Llar A+++ i consum responsable

 • La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners
  Escolta àudio

  La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners

  Consideres que pagues massa en la factura de la llum? Descobreix el consum amagat dels electrodomèstics; ben segur que et sorprendrà. Saps quan consumeix el rellotge del microones o del forn? La resposta amb Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica. També parlem de la potència contractada. Pregunta: És el mateix una distribuïdora elèctrica i una comercialitzadora? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els avantatges de les pintures ecològiques
  Escolta àudio

  Els avantatges de les pintures ecològiques

  Les pintures i els vernissos convencionals estan fets amb dissolvents químics derivats del petroli que poden generar emanacions tòxiques a la llar. Coneixerem la seva perillositat i descobrirem les pintures ecològiques. Pregunta: com és diu la malaltia associada a l'exposició als productes químics de la llar com ara les pintures sintétiques? Premi: una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Consumidors cada vegada més conscients del medi ambient
  Escolta àudio

  Consumidors cada vegada més conscients del medi ambient

  Tots nosaltres, com a consumidors independents, som cada cop més conscients del que comprem i donem més importància als aspectes ecològics a l'hora d'anar a comprar. Aquestes no són paraules buides, són dades que us presentem. Pregunta: Quin percentatge dels nous consumidors aposta per marques sostenibles? Premi: Una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Qui genera residus, paga
  Escolta àudio

  Qui genera residus, paga

  El model de pagament per generació es presenta com la millor opció per reduir els residus domèstics a l'àmbit urbà. Aquest nou sistema premia amb una reducció de la taxa d'escombraries els que fan l'esforç de reduir i reciclar els residus a la llar i penalitza els que continuen posant-ho tot al mateix contenidor. Com i de quina manera es pot aplicar? Pregunta: El pagament per generació mesurarà en els contenidors la mida de les deixalles o el pes? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El que està a les nostres mans, actuem
  Escolta àudio

  El que està a les nostres mans, actuem

  El consum responsable s'ha de fer des de casa per provocar un canvi important en el consum mundial, però també regional d'energia i de reducció de la contaminació. Els granets de sorra comencen a casa. Pregunta: Deixar encès un tub fluorescent ens ajudarà a estalviar, en comptes d'apagar-lo i encendre'l moltes vegades? Premi: Una ampolla de vi blanc Magnum Aptià, 100% Macabeu, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població

 • Llar i consum
  Escolta àudio

  Llar i consum

Anar al contingut