  La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya arriba als 100 anys, una efemèride que ha caigut en plena pandèmia. Sabrem el paper que ha desenvolupat la FEEC dins la societat catalana durant tots aquests anys i l'estat actual amb Francesc Roma, historiador i sociòleg, especialitzat en història de la muntanya i de l'excursionisme. · Pregunta: Cossetània ha editat el llibre sobre el centenari de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya aprofitant també el seu centenari? · Premi: Una ampolla de vi XV, xarel·lo vermell, vi de primera anyada 2020, ecològic, color salmó transparent, gentilesa d'Agustí Torelló Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Col·lecció Filomena de pel·lícules
  Escolta àudio

  Col·lecció Filomena de pel·lícules

  Ara que som més temps a casa, ben segur que heu vist molt més la televisió, sobretot l'associada a plataformes digitals per veure sèries i pel·lícules. Coincidint amb la borrasca Filomena, l'empresa Filmin va presentar una col·lecció de pel·lícules amb aquest nom. Ens ho explica Elodie Mellado, editora a Filmin. · Pregunta: Filmin és una plataforma de cinema americana, noruega o catalana? · Premi: Llibre "La neu interminable", d'Agustín Fernández Paz >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Zoo de Barcelona, un zoo del segle XXI
  Escolta àudio

  El Zoo de Barcelona, un zoo del segle XXI

  El Zoo de Barcelona ha evolucionat amb el temps, deixa de ser un aparador d'animals vinguts de lluny per ser un lloc de recuperació i d'una divulgació que va molt més enllà de l'animal. Sito Alarcón, director del Zoo de Barcelona, ens explica els projectes en els quals estan immersos i que van més enllà de Barcelona. · Pregunta: l'hàbitat desèrtic del Zoo, on trobem elefants i camells, s'ha fet amb roques i sorra del desert? · Premi: lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Circ Raluy Legacy, us meravellarà
  Escolta àudio

  Circ Raluy Legacy, us meravellarà

  La màgia, les sorpreses i les rialles envaeixen aquest circ. Us sorprendrà segur. Oblideu el concepte clàssic de circ i deixeu-vos portar per aquest espectacle. Emily Raluy, cinquena generació i neta del Lluís Raluy, ens fa cinc cèntims del que us hi trobareu. Els trobareu al Port Vell de Barcelona fins al 28 de febrer. · Pregunta: El Circ Raluy neix a Itàlia o a Catalunya? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fent País i Projecte Boscos de Muntanya, units per la solidaritat
  Escolta àudio

  Fent País i Projecte Boscos de Muntanya, units per la solidaritat

  Quan escullis la capsa regal de Fent País sense guia, es fa un donatiu de 50 cèntims al Projecte Boscos de Muntanya, una ONG que treballa per a la millora i la conservació dels boscos i els paisatges dels Pirineus catalans. Nil Camprubí, cofundador de Fent País, i Andreu González, fundador i director del Projecte Boscos de Muntanya, ens expliquen la idea d'aquesta col·laboració original i com reverteix al territori. · Pregunta: Fent país: la capsa regal més cara de Fent País arriba als 200 euros? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Campanya "Compta amb nosaltres", Penedès Turisme
  Escolta àudio

  Campanya "Compta amb nosaltres", Penedès Turisme

  Des del Penedès han impulsat aquesta campanya per transmetre la singularitat, la proximitat i l'autenticitat del Penedès a tots els nivells. Núria Sala, directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès, ens explica quins sectors hi estan implicats i quin són els valors i objectius que l'envolten. · Pregunta: Quin és el lema de la campanya? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador: el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "Confinats", un llibre d'escapades a casa
  Escolta àudio

  "Confinats", un llibre d'escapades a casa

  Aquí teniu un llibre que tracta de vivències de persones durant el període de confinament. Josep Maria Vallès, periodista autor del llibre, obre les portes d'algunes persones que segur que coneixeu bé. I ens explica com va sorgir la idea del llibre. · Pregunta: Quina dona del temps apareix al llibre "Confinats"? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador, del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Gaudim de la tardor a de l'Hotel i Restaurant El Puis d'Esterri d'Àneu
  Escolta àudio

  Gaudim de la tardor a de l'Hotel i Restaurant El Puis d'Esterri d'Àneu

  Ens escapem a les Valls d'Àneu, on tindrem teca i fem una estades en un raconet on la taula i el tracte familiar arriben a l'excel.lència: Els Puis d'Esterri d'Àneu. Jaume Queralt, propietari, ens parla del bell paisatge que ofereix la tardor en aquesta contrada, de la situació turística que viuen i del que ens trobarem en aquest establiment. · Pregunta: Els Puis d'Esterri d'Àneu és un restaurant ontrobarem peix fresc tot l'any o només fora de la temporada de caça a la zona? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador, de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 100 anys del naixement de Ramon Margalef, un dels pilars de l'ecologia mundial del s. XX
  Escolta àudio

  100 anys del naixement de Ramon Margalef, un dels pilars de l'ecologia mundial del s. XX

  Commemorem el centenari del naixement de Ramon Margalef (1919), biòleg català considerat un dels ecòlegs científics més importants de Catalunya i d'Espanya de tots els temps; és moment de realçar la seva figura i el coneixement que ens ha deixat. Ho fem amb Albert Masó, biòleg, doctor en Ecologia i Evolució, professor i assessor científic de National Geographic, i Olga Margalef, neta del doctor Margalef, geòloga i investigadora del CREAF. · Pregunta: Ramon Margalef va ser professor a la Universitat de València o a la de Barcelona? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté, 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Port Aventura en temps de pandèmia i novetats a les portes de Halloween
  Escolta àudio

  Port Aventura en temps de pandèmia i novetats a les portes de Halloween

  Obrim les portes a l'esbarjo amb Port Aventura en temps de la Covid. Amb la màxima seguretat garantida per gaudir dels espectacles i de les atraccions. Sabrem les novetats que ens ofereix ara que Halloween, un dels períodes temàtics més importants de l'any, amb David García, director general del negoci de Port Aventura Word. · Pregunta: Com se'n diu la zona de Port Aventura dedicada a un famós cotxe? · Premi: 2 entrades per Port Aventura per aquesta temporada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Recórrer Catalunya amb el llibre "50 pobles amb caràcter"
  Escolta àudio

  Recórrer Catalunya amb el llibre "50 pobles amb caràcter"

  Fem un ruta per Catalunya per descobrir, dins la diversitat de la geografia del país, 50 petites poblacions amb caràcter propi emmarcat en un paisatge, història, economia, cultura i formes de vida singulars. Carles Cartañá, autor del llibre, ens mostra els criteris i l'encant que transmeten tots aquests pobles. · Pregunta: Carles Cartañá està vinculat a les comarques de Barcelona. El llibre però, "50 pobles amb caràcter" fa referència a l'àmbit barceloní o català? · Premi: Lloguer per a dues persones de l'equip complet d'alta gamma (botes, esquís, bastons i casc) per a un cap de setmana de dos dies per recollir-lo a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret, i un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut