TOTS ELS ÀUDIOS

 • Setge a la plaga del coipú, l'esquí a Port Ainé i Espot i l'estat actual de la sequera
  Escolta àudio

  Setge a la plaga del coipú, l'esquí a Port Ainé i Espot i l'estat actual de la sequera

  "MeteoMauri" ens acosta el fred, però també l'agreujament de la sequera. El coipú, una mena de rata grossa que és una plaga, i allotjament eco a la Fatarella i taula a Camprodon
  METEONEU – Esquiem i gaudim de la neu a Espot i Port Ainé
  METEOESCAPADES – Teca, descans i activitats a la Fatarella, Terra Alta
  METEOAMBIENT – La situació de sequera a Catalunya es continua agreujant
  METEOTERRA – El coipú: una nova plaga, una vella manera de fer les coses
  METEOTAULA – La cuina de proximitat a Camprodon, al restaurant Cal Marqués
  METEOTEMPS – Jordi Mazón, president de l'ACAM i referent meteorològic
  Quin temps farà? Un altre cap de setmana gèlid

  "MeteoMauri" ens acosta el fred, però també l'agreujament de la sequera. El coipú, una mena de rata grossa que és una plaga, i allotjament eco a la Fatarella i taula a Camprodon METEONEU – Esquiem i gaudim de la neu a Espot i Port Ainé METEOESCAPADES – Teca, descans i activitats a la Fatarella, Terra Alta METEOAMBIENT – La situació de sequera a Catalunya es continua agreujant METEOTERRA – El coipú: una nova plaga, una vella manera de fer les coses METEOTAULA – La cuina de proximitat a Camprodon, al restaurant Cal Marqués METEOTEMPS – Jordi Mazón, president de l'ACAM i referent meteorològic Quin temps farà? Un altre cap de setmana gèlid

 • Teca, descans i activitats a la Fatarella, Terra Alta
  Escolta àudio

  Teca, descans i activitats a la Fatarella, Terra Alta

  Aquí, més que un allotjament, teniu una manera de fer ben sostenible tant pel que fa a l'establiment com també en la restauració. Albert Guillén, gerent de la Casa Ecològica de la Fatarella, ens obre les portes i ens explica tot el que trobarem i podem fer a la comarca.
  Pregunta: Amb quin sistema constructiu està edificat l'establiment la Casa Ecològica de la Fatarella?
  Premi: Estoig Premium de 3 x 50 g de mels clàssiques, sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CETs, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torrons de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí, més que un allotjament, teniu una manera de fer ben sostenible tant pel que fa a l'establiment com també en la restauració. Albert Guillén, gerent de la Casa Ecològica de la Fatarella, ens obre les portes i ens explica tot el que trobarem i podem fer a la comarca. Pregunta: Amb quin sistema constructiu està edificat l'establiment la Casa Ecològica de la Fatarella? Premi: Estoig Premium de 3 x 50 g de mels clàssiques, sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CETs, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torrons de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els Mundials de paraesquí a Espot fins diumenge
  Escolta àudio

  Els Mundials de paraesquí a Espot fins diumenge

  Aprofiteu aquests dies per gaudir de l'esquí d'alta competició, tot un mundial a casa nostra, concretament a l'estació d'esquí d'Espot. Bernat Baylina, responsable de la competió i comercial d'Espot i Port Ainé, ens explica detalls de la competició i ens convida a veure aquesta competió única de esquiador amb discapacitat visual o física

  Pregunta: El punt més alt de Port Ainé s'anomena...?
  Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aprofiteu aquests dies per gaudir de l'esquí d'alta competició, tot un mundial a casa nostra, concretament a l'estació d'esquí d'Espot. Bernat Baylina, responsable de la competió i comercial d'Espot i Port Ainé, ens explica detalls de la competició i ens convida a veure aquesta competió única de esquiador amb discapacitat visual o física Pregunta: El punt més alt de Port Ainé s'anomena...? Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La situació de sequera a Catalunya es continua agreujant
  Escolta àudio

  La situació de sequera a Catalunya es continua agreujant

  La situació de sequera a Catalunya es continua agreujant, molt especialment a les conques internes, on els embassaments es troben al 31% de la seva capacitat. L'any passat per aquestes dates es trobaven al 61% i, segons la mitjana dels darrers 10 anys, haurien d'estar al 72%. I ara què? Estem Més bé que a la darrera sequera greu del 2008? José Luis Gallego ens ho explica.
  Pregunta: A quin nivell es van situar les reserves d'aigua als embassaments durant la sequera del 2007?
  Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana i un quefir vegetal.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La situació de sequera a Catalunya es continua agreujant, molt especialment a les conques internes, on els embassaments es troben al 31% de la seva capacitat. L'any passat per aquestes dates es trobaven al 61% i, segons la mitjana dels darrers 10 anys, haurien d'estar al 72%. I ara què? Estem Més bé que a la darrera sequera greu del 2008? José Luis Gallego ens ho explica. Pregunta: A quin nivell es van situar les reserves d'aigua als embassaments durant la sequera del 2007? Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana i un quefir vegetal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El coipú, una nova plaga, una vella manera de fer les coses
  Escolta àudio

  El coipú, una nova plaga, una vella manera de fer les coses

  El coipú és un mamífer rosegador originari de Sud-amèrica que viu a les masses d'aigua corrent o estancada amb abundant vegetació aquàtica i a les ribes. Un mamífer que s'ha convertit en un greu problema a casa nostra. Jordi Puig ens explica els problemes que genera i si hi ha manera d'actuar contra ells.

  Pregunta: Des de quan es reprodueix el coipú a Catalunya?
  Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat amb estoig i tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El coipú és un mamífer rosegador originari de Sud-amèrica que viu a les masses d'aigua corrent o estancada amb abundant vegetació aquàtica i a les ribes. Un mamífer que s'ha convertit en un greu problema a casa nostra. Jordi Puig ens explica els problemes que genera i si hi ha manera d'actuar contra ells. Pregunta: Des de quan es reprodueix el coipú a Catalunya? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat amb estoig i tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La cuina de proximitat a Camprodon al restaurant Cal Marquès
  Escolta àudio

  La cuina de proximitat a Camprodon al restaurant Cal Marquès

  De la terra a la cuina i de la cuina al plat. Aquesta és la filosofia del restaurant Cal Marquès, de Camprodon. La cuina tradicional, la de sempre, adaptada a les tècniques actuals i sempre amb productes de temporada i de proximitat. Entrevistem Jordi Guitart, propietari i cap de cuina, que ens obre les portes del seu establiment i ens mostra la carta i la qualitat dels productes que trobarem als plats.

  Pregunta: Qui selecciona les més de 80 referències de vins: en Jordi, la Cristina, l'Ahmed o en Marc, al restaurant Cal Marquès, de Camprodon?
  Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  De la terra a la cuina i de la cuina al plat. Aquesta és la filosofia del restaurant Cal Marquès, de Camprodon. La cuina tradicional, la de sempre, adaptada a les tècniques actuals i sempre amb productes de temporada i de proximitat. Entrevistem Jordi Guitart, propietari i cap de cuina, que ens obre les portes del seu establiment i ens mostra la carta i la qualitat dels productes que trobarem als plats. Pregunta: Qui selecciona les més de 80 referències de vins: en Jordi, la Cristina, l'Ahmed o en Marc, al restaurant Cal Marquès, de Camprodon? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Jordi Mazon, president de l'ACAM i referent meteorològic del país
  Escolta àudio

  Jordi Mazon, president de l'ACAM i referent meteorològic del país

  Un dels millors divulgadors de meteorologia del país és Jordi Mazon, físic i professor de la UPC. Alhora, és president de l'Associació Catalana de Meteorologia. Amb ell repassem la història de l'associació i les Jornades Fontserè, les més prestigioses del país.
  Pregunta: Quan neix l'ACAM, al segle XX o al segle XXI?
  Premi: Llibre "La terra dels núvols", de Maria Barbal.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un dels millors divulgadors de meteorologia del país és Jordi Mazon, físic i professor de la UPC. Alhora, és president de l'Associació Catalana de Meteorologia. Amb ell repassem la història de l'associació i les Jornades Fontserè, les més prestigioses del país. Pregunta: Quan neix l'ACAM, al segle XX o al segle XXI? Premi: Llibre "La terra dels núvols", de Maria Barbal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un altre cap de setmana gèlid
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un altre cap de setmana gèlid

  Foto: Kim Arredondo

  Pregunta: Durant l'episodi de neu de fa uns dies va arribar a nevar en alguns punts de la costa catalana. Al tram nor
  d o al tram sud?
  Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, d'arbequina del Priorat, macerat amb alfàbrega, gentilesa de Priordei.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Kim Arredondo Pregunta: Durant l'episodi de neu de fa uns dies va arribar a nevar en alguns punts de la costa catalana. Al tram nord o al tram sud? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, d'arbequina del Priorat, macerat amb alfàbrega, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquí a Tavascan, reutilitzar l'acer i el problema de NO2 a Barcelona
  Escolta àudio

  L'esquí a Tavascan, reutilitzar l'acer i el problema de NO2 a Barcelona

  GreenMeteoMauri que ens acosta la més que notable superació dels límits de contaminants de Barcelona, segons la OMS. Una entrevista amb el responsable mediambiental de CELSA, una de les 3 més grans indústries de Catalunya. Una persona compromesa i que deixa indiferent.

  METEONEU – Esquí alpí i de fons més raquetes de neu a Tavascan
  L'ENTREVISTA GREEN – Avantatges ambiental d'utilitzar acer reciclat
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Barcelona torna a superar els límits de contaminació d'NO2
  MOBILITAT GREEN – Pluja de milions per a la millora de la mobilitat sostenible a l'Àrea Metropolitana de Barcelona
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - Arriben els punts de recàrrega ultra rápida a les autopistes
  Quin temps farà? Som davant d'un dels caps de setmana més freds de l'hivern

  GreenMeteoMauri que ens acosta la més que notable superació dels límits de contaminants de Barcelona, segons la OMS. Una entrevista amb el responsable mediambiental de CELSA, una de les 3 més grans indústries de Catalunya. Una persona compromesa i que deixa indiferent. METEONEU – Esquí alpí i de fons més raquetes de neu a Tavascan L'ENTREVISTA GREEN – Avantatges ambiental d'utilitzar acer reciclat LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Barcelona torna a superar els límits de contaminació d'NO2 MOBILITAT GREEN – Pluja de milions per a la millora de la mobilitat sostenible a l'Àrea Metropolitana de Barcelona EMPRESA i COMERÇ A+++ - Arriben els punts de recàrrega ultra rápida a les autopistes Quin temps farà? Som davant d'un dels caps de setmana més freds de l'hivern

 • Avantatges ambiental d'utilitzar acer reciclat
  Escolta àudio

  Avantatges ambiental d'utilitzar acer reciclat

  Celsa és un dels principals fabricants d'acer a Europa, fermament compromesa amb el medi ambient i per la sostenibilitat, a l'igual que també pel compromís dels drets humans. Una empresa on el 93% dels materials que utlitza són reciclats i el 100% dels productes que generen són reciclables. Una economia circular que ens detalla Joan Carles Orozco, director d'estratègia i sostenibilitat.

  Pregunta: Quin tipus d'acer està fabricant l'empresa catalana CELSA?
  Premi: Estoig Premium de 3x50g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i Vit. C de 250g. Ametlles garapinyades amb mel de 120g. Pack de 3 varietats de torró de 30g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Celsa és un dels principals fabricants d'acer a Europa, fermament compromesa amb el medi ambient i per la sostenibilitat, a l'igual que també pel compromís dels drets humans. Una empresa on el 93% dels materials que utlitza són reciclats i el 100% dels productes que generen són reciclables. Una economia circular que ens detalla Joan Carles Orozco, director d'estratègia i sostenibilitat. Pregunta: Quin tipus d'acer està fabricant l'empresa catalana CELSA? Premi: Estoig Premium de 3x50g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i Vit. C de 250g. Ametlles garapinyades amb mel de 120g. Pack de 3 varietats de torró de 30g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Esquí alpí i de fons més raquetes de neu a Tavascan
  Escolta àudio

  Esquí alpí i de fons més raquetes de neu a Tavascan

  Les nevades d'aquesta setmana han canviat el paisatge de Tavascan. La neu ha arribat amb ganes i l'estació es prepara per obrir. Entrevistem Victor Perisé, cap d'explotació de Tavascan, que reivindica la instal·lació de canons de neu per garantir la temporada i ens explicarà l'estat actual de l'estació.

  Pregunta: Quants telecadires té Tavascan. Cap, un o tres?
  Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguis: esquí alpí, de muntanya o de fons, o per a planxa de surf de neu, o bé un lot de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Les nevades d'aquesta setmana han canviat el paisatge de Tavascan. La neu ha arribat amb ganes i l'estació es prepara per obrir. Entrevistem Victor Perisé, cap d'explotació de Tavascan, que reivindica la instal·lació de canons de neu per garantir la temporada i ens explicarà l'estat actual de l'estació. Pregunta: Quants telecadires té Tavascan. Cap, un o tres? Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguis: esquí alpí, de muntanya o de fons, o per a planxa de surf de neu, o bé un lot de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Barcelona torna a superar els límits de contaminació d'NO2
  Escolta àudio

  Barcelona torna a superar els límits de contaminació d'NO2

  La qualitat de l'aire a l'Àrea de Barcelona durant l'any 2022 mostra que es van tornar a incomplir el valor límit anual de diòxid de nitrogen (NO2) establert per la normativa de l'OMS. Què implica superar el llindar d'NO2 i quines conseqüències té sobre la salut? José Luís Gallego ens explica tots els ets i uts.

  Pregunta: Quina és la ciutat de l'estat espanyol amb un nivell més alt de contaminació per diòxid de nbitrogen?
  Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La qualitat de l'aire a l'Àrea de Barcelona durant l'any 2022 mostra que es van tornar a incomplir el valor límit anual de diòxid de nitrogen (NO2) establert per la normativa de l'OMS. Què implica superar el llindar d'NO2 i quines conseqüències té sobre la salut? José Luís Gallego ens explica tots els ets i uts. Pregunta: Quina és la ciutat de l'estat espanyol amb un nivell més alt de contaminació per diòxid de nbitrogen? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Arriben els punts de recàrrega ultraràpida a les autopistes
  Escolta àudio

  Arriben els punts de recàrrega ultraràpida a les autopistes

  Nou impuls a la mobilitat elèctrica a Catalunya, en aquest cas gràcies al compromís d'Autopistas, que per fi facilitarà la circulació dels vehicles elèctrics per la seva xarxa de vies ràpides de pagament. Sabrem quantes estacions se n'instal·laran i on amb José Luís Gallego.

  Pregunta: Quants punts de recàrrega ultraràpida instal·larà Autopistas al llarg del 2023?
  Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb el Restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Nou impuls a la mobilitat elèctrica a Catalunya, en aquest cas gràcies al compromís d'Autopistas, que per fi facilitarà la circulació dels vehicles elèctrics per la seva xarxa de vies ràpides de pagament. Sabrem quantes estacions se n'instal·laran i on amb José Luís Gallego. Pregunta: Quants punts de recàrrega ultraràpida instal·larà Autopistas al llarg del 2023? Premi: 1 sopar per a dues persones al Restaurant Aradi per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb el Restaurant, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Pluja de milions per a la millora de la mobilitat sostenible a l'Àrea Metropolitana de Barcelona
  Escolta àudio

  Pluja de milions per a la millora de la mobilitat sostenible a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona opta a rebre 82 milions d'euros corresponents a la segona convocatòria d'ajuts del fons europeu Next Generation per a actuacions de millora en matèria de mobilitat sostenible. On aniran destinats aquests ajuts? José Luís Gallego ens en dona els detalls.

  Pregunta: Quin fons europeu aportarà 84 milions d'euros més per promoure la mobilitat sostenible a l'AMB
  Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat amb estoig i tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona opta a rebre 82 milions d'euros corresponents a la segona convocatòria d'ajuts del fons europeu Next Generation per a actuacions de millora en matèria de mobilitat sostenible. On aniran destinats aquests ajuts? José Luís Gallego ens en dona els detalls. Pregunta: Quin fons europeu aportarà 84 milions d'euros més per promoure la mobilitat sostenible a l'AMB Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat amb estoig i tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Som davant d'un dels caps de setmana més freds de l'hivern
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Som davant d'un dels caps de setmana més freds de l'hivern

  Foto: Ferran Oliver
  Pregunta: La setmana porta fred. Parlant de termòmetres baixos, quin és el valor més baix i a on, registrat com a oficial,
  assolit al Pirineu català i que també ho va ser a tota la península Ibèrica?
  Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, arbequina del Priorat macerat amb alfàbrega, gentilesa de Priordei.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Ferran Oliver Pregunta: La setmana porta fred. Parlant de termòmetres baixos, quin és el valor més baix i a on, registrat com a oficial, assolit al Pirineu català i que també ho va ser a tota la península Ibèrica? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml, arbequina del Priorat macerat amb alfàbrega, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

Anar al contingut