Llar A+++ i consum responsable

 • Cap a una higiene dental més ecològica
  Escolta àudio

  Cap a una higiene dental més ecològica

  Segons càlculs del propi sector, a Espanya es venen actualment prop de dos-cents milions de capçals i raspalls de dents a l'any. La xifra de vendes de la pasta dental podria arribar a multiplicar aquesta xifra per deu. Mirem en verd i us donem alternatives ecològiques a tenir molt en compte. · Pregunta: a quin contenidor van els tubs de pasta de dents buits? · Premi: Un llibre d'Ismael Serrano "El viento me lleva" >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Gasos d'efecte d'hivernacle i el programa voluntari de reducció de gasos
  Escolta àudio

  Gasos d'efecte d'hivernacle i el programa voluntari de reducció de gasos

  La reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle arriba a les entitats, associacions i organitzacions amb el programa de Compensacions Voluntàries. Iñaki Gili Jáuregui, responsable de Mitigació de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic Departament de Territori i Sostenibilitat Generalitat de Catalunya, i Ismael Romeo, CEO de Sendeco2, ens donen xifres de les nostres emissions i detalls del programa voluntari de compensació d'emissions de gasos amb efecte hivernacle. · Pregunta: Quantes tones de CO2 es posen a la venda en aquesta campanya: entre 4.000 i 6.000 tones o entre 10.000 i 12.000 tones? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2013, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El dragó de les parets: un insecticida natural
  Escolta àudio

  El dragó de les parets: un insecticida natural

  Us parlem d'un animalot molt comú a les llars i a les parets dels carrers de pobles i ciutats: el dragó. Amb un aspecte molt similar al dels dracs dels contes, la seva presència no desperta passions, però en canvi és un aliat a les nostres llars. Per què? Les raons, amb José Luis Gallego. · Pregunta: El dragó de les parets és un animal verinós? · Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un Festival Cruïlla més sostenible amb el medi ambient que mai
  Escolta àudio

  Un Festival Cruïlla més sostenible amb el medi ambient que mai

  Ja sona un dels festivals de música més importants del país, el Cruïlla. Un festival que aposta fermament per la sostenibilitat i per reduir el seu impacte mediambiental. Jordi Herreruela, director del festival, ens descriu les accions i les mesures que han pres per ser més sostenibles. Pregunta: S'elimina el plàstic gairebé del tot al Cruïlla? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Apagar els "stand-by" ens pot fer estalviar 50 euros anuals
  Escolta àudio

  Apagar els "stand-by" ens pot fer estalviar 50 euros anuals

  Tenim unes fuites elèctriques invisibles i que repercuteixen en la nostra factura. Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica, ens dona uns quants consells per estalviar energia sense que es noti en la nostra manera de viure. Pregunta: La suma dels consums dels enrutadors, televisors, aparells informàtics, etc. pot superar els 200 euros per any? Premi: Un lot d'onze productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les neveres A+++ es paguen soles, et traiem de dubtes
  Escolta àudio

  Les neveres A+++ es paguen soles, et traiem de dubtes

  Quants anys té la teva nevera? Saps quant consumeix? Les neveres a partir de 15 anys perden la classificació energètica. I el microones? Manel Rivero, expert en eficiència energètica, ens explica què volen dir les lletres i les diferencies entre les A+++ i la resta, tant en el consum elèctric com pel que fa al preu de compra i l'amortització. En un any, surt més car mantenir una nevera vella que comprar-ne una amb classificació A+++. Pregunta: Entre un aparell ineficient i un A+++ podem estalviar més d'un 50% en el consum? Premi: 1 ampolla de cava BRUT GRAN RESERVA 2012, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La "Pobresa energètica". Consell per pagar menys i el paper de l'administració
  Escolta àudio

  La "Pobresa energètica". Consell per pagar menys i el paper de l'administració

  La pobresa energètica és un mal recent de la nostra societat. Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, ens fa una radiogarfia de les actuacions de les administracions i del que podem fer per reduir una mica el cost de les factures. Pregunta: Les companyies poden tallar el subministrament energètic si la llar compleix unes condicions de "pobresa energètica"? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Arriba la llet ecològica a preu just
  Escolta àudio

  Arriba la llet ecològica a preu just

  Saps quant cobra el ramader del cartó que compres? Descobrim una iniciativa d'èxit a França per pagar el preu just als ramaders del sector làctic. Un preu just per aconseguir una llet ecològica i que el ramader pugui viure sense estar escanyat. Pregunta: Com es diu la marca de llet francesa que garanteix una retribució justa als ramaders ? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Leroy Merlin s'avança a Ikea en la venda de kits solars per a cases
  Escolta àudio

  Leroy Merlin s'avança a Ikea en la venda de kits solars per a cases

  Si fa uns mesos anunciàvem que Ikea començaria a vendre kits solars a les seves botigues, ara podem dir que una altra cadena de grans superfícies de bricolatge, la francesa Leroy Merlin, se'ls ha avançat. Ofereixen instal·lacions solars fotovoltaiques per a habitatges clau en mà. Amb José Luis Gallego en coneixem els detalls. Pregunta: Quina és la cadena de grans superfícies de bricolatge que ha començat a vendre kits solars per a l'autoconsum de la llar. Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "Plastic Detox", idees per reduir el plàstic en el dia a dia
  Escolta àudio

  "Plastic Detox", idees per reduir el plàstic en el dia a dia

  El plàstic és un problema real que va molt més enllà del nostre ús. El trobem en un munt de productes i el seu residu, també, a la muntanya, al carrers, al mar... L'eliminació del plàstic serà el gran repte del segle XXI. José Luis Gallego ens presenta el seu darrer llibre "Plastic Detox", per reduir-lo a casa nostra. Pregunta: Plastic Detox és un llibre escrit a soles pel José Luís Gallego o hi ha la col·laboració d'algun altre ambientalista? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els electrodomèstics a casa i els consums invisibles
  Escolta àudio

  Els electrodomèstics a casa i els consums invisibles

  A "Vivenda particular", parlarem d'estalvi d'energia a partir de electrodomèstics eficients i bon ús de l'energia per eliminar consums. Saps quant consumeix el rellotge del microones? Segur que et sorprendrà. Eliminem les fuites de consum invisible. Pregunta: un fluorescent convencional estalvia més que un "ull de bou" tipus led? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners
  Escolta àudio

  La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners

  Consideres que pagues massa en la factura de la llum? Descobreix el consum amagat dels electrodomèstics; ben segur que et sorprendrà. Saps quan consumeix el rellotge del microones o del forn? La resposta amb Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica. També parlem de la potència contractada. Pregunta: És el mateix una distribuïdora elèctrica i una comercialitzadora? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els avantatges de les pintures ecològiques
  Escolta àudio

  Els avantatges de les pintures ecològiques

  Les pintures i els vernissos convencionals estan fets amb dissolvents químics derivats del petroli que poden generar emanacions tòxiques a la llar. Coneixerem la seva perillositat i descobrirem les pintures ecològiques. Pregunta: com és diu la malaltia associada a l'exposició als productes químics de la llar com ara les pintures sintétiques? Premi: una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Consumidors cada vegada més conscients del medi ambient
  Escolta àudio

  Consumidors cada vegada més conscients del medi ambient

  Tots nosaltres, com a consumidors independents, som cada cop més conscients del que comprem i donem més importància als aspectes ecològics a l'hora d'anar a comprar. Aquestes no són paraules buides, són dades que us presentem. Pregunta: Quin percentatge dels nous consumidors aposta per marques sostenibles? Premi: Una ampolla de cava brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Qui genera residus, paga
  Escolta àudio

  Qui genera residus, paga

  El model de pagament per generació es presenta com la millor opció per reduir els residus domèstics a l'àmbit urbà. Aquest nou sistema premia amb una reducció de la taxa d'escombraries els que fan l'esforç de reduir i reciclar els residus a la llar i penalitza els que continuen posant-ho tot al mateix contenidor. Com i de quina manera es pot aplicar? Pregunta: El pagament per generació mesurarà en els contenidors la mida de les deixalles o el pes? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut