Llar A+++ i consum responsable

 • Leroy Merlin s'avança a Ikea en la venda de kits solars per a cases
  Escolta àudio

  Leroy Merlin s'avança a Ikea en la venda de kits solars per a cases

  Si fa uns mesos anunciàvem que Ikea començaria a vendre kits solars a les seves botigues, ara podem dir que una altra cadena de grans superfícies de bricolatge, la francesa Leroy Merlin, se'ls ha avançat. Ofereixen instal·lacions solars fotovoltaiques per a habitatges clau en mà. Amb José Luis Gallego en coneixem els detalls. Pregunta: Quina és la cadena de grans superfícies de bricolatge que ha començat a vendre kits solars per a l'autoconsum de la llar. Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "Plastic Detox", idees per reduir el plàstic en el dia a dia
  Escolta àudio

  "Plastic Detox", idees per reduir el plàstic en el dia a dia

  El plàstic és un problema real que va molt més enllà del nostre ús. El trobem en un munt de productes i el seu residu, també, a la muntanya, al carrers, al mar... L'eliminació del plàstic serà el gran repte del segle XXI. José Luis Gallego ens presenta el seu darrer llibre "Plastic Detox", per reduir-lo a casa nostra. Pregunta: Plastic Detox és un llibre escrit a soles pel José Luís Gallego o hi ha la col·laboració d'algun altre ambientalista? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els electrodomèstics a casa i els consums invisibles
  Escolta àudio

  Els electrodomèstics a casa i els consums invisibles

  A "Vivenda particular", parlarem d'estalvi d'energia a partir de electrodomèstics eficients i bon ús de l'energia per eliminar consums. Saps quant consumeix el rellotge del microones? Segur que et sorprendrà. Eliminem les fuites de consum invisible. Pregunta: un fluorescent convencional estalvia més que un "ull de bou" tipus led? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners
  Escolta àudio

  La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners

  Consideres que pagues massa en la factura de la llum? Descobreix el consum amagat dels electrodomèstics; ben segur que et sorprendrà. Saps quan consumeix el rellotge del microones o del forn? La resposta amb Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica. També parlem de la potència contractada. Pregunta: És el mateix una distribuïdora elèctrica i una comercialitzadora? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els avantatges de les pintures ecològiques
  Escolta àudio

  Els avantatges de les pintures ecològiques

  Les pintures i els vernissos convencionals estan fets amb dissolvents químics derivats del petroli que poden generar emanacions tòxiques a la llar. Coneixerem la seva perillositat i descobrirem les pintures ecològiques. Pregunta: com és diu la malaltia associada a l'exposició als productes químics de la llar com ara les pintures sintétiques? Premi: una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Consumidors cada vegada més conscients del medi ambient
  Escolta àudio

  Consumidors cada vegada més conscients del medi ambient

  Tots nosaltres, com a consumidors independents, som cada cop més conscients del que comprem i donem més importància als aspectes ecològics a l'hora d'anar a comprar. Aquestes no són paraules buides, són dades que us presentem. Pregunta: Quin percentatge dels nous consumidors aposta per marques sostenibles? Premi: Una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Qui genera residus, paga
  Escolta àudio

  Qui genera residus, paga

  El model de pagament per generació es presenta com la millor opció per reduir els residus domèstics a l'àmbit urbà. Aquest nou sistema premia amb una reducció de la taxa d'escombraries els que fan l'esforç de reduir i reciclar els residus a la llar i penalitza els que continuen posant-ho tot al mateix contenidor. Com i de quina manera es pot aplicar? Pregunta: El pagament per generació mesurarà en els contenidors la mida de les deixalles o el pes? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El que està a les nostres mans, actuem
  Escolta àudio

  El que està a les nostres mans, actuem

  El consum responsable s'ha de fer des de casa per provocar un canvi important en el consum mundial, però també regional d'energia i de reducció de la contaminació. Els granets de sorra comencen a casa. Pregunta: Deixar encès un tub fluorescent ens ajudarà a estalviar, en comptes d'apagar-lo i encendre'l moltes vegades? Premi: Una ampolla de vi blanc Magnum Aptià, 100% Macabeu, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població

 • Llar i consum
  Escolta àudio

  Llar i consum