TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 2333 resultats.

 • Sopem en un lloc íntim a Sants, fem 100 cims, descobrim Projecte Rius i la fi del fòsfor als camps
  Escolta àudio

  Sopem en un lloc íntim a Sants, fem 100 cims, descobrim Projecte Rius i la fi del fòsfor als camps

  A MeteoMauri sabrem quins temps farà, fem balanç de l'estació d'Aransa, però també coneixerem el projecte Rius, l'esgotament d'un fertilitzant com el fòsfor i soparem en un indret singular al barri de Sants. MeteoNeu – Aransa, l'esquí nòrdic tanca i fem balanç MeteoEscapades – El llibre "100 cims", el repte de milers d'excursionistes MeteoAmbient + MeteoTemps - Ja és aquí una nova edició el Projecte Rius MeteoTerra – El fòsfor, la fi d'un fertilitzant bàsic per l'agricultura MeteoTaula – Sopem al Petit Pau, la simplicitat i el detall a Sants Quin temps farà? La primavera serà plujosa o seca? Càlida o fresca?

 • Sopem al Petit Pau, la simplicitat i el detall a Sants
  Escolta àudio

  Sopem al Petit Pau, la simplicitat i el detall a Sants

  En un petit carrer del barri de Sants trobem un restaurant ben singular que passa desapercebut entre les cases, però que, en entrar, ja et diu molt del lloc, el Petit Pau. Petit i acollidor, senzill, però de cuina complexa, Pau Gascó, cuiner i propietari, ens obre la porta i ens ensenya la carta amb molt de sentiment. Pregunta: Al Petit Pau, hi trobarem un restaurant amb força aforament o més aviat petit? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El llibre "100 cims", el repte de milers d'excursionistes
  Escolta àudio

  El llibre "100 cims", el repte de milers d'excursionistes

  Una de les activitats amb més participació a Catalunya i gestada des de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya és 100 cims. Un repte individual o col·lectiu de recórrer el país per descobrir indrets inimaginables. Aquest repte s'ha convertit en llibre "100 cims" i Joan Maria Vives, membre del comitè dels 100 cims i coautor del llibre "100 cims", ens dona tots els detalls. Pregunta: Per pujar a 100 cims, quantes muntanyes s'han triat en aquest llibre? Premi: Dues entrades per al Zoo del Pirineu, al peu del port del Comte, al Solsonès. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + MeteoTemps - Ja és aquí una nova edició del Projecte Rius
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + MeteoTemps - Ja és aquí una nova edició del Projecte Rius

  Projecte Rius és un exemple de ciència ciutadana, fet a partir de la col·laboració altruista de milers de persones, on l'objectiu és difondre els valors ambientals del país. Xavier Martí, president de la junta directiva l'Associació Hàbitats, ens presenta els objectius de l'associació, els projectes de futur i les necessitats. Pregunta: Quants voluntaris participen cada any al Projecte Rius? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El fòsfor, la fi d'un fertilitzant bàsic per a l'agricultura
  Escolta àudio

  El fòsfor, la fi d'un fertilitzant bàsic per a l'agricultura

  El fòsfor és un element clau per a la producció d'aliments i està concentrat en molts pocs llocs del món i s'extreu només de jaciments minerals. Però aquest esgotament del fòsfor ja té una alternativa. Jordi Puig ens presenta la problemàtica actual del fòsfor i cap a on es decanten les produccions agrícoles. Pregunta: D'aquí quants anys es calcula que s'acabaran les reserves de fòsfor? Premi: Una ampolla de Cava Brut Nature Gran Reserva 2012, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aransa, l'esquí nòrdic tanca i fem balanç
  Escolta àudio

  Aransa, l'esquí nòrdic tanca i fem balanç

  Si bé la temporada de neu va començar molt d'hora al Pirineu, cap a finals d'octubre, cosa ben estranya, les estacions d'esquí de fons van haver d'esperar una mica més. Fem un balanç de la temporada amb Eva Campi, gerent de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa, en un hivern molt irregular i de poques grans nevades. Pregunta: Aransa és una estació situada a la Cerdanya. Amb quina zona fa frontera, l'Alta Ribagorça o l'Alt Urgell? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? La primavera serà plujosa o seca? Càlida o fresca?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? La primavera serà plujosa o seca? Càlida o fresca?

  Foto: Sílvia Puig. Pregunta: Un cicló ha afectat Zimbàbue i Moçambic. Com se'n deia? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, gentilesa de PriorDei i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Com reduir la factura de la llum, Nomen amb esperit verd i bicis elèctriques per fer turisme
  Escolta àudio

  Com reduir la factura de la llum, Nomen amb esperit verd i bicis elèctriques per fer turisme

  Al GreenMeteoMauri sessions pràctiques de contractació elèctrica i conèixer els consums a casa i a les empreses. No ens descuidarem de la neu i quin temps farà, però a més a més descobrirem l'arrossera Nomen, una empresa que camina cap a ser 100% "green" en tots els sentits.

 • Quin temps farà? L'hivern ha marxat definitivament?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? L'hivern ha marxat definitivament?

  Foto: Jordi Rodoreda Pregunta: Aquesta setmana, la temperatura ha estat, alguns dies, notablement alta de dia. La pregunta, però, és si ha arribat a glaçar en zones agrícoles de l'interior. Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, gentilesa de PriorDei, i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • eMobike, la mobilitat elèctrica sobre dues rodes
  Escolta àudio

  eMobike, la mobilitat elèctrica sobre dues rodes

  La bicicleta elèctrica és ideal per als desplaçaments dintre de la ciutat i en curtes distàncies. L'empresa eMobike ha fet un pas més i ofereix els seus serveis a empreses i hotels que aposten per la mobilitat elèctrica. Ens ho comenta Roger Portella, director comercial. Pregunta: A quina capital andalusa eMobike està fent negoci? Premi: Una ampolla de cava brut Nature gran Reserva 2012, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners
  Escolta àudio

  La tarifa de la llum a casa i els electrodomèstics que engoleixen llum i diners

  Consideres que pagues massa en la factura de la llum? Descobreix el consum amagat dels electrodomèstics; ben segur que et sorprendrà. Saps quan consumeix el rellotge del microones o del forn? La resposta amb Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica. També parlem de la potència contractada. Pregunta: És el mateix una distribuïdora elèctrica i una comercialitzadora? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "Caçant la nevada", jornada divulgativa de muntanya i neu
  Escolta àudio

  "Caçant la nevada", jornada divulgativa de muntanya i neu

  Descobreix els secrets més desconeguts sobre la neu, les allaus i la meteorologia de muntanya hivernal dins la jornada "Caçant la nevada" a la Vall de Núria. Entrevistem Albert de Gràcia, fundador de MeteoPirineus Catalans i organitzador, que ens ho explicarà tot sobre la jornada. Pregunta: Com podrem arribar a caçar la nevada al Santuari de Núria a banda de caminant? Premi: Dues entrades per a la trobada de meteo i muntanya de "Caçant la nevada" que es farà el 23 de març a la Vall de Núria, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'aposta de Nomen pel medi ambient
  Escolta àudio

  L'aposta de Nomen pel medi ambient

  Una de les empreses més grans del delta de l'Ebre, Nomen, posa l'accent en la sostenibilitat en la cura de l'arròs, de l'embalatge i de tots els seus productes. El pas ferm de Nomen pel respecte del medi ambient amb Enric Batlle, director general de Nomen Foods i Fortu Simon, màrqueting planner de Nomen Foods. Pregunta: A quin parc natural es conrea el famós arròs Nomen? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Arriba la mobilitat sostenible als hotels per als turistes
  Escolta àudio

  Arriba la mobilitat sostenible als hotels per als turistes

  Els hotels aposten per la mobilitat sostenible dels clients per fer turisme. València és la primera ciutat de tot Europa que ha instal·lat una estació multimodal de mobilitat sostenible dirigida als usuaris dels establiments turístics. Desgranem aquest model de mobilitat. Pregunta: Quina ciutat europea ha instal·lat el primer servei de bicis i patinets elèctrics dirigit especialment als turistes? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Relacions contractuals, potència, tarifa d'un empresa i energia verda
  Escolta àudio

  Relacions contractuals, potència, tarifa d'un empresa i energia verda

  Saps quant consumeixen els electrodomèstics com neveres, congeladors o forn del teu establiment? Saps com baixar el cost de la teva factura? Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica, respon a aquestes preguntes i descobreix el consum amagat. Pregunta: Els consums ocults anuals a casa poden superar el 10%? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.