TOTS ELS ÀUDIOS

 • El sol llueix 30 dies més a l'any que fa cinc dècades a Catalunya
  Escolta àudio

  El sol llueix 30 dies més a l'any que fa cinc dècades a Catalunya

  En els últims 50 anys, cada dècada que passa les hores de sol anual que tenim cada cop augmenten més. Això no vol dir que tinguem menys hores de nit, no és una qüestió astronòmica, és un fet meteorològic, per absència o presència dels núvols. Néstor Gómez, home del temps de TVC, ens explica què vol dir aquest augment de les hores de sol, ens posa xifres i ens mostra les seves repercussions.
  · Pregunta: Els rècords de sol fan referència a 3 observatoris. Quins?
  · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  En els últims 50 anys, cada dècada que passa les hores de sol anual que tenim cada cop augmenten més. Això no vol dir que tinguem menys hores de nit, no és una qüestió astronòmica, és un fet meteorològic, per absència o presència dels núvols. Néstor Gómez, home del temps de TVC, ens explica què vol dir aquest augment de les hores de sol, ens posa xifres i ens mostra les seves repercussions. · Pregunta: Els rècords de sol fan referència a 3 observatoris. Quins? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La pau, el caminar pausat amb el llibre "Banys de bosc"
  Escolta àudio

  La pau, el caminar pausat amb el llibre "Banys de bosc"

  Ens acostem a la natura d'una manera especial, tocant de peus a terra i sentint l'energia i la pau que envolta els boscos. Parlem amb Josep Gordi Serrat, doctor en Geografia i autor del llibre "Banys de bosc", que ens mostrarà alguns recorreguts i el que hem de buscar-hi.
  · Pregunta: Josep Gordi està especialitzat en el món forestal i dels boscos per la banda de la biologia o de la geografia?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens acostem a la natura d'una manera especial, tocant de peus a terra i sentint l'energia i la pau que envolta els boscos. Parlem amb Josep Gordi Serrat, doctor en Geografia i autor del llibre "Banys de bosc", que ens mostrarà alguns recorreguts i el que hem de buscar-hi. · Pregunta: Josep Gordi està especialitzat en el món forestal i dels boscos per la banda de la biologia o de la geografia? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els focs artificials, en entredit per l'alta contaminació
  Escolta àudio

  Els focs artificials, en entredit per l'alta contaminació

  Els focs artificials donen origen a pics de contaminació per partícules en suspensió, òxid nitrós, diòxid de sofre i micropartícules que suposen una amenaça per a la salut de les persones. José Luis Gallego ens explica i ens argumenta aquesta sentència tan contundent.
  · Pregunta: Quina ciutat ha decidit substituir els focs artificials per espectacles de luminotècnia?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els focs artificials donen origen a pics de contaminació per partícules en suspensió, òxid nitrós, diòxid de sofre i micropartícules que suposen una amenaça per a la salut de les persones. José Luis Gallego ens explica i ens argumenta aquesta sentència tan contundent. · Pregunta: Quina ciutat ha decidit substituir els focs artificials per espectacles de luminotècnia? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Actuacions mèdiques a la muntanya i a la neu
  Escolta àudio

  Actuacions mèdiques a la muntanya i a la neu

  Ens posem a la pell dels sanitaris que actuen en rescats d'alta muntanya. Descobrirem com actuen, les dificultats dels rescats i el nombre d'accidents que hi ha. Parlem amb Enric Subirats, metge i guia de muntanya, i Enric Subirats, metge i guia de muntanya, també, i Iñigo Soteras, metge de rescat de muntanya i director de la càtedra de Medicina de Muntanya i del Medi Natural de la Universitat de Girona.
  · Pregunta: Fa més o menys de 20 anys que es fa el curs de medicina de muntanya a la Cerdanya?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens posem a la pell dels sanitaris que actuen en rescats d'alta muntanya. Descobrirem com actuen, les dificultats dels rescats i el nombre d'accidents que hi ha. Parlem amb Enric Subirats, metge i guia de muntanya, i Enric Subirats, metge i guia de muntanya, també, i Iñigo Soteras, metge de rescat de muntanya i director de la càtedra de Medicina de Muntanya i del Medi Natural de la Universitat de Girona. · Pregunta: Fa més o menys de 20 anys que es fa el curs de medicina de muntanya a la Cerdanya? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Descobrim el vi Cop de Vent
  Escolta àudio

  Descobrim el vi Cop de Vent

  Cop de Vent és un vi de la denominació d'origen Empordà. L'enòleg Albert Barceló ens mostra les característiques d'aquests vins, blanc i negre, i amb una etiqueta molt explícita.

  · Pregunta: Albert Barceló, com a enòleg, està pendent dels "cops de vent" en aquest vi d'una direcció geogràfica molt concreta de la rosa dels vents. Quina?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Cop de Vent és un vi de la denominació d'origen Empordà. L'enòleg Albert Barceló ens mostra les característiques d'aquests vins, blanc i negre, i amb una etiqueta molt explícita. · Pregunta: Albert Barceló, com a enòleg, està pendent dels "cops de vent" en aquest vi d'una direcció geogràfica molt concreta de la rosa dels vents. Quina? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La delicatessen de la mar, peix sabre
  Escolta àudio

  La delicatessen de la mar, peix sabre

  Serp de mar, cinturó o serra... Aquests són alguns dels noms que té aquest peix tan singular, el sabre. De la veu de Mario Vizcarro descobrirem el seu hàbitat, les seves característiques, com es pesca i les maneres de passar-lo per la cuina per tenir un resultat excel·lent.
  · Pregunta: El peix sabre, com pot arribar a fer-se de gran, fins a quina mida?
  · Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Serp de mar, cinturó o serra... Aquests són alguns dels noms que té aquest peix tan singular, el sabre. De la veu de Mario Vizcarro descobrirem el seu hàbitat, les seves característiques, com es pesca i les maneres de passar-lo per la cuina per tenir un resultat excel·lent. · Pregunta: El peix sabre, com pot arribar a fer-se de gran, fins a quina mida? · Premi: Dos pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana hivernal
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana hivernal

  Foto: Annabel Folch
  · Pregunta: A l'Àntàrtida s'han superat rècords absoluts de mínima extensió de gel marí, fa poques setmanes. Dels últims 25
  anys, dels últims 43 anys o dels últims 75 anys?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Annabel Folch · Pregunta: A l'Àntàrtida s'han superat rècords absoluts de mínima extensió de gel marí, fa poques setmanes. Dels últims 25 anys, dels últims 43 anys o dels últims 75 anys? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El present i el futur dels boscos, la conducció ecològica i el món del llibre amb dificultats
  Escolta àudio

  El present i el futur dels boscos, la conducció ecològica i el món del llibre amb dificultats

  GreenMeteoMauri celebra a fons el Dia Mundial dels Boscos, parlem de Medcities i abordem la crisi dels sector del llibre derivada de l'encariment general de preus. Ho rematem participant en el 10è Campionat de Catalunya de persones amb discapacitat intel·lectual de La Molina.

  METEONEU – La Molina, estació pionera en esports adaptats. El 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual
  L'ENTREVISTA GREEN – 21 de març dia Mundial dels Boscos: present i futur
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – Projecte europeu per substituir les safates de porexpan de les peixateries per material compostable
  MOBILITAT – Ara més que mai cal una conducció ecològica
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - El sector del llibre, amb l'aigua al coll
  Quin temps farà? Un cap de setmana amb núvols, ruixats i estones de sol

  GreenMeteoMauri celebra a fons el Dia Mundial dels Boscos, parlem de Medcities i abordem la crisi dels sector del llibre derivada de l'encariment general de preus. Ho rematem participant en el 10è Campionat de Catalunya de persones amb discapacitat intel·lectual de La Molina. METEONEU – La Molina, estació pionera en esports adaptats. El 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual L'ENTREVISTA GREEN – 21 de març dia Mundial dels Boscos: present i futur LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – Projecte europeu per substituir les safates de porexpan de les peixateries per material compostable MOBILITAT – Ara més que mai cal una conducció ecològica EMPRESA i COMERÇ A+++ - El sector del llibre, amb l'aigua al coll Quin temps farà? Un cap de setmana amb núvols, ruixats i estones de sol

 • 21 de març, Dia Mundial dels Boscos: present i futur
  Escolta àudio

  21 de març, Dia Mundial dels Boscos: present i futur

  El paper dels boscos, com es troben actualment i quin és el futur que se n'espera amb Josep Maria Vila d'Abadal, president de País Rural. Amb ell coneixerem els segells de responsabilitat forestal i el que signifiquen.
  · Pregunta: Josep M. Vila d'Abadal a banda dels boscos va ser conegut per ser l'alcalde de...?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El paper dels boscos, com es troben actualment i quin és el futur que se n'espera amb Josep Maria Vila d'Abadal, president de País Rural. Amb ell coneixerem els segells de responsabilitat forestal i el que signifiquen. · Pregunta: Josep M. Vila d'Abadal a banda dels boscos va ser conegut per ser l'alcalde de...? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El sector del llibre, amb l'aigua al coll
  Escolta àudio

  El sector del llibre, amb l'aigua al coll

  L'augment de preus del paper i l'energia han portat el sector del llibre a una situació límit. José Luis Gallego ens mostra les raons específiques d'aquesta situació tan delicada.
  · Pregunta: Quin és un dels sectors més afectats per la pujada de preus del paper?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'augment de preus del paper i l'energia han portat el sector del llibre a una situació límit. José Luis Gallego ens mostra les raons específiques d'aquesta situació tan delicada. · Pregunta: Quin és un dels sectors més afectats per la pujada de preus del paper? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La Molina, estació pionera en esports adaptats i el club APASA
  Escolta àudio

  La Molina, estació pionera en esports adaptats i el club APASA

  El 12 de març, La Molina va acollir amb molt d'èxit el 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual. Descobrim tot el que ha donat de si el campionat amb Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina; Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina, i Mayte Lletí, responsable del club APASA. I dos esportistes: Josep Cruz i Natàlia Hernández, participants en el 10è Campionat de Catalunya.
  · Pregunta: Els dècims campionats de Catalunya de La Molina de persones amb discapacitat intel·lectual es va celebrar amb sol o amb nevada?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El 12 de març, La Molina va acollir amb molt d'èxit el 10è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual. Descobrim tot el que ha donat de si el campionat amb Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina; Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de La Molina, i Mayte Lletí, responsable del club APASA. I dos esportistes: Josep Cruz i Natàlia Hernández, participants en el 10è Campionat de Catalunya. · Pregunta: Els dècims campionats de Catalunya de La Molina de persones amb discapacitat intel·lectual es va celebrar amb sol o amb nevada? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Substituir les safates de porexpan de les peixateries per material compostable
  Escolta àudio

  Substituir les safates de porexpan de les peixateries per material compostable

  Anar a comprar a les peixateries és comprar i dur cap a casa el peix en safates de porexpan. MedCities té activat un projecte europeu per substituir les safates de porexpan per material compostable. Josep Canals, secretari general de MedCities, ens explica com està aquest procés i quin serà el seu abast.
  · Pregunta: Si les substituïm, les noves safates compostables, anirien al contenidor groc o al contenidor marró?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Anar a comprar a les peixateries és comprar i dur cap a casa el peix en safates de porexpan. MedCities té activat un projecte europeu per substituir les safates de porexpan per material compostable. Josep Canals, secretari general de MedCities, ens explica com està aquest procés i quin serà el seu abast. · Pregunta: Si les substituïm, les noves safates compostables, anirien al contenidor groc o al contenidor marró? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana, quefir i postres vegetals amb ametlla, préssec i maracujà. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Ara més que mai cal una conducció ecològica
  Escolta àudio

  Ara més que mai cal una conducció ecològica

  Mai com ara ha estat tan necessari practicar el que els experts en mobilitat anomenen 'ecodriving', és a dir: el catàleg de bones pràctiques al volant per reduir el consum del nostre vehicle i practicar una mobilitat més sostenible i segura. José Luis Gallego ens desglossa els punts més importants a tenir en compte.
  · Pregunta: Fins a quin tant per cent de benzina ens podem estalviar amb una conducció ecològica?
  · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Mai com ara ha estat tan necessari practicar el que els experts en mobilitat anomenen 'ecodriving', és a dir: el catàleg de bones pràctiques al volant per reduir el consum del nostre vehicle i practicar una mobilitat més sostenible i segura. José Luis Gallego ens desglossa els punts més importants a tenir en compte. · Pregunta: Fins a quin tant per cent de benzina ens podem estalviar amb una conducció ecològica? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat amb tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb dues cares

  Foto: Josep Hernández
  · Pregunta: Durant la llevantada, els vents dominants han estat de Xaloc, de Llevant o de Gregal?
  · Premi: Una ampol
  la d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Josep Hernández · Pregunta: Durant la llevantada, els vents dominants han estat de Xaloc, de Llevant o de Gregal? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La vida de pastor, la Fira de l'Oli de Vinaixa i el llibre "Hort biològic"
  Escolta àudio

  La vida de pastor, la Fira de l'Oli de Vinaixa i el llibre "Hort biològic"

  El programa MeteoMauri ha canviat el destacat del dia 17/03/2022 pel següent contingut:
  "MeteoMauri", que aquesta setmana visita la Fira de l'O
  li i la Pedra a Vinaixa, entrevista un pastor dedicat al 100% al ramat, el formatge i la cultura de pastor. Aprofundim en el llibre "Hort biològic" i fem resum de la méteo a l'Observatori Fabra del 2021
  METEONEU – Masella, preparada per a l'esquí de primavera
  METEOESCAPADES – Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra del 25 al 27 de març
  METEOAMBIENT + METEOTAULA - La vida del pastor, el formatge idiazàbal amb llet de cabra
  METEOTERRA – Desgranem el llibre "Hort biològic"
  METEOTEMPS – L'Observatori Fabra: resum méteo 2021, fenòmens i dades més destacades
  Quin temps farà? Un cap de setmana insegur, per mirar els moviments dels núvols

  El programa MeteoMauri ha canviat el destacat del dia 17/03/2022 pel següent contingut: "MeteoMauri", que aquesta setmana visita la Fira de l'Oli i la Pedra a Vinaixa, entrevista un pastor dedicat al 100% al ramat, el formatge i la cultura de pastor. Aprofundim en el llibre "Hort biològic" i fem resum de la méteo a l'Observatori Fabra del 2021 METEONEU – Masella, preparada per a l'esquí de primavera METEOESCAPADES – Vinaixa acull la Fira de l'Oli i la Pedra del 25 al 27 de març METEOAMBIENT + METEOTAULA - La vida del pastor, el formatge idiazàbal amb llet de cabra METEOTERRA – Desgranem el llibre "Hort biològic" METEOTEMPS – L'Observatori Fabra: resum méteo 2021, fenòmens i dades més destacades Quin temps farà? Un cap de setmana insegur, per mirar els moviments dels núvols

Anar al contingut