TOTS ELS ÀUDIOS

 • Vehicles de policia elèctrics, un carril bici pels túnels de Vallvidrera i com valoritzar el xerigot
  Escolta àudio

  Vehicles de policia elèctrics, un carril bici pels túnels de Vallvidrera i com valoritzar el xerigot

  GreenMeteoMauri que aquesta setmana certifica que els 10 cotxes elèctrics de la policia local de St. Cugat del Vallès van millor i acaben costant molt menys que els convencionals. La cap de compres i el cap de la Policia Local ho certifiquen. A més a més economia circular amb el sèrum del formatge i un carril bici pels túnels de Vallvidrera

  L'ENTREVISTA GREEN – Vehicles elèctrics policies locals: avantatges i contractació
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE + EMPRESA i COMERÇ A+++ – valoritzar el xerigot, treball conjunt de l'IRTA i formatges Montbrú
  MOBILITAT – Demanen un carril bici als túnels de Vallvidrera
  Quin temps farà? Cap de setmana amb una calor que trencarà rècords

  GreenMeteoMauri que aquesta setmana certifica que els 10 cotxes elèctrics de la policia local de St. Cugat del Vallès van millor i acaben costant molt menys que els convencionals. La cap de compres i el cap de la Policia Local ho certifiquen. A més a més economia circular amb el sèrum del formatge i un carril bici pels túnels de Vallvidrera L'ENTREVISTA GREEN – Vehicles elèctrics policies locals: avantatges i contractació LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE + EMPRESA i COMERÇ A+++ – valoritzar el xerigot, treball conjunt de l'IRTA i formatges Montbrú MOBILITAT – Demanen un carril bici als túnels de Vallvidrera Quin temps farà? Cap de setmana amb una calor que trencarà rècords

 • Vehicles elèctrics policies locals: avantatges i contractació
  Escolta àudio

  Vehicles elèctrics policies locals: avantatges i contractació

  Sant Cugat del Vallès una de les poblacions amb més cotxes de policia amb patrullatge intensiu 100% elèctric. Què en pensen els agents? Poden "perseguir" els dolents.....? Ens ho expliquen Joaquim Martín, cap de la Policia Local de Sant Cugat i Laia Moix, cap de la Unitat Administrativa de Contractació i Compres de l'Ajuntament.
  · Pregunta: Quin percentatge de vehicles municipal bàsicament policia local, exclosos busos, jardineria, etc... són 100% elèctrics a St. Cugat?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mel, xocolata, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Sant Cugat del Vallès una de les poblacions amb més cotxes de policia amb patrullatge intensiu 100% elèctric. Què en pensen els agents? Poden "perseguir" els dolents.....? Ens ho expliquen Joaquim Martín, cap de la Policia Local de Sant Cugat i Laia Moix, cap de la Unitat Administrativa de Contractació i Compres de l'Ajuntament. · Pregunta: Quin percentatge de vehicles municipal bàsicament policia local, exclosos busos, jardineria, etc... són 100% elèctrics a St. Cugat? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mel, xocolata, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Valoritzar el xerigot, treball conjunt de l'IRTA i formatges Montbrú
  Escolta àudio

  Valoritzar el xerigot, treball conjunt de l'IRTA i formatges Montbrú

  El sèrum de la llet, també conegut amb el nom de xerigot, no se sol aprofitar en formatgeries petites i mitjanes i cal portar-ho a la planta de residus. Aram l'Irta i Montbrú treballen junts per revaloritzar el xerigot i crear un valor econòmic més amb nous productes o usos. Brigitte Martínez, tècnic d'innovació de l'IRTA, i Martí Padrisa, formatger de MONTBRÚ, ens expliquen aquest treball conjunt.
  · Pregunta: La iniciativa de l'IRTA i Montbrú és al voltant del sèrum de la llet o popularment anomenat?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El sèrum de la llet, també conegut amb el nom de xerigot, no se sol aprofitar en formatgeries petites i mitjanes i cal portar-ho a la planta de residus. Aram l'Irta i Montbrú treballen junts per revaloritzar el xerigot i crear un valor econòmic més amb nous productes o usos. Brigitte Martínez, tècnic d'innovació de l'IRTA, i Martí Padrisa, formatger de MONTBRÚ, ens expliquen aquest treball conjunt. · Pregunta: La iniciativa de l'IRTA i Montbrú és al voltant del sèrum de la llet o popularment anomenat? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Demanen un carril bici als túnels de Vallvidrera
  Escolta àudio

  Demanen un carril bici als túnels de Vallvidrera

  Els carrils bici tenen un obstacle difícil de salvar: els túnels. En el cas dels túnels de Vallvidrera, però on cada dia passen més de 40.000 vehicles, els ciclistes reclamen que les bicicletes puguin tenir un carril propi tot habilitant una galeria interna que els travessa i que actualment es troba inutilitzada.
  Segons la plataforma Bike Vallvidrera si s'habilités aquest accés es facilitaria la mobilitat activa i saludable.
  · Pregunta: Per a quins túnels es demana un carril bici?
  · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Els carrils bici tenen un obstacle difícil de salvar: els túnels. En el cas dels túnels de Vallvidrera, però on cada dia passen més de 40.000 vehicles, els ciclistes reclamen que les bicicletes puguin tenir un carril propi tot habilitant una galeria interna que els travessa i que actualment es troba inutilitzada. Segons la plataforma Bike Vallvidrera si s'habilités aquest accés es facilitaria la mobilitat activa i saludable. · Pregunta: Per a quins túnels es demana un carril bici? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Cap de setmana amb una calor que trencarà rècords
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Cap de setmana amb una calor que trencarà rècords

  Foto: Àngel Galan
  · Pregunta: Quan arriba la calor, les pressions atmosfèriques pugen o baixen?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge
  extra sense filtrar, Arbequina del Priorat de 250 ml, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Àngel Galan · Pregunta: Quan arriba la calor, les pressions atmosfèriques pugen o baixen? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar, Arbequina del Priorat de 250 ml, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El Museu de la Xocolata, les raons dels preus elevats del cereal i "Naturalistas en zapatillas"
  Escolta àudio

  El Museu de la Xocolata, les raons dels preus elevats del cereal i "Naturalistas en zapatillas"

  A "MeteoMauri" sabrem com funciona el calendari de la ceba i si s'estan complint els seus pronòstics. A més a més anirem al Museu de la Xocolata i coneixerem el millor rosat de Catalunya, fet a la vila de Caseres, a la Terra Alta.
  METEOESCAPADES – El Museu de la Xocolata, una experiència per a totes les edats
  METEOAMBIENT – Llibre "Naturalistas en zapatillas", de Jose Luis Gallego
  METEOTERRA – Els preus dels cereals i la fi de la producció a distància
  METEOTAULA – Vins premiats del Celler Ramon Andreu de Caseres
  Quin temps farà? Cap de setmana plenament estival.

  A "MeteoMauri" sabrem com funciona el calendari de la ceba i si s'estan complint els seus pronòstics. A més a més anirem al Museu de la Xocolata i coneixerem el millor rosat de Catalunya, fet a la vila de Caseres, a la Terra Alta. METEOESCAPADES – El Museu de la Xocolata, una experiència per a totes les edats METEOAMBIENT – Llibre "Naturalistas en zapatillas", de Jose Luis Gallego METEOTERRA – Els preus dels cereals i la fi de la producció a distància METEOTAULA – Vins premiats del Celler Ramon Andreu de Caseres Quin temps farà? Cap de setmana plenament estival.

 • El Museu de la Xocolata, una experiència per a totes les edats
  Escolta àudio

  El Museu de la Xocolata, una experiència per a totes les edats

  El Museu de la Xocolata és molt més que un museu. Aquí es toca, es tasta i es gaudeix d'una experiència oberta a tothom, amb activitats adaptades a les diferents franges d'edat. Carla Llopis, directora de Comunicació, ens obre les portes del Museu i ens guia per tot el que hi podem trobar.
  · Pregunta: Catalunya, fa anys, va ser més important que Suïssa i Bèlgica en el món del xocolata?
  · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Museu de la Xocolata és molt més que un museu. Aquí es toca, es tasta i es gaudeix d'una experiència oberta a tothom, amb activitats adaptades a les diferents franges d'edat. Carla Llopis, directora de Comunicació, ens obre les portes del Museu i ens guia per tot el que hi podem trobar. · Pregunta: Catalunya, fa anys, va ser més important que Suïssa i Bèlgica en el món del xocolata? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Llibre "Naturalistas en zapatillas", de Jose Luis Gallego
  Escolta àudio

  Llibre "Naturalistas en zapatillas", de Jose Luis Gallego

  Una de les novetats editorials que s'han presentat aquest San Jordi és l'últim llibre de Jose Luis Gallego: "Naturalistas en zapatillas", publicat pel segell Cúpula d'Editorial Planeta. Jose Luis ens obre el llibre i ens explica a qui va adreçat.
  · Pregunta: Com es titula el nou llibre de Jose Luis Gallego publicat per Planeta?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Una de les novetats editorials que s'han presentat aquest San Jordi és l'últim llibre de Jose Luis Gallego: "Naturalistas en zapatillas", publicat pel segell Cúpula d'Editorial Planeta. Jose Luis ens obre el llibre i ens explica a qui va adreçat. · Pregunta: Com es titula el nou llibre de Jose Luis Gallego publicat per Planeta? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Els preus dels cereals i la fi de la producció a distància
  Escolta àudio

  Els preus dels cereals i la fi de la producció a distància

  Espanya és un dels països de la Unió Europea (UE) més afectats pel conflicte bèl·lic. Importa anualment gairebé el 30% del blat de moro que necessita d'Ucraïna, el 60% de l'oli de gira-sol, el 17% del blat, el 31% de les tortes d'olis vegetals i el 15,4% de lleguminoses gra. Jordi Puig ens explica què podem fer i aposta per les produccions locals. T'ho expliquem.
  · Pregunta: Què encareix el preu dels cereals?
  · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Espanya és un dels països de la Unió Europea (UE) més afectats pel conflicte bèl·lic. Importa anualment gairebé el 30% del blat de moro que necessita d'Ucraïna, el 60% de l'oli de gira-sol, el 17% del blat, el 31% de les tortes d'olis vegetals i el 15,4% de lleguminoses gra. Jordi Puig ens explica què podem fer i aposta per les produccions locals. T'ho expliquem. · Pregunta: Què encareix el preu dels cereals? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vins premiats del Celler Ramon Andreu de Caseres
  Escolta àudio

  Vins premiats del Celler Ramon Andreu de Caseres

  Anem a la Terra Alta per descobrir el Celler Ramon Andreu i els darrers vins premiats que ha elaborat en aquest celler tan singular. Ramon Andreu, propietari del Celler, ens explica el seu salt al camp i al món del vi i ens presenta aquests vins excel·lents.
  · Pregunta: Caseres, on es troba el celler, fa frontera amb el País Valencià o l'Aragó?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem a la Terra Alta per descobrir el Celler Ramon Andreu i els darrers vins premiats que ha elaborat en aquest celler tan singular. Ramon Andreu, propietari del Celler, ens explica el seu salt al camp i al món del vi i ens presenta aquests vins excel·lents. · Pregunta: Caseres, on es troba el celler, fa frontera amb el País Valencià o l'Aragó? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Cap de setmana plenament estival!
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Cap de setmana plenament estival!

  Foto: Marta Parés
  · Pregunta: S'ha arribat ja als 30 graus aquesta setmana o hem quedat a dècimes?
  Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge
  extra sense filtrar, arbequina del Priorat de 250 ml, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Foto: Marta Parés · Pregunta: S'ha arribat ja als 30 graus aquesta setmana o hem quedat a dècimes? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar, arbequina del Priorat de 250 ml, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • L'emergència climàtica, solució a l'oli de cuina usat i un nou aparell d'aire condicionat
  Escolta àudio

  L'emergència climàtica, solució a l'oli de cuina usat i un nou aparell d'aire condicionat

  GreenMeteoMauri, que entrevista la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas. A més a més, un sistema per solidificar l'oli de cuina i poder-lo eliminar amb facilitat o un aparell que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred.

  L'ENTREVISTA GREEN – L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE - Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment
  MOBILITAT – El canvi climàtic no deixa enlairar els avions
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - Un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred.
  Quin temps farà? La primavera mira l'estiu

  GreenMeteoMauri, que entrevista la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas. A més a més, un sistema per solidificar l'oli de cuina i poder-lo eliminar amb facilitat o un aparell que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred. L'ENTREVISTA GREEN – L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE - Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment MOBILITAT – El canvi climàtic no deixa enlairar els avions EMPRESA i COMERÇ A+++ - Un aparell d'aire condicionat que utilitza la radiació solar per convertir la calor en fred. Quin temps farà? La primavera mira l'estiu

 • L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica
  Escolta àudio

  L'emergència climàtica, on som i on anem? Respon Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica

  L'emergència climàtica no espera, avança. Estem fent els deures? Què hem fet i què falta? Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica, ens ho explicarà i ens farà una radiografia de la situació actual del país en la lluita contra el canvi climàtic i del que queda per fer,
  · Pregunta: Anna Barnadas és química o biòloga?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mel, xocolata, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'emergència climàtica no espera, avança. Estem fent els deures? Què hem fet i què falta? Anna Barnadas, secretària del Departament d'Acció Climàtica, ens ho explicarà i ens farà una radiografia de la situació actual del país en la lluita contra el canvi climàtic i del que queda per fer, · Pregunta: Anna Barnadas és química o biòloga? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mel, xocolata, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment
  Escolta àudio

  Solidificar l'oli de cuina perquè es pugui eliminar fàcilment

  En els darrers temps, molts fabricants estan creant productes per donar un tractament adequat a un dels residus més habituals de la llar i més contaminants si no el gestionem bé: l'oli de cuina. José Luis Gallego ens explica la solució.
  · Pregunta: En què ens permet transformar l'oli de cuina el producte de la marca Souji?
  · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  En els darrers temps, molts fabricants estan creant productes per donar un tractament adequat a un dels residus més habituals de la llar i més contaminants si no el gestionem bé: l'oli de cuina. José Luis Gallego ens explica la solució. · Pregunta: En què ens permet transformar l'oli de cuina el producte de la marca Souji? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, orgànic, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El canvi climàtic no deixa enlairar els avions
  Escolta àudio

  El canvi climàtic no deixa enlairar els avions

  L'augment de les temperatures és un enemic per als avions. Si la temperatura puja per sobre d'un punt crític, els avions són incapaços d'agafar prou velocitat per enlairar-se. José Luis Gallego ens ho argumenta.
  · Pregunta: Quin fenomen està dificultant l'enlairament dels avions en una bona part del món?
  · Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'augment de les temperatures és un enemic per als avions. Si la temperatura puja per sobre d'un punt crític, els avions són incapaços d'agafar prou velocitat per enlairar-se. José Luis Gallego ens ho argumenta. · Pregunta: Quin fenomen està dificultant l'enlairament dels avions en una bona part del món? · Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

Anar al contingut