TOTS ELS ÀUDIOS

 • 21 de març, Dia Mundial dels Boscos: present i futur
  Escolta àudio

  21 de març, Dia Mundial dels Boscos: present i futur

  El paper dels boscos, com es troben actualment i quin és el futur que se n'espera amb Josep Maria Vila d'Abadal, president de País Rural. Amb ell coneixerem els segells de responsabilitat forestal i el que signifiquen.
  · Pregunta: Josep M. Vila d'Abadal a banda dels boscos va ser conegut per ser l'alcalde de...?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El paper dels boscos, com es troben actualment i quin és el futur que se n'espera amb Josep Maria Vila d'Abadal, president de País Rural. Amb ell coneixerem els segells de responsabilitat forestal i el que signifiquen. · Pregunta: Josep M. Vila d'Abadal a banda dels boscos va ser conegut per ser l'alcalde de...? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El sector del llibre, amb l'aigua al coll
  Escolta àudio

  El sector del llibre, amb l'aigua al coll

  L'augment de preus del paper i l'energia han portat el sector del llibre a una situació límit. José Luis Gallego ens mostra les raons específiques d'aquesta situació tan delicada.
  · Pregunta: Quin és un dels sectors més afectats per la pujada de preus del paper?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'augment de preus del paper i l'energia han portat el sector del llibre a una situació límit. José Luis Gallego ens mostra les raons específiques d'aquesta situació tan delicada. · Pregunta: Quin és un dels sectors més afectats per la pujada de preus del paper? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La Molina, estació pionera en esports adaptats i el club APASA
  Escolta àudio

  La Molina, estació pionera en esports adaptats i el club APASA

  El 12 de març, La Molina va acollir amb molt d'èxit el 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual. Descobrim tot el que ha donat de si el campionat amb Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina; Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina, i Mayte Lletí, responsable del club APASA. I dos esportistes: Josep Cruz i Natàlia Hernández, participants en el 10è Campionat de Catalunya.
  · Pregunta: Els dècims campionats de Catalunya de La Molina de persones amb discapacitat intel·lectual es va celebrar amb sol o amb nevada?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El 12 de març, La Molina va acollir amb molt d'èxit el 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual. Descobrim tot el que ha donat de si el campionat amb Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina; Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina, i Mayte Lletí, responsable del club APASA. I dos esportistes: Josep Cruz i Natàlia Hernández, participants en el 10è Campionat de Catalunya. · Pregunta: Els dècims campionats de Catalunya de La Molina de persones amb discapacitat intel·lectual es va celebrar amb sol o amb nevada? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Substituir les safates de porexpan de les peixateries per material compostable
  Escolta àudio

  Substituir les safates de porexpan de les peixateries per material compostable

  Anar a comprar a les peixateries és comprar i dur cap a casa el peix en safates de porexpan. MedCities té activat un projecte europeu per substituir les safates de porexpan per material compostable. Josep Canals, secretari general de MedCities, ens explica com està aquest procés i quin serà el seu abast.
  · Pregunta: Si les substituïm, les noves safates compostables, anirien al contenidor groc o al contenidor marró?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Anar a comprar a les peixateries és comprar i dur cap a casa el peix en safates de porexpan. MedCities té activat un projecte europeu per substituir les safates de porexpan per material compostable. Josep Canals, secretari general de MedCities, ens explica com està aquest procés i quin serà el seu abast. · Pregunta: Si les substituïm, les noves safates compostables, anirien al contenidor groc o al contenidor marró? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Ara més que mai cal una conducció ecològica
  Escolta àudio

  Ara més que mai cal una conducció ecològica

  Mai com ara ha estat tan necessari practicar el que els experts en mobilitat anomenen 'ecodriving', és a dir: el catàleg de bones pràctiques al volant per reduir el consum del nostre vehicle i practicar una mobilitat més sostenible i segura. José Luis Gallego ens desglossa els punts més importants a tenir en compte.
  · Pregunta: Fins a quin tant per cent de benzina ens podem estalviar amb una conducció ecològica?
  · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Mai com ara ha estat tan necessari practicar el que els experts en mobilitat anomenen 'ecodriving', és a dir: el catàleg de bones pràctiques al volant per reduir el consum del nostre vehicle i practicar una mobilitat més sostenible i segura. José Luis Gallego ens desglossa els punts més importants a tenir en compte. · Pregunta: Fins a quin tant per cent de benzina ens podem estalviar amb una conducció ecològica? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares

  Foto: Josep Hernández
  · Pregunta: Durant la llevantada, els vents dominants han estat de Xaloc, de Llevant o de Gregal?
  · Premi: Una ampol
  la d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Josep Hernández · Pregunta: Durant la llevantada, els vents dominants han estat de Xaloc, de Llevant o de Gregal? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La vida de pastor, la Fira de l'Oli de Vinaixa i el llibre "Hort biològic"
  Escolta àudio

  La vida de pastor, la Fira de l'Oli de Vinaixa i el llibre "Hort biològic"

  El programa MeteoMauri ha canviat el destacat del dia 17/03/2022 pel següent contingut:
  "MeteoMauri", que aquesta setmana visita la Fira de l'O
  li i la Pedra a Vinaixa, entrevista un pastor dedicat al 100% al ramat, el formatge i la cultura de pastor. Aprofundim en el llibre "Hort biològic" i fem resum de la méteo a l'Observatori Fabra del 2021
  METEONEU – Masella, preparada per a l'esquí de primavera
  METEOESCAPADES – Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra del 25 al 27 de març
  METEOAMBIENT + METEOTAULA - La vida del pastor, el formatge idiazàbal amb llet de cabra
  METEOTERRA – Desgranem el llibre "Hort biològic"
  METEOTEMPS – L'Observatori Fabra: resum méteo 2021, fenòmens i dades més destacades
  Quin temps farà? Un cap de setmana insegur, per mirar els moviments dels núvols

  El programa MeteoMauri ha canviat el destacat del dia 17/03/2022 pel següent contingut: "MeteoMauri", que aquesta setmana visita la Fira de l'Oli i la Pedra a Vinaixa, entrevista un pastor dedicat al 100% al ramat, el formatge i la cultura de pastor. Aprofundim en el llibre "Hort biològic" i fem resum de la méteo a l'Observatori Fabra del 2021 METEONEU – Masella, preparada per a l'esquí de primavera METEOESCAPADES – Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra del 25 al 27 de març METEOAMBIENT + METEOTAULA - La vida del pastor, el formatge idiazàbal amb llet de cabra METEOTERRA – Desgranem el llibre "Hort biològic" METEOTEMPS – L'Observatori Fabra: resum méteo 2021, fenòmens i dades més destacades Quin temps farà? Un cap de setmana insegur, per mirar els moviments dels núvols

 • Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra del 25 al 27 de març
  Escolta àudio

  Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra del 25 al 27 de març

  El darrer cap de setmana, Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra amb forces renovades i amb més empenta que mai. Josep Maria Tarragó, alcalde de Vinaixa, ens presenta aquesta fira i tot el que hi trobarem.
  · Pregunta: Quantes edicions de la fira es van suspendre per la covid?
  · Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi, per gaudir-ne en temporada baixa, i cal concretar dies amb el restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El darrer cap de setmana, Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra amb forces renovades i amb més empenta que mai. Josep Maria Tarragó, alcalde de Vinaixa, ens presenta aquesta fira i tot el que hi trobarem. · Pregunta: Quantes edicions de la fira es van suspendre per la covid? · Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi, per gaudir-ne en temporada baixa, i cal concretar dies amb el restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La vida del pastor, el formatge idiazàbal amb llet de cabra
  Escolta àudio

  La vida del pastor, el formatge idiazàbal amb llet de cabra

  Seixanta cabres i quinze xais. Aquest és el ramat mixt de què es fa càrrec en Marc Muntanya, el pastor de Riudaura, a la Garrotxa. És elaborador de formatges de la varietat idiazàbal, després d'aprendre'n a fer-los al País Basc. Parlem amb en Marc i descobrim la seva feina i passió.
  · Pregunta: En Marc, a la seva explotació, té més cabres o més ovelles?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Seixanta cabres i quinze xais. Aquest és el ramat mixt de què es fa càrrec en Marc Muntanya, el pastor de Riudaura, a la Garrotxa. És elaborador de formatges de la varietat idiazàbal, després d'aprendre'n a fer-los al País Basc. Parlem amb en Marc i descobrim la seva feina i passió. · Pregunta: En Marc, a la seva explotació, té més cabres o més ovelles? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Masella, preparada per a l'esquí de primavera
  Escolta àudio

  Masella, preparada per a l'esquí de primavera

  Després de la intensa nevada del darrer cap de setmana, Masella té les pistes preparades per atacar amb les màximes garanties la recta final de la temporada de neu. Maite Martí, cap comercial de Masella, ens presenta com s'han preparat per a l'arribada de la primavera.
  · Pregunta: L'esquí nocturn es desenvolupa durant la tarda i vespre, durant el vespre i la nit, o durant la nit i matinada?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Després de la intensa nevada del darrer cap de setmana, Masella té les pistes preparades per atacar amb les màximes garanties la recta final de la temporada de neu. Maite Martí, cap comercial de Masella, ens presenta com s'han preparat per a l'arribada de la primavera. · Pregunta: L'esquí nocturn es desenvolupa durant la tarda i vespre, durant el vespre i la nit, o durant la nit i matinada? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'Observatori Fabra: resum méteo 2021, fenòmens i dades més destacades
  Escolta àudio

  L'Observatori Fabra: resum méteo 2021, fenòmens i dades més destacades

  Fem un repàs dels temps i fenòmens meteorològics més importants del 2021. Alfons Puertas, meteoròleg de l'Observatori Fabra, ens detalla els aspectes més curiosos i singulars de l'any. També ens parlarà de tendències climàtiques, cap a on es dirigeix el temps de Barcelona.
  · Pregunta: l'Observatori Fabra és privat o públic?
  · Premi: una ampolla de cava rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Fem un repàs dels temps i fenòmens meteorològics més importants del 2021. Alfons Puertas, meteoròleg de l'Observatori Fabra, ens detalla els aspectes més curiosos i singulars de l'any. També ens parlarà de tendències climàtiques, cap a on es dirigeix el temps de Barcelona. · Pregunta: l'Observatori Fabra és privat o públic? · Premi: una ampolla de cava rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Desgranem el llibre "Hort biològic"
  Escolta àudio

  Desgranem el llibre "Hort biològic"

  És un llibre que exposa amb detall i precisió totes les tasques necessàries per a la producció d'hortalisses i fruites i ens proposa l'observació de l'hort setmana a setmana, convidant-nos a percebre'l com un ecosistema d'organismes vius. Parlem amb els seus autors, Miquel Macias, naturalista i geògraf, i Jesús Vegas, pagès del Trull, i ens expliquen els objectius del llibre.
  · Pregunta: On s'ha gestat, aquest llibre?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  És un llibre que exposa amb detall i precisió totes les tasques necessàries per a la producció d'hortalisses i fruites i ens proposa l'observació de l'hort setmana a setmana, convidant-nos a percebre'l com un ecosistema d'organismes vius. Parlem amb els seus autors, Miquel Macias, naturalista i geògraf, i Jesús Vegas, pagès del Trull, i ens expliquen els objectius del llibre. · Pregunta: On s'ha gestat, aquest llibre? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana insegur, per mirar el moviments dels núvols
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana insegur, per mirar el moviments dels núvols

  Foto: Pere Abellan
  · Pregunta: Els pronòstics a llarg termini de febrer de cara al març indicaven molta pluja o poca pluja?
  · Premi: Una a
  mpolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Pere Abellan · Pregunta: Els pronòstics a llarg termini de febrer de cara al març indicaven molta pluja o poca pluja? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tot sobre el projecte eòlic Parc Tramuntana i un espai de préstec d'objectes
  Escolta àudio

  Tot sobre el projecte eòlic Parc Tramuntana i un espai de préstec d'objectes

  GreenMeteoMauri amb un tema molt potent. L'energia eòlica marina i el Parc Tramuntana de la mà dels seus promotors. Sabrem que és una biblioteca però no de llibres sinó de les coses. També us acostarem el retorn dels peatges en un parell d'anys, aquest cop a tot Espanya.

  METEONEU – Les competicions de la temporada a Baqueira-Beret
  L'ENTREVISTA GREEN – El projecte de Parc Tramuntana: raons, beneficis i la cura pel mediambient
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE + EMPRESA i COMERÇ A+++ – La biblioteca de les coses, un espai de préstec d'objectes
  MOBILITAT – Tornaran els peatges amb la llei de la Mobilitat Sostenible?
  Quin temps farà? Arriba un episodi de pluges i nevades

  GreenMeteoMauri amb un tema molt potent. L'energia eòlica marina i el Parc Tramuntana de la mà dels seus promotors. Sabrem que és una biblioteca però no de llibres sinó de les coses. També us acostarem el retorn dels peatges en un parell d'anys, aquest cop a tot Espanya. METEONEU – Les competicions de la temporada a Baqueira-Beret L'ENTREVISTA GREEN – El projecte de Parc Tramuntana: raons, beneficis i la cura pel mediambient LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE + EMPRESA i COMERÇ A+++ – La biblioteca de les coses, un espai de préstec d'objectes MOBILITAT – Tornaran els peatges amb la llei de la Mobilitat Sostenible? Quin temps farà? Arriba un episodi de pluges i nevades

 • El projecte del Parc Tramuntana: raons, beneficis i la cura pel mediambient
  Escolta àudio

  El projecte del Parc Tramuntana: raons, beneficis i la cura pel mediambient

  Tractem a fons el parc eòlic de Tramuntana, el que es vol fer, com, on i quin impacte tindrà sobre el mediambient. Totes les preguntes en les respondrà Sergi Ametller, director d'eòlica marina de SENER i membre de l'equip que lidera el projecte de Parc Tramuntana. Amb totes les dades sobre la taula ja podrem tenir una opinió consolidada.
  · Pregunta: Els molins previstos al Parc Tramuntana abastarien l'equivalent al consum del 48% de les comarques de?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Tractem a fons el parc eòlic de Tramuntana, el que es vol fer, com, on i quin impacte tindrà sobre el mediambient. Totes les preguntes en les respondrà Sergi Ametller, director d'eòlica marina de SENER i membre de l'equip que lidera el projecte de Parc Tramuntana. Amb totes les dades sobre la taula ja podrem tenir una opinió consolidada. · Pregunta: Els molins previstos al Parc Tramuntana abastarien l'equivalent al consum del 48% de les comarques de? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

Anar al contingut