TOTS ELS ÀUDIOS

 • Paper dels mitjans de comunicació en la lluita contra el canvi climàtic
  Escolta àudio

  Paper dels mitjans de comunicació en la lluita contra el canvi climàtic

  Des d'aquest programa ens demanem moltes vegades quin ha de ser el nostre paper per promoure la participació ciutadana en l'adaptació i la mitigació del canvi climàtic. José Luis Gallego ens explica què cal tenir present per enviar el missatge de canvi climàtic sense arribar a situacions d'alarmisme i quin són els actors principals.
  · Pregunta: Quins són els tres actors principals en la lluita contra el canvi climàtic?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Des d'aquest programa ens demanem moltes vegades quin ha de ser el nostre paper per promoure la participació ciutadana en l'adaptació i la mitigació del canvi climàtic. José Luis Gallego ens explica què cal tenir present per enviar el missatge de canvi climàtic sense arribar a situacions d'alarmisme i quin són els actors principals. · Pregunta: Quins són els tres actors principals en la lluita contra el canvi climàtic? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La tecnologia pesquera actual
  Escolta àudio

  La tecnologia pesquera actual

  Durant una part important de la història, la tecnologia que feien servir els pescadors anava adreçada a aconseguir el nombre més alt de captures, de peixos. L'evolució ens va portar a intentar triar les especies que pescàvem o les característiques dels peixos. No us podeu imaginar la tecnologia que hi ha en tot el procés que comportar anar a pescar.
  · Pregunta: L'activitat professional pesquera es pot considerar com una activitat tecnològicament avançada?
  · Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Durant una part important de la història, la tecnologia que feien servir els pescadors anava adreçada a aconseguir el nombre més alt de captures, de peixos. L'evolució ens va portar a intentar triar les especies que pescàvem o les característiques dels peixos. No us podeu imaginar la tecnologia que hi ha en tot el procés que comportar anar a pescar. · Pregunta: L'activitat professional pesquera es pot considerar com una activitat tecnològicament avançada? · Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Resum meteorològic 2021, fenòmens i dades més destacades
  Escolta àudio

  Resum meteorològic 2021, fenòmens i dades més destacades

  Ara que fa un mes i mig que vam deixar enrere el 2021 i amb les dades analitzades, és moment de fer un balanç meticulós del que va donar de si. Amb Aleix Serra, cap de l'equip de control de qualitat de dades del Servei Meteorològic de Catalunya, desgranem les dades i fenòmens més importants del 2021.
  · Pregunta: Una de les grans efemèrides meteorològiques del 2021 va ser un gran aiguat no previst, al Montsià o a l'Alt Camp?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ara que fa un mes i mig que vam deixar enrere el 2021 i amb les dades analitzades, és moment de fer un balanç meticulós del que va donar de si. Amb Aleix Serra, cap de l'equip de control de qualitat de dades del Servei Meteorològic de Catalunya, desgranem les dades i fenòmens més importants del 2021. · Pregunta: Una de les grans efemèrides meteorològiques del 2021 va ser un gran aiguat no previst, al Montsià o a l'Alt Camp? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Gran canvi de temps amb arribada de neu i fred
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Gran canvi de temps amb arribada de neu i fred

  Foto: Àngel Galan
  · Pregunta: Aquest dilluns dia 14 hi va haver un tipus de precipitació, a banda de l'aigua, que feia moltes setmanes que no q
  ueia en cap racó del país. Quin?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Àngel Galan · Pregunta: Aquest dilluns dia 14 hi va haver un tipus de precipitació, a banda de l'aigua, que feia moltes setmanes que no queia en cap racó del país. Quin? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tot sobre les plaques solars, les estufes de terrassa de bar ecològiques i la neu a Guils Fontanera
  Escolta àudio

  Tot sobre les plaques solars, les estufes de terrassa de bar ecològiques i la neu a Guils Fontanera

  GreenMeteoMauri aquesta setmana us resol molts dubtes sobre les plaques solars fotovoltaiques i l'autoconsum, la prohibició de les estufes de gas a les terrasses però la solució encara millor d'una empresa 100% catalana i l'esquí nòrdic amb bitlles a Guils Fontanera.

  METEONEU – Guils Fontanera, una estació d'esquí nòrdic que va molt més enllà
  L'ENTREVISTA GREEN – El present i el futur de les plaques solars amb Solideo: cost i amortització en pisos i cases
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – EMPRESA i COMERÇ A+++ – Estufes de terrassa de bar ecològiques
  MOBILITAT – Més bicis compartides a Girona
  Quin temps farà? S'acosta un canvi de temps, serà important?

  GreenMeteoMauri aquesta setmana us resol molts dubtes sobre les plaques solars fotovoltaiques i l'autoconsum, la prohibició de les estufes de gas a les terrasses però la solució encara millor d'una empresa 100% catalana i l'esquí nòrdic amb bitlles a Guils Fontanera. METEONEU – Guils Fontanera, una estació d'esquí nòrdic que va molt més enllà L'ENTREVISTA GREEN – El present i el futur de les plaques solars amb Solideo: cost i amortització en pisos i cases LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – EMPRESA i COMERÇ A+++ – Estufes de terrassa de bar ecològiques MOBILITAT – Més bicis compartides a Girona Quin temps farà? S'acosta un canvi de temps, serà important?

 • El present i el futur de les plaques solars amb Solideo: cost i amortització en pisos i cases
  Escolta àudio

  El present i el futur de les plaques solars amb Solideo: cost i amortització en pisos i cases

  Surt a compte col·locar plaques solars? Les puc posar en una teulada comunitària? Quantes n'he d'instal·lar? Totes les respostes a aquestes preguntes i a moltes altres ens les responen Rafa Reyes i Angel Baños de Solideo.
  · Pregunta: Solideo és especialista en energia eòlica o en energia solar?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel, suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Surt a compte col·locar plaques solars? Les puc posar en una teulada comunitària? Quantes n'he d'instal·lar? Totes les respostes a aquestes preguntes i a moltes altres ens les responen Rafa Reyes i Angel Baños de Solideo. · Pregunta: Solideo és especialista en energia eòlica o en energia solar? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel, suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Estufes de terrassa de bar ecològiques
  Escolta àudio

  Estufes de terrassa de bar ecològiques

  Colpeix l'anima quan veus estufes de terrassa de bar de butà o propà a tot drap i amb un malbaratament energètic que posa la pell de gallina. A casa nostra hi ha una empresa que fabrica estufes de terrassa eficients, sense fum, ni cendra, ni soroll. Es tracta de Calidor. Jordi Granados i Jordi Carnicé, gerents de Calidor, ens expliquen com són aquetes estufes, la seva eficiència i el cost tan baix que tenen.
  · Pregunta: La flama és una prioritat per al Jordi Granados. A banda de l'estufa ecològica, quin altre estri va fer amb flama?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població

  Colpeix l'anima quan veus estufes de terrassa de bar de butà o propà a tot drap i amb un malbaratament energètic que posa la pell de gallina. A casa nostra hi ha una empresa que fabrica estufes de terrassa eficients, sense fum, ni cendra, ni soroll. Es tracta de Calidor. Jordi Granados i Jordi Carnicé, gerents de Calidor, ens expliquen com són aquetes estufes, la seva eficiència i el cost tan baix que tenen. · Pregunta: La flama és una prioritat per al Jordi Granados. A banda de l'estufa ecològica, quin altre estri va fer amb flama? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població

 • Més bicis compartides a Girona i nous avantatges
  Escolta àudio

  Més bicis compartides a Girona i nous avantatges

  La xarxa de Girocleta, el servei d'ús compartit de bicicleta a Girona, s'ampliarà aquest any amb la posada en marxa de tres noves estacions. Amb aquestes incorporacions la xarxa de Girocleta s'ampliarà fins a les 26 parades, amb prop de 300 bicicletes repartides a la ciutat. Amb José Luís Gallego sabrem quants usuaris utilitzen aquest servei i quins seran els incentius per augmentar encara més el nombre d'usuaris.
  · Pregunta: Com es diu el servei municipal de lloguer de bicicletes a Girona?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La xarxa de Girocleta, el servei d'ús compartit de bicicleta a Girona, s'ampliarà aquest any amb la posada en marxa de tres noves estacions. Amb aquestes incorporacions la xarxa de Girocleta s'ampliarà fins a les 26 parades, amb prop de 300 bicicletes repartides a la ciutat. Amb José Luís Gallego sabrem quants usuaris utilitzen aquest servei i quins seran els incentius per augmentar encara més el nombre d'usuaris. · Pregunta: Com es diu el servei municipal de lloguer de bicicletes a Girona? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Guils Fontanera, una estació d'esquí nòrdic que va molt més enllà
  Escolta àudio

  Guils Fontanera, una estació d'esquí nòrdic que va molt més enllà

  Una temporada magnífica a l'estació d'esquí de Guils Fontanera amb més de 28.000 persones, una xifra mai vista en 28 anys. Malgrat la manca de neu per tants dies sense nevades, les pistes estan obertes i les possibilitats de gaudir de la neu infinites. Josep Martínez, responsable de l'estació, ens explica tot el que podem fer i el paper de les bitlles.
  · Pregunta: Durant la pandèmia, tot i que en format reduït, es va poder celebrar la tradicional tirada de bitlles?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Una temporada magnífica a l'estació d'esquí de Guils Fontanera amb més de 28.000 persones, una xifra mai vista en 28 anys. Malgrat la manca de neu per tants dies sense nevades, les pistes estan obertes i les possibilitats de gaudir de la neu infinites. Josep Martínez, responsable de l'estació, ens explica tot el que podem fer i el paper de les bitlles. · Pregunta: Durant la pandèmia, tot i que en format reduït, es va poder celebrar la tradicional tirada de bitlles? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? S'acosta un canvi de temps, serà important?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? S'acosta un canvi de temps, serà important?

  Foto: Emili Vilamala
  · Pregunta: Quines són les comarques que tenen més superàvit pluviomètric a hores d'ara?
  · Premi: Una ampolla d'oli d
  'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Emili Vilamala · Pregunta: Quines són les comarques que tenen més superàvit pluviomètric a hores d'ara? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Visitar Blancafort, esquiar a Núria i el sector pesquer a Catalunya, estat de salut i reptes
  Escolta àudio

  Visitar Blancafort, esquiar a Núria i el sector pesquer a Catalunya, estat de salut i reptes

  MeteoMauri aquesta setmana que parla amb un científic número 1 sobre pesca i que és el director general del ram a la Generalitat, Sergi Tudela. Ens desplacem a Vall de Núria i ens escapem a Blancafort amb el comunicador, meteoròleg i geògraf Ramon Bartolí.

  METEONEU – L'esquí a la Vall de Núria, natura al 100%
  METEOESCAPADES - Blancafort i la Conca de Barberà amb Ramon Bartolí, geògraf i home del temps
  METEOAMBIENT + METEOMAR + METEOTEMPS – El sector pesquer a Catalunya amb Sergi Tudela, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible
  METEOTAULA – Vi "Nits de boira", del Celler Pons Clos
  Quin temps farà? Quan arribarà la neu i, de nou, el fred?

  MeteoMauri aquesta setmana que parla amb un científic número 1 sobre pesca i que és el director general del ram a la Generalitat, Sergi Tudela. Ens desplacem a Vall de Núria i ens escapem a Blancafort amb el comunicador, meteoròleg i geògraf Ramon Bartolí. METEONEU – L'esquí a la Vall de Núria, natura al 100% METEOESCAPADES - Blancafort i la Conca de Barberà amb Ramon Bartolí, geògraf i home del temps METEOAMBIENT + METEOMAR + METEOTEMPS – El sector pesquer a Catalunya amb Sergi Tudela, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible METEOTAULA – Vi "Nits de boira", del Celler Pons Clos Quin temps farà? Quan arribarà la neu i, de nou, el fred?

 • El sector pesquer a Catalunya amb Sergi Tudela, director general de Política Marítima i Pesca
  Escolta àudio

  El sector pesquer a Catalunya amb Sergi Tudela, director general de Política Marítima i Pesca

  L'estat de la salut de la pesca a Catalunya, la situació del Mediterrani, els reptes de futur del sector pesquer dins la normativa europea i de lluita contra la crisi climàtica són alguns dels temes que tractem amb Sergi Tudela Casanovas, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible.
  · Pregunta: L'economia blava s'acosta en pes a l'estat espanyol al 10% al 20% o al 33?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata més 1 pot de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'estat de la salut de la pesca a Catalunya, la situació del Mediterrani, els reptes de futur del sector pesquer dins la normativa europea i de lluita contra la crisi climàtica són alguns dels temes que tractem amb Sergi Tudela Casanovas, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible. · Pregunta: L'economia blava s'acosta en pes a l'estat espanyol al 10% al 20% o al 33? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata més 1 pot de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Descobrim Blancafort i la Conca de Barberà amb Ramon Bartolí, geògraf i home del temps
  Escolta àudio

  Descobrim Blancafort i la Conca de Barberà amb Ramon Bartolí, geògraf i home del temps

  Visitem la comarca de la Conca de Barberà i passegem pels indrets més singulars de Blancafort amb Ramon Bartolí, geògraf i home del temps. L'encant d'un poble i una comarca que Ramon ens mostra i ens obre les portes per poder-la descobrir amb calma.
  · Pregunta: Ramon Bartolí va fer les seves primeres pràctiques en un canal de televisió. Quin?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Visitem la comarca de la Conca de Barberà i passegem pels indrets més singulars de Blancafort amb Ramon Bartolí, geògraf i home del temps. L'encant d'un poble i una comarca que Ramon ens mostra i ens obre les portes per poder-la descobrir amb calma. · Pregunta: Ramon Bartolí va fer les seves primeres pràctiques en un canal de televisió. Quin? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquí a la Vall de Núria, natura al 100%
  Escolta àudio

  L'esquí a la Vall de Núria, natura al 100%

  La Vall de Núria agrada i es viu tant a l'estiu com a l'hivern. Entrevistem Ruth Bober, relacions públiques de Vall de Núria, que ens mostrarà les novetats de la temporada i totes les activitats que podem fer ara a l'hivern. Un indret per gaudir al 100% sense necessitat d'esquiar.
  · Pregunta: El cremallera és la manera més ràpida d'arribar a la Vall de Núria. Es va inaugurar fa 100 anys, 55 anys o 90 anys?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pac de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Vall de Núria agrada i es viu tant a l'estiu com a l'hivern. Entrevistem Ruth Bober, relacions públiques de Vall de Núria, que ens mostrarà les novetats de la temporada i totes les activitats que podem fer ara a l'hivern. Un indret per gaudir al 100% sense necessitat d'esquiar. · Pregunta: El cremallera és la manera més ràpida d'arribar a la Vall de Núria. Es va inaugurar fa 100 anys, 55 anys o 90 anys? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pac de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vi "Nits de boira", del Celler Pons Clos
  Escolta àudio

  Vi "Nits de boira", del Celler Pons Clos

  L'estima a la terra passa de generacions a generacions, com el treball i l'esforç per elevar ben amunt la qualitat dels seus vins i olis. Amb Eduard Pons, CEO del celler Clos Pons, descobrirem el vi "Nits de boira", un negre de la DO Catalunya.
  · Pregunta: Quines varietats conté el Nits de Boira?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'estima a la terra passa de generacions a generacions, com el treball i l'esforç per elevar ben amunt la qualitat dels seus vins i olis. Amb Eduard Pons, CEO del celler Clos Pons, descobrirem el vi "Nits de boira", un negre de la DO Catalunya. · Pregunta: Quines varietats conté el Nits de Boira? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut