TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2209 resultats.

 • La tragèdia del torb al Balandrau en llibre, esquí a Boí Taüll i el nou concepte de zoològic
  Escolta àudio

  La tragèdia del torb al Balandrau en llibre, esquí a Boí Taüll i el nou concepte de zoològic

  T'expliquem com són els vehicles híbrids de gas i el cas real d'una farmàcia que va reduir el consum de llum de 850 euros mensuals a 450 euros. Esquí a Boí Taüll, oci al Tibidabo, torrons i un llibre que recorda el torb i la tragèdia del Balandrau arrodoniran aquesta edició.

 • El cotxe híbrid de gas, el gran desconegut
  Escolta àudio

  El cotxe híbrid de gas, el gran desconegut

  No existeix el vehicle perfecte, cal mirar segons les nostres necessitats i escollir la millor opció segons l'ús que en fem. Tractem el vehicle híbrid impulsat amb gas, tipus de gas, on es pot carregar, preus i les dues cares, els punts forts i els febles. És una gran alternativa dins la mobilitat de transició per sortir de la benzina, contaminar molt menys i amb etiqueta ECO, fins que evolucionin més els vehicles elèctrics i baixin de preu.

 • Reduir 400 € mensuals en la factura de la llum amb la mínima inversió
  Escolta àudio

  Reduir 400 € mensuals en la factura de la llum amb la mínima inversió

  Aquest és l'estalvi mensual d'una farmàcia només amb una petita inversió, recuperada en molt poc temps, amb criteris sostenibles. Si la factura de la llum et puja massa, pensa en Green, i escolta quins són els punts on pots estalviar.

 • Torrons i mel Alemany, a taula per festes
  Escolta àudio

  Torrons i mel Alemany, a taula per festes

  És temps de posar sobre la taula els millors productes per compartir amb les persones que estimem. Un dels productes estrella d'aquestes festes són els torrons. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, ens explica la temporalitat del producte, ens presenta la desena de torrons que hi elaboren i la qualitat de la matèria primera. Pregunta: A quina vila es fan els torrons i mels Alemany? Premi: 1 Lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 torta imperial, 1 Estoig de 3 mels monoflorals de 50grams, 1 Expositor de mel amb fruits secs de 125g i 2 pots de 150g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els zoològics, de la crítica dura al paper fonamental del futur immediat
  Escolta àudio

  Els zoològics, de la crítica dura al paper fonamental del futur immediat

  Ara que la tota la informació corre i està penjada a internet, ara que podem obtenir informació de qualsevol animal del món, quin sentit tenen els zoològics actuals i quina és l'evolució durant les properes dècades? Doug Cress, CEO de WAZA, Associació Mundial de Zoos i Aquaris, és tota una autoritat en el tema i ens resoldrà aquestes i altres preguntes. Pregunta: Doug Cress defensa un model de zoos tradicional o nou apostant per nous espais de relació? Premi: Una entrada individual per al Zoo de Barcelona >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Per Nadal, escapa't al Tibidabo
  Escolta àudio

  Per Nadal, escapa't al Tibidabo

  Què faràs aquestes festes? Et descobrim una possibilitat per tenir en compte per passar amb la família. A més, si sou dels que treballeu i deixeu els fills amb els avis, també hi trobareu grans descomptes. Rosa Ortiz, directora del Parc d'Atraccions del Tibidabo, ens ofereix un gran ventall de possibilitat per fer-hi cap. Pregunta: L'abonament familiar del Tibidabo val més de 150 euros o menys? Premi: Una entrada individual per al Parc d'Atraccions del Tibidabo

 • Boí-Taüll, l'esquí a la vall del romànic
  Escolta àudio

  Boí-Taüll, l'esquí a la vall del romànic

  La temporada de neu va arrencar magníficament amb nevades primerenques que han permès a les estacions d'esquí obrir pistes. A Boí-Taüll, la nevada de les darreres hores fa augmentar les expectatives de cara al Nadal. Andreu Belilla, responsable de qualitat de Boí-Taüll, ens explica l'estat actual de l'estació i les novetats de la temporada. Pregunta: Boí-Taüll va obrir l'1 de desembre o l'1 de novembre? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "3 nits de torb i 1 Cap d'Any", el llibre de la tragèdia del Balandrau
  Escolta àudio

  "3 nits de torb i 1 Cap d'Any", el llibre de la tragèdia del Balandrau

  L'hivern de l'any 2000 va acabar amb tragèdia per l'aparició del temut torb a la zona del Balandrau. El que va començar com una excursió plàcida de sol es va convertir en poc temps en una enfurismada ventada amb neu aixecada i visibilitat gairebé nul·la que va atrapar els excursionistes que hi havia a la zona. Jordi Cruz, autor del llibre, ens explica la motivació per escriure'l i què hi trobarem. Pregunta: La previsió d'aquell dia indicava un canvi de temps brusc. Va ser, però, més fort del que s'havia previst? Premi: Una ampolla de cava Magnum Gran Reserva 2010 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita
  Escolta àudio

  Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita

  Us presentem un projecte experimental de pesca a les aigües de Castelló i la Ràpita que es va dur a terme fa molts anys. En Mario Vizcarro ens el detalla per valorar els plans de gestió, que tenen un resultat molt positiu per a la mar i per a les persones que hi treballen. Pregunta: Quants anys va durar aquest pla d'arrossegament? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? El temps no s'estabilitza
  Escolta àudio

  Quin temps farà? El temps no s'estabilitza

  Foto: Pep Casasnovas Pregunta: A l'hivern, on trobarem els anticiclons més forts, sobre Sibèria o sobre el Mediterrani? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml, collita primerenca, gentilesa de Priordei i un bolígraf de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'eficiència de les màscares en bici, l'adeu a les bosses de plàstic i un funicular amb 100 anys
  Escolta àudio

  L'eficiència de les màscares en bici, l'adeu a les bosses de plàstic i un funicular amb 100 anys

  MeteoMauri amb el nou director de Meteocat, ens escapem a Montserrat amb el centenari del funicular de Sant Joan, coneixem el pla de gestió de la sípia a les badies de Pals i Roses. I coneixem que no totes les màscares per bici o moto filtren igual els contaminants i les bosses de plàstic i l'exemple de la Seu d'Urgell.

 • L'eliminació de les bosses de plàstic. Els exemples de Bon Preu i la Seu d'Urgell
  Escolta àudio

  L'eliminació de les bosses de plàstic. Els exemples de Bon Preu i la Seu d'Urgell

  La guerra contra les bosses de plàstic és un fet. Però cal esperar que ens ho prohibeixi Europa? Aquí teniu dos exemples, una empresa i un ajuntament de capital de comarca, pioners que han posat fil a l'agulla. Com ho han fet, com ho han aplicat i amb què ho han substituït.

 • La qualitat de les màscares per la contaminació a la ciutat
  Escolta àudio

  La qualitat de les màscares per la contaminació a la ciutat

  Portes màscara quan vas en bici? Portar màscara per protegir-se de la contaminació del trànsit és una gran mesura de protecció, però no totes les màscares protegeixen igual. Passa el mateix que amb les ulleres de sol, tot depèn dels filtres. Parlem de tipus de màscares i filtres.

 • Esquiar amb ceres ecològiques Nzero, sense derivats del petroli
  Escolta àudio

  Esquiar amb ceres ecològiques Nzero, sense derivats del petroli

  Saps que quan esquies deixes un rastre de parafina que queda a la natura i la contamina? Per un bon lliscament per la neu cal tenir encerats els esquís, però no amb qualsevol cera. Una empresa catalana elabora ceres ecològiques, sense derivats del petroli, és l'empresa Nzero. Unes ceres que subministren a equips tan potents com l'Escola Suïssa d'Esquí. Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World i responsable de la marca NZERO, ens comenta la importància de les ceres ecològiques, els tipus i per a quines temperatures. Pregunta: La cera ecològica porta derivats vegetals o procedents dels hidrocarburs? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 100 anys del funicular de Sant Joan de Montserrat
  Escolta àudio

  100 anys del funicular de Sant Joan de Montserrat

  Qui no ha anat a Montserrat i s'ha esperat, mirant embadalit, el creuament dels funiculars de Sant Joan, el que baixa amb el que puja? Un funicular que ha fet 100 anys. Una història i un servei que Ferran Gallego, director d'explotació de Montserrat de FGC, ens explica amb detall. Pregunta: Si agafem el funicular de Sant Joan pujarem a la cota 700 o a la cota 1.000 de la muntanya? Premi: Una entrada individual pel Zoo de Barcelona >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.