Anar a la navegació principalAnar al contingut
MeteoMauri

MeteoAmbient 34 - Reciclar l'oli de fregir usat

Durada: 12 min
18/07/2013
Cuinar amb oli d'oliva és un dels costums més saludables de la dieta mediterrània, però què en fem amb l'oli usat?
Si el llencem per l'aigüera provoquem el sobreesforç de les depuradores i els restem eficàcia. Si arriba al riu, es converteix en una de les formes de contaminació més perjudicials per la vida aquàtica: l'eutrofització és un episodi creixent a la UE.
El millor que podem fer és emmagatzemar-lo en garrafes de plàstic com ara les de suavitzant i portar-lo a la deixalleria més propera. També podem arribar a un acord amb algun restaurant del barri que tingui contractada la recollida selectiva.

CONCURS: Pregunta: quin és el component que cal manipular amb molt de compte quan fem sabó amb oli reciclat? Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

Àudios