TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2257 resultats.

 • Amb responsabilitat ambiental en el món econòmic
  Escolta àudio

  Amb responsabilitat ambiental en el món econòmic

  L'economia verda i la circular són puntals d'una nova manera de funcionar. L'empresa i també el petit comerç hi tenen molt a dir. Pregunta: el Port de Barcelona aposta per la implantació progressiva d'un combustible. Quin? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 tortell imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • GreenMeteoMauri, el teu espai de sostenibilitat i viure en verd
  Escolta àudio

  GreenMeteoMauri, el teu espai de sostenibilitat i viure en verd

  Després de 6 anys i més de 300 programes de MeteoMauri, arriba, a més a més, GreenMeteoMauri. Continguts d'eficiència i sostenibilitat pràctica en mobilitat, consum, llar, comerç i empresa o turisme verd acompanyat d'una entrevista en profunditat. Tot plegat, de forma pedagògica perquè familiaritzar-nos-hi no sigui gens complicat.

 • Lluis Torner "El grafè, una revolució per a la humanitat"
  Escolta àudio

  Lluis Torner "El grafè, una revolució per a la humanitat"

  El grafè ja és aquí per quedar-se i revolucionar la nostra vida amb les seves increïbles propietats. Lluís Torner, fundador i director de l'ICFO (Institut de Ciències Fotòniques), mostra les aplicacions de la fotònica aplicada en àmbits com l'energia solar, els sensors per monitoritzar el medi ambient, la qualitat de l'aigua... Pregunta: Segons l'entrevista, el grafè és prou abundant a la natura? Premi: Xec regal, per valor de 100 €, per gaudir d'un cap de setmana per a dues persones a la casa rural Cal Pastor (www.calpastor.cat), gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La mobilitat sostenible: present, futur i les darreres novetats
  Escolta àudio

  La mobilitat sostenible: present, futur i les darreres novetats

  El transport públic, el marítim o l'aeri, i lògicament el privat seran tractats de forma recurrent. També es parlarà de la distribució de les mercaderies a les ciutats, superilles, bicicletes, park and rides, etc. Pregunta: El 2018 s'ha generat a Espanya un 40 o un 50% de l'electricitat amb fonts renovables? Premi: un llapis de memòria en forma de micro >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El que està a les nostres mans, actuem
  Escolta àudio

  El que està a les nostres mans, actuem

  El consum responsable s'ha de fer des de casa per provocar un canvi important en el consum mundial, però també regional d'energia i de reducció de la contaminació. Els granets de sorra comencen a casa. Pregunta: Deixar encès un tub fluorescent ens ajudarà a estalviar, en comptes d'apagar-lo i encendre'l moltes vegades? Premi: Una ampolla de vi blanc Magnum Aptià, 100% Macabeu, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població

 • El turisme sostenible no com a valor afegit sinó com a pal de paller
  Escolta àudio

  El turisme sostenible no com a valor afegit sinó com a pal de paller

  Quan tries un destí o un allotjament ho pots fer de manera aleatòria o ho pots fer amb compromís medi ambiental. Tria amb coneixement de causa. Aquí trobaràs un ventall d'establiments que van molt més enllà de tenir hostes i oferir els serveis habituals. Pregunta: Com es diu l'hotel que, per "motu propio", ha estat el més estalviador d'aigua? De quina localitat és? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Tuixent – la Vansa, oberta a l'espera de més nevades
  Escolta àudio

  Tuixent – la Vansa, oberta a l'espera de més nevades

  Tuixent – la Vansa va ser la primera estació d'esquí nòrdic que va obrir portes. Però, l'ha tancat algú per manca de neu? Albert Nadal, director de l'estació, ens dona la resposta i ens explica la situació sota el domini de l'anticicló i com espera les properes nevades. Pregunta: Des de l'1 de novembre, Tuixent- la Vansa ha hagut de tancar algun dia per manca de neu? Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent- la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Arriben canvis importants
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Arriben canvis importants

  Foto: Jordi Rubira Pregunta: Aquesta setmana s'han observat a Catalunya més núvols alts o més núvols baixos? Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Les portes obertes de les neveres dels súpers, VINSEUM, Estimar i què fer amb els avets de Nadal
  Escolta àudio

  Les portes obertes de les neveres dels súpers, VINSEUM, Estimar i què fer amb els avets de Nadal

  Coneixem la vigilància i operativa meteorològica als aeroports, per què el 99% del usuaris de vehicle elèctric no tornarien al cotxe convencional o una joia dels museus, el VINSEUM de Vilafranca. A més d'enologia, taula de primera al Born de la mà de l'Estimar.

 • El 99% dels usuaris de vehicle elèctric no tornarien mai al convencional
  Escolta àudio

  El 99% dels usuaris de vehicle elèctric no tornarien mai al convencional

  Què fa que un conductor de vehicle elèctric no vulgui tornar al vehicle de combustió? Gustavo Franco, director d'All Media Consulting, ens explica els resultat de l'enquesta feta a aquests conductors i els motius que donen.

 • Comerços amb portes obertes i súpers amb neveres obertes. Cal regulació?
  Escolta àudio

  Comerços amb portes obertes i súpers amb neveres obertes. Cal regulació?

  La importància de les portes en congeladors i neveres per reduir el consum d'electricitat. José Luis Gallego ens dona dades i xifres de l'impacte de no tenir portes i deixar que la fredor s'escapi.

 • Fotografia i muntanya amb Jaume Altadill
  Escolta àudio

  Fotografia i muntanya amb Jaume Altadill

  Alpinista de mena, Jaume Altadill ha fusionat muntanya i fotografia, que s'han materialitzat en documentals premiats, i les fotografies s'han publicat molt més enllà de les revistes de muntanya. Ell ens explica la unió d'aquests dos mons. Pregunta: Jaume Altadill ha pujat muntanyes a 4 o a 5 continents? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé triar un "pack" de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi
  Escolta àudio

  VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi

  En una terra de raïm, com és el Penedès, hi trobem el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, el VINSEUM. Una evolució del museu que arrenca l'any 1926. Xavier Fornos, director del VINSEUM, ens obre les portes del museu i ens explica tot el que hi trobarem. Pregunta: On es troba el Vinseum? A Falset o a Vilafranca del Penedès? Premi: Una entrada individual per al Parc d'Atraccions del Tibidabo, per gaudir-ne a partir del març. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Reciclem l'arbre de Nadal
  Escolta àudio

  Reciclem l'arbre de Nadal

  Què hem de fer amb els arbres naturals de Nadal? José Luis Gallego ens dona la resposta a aquesta pregunta, el que no hem de fer i el que es fa amb tots els arbres recollits. Pregunta: Què cal fer amb l'arbre de Nadal: posar-lo al contenidor marró de l'orgànica o portar-lo als punts de recollida? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els avets de Nadal fets a Catalunya, una alternativa sostenible?
  Escolta àudio

  Els avets de Nadal fets a Catalunya, una alternativa sostenible?

  Els avets de Nadal viuen tot l'any. Jordi Puig ens explica, un cop han passat les festes, el cicle de vida de l'avet, el moment important de l'hivern i l'esforç dels silvicultors en la producció d'avets de Nadal. Pregunta: Quina zona és la principal productora d'avets de Catalunya? Premi: Una ampolla de vi blanc Aptià, 100% macabeu, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.