TOTS ELS ÀUDIOS

  • El futur dels residus que generem, la conducció ecològica i la massificació turística
    Escolta àudio

    El futur dels residus que generem, la conducció ecològica i la massificació turística

    GreenMeteoMauri, on entrevistarem el director de l'Agència Catalana de Residus, abordarem l'impacte de la massificació turística, el paper de la ciutadania en el nou model energètic o l'opció de comprar gasos d'efecte hivernacle amb un fort component social i de voluntarisme. Mobilitat - La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica LLAR A+++ i Consum responsable– Gasos d'efecte d'hivernacle emesos des de casa i des de les empreses TurismeGREEN – El doble impacte de la massificació turística GreenTransicióEnergètica – El paper del ciutadà en el nou model energètic L'entrevista– Els residus a Catalunya. El cost de la recollida i la gestió de futur amb Josep Maria Tost, director de l'Agència Catalana de Residus Quin temps farà? Un cap de setmana que sembla estable

  • Els residus a Catalunya. El cost i la gestió de futur amb Josep Maria Tost
    Escolta àudio

    Els residus a Catalunya. El cost i la gestió de futur amb Josep Maria Tost

    Els residus, com la contaminació, és un dels problemes que cal resoldre de manera ràpida en les properes dècades. La seva gestió és una pas més per reduir la crisi climàtica. Però, com serà la recollida dels residus i les seves taxes? Entrevistem Josep Maria Tost, director de l'Agència Catalana de Residus, que donarà resposta a aquesta i altres preguntes. · Pregunta: Reciclant les deixalles, fins a quant CO2 evitem respecte a portar-ho a l'abocador? · Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis; 3 pots de mel de 150 grams, un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma; 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g; 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml, i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica
    Escolta àudio

    La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica

    Mentre els cotxes elèctrics van penetrant a poc a poc en el mercat, està demostrat que les bones pràctiques ambientals al volant atenuen l'impacte de l'automòbil sobre l'entorn i la salut de les persones. José Luis Gallego ens desglossa alguna de les maneres de conduir per emetre menys gasos i fer que la benzina duri més. Pregunta: Quin estalvi de combustible i emissions podem aconseguir practicant l'ecodriving? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El doble impacte de la massificació turística
    Escolta àudio

    El doble impacte de la massificació turística

    Amb prop de 400 milions de visitants anuals (500 el 2030), el Mediterrani és el principal destí turístic del món gràcies al valor del seu patrimoni natural, la notable biodiversitat que alberga, i a la seva riquesa cultural mil·lenària. Problemes i solucions de la massificació amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin lloc ocupa el Mediterrani com a destinació turística a escala mundial? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Gasos d'efecte d'hivernacle i el programa voluntari de reducció de gasos
    Escolta àudio

    Gasos d'efecte d'hivernacle i el programa voluntari de reducció de gasos

    La reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle arriba a les entitats, associacions i organitzacions amb el programa de Compensacions Voluntàries. Iñaki Gili Jáuregui, responsable de Mitigació de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic Departament de Territori i Sostenibilitat Generalitat de Catalunya, i Ismael Romeo, CEO de Sendeco2, ens donen xifres de les nostres emissions i detalls del programa voluntari de compensació d'emissions de gasos amb efecte hivernacle. · Pregunta: Quantes tones de CO2 es posen a la venda en aquesta campanya: entre 4.000 i 6.000 tones o entre 10.000 i 12.000 tones? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2013, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El paper del ciutadà en el nou model energètic
    Escolta àudio

    El paper del ciutadà en el nou model energètic

    Tu, jo i tots. El canvi de rol del model energètic està a les nostres mans. Us expliquem com i de quina manera, amb Laura Coll, cap d'Unitat de Comunicació i Relacions Institucionals de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Ocupació · Pregunta: Quina font energètica és la que produeix més energia a Catalunya? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Quin temps farà? Tindrem un cap de setmana que sembla estable?
    Escolta àudio

    Quin temps farà? Tindrem un cap de setmana que sembla estable?

    Foto: Carle Illa · Pregunta: Diumenge dia 8 hi va haver un petit tornado amb algunes afectacions en vehicles i infraestructura. On va ser? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Descobrim la vall del riu Corb, el patiment dels gels de l'Àrtic i dels Alps i dels insectes al món
    Escolta àudio

    Descobrim la vall del riu Corb, el patiment dels gels de l'Àrtic i dels Alps i dels insectes al món

    A punt d'arribar als 50.000 seguidors de Twitter, ens acostem al final de l'estiu parlant de gels, la desaparició del 80% d'insectes en 30 anys i una mica de taula i paisatge de la vall del riu Corb. MeteoEscapades + MeteoTaula – La vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir MeteoAmbient – El permagel de l'Àrtic es fon més ràpid del que es pronosticava MeteoTerra – En 30 anys han desaparegut el 80% d'insectes MeteoTemps – El futur amarg de les glaceres dels Alps

  • La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir
    Escolta àudio

    La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir

    Situada entre l'Urgell i la Conca de Barberà trobem aquesta vall, testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants. Un tros de país per descobrir i que, ben segur, et sorprendrà. Eva Bonet, portaveu de la vall del riu Corb, et dona unes pistes del que podràs trobar. Pregunta: A la vall del riu Corb es va fer el Tros Food, amb 7 cuiners, 9 cellers, 1 paisatge i quants productors? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El futur amarg de les glaceres dels Alps
    Escolta àudio

    El futur amarg de les glaceres dels Alps

    Les glaceres de muntanya d'Europa estan retrocedint a una velocitat molt elevada. Al Pirineu, les glaceres ja són més que testimonials, sobretot l'Aneto, on no té res a veure amb la quantitat de gel de fa 20 anys. Però què passa als Alps? Jordi Camins, pbservador glaciòleg, ens mostra la radiografia actual de l'arc alpí i les perspectives de futur. Pregunta: El retrocés de les glaceres als Alps és únic o ja ha passat en altres moments de la història? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El permagel de l'Àrtic es fon més ràpid del que es pronosticava
    Escolta àudio

    El permagel de l'Àrtic es fon més ràpid del que es pronosticava

    No teniu la sensació que l'escalfament del planeta s'accelera? José Luis Gallego ens explica les raons per les quals s'ha accelerat la fosa del permagel de l'Àrtic i les conseqüències que se'n deriven i se'n derivaran en el futur. Pregunta: Quina extensió terrestre ocupa el permagel? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • En 30 anys han desaparegut el 80% d'insectes
    Escolta àudio

    En 30 anys han desaparegut el 80% d'insectes

    Un estudi recent de la universitat de Sydney afirma que al llarg dels últims 30-35 anys, la biomassa total d'insectes al món ha caigut un 80%. Jordi Puig ens dona el ventall de causes que han propiciat aquest descens. Pregunta: Quin percentatge d'insectes hem perdut els últims 30 anys? Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2013, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Quin temps farà?
    Escolta àudio

    Quin temps farà?

    Foto: Rosa M. Ballesta Pregunta: El gran huracà que va afectar sobretot les Bahames va tenir ratxes fins a 260 o 360 km/h? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El canvi del cotxe a la bicicleta de Raquel Sans i els passos de Port de Barcelona en sostenibilitat
    Escolta àudio

    El canvi del cotxe a la bicicleta de Raquel Sans i els passos de Port de Barcelona en sostenibilitat

    Sabrem com va abandonar el cotxe i la Ronda de Dalt, enamorada ara de la bicicleta, la Raquel Sans. Entrevista a Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona. Mirarem que ens expliqui força coses sobre aquesta infraestructura. El turisme ornitològic i pagar per la generació de residus ens arrodoniran el darrer programa del mes de vacances per excel·lència.

  • Anem a Vinseum i a l'Estartit, descobrim un formatge de cabra i veiem el canvi climàtic en la pesca
    Escolta àudio

    Anem a Vinseum i a l'Estartit, descobrim un formatge de cabra i veiem el canvi climàtic en la pesca

    Avui us recomanem acostar-vos a un museu que no us deixarà indiferents. Es tracta del Vinseum, el Museu del Vi a Vilafranca. Coneixerem un dels observadors més antics i més complets pel que fa a la meteorologia a Catalunya, en Josep Pascual de l'Estartit. Els senglars, un formatge de cabra especial i el canvi climàtic en la pesca, seran altres temes del programa que tot just comencem.