TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els preus dels cereals i la fi de la producció a distància
  Escolta àudio

  Els preus dels cereals i la fi de la producció a distància

  Espanya és un dels països de la Unió Europea (UE) més afectats pel conflicte bèl·lic. Importa anualment gairebé el 30% del blat de moro que necessita d'Ucraïna, el 60% de l'oli de gira-sol, el 17% del blat, el 31% de les tortes d'olis vegetals i el 15,4% de lleguminoses gra. Jordi Puig ens explica què podem fer i aposta per les produccions locals. T'ho expliquem.
  · Pregunta: Què encareix el preu dels cereals?
  · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Espanya és un dels països de la Unió Europea (UE) més afectats pel conflicte bèl·lic. Importa anualment gairebé el 30% del blat de moro que necessita d'Ucraïna, el 60% de l'oli de gira-sol, el 17% del blat, el 31% de les tortes d'olis vegetals i el 15,4% de lleguminoses gra. Jordi Puig ens explica què podem fer i aposta per les produccions locals. T'ho expliquem. · Pregunta: Què encareix el preu dels cereals? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vins premiats del Celler Ramon Andreu de Caseres
  Escolta àudio

  Vins premiats del Celler Ramon Andreu de Caseres

  Anem a la Terra Alta per descobrir el Celler Ramon Andreu i els darrers vins premiats que ha elaborat en aquest celler tan singular. Ramon Andreu, propietari del Celler, ens explica el seu salt al camp i al món del vi i ens presenta aquests vins excel·lents.
  · Pregunta: Caseres, on es troba el celler, fa frontera amb el País Valencià o l'Aragó?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem a la Terra Alta per descobrir el Celler Ramon Andreu i els darrers vins premiats que ha elaborat en aquest celler tan singular. Ramon Andreu, propietari del Celler, ens explica el seu salt al camp i al món del vi i ens presenta aquests vins excel·lents. · Pregunta: Caseres, on es troba el celler, fa frontera amb el País Valencià o l'Aragó? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Cap de setmana plenament estival!
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Cap de setmana plenament estival!

  Foto: Marta Parés
  · Pregunta: S'ha arribat ja als 30 graus aquesta setmana o hem quedat a dècimes?
  Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge
  extra sense filtrar, arbequina del Priorat de 250 ml, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Foto: Marta Parés · Pregunta: S'ha arribat ja als 30 graus aquesta setmana o hem quedat a dècimes? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar, arbequina del Priorat de 250 ml, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • L'emergència climàtica, solució a l'oli de cuina usat i un nou aparell d'aire condicionat
  Escolta àudio

  L'emergència climàtica, solució a l'oli de cuina usat i un nou aparell d'aire condicionat

  GreenMeteoMauri, que entrevista la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas. A més a més, un sistema per solidificar l'oli de cuina i poder-lo eliminar amb facilitat o un aparell que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred.

  L'ENTREVISTA GREEN – L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE - Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment
  MOBILITAT – El canvi climàtic no deixa enlairar els avions
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - Un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred.
  Quin temps farà? La primavera mira l'estiu

  GreenMeteoMauri, que entrevista la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas. A més a més, un sistema per solidificar l'oli de cuina i poder-lo eliminar amb facilitat o un aparell que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred. L'ENTREVISTA GREEN – L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE - Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment MOBILITAT – El canvi climàtic no deixa enlairar els avions EMPRESA i COMERÇ A+++ - Un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred. Quin temps farà? La primavera mira l'estiu

 • L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica
  Escolta àudio

  L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica

  L'emergència climàtica no espera, avança. Estem fent els deures? Què hem fet i què falta? Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica, ens ho explicarà i ens farà una radiografia de la situació actual del país en la lluita contra el canvi climàtic i del que queda per fer,
  · Pregunta: Anna Barnadas és química o biòloga?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mel, xocolata, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'emergència climàtica no espera, avança. Estem fent els deures? Què hem fet i què falta? Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica, ens ho explicarà i ens farà una radiografia de la situació actual del país en la lluita contra el canvi climàtic i del que queda per fer, · Pregunta: Anna Barnadas és química o biòloga? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mel, xocolata, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment
  Escolta àudio

  Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment

  En els darrers temps, molts fabricants estan creant productes per donar un tractament adequat a un dels residus més habituals de la llar i més contaminants si no el gestionem bé: l'oli de cuina. José Luis Gallego ens explica la solució.
  · Pregunta: En què ens permet transformar l'oli de cuina el producte de la marca Souji?
  · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  En els darrers temps, molts fabricants estan creant productes per donar un tractament adequat a un dels residus més habituals de la llar i més contaminants si no el gestionem bé: l'oli de cuina. José Luis Gallego ens explica la solució. · Pregunta: En què ens permet transformar l'oli de cuina el producte de la marca Souji? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El canvi climàtic no deixa enlairar els avions
  Escolta àudio

  El canvi climàtic no deixa enlairar els avions

  L'augment de les temperatures és un enemic per als avions. Si la temperatura puja per sobre d'un punt crític, els avions són incapaços d'agafar prou velocitat per enlairar-se. José Luis Gallego ens ho argumenta.
  · Pregunta: Quin fenomen està dificultant l'enlairament dels avions en una bona part del món?
  · Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'augment de les temperatures és un enemic per als avions. Si la temperatura puja per sobre d'un punt crític, els avions són incapaços d'agafar prou velocitat per enlairar-se. José Luis Gallego ens ho argumenta. · Pregunta: Quin fenomen està dificultant l'enlairament dels avions en una bona part del món? · Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred
  Escolta àudio

  Un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred

  L'empresa holandesa SoundEnergy ha inventat un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred. El seu mecanisme aprofita el poderós efecte de refredament que es produeix quan certes sals es dissolen en aigua.
  · Pregunta: Quina energia fan servir els nous aparells d'aire condicionat de SoundEnergy?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'empresa holandesa SoundEnergy ha inventat un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred. El seu mecanisme aprofita el poderós efecte de refredament que es produeix quan certes sals es dissolen en aigua. · Pregunta: Quina energia fan servir els nous aparells d'aire condicionat de SoundEnergy? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? La primavera mira l'estiu
  Escolta àudio

  Quin temps farà? La primavera mira l'estiu

  Foto: Àngels Torrent
  · Pregunta: La nit de dilluns dia 2 a dimarts dia 3 va ploure de valent en una comarca. Quina?
  · Premi: : Una ampoll
  a d'oli d'oliva verge extra sense filtrar, Arbequina del Priorat de 250 ml, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Àngels Torrent · Pregunta: La nit de dilluns dia 2 a dimarts dia 3 va ploure de valent en una comarca. Quina? · Premi: : Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar, Arbequina del Priorat de 250 ml, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Un passeig per tulipes al Berguedà, plantes que redueixen la contaminació i el nou segell Ecolocal
  Escolta àudio

  Un passeig per tulipes al Berguedà, plantes que redueixen la contaminació i el nou segell Ecolocal

  MeteoMauri per conèixer la renovació dels radars meteorològics, el segell Ecolocal d'aliments ecològics i de proximitat, visita al camp de tulipes del Berguedà, la necessitat de les plantes d'interior per reduir NO2 als interiors o la neu amb el freerider Abel Moga.

  METEONEU – Freeride, atreviment i risc amb Abel Moga
  METEOESCAPADES – Tulipes al Berguedà
  METEOAMBIENT – Les plantes interiors que redueixen els nivells de NO2
  METEOTERRA – Ecolocal, un segell per fomentar els aliments ecològics i de proximitat
  METEOTAULA – Entaulats al restaurant Can Valls, de Brunyola
  METEOTEMPS – Arriba la renovació dels radars meteorològics
  Quin temps farà? Un cap de setmana amb canvi de mes i temps variat
  METEONEU – Freerider, atreviment i risc amb Abel Moga

  MeteoMauri per conèixer la renovació dels radars meteorològics, el segell Ecolocal d'aliments ecològics i de proximitat, visita al camp de tulipes del Berguedà, la necessitat de les plantes d'interior per reduir NO2 als interiors o la neu amb el freerider Abel Moga. METEONEU – Freeride, atreviment i risc amb Abel Moga METEOESCAPADES – Tulipes al Berguedà METEOAMBIENT – Les plantes interiors que redueixen els nivells de NO2 METEOTERRA – Ecolocal, un segell per fomentar els aliments ecològics i de proximitat METEOTAULA – Entaulats al restaurant Can Valls, de Brunyola METEOTEMPS – Arriba la renovació dels radars meteorològics Quin temps farà? Un cap de setmana amb canvi de mes i temps variat METEONEU – Freerider, atreviment i risc amb Abel Moga

 • Arriba la renovació dels radars meteorològics
  Escolta àudio

  Arriba la renovació dels radars meteorològics

  L'aplicació de les instal·lacions d'equipaments meteorològics, com els radars, ha revolucionat el món de la meteorologia. Ara Meteocat actualitzarà els radars del país. Nicolau Pineda, cap de l'Equip de Teledetecció del Servei Meteorològic de Catalunya, ens diu quina és la inversió i quines seran les millores que tindrem.
  · Pregunta: Quants radars de Meteocat hi ha a Catalunya?
  · Premi: Una ampolla de cava UBAC, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'aplicació de les instal·lacions d'equipaments meteorològics, com els radars, ha revolucionat el món de la meteorologia. Ara Meteocat actualitzarà els radars del país. Nicolau Pineda, cap de l'Equip de Teledetecció del Servei Meteorològic de Catalunya, ens diu quina és la inversió i quines seran les millores que tindrem. · Pregunta: Quants radars de Meteocat hi ha a Catalunya? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tulipes al Berguedà, una escapada singular
  Escolta àudio

  Tulipes al Berguedà, una escapada singular

  Les tulipes van crear una autèntica eufòria a partir del segle XVII a Holanda, un país en el qual formen part del seu paisatge. Però, sabies que també es conreen al Berguedà i són visitables? Tulipmania t'ofereix la possibilitat de passejar entre els colors de les flors i participar en activitats. Sheila Malo, sòcia de Tulipmania, ens en dona tots els detalls.
  · Pregunta: Les tulipes es troben a 750 metres sobre el nivell del mar, a 1.100 metres o a 1.279 metres?
  · Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb el restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les tulipes van crear una autèntica eufòria a partir del segle XVII a Holanda, un país en el qual formen part del seu paisatge. Però, sabies que també es conreen al Berguedà i són visitables? Tulipmania t'ofereix la possibilitat de passejar entre els colors de les flors i participar en activitats. Sheila Malo, sòcia de Tulipmania, ens en dona tots els detalls. · Pregunta: Les tulipes es troben a 750 metres sobre el nivell del mar, a 1.100 metres o a 1.279 metres? · Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb el restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ecolocal, un segell per fomentar els aliments ecològics i de proximitat
  Escolta àudio

  Ecolocal, un segell per fomentar els aliments ecològics i de proximitat

  Ecolocal és un segell que certificarà establiments i centres de col·lectivitats i restauració que utilitzin aliments ecològics i de proximitat. Jordi Puig ens presenta aquest nou certificat, un segell amb una regulació molt exigent.
  · Pregunta: Quina és la distància que el certificat considera de proximitat?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ecolocal és un segell que certificarà establiments i centres de col·lectivitats i restauració que utilitzin aliments ecològics i de proximitat. Jordi Puig ens presenta aquest nou certificat, un segell amb una regulació molt exigent. · Pregunta: Quina és la distància que el certificat considera de proximitat? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les plantes interiors que redueixen els nivells de NO2
  Escolta àudio

  Les plantes interiors que redueixen els nivells de NO2

  Un nou estudi de la Universitat de Birmingham revela que les plantes d'interior més habituals poden reduir els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), un dels contaminants més perillosos. José Luis Gallego ens explica els resultats d'aquest estudi i ens anomena les espècies de plantes.
  · Pregunta: Quin és el sorprenent aliat per reduir la presència de NO2 a les llars i oficines?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un nou estudi de la Universitat de Birmingham revela que les plantes d'interior més habituals poden reduir els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), un dels contaminants més perillosos. José Luis Gallego ens explica els resultats d'aquest estudi i ens anomena les espècies de plantes. · Pregunta: Quin és el sorprenent aliat per reduir la presència de NO2 a les llars i oficines? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Entaulats al restaurant Can Valls, de Brunyola
  Escolta àudio

  Entaulats al restaurant Can Valls, de Brunyola

  Amb més de 70 anys d'experiència oferint una cuina tradicional catalana, Can Valls és un punt de referència de la gastronomia de la Selva i del país. David Valls, xef i propietari, ens obre les portes del seu establiment i ens passeja entre plats.
  · Pregunta: Els petits, al restaurant Can Valls, hi podran gaudir amb un espai propi. Quin?
  · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana i un quefir vegetal.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Amb més de 70 anys d'experiència oferint una cuina tradicional catalana, Can Valls és un punt de referència de la gastronomia de la Selva i del país. David Valls, xef i propietari, ens obre les portes del seu establiment i ens passeja entre plats. · Pregunta: Els petits, al restaurant Can Valls, hi podran gaudir amb un espai propi. Quin? · Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana i un quefir vegetal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut