Llar A+++ i consum responsable

 • El malbaratament d'aliments es redueix durant la pandèmia
  Escolta àudio

  El malbaratament d'aliments es redueix durant la pandèmia

  Al primer món llencem més d'una tercera part dels aliments que produïm. Una brutalitat. Però s'ha de reconèixer que la Covid ens ha fet reflexionar a tots una mica i que hem aprés a fer-ne un consum més responsable i eficient i hem reduït el rebuig. Posem dades sobre la taula. · Pregunta: Quina part dels aliments que produïm al primer acaba malbaratada. · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt Grec, crema catalana, kefir i postre vegetal amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Raimat, poble amb més plaques solars d'autoconsum de Catalunya
  Escolta àudio

  Raimat, poble amb més plaques solars d'autoconsum de Catalunya

  Com pot arribar un poble a l'autoconsum? Com pot una comunitat estar d'acord a tirar endavant un projecte d'aquesta magnitud. Sergi Talamonte, regidor d'Habitatge i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida, i Jordi Garcia Caberol, CEO de Becquel, ens dibuixen les línies bàsiques per arribar a un consens i a un acord tan gran. · Pregunta: La instal·lació fotovoltaica de Raimat permetrà als seus propietaris amortitzar en el futur el consum elèctric? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt. A triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Com gaudir de la companyia dels ocells sense engabiar-los
  Escolta àudio

  Com gaudir de la companyia dels ocells sense engabiar-los

  La baixada de les temperatures suposa un difícil repte per a la vida dels petits ocells silvestres que arriben aquests dies als nostres camps i boscos fugint del fred extrem del nord d'Europa. Us expliquem com en podeu tenir cura tenint-los a prop, sense engabiar-los i quins ocells podreu observar. · Pregunta: quin és l'ocell que actua com a lluita biològica contra la processionària del pi? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, kèfir i postre vegetal amb ametlla, préssec i maracujà >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un filtre d'aigua per a l'aixeta, senzill de col·locar i sense despesa extra
  Escolta àudio

  Un filtre d'aigua per a l'aixeta, senzill de col·locar i sense despesa extra

  Compres aigua embotellada o de garrafes? Veu aigua de l'aixeta filtrada, és més econòmica i evitaràs un munt de plàstic. Rocio Alcocer, directora general de Tappwater, ens porta i ens ensenya un filtre per l'aixeta de fàcil instal·lació, sense consum d'electricitat i que, un cop el filtre ha acabat la seva vida, es llença al cubell de l'orgànica. · Pregunta: Tappwater, com la resta de sistemes similars demana el canvi regular dels filtres que, després es llencen. Però Tappwater és únic al món per un aspecte. Quin? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Com fer el salt a l'autoconsum a casa nostra: requisits i passos per seguir
  Escolta àudio

  Com fer el salt a l'autoconsum a casa nostra: requisits i passos per seguir

  Us donem les bases perquè pugueu fer el salt a l'autoconsum, el procediment i els requisits. Així ja no tindreu excusa per no fer aquest gran pas cap endavant. Els detalls, ens els presenta Òscar Gómez, director executiu de Solar Profit. · Pregunta: Tindré ajudes dels ajuntaments per produir la meva pròpia electricitat? · Premi: Un Energy Button. El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consums elèctrics a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Bonificacions i amortització d'una instal·lació d'autoconsum a casa nostra o comunitat de veïns
  Escolta àudio

  Bonificacions i amortització d'una instal·lació d'autoconsum a casa nostra o comunitat de veïns

  Parlem de les instal·lacions de plaques fotovoltaiques a casa nostra. Hi ha entrebancs? Quines són les bonificacions? Quant de temps trigarem a tenir amortitzada la instal·lació? Òscar Gómez, director executiu de Solar Profit, ens explica tot el que cal saber i més. · Pregunta: Podem amortitzar una instal·lació solar en menys de 10 anys? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté, mel de romaní, taronger i farigola i mel amb gingebre i cúrcuma. Un atrevit agredolç amb mel de castanyer per alegrar amanides. Un còctel de mel amb pol·len, gelea i pròpolis, ideal per afrontar l'hivern. Dues barretes de torró endolcides amb mel. Productes premiats als Great Taste Awards. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un envàs ecològic i premiat internacionalment elaborat per MANS
  Escolta àudio

  Un envàs ecològic i premiat internacionalment elaborat per MANS

  La sostenibilitat es treballa des del producte fins a com arriba al consumidor. MANS, una cooperativa social, ha aconseguit un envàs dels productes que ha estat premiat en concursos internacionals. Jordi Balari, director de la cooperativa, ens explica com han arribat a aquest envàs i de què està fet. · Pregunta: L'envàs sostenible de MANS ha estat premiat al concurs més important d Europa o del món? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté mel de romaní, de taronger i de farigola i mel amb gingebre i cúrcuma. Un atrevit agredolç amb mel de castanyer per alegrar amanides. Un còctel de mel amb pol·len, gelea i pròpolis, ideal per afrontar l'hivern. Dues barretes de torró endolcides amb mel. Productes premiats als Great Taste Awards. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un saló ecològic de perruqueria i estètica al centre de Terrassa
  Escolta àudio

  Un saló ecològic de perruqueria i estètica al centre de Terrassa

  Els productes ecològics que respecten el medi ambient també arriben a prop de casa, a les perruqueries i als centres d'estètica. Aquí teniu l'exemple del Saló Ecològic de Perruqueria i Estètica Tina Prat. Ella ens obrirà les portes del seu establiment i ens mostra els productes i els valors que implica. Pregunta: Aquest saló verd es fa a Terrassa o a Sabadell? Premi: Lot amb 10 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Bacteris menjamòbils
  Escolta àudio

  Bacteris menjamòbils

  Un equip d'investigació de la Universitat Politècnica de Catalunya de Manresa ha aconseguit uns bacteris que són capaços de separar els diferents components dels mòbils. Els detalls de la investigació, en fase de desenvolupament, ens els dona Toni Dorado, membre del grup d'investigació de la UPC. · Pregunta: el cicle dels bacteris menjamòbils quan triga aproximadament? · Premi: Un energy button. El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre el consum elèctric a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La recollida selectiva dels residus a les comarques centrals amb el director de l'Agència de Residus
  Escolta àudio

  La recollida selectiva dels residus a les comarques centrals amb el director de l'Agència de Residus

  T'has parat mai a pensar els quilos i quilos d'escombraries que generem de tot tipus? La gestió de tots els residus de tot Catalunya no és pas fàcil. Dels tipus de recollida i de les més eficients, en parlem amb Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya, que ens explicarà el cas de la Catalunya Central. · Pregunta: Ha augmentat el reciclatge o està estancat? · Premi: Un energy button. El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctric a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El nou escenari energètic a Catalunya amb Manel Torrent, director de l'Icaen
  Escolta àudio

  El nou escenari energètic a Catalunya amb Manel Torrent, director de l'Icaen

  El futur de l'energia a Catalunya passa per la llei de transició energètica que el govern ha començat a tramitar. Manel Torrent, director de l'Institut Català d'Energia, explica les línies de futur, cap a on aniran adreçats els esforços i els horitzons dels projectes. · Pregunta: Manel Torrent va estar també a primera línia d'una institució catalana abans que a l'Icaen. Quina? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i Torta Imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aterra a Catalunya la startup energètica Bulb, low cost d'origen 100% renovable
  Escolta àudio

  Aterra a Catalunya la startup energètica Bulb, low cost d'origen 100% renovable

  Bulb, la startup energètica de major creixement al Regne Unit, aterra a Catalunya per donar servei a la primera casa amb electricitat 100% renovable. La companyia presenta un nou model sostenible que revolucionarà el consum d'electricitat al nostre país: més barat, més verd i més fàcil d'entendre. · Pregunta: Fins a quin estalvi anual ofereix la startup energètica Bulb que s'està instal·lant a Catalunya? · Premi: Un energy button. El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consums elèctrics a través del mòbil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Raspalls de dents de bambú
  Escolta àudio

  Raspalls de dents de bambú

  Les propostes per reduir l'ús del plàstic vinculades a la cura personal han d'estar supeditades al correcte manteniment de la higiene i la salut. I podem fer un pas important amb el raspall de dents de bambú. Escolta els avantatges. · Concurs: A quin contenidor es poden llençar els nous raspalls de dents de bambú? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de Cafè Novell Residu Zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Barcelona capital mundial de l'Alimentació Sostenible
  Escolta àudio

  Barcelona capital mundial de l'Alimentació Sostenible

  Barcelona ha estat escollida capital mundial de l'alimentació sostenible. La cimera per celebrar-ho es farà a l'abril del 2021 sota el lema "Resiliència creixent: l'Alimentació Sostenible davant l'Emergència Climàtica". José Luis Gallego ens defineix els eixos principals i el que significa tenir aquesta distinció. · Pregunta: quina ciutat serà la capital mundial de l'alimentació sostenible al 2021 · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fira de l'Autoconsum a Vic
  Escolta àudio

  Fira de l'Autoconsum a Vic

  Davant la creixent inquietud i interès dels ciutadans per l'aprofitament domèstic de les energies renovables, neix la Fira d'Autoconsum de Vic, un esdeveniment que vol reunir a participants, visitants i professionals de l'autoconsum elèctric i en general de l'energia fotovoltaica. José Luis Gallego ens explica els objectius i el que trobarem. · Pregunta: Quina ciutat acull la primera fira d'autoconsum elèctric? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut