TOTS ELS ÀUDIOS

 • Relax i descans a Botarell, formatges i viure a Montmelús i l'esquí familiar a l'estació de Tavascan
  Escolta àudio

  Relax i descans a Botarell, formatges i viure a Montmelús i l'esquí familiar a l'estació de Tavascan

  MeteoMauri aquesta setmana ens porta cap a una explotació de cabres, formatge i visites turístiques a 1.600 metres i, a més, molt sostenible. També esquiem a Tavascan, ens relaxem en un spa a Botarell i coneixem un bernat marbrejat letal per als conreus.
  METEONEU – Tavascan, una petita estació d'esquí del tot familiar
  METEOESCAPADES - Descansem i mengem en un indret únic, l'hotel Cal Barber de Botarell
  METEOAMBIENT + METEOTAULA + METEOTEMPS - Formatgeria de Montmelús, una vida d'esforços, feina i dedicació a 1.600 metres al Pirineu
  METEOTERRA – El bernat marbrejat, un insecte letal per als conreus
  Quin temps farà? Persisteix l'anticicló, amb fred i sense precipitacions

  MeteoMauri aquesta setmana ens porta cap a una explotació de cabres, formatge i visites turístiques a 1.600 metres i, a més, molt sostenible. També esquiem a Tavascan, ens relaxem en un spa a Botarell i coneixem un bernat marbrejat letal per als conreus. METEONEU – Tavascan, una petita estació d'esquí del tot familiar METEOESCAPADES - Descansem i mengem en un indret únic, l'hotel Cal Barber de Botarell METEOAMBIENT + METEOTAULA + METEOTEMPS - Formatgeria de Montmelús, una vida d'esforços, feina i dedicació a 1.600 metres al Pirineu METEOTERRA – El bernat marbrejat, un insecte letal per als conreus Quin temps farà? Persisteix l'anticicló, amb fred i sense precipitacions

 • Formatgeria de Montmelús, una vida d'esforços, feina i dedicació a 1.600 metres al Pirineu
  Escolta àudio

  Formatgeria de Montmelús, una vida d'esforços, feina i dedicació a 1.600 metres al Pirineu

  El treball, l'estima a la natura i la perseverança dona els seus fruits a la Granja i Formatgeria de Montmelús. Una masia ubicada a 1.600 metres a la Cerdanya on l'Helena i el Xavi han partit de zero en una granja que ja compta amb un ramat de 80 cabres. Entrevistem Helena Guillem i descobrim com va néixer la granja i tot el que ofereix actualment.
  · Pregunta: Quin any aconsegueixen el Xavi i l'Helena tirar endavant el projecte de Montmelús?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté: mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El treball, l'estima a la natura i la perseverança dona els seus fruits a la Granja i Formatgeria de Montmelús. Una masia ubicada a 1.600 metres a la Cerdanya on l'Helena i el Xavi han partit de zero en una granja que ja compta amb un ramat de 80 cabres. Entrevistem Helena Guillem i descobrim com va néixer la granja i tot el que ofereix actualment. · Pregunta: Quin any aconsegueixen el Xavi i l'Helena tirar endavant el projecte de Montmelús? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté: mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de tela. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Descansem i mengem en un indret únic, l'hotel Cal Barber de Botarell
  Escolta àudio

  Descansem i mengem en un indret únic, l'hotel Cal Barber de Botarell

  Ens escapem a Botarell, concretament en un edifici amb solera que data de 1798, l'hotel Cal Barber. Un establiment ideal per a parelles on trobaràs descans, relax i molt bon menjar a preus assequibles. Àngels Solé, propietària de l'hotel, ens detalla les qualitats de l'hotel i els serveix que ofereix.
  · Pregunta: La casa on s'allotja Cal Barber es va construir el segle XV, el XVIII o el XX?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens escapem a Botarell, concretament en un edifici amb solera que data de 1798, l'hotel Cal Barber. Un establiment ideal per a parelles on trobaràs descans, relax i molt bon menjar a preus assequibles. Àngels Solé, propietària de l'hotel, ens detalla les qualitats de l'hotel i els serveix que ofereix. · Pregunta: La casa on s'allotja Cal Barber es va construir el segle XV, el XVIII o el XX? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tavascan, una petita estació d'esquí del tot familiar
  Escolta àudio

  Tavascan, una petita estació d'esquí del tot familiar

  Situada a l'extrem nord de la vall de Cardós, l'estació d'esquí de Tavascan es troba en una privilegiada cara nord que garanteix neu i de molt bona qualitat. És una estació petita i familiar. Victor Perisé, cap d'explotació de l'estació, ens explica com és l'estació i totes les possibilitat que ofereix.
  · Pregunta: A Tavascan hi trobem el refugi del Cap del Rec o de la Pleta del Prat?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui, alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Situada a l'extrem nord de la vall de Cardós, l'estació d'esquí de Tavascan es troba en una privilegiada cara nord que garanteix neu i de molt bona qualitat. És una estació petita i familiar. Victor Perisé, cap d'explotació de l'estació, ens explica com és l'estació i totes les possibilitat que ofereix. · Pregunta: A Tavascan hi trobem el refugi del Cap del Rec o de la Pleta del Prat? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui, alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El bernat marbrejat, un insecte letal per als conreus
  Escolta àudio

  El bernat marbrejat, un insecte letal per als conreus

  El bernat marbrejat es va introduir accidentalment als EUA, on el primer insecte es va trobar el 1998. A Europa es va trobar per primera vegada a Suïssa l'any 2007; a Alemanya, França i Itàlia, l'any 2012, i a casa nostra, el 2016. A Catalunya s'han detectat ja greus afectacions a diversos cultius, com ara els avellaners i, també, en diverses hortícoles. Sabrem molt més d'aquest insecte amb Jordi Puig.
  · Pregunta: D'on procedeix la plaga del bernat marbrejat?
  · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
  Resposta: Natiu de la Xina, el Japó, Taiwan i Corea

  El bernat marbrejat es va introduir accidentalment als EUA, on el primer insecte es va trobar el 1998. A Europa es va trobar per primera vegada a Suïssa l'any 2007; a Alemanya, França i Itàlia, l'any 2012, i a casa nostra, el 2016. A Catalunya s'han detectat ja greus afectacions a diversos cultius, com ara els avellaners i, també, en diverses hortícoles. Sabrem molt més d'aquest insecte amb Jordi Puig. · Pregunta: D'on procedeix la plaga del bernat marbrejat? · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. Resposta: Natiu de la Xina, el Japó, Taiwan i Corea

 • Quin temps farà? Persisteix l'anticicló, amb fred i sense precipitacions
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Persisteix l'anticicló, amb fred i sense precipitacions

  Foto: Guifré de Puigventós
  · Pregunta: L'erupció del Pacífic del cap de setmana 15/16 amb tsunamis inclosos va registrar-se a Catalunya amb var
  iacions d'una variable meteorològica. Quina?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra arbequina del Priorat de 250 ml, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Guifré de Puigventós · Pregunta: L'erupció del Pacífic del cap de setmana 15/16 amb tsunamis inclosos va registrar-se a Catalunya amb variacions d'una variable meteorològica. Quina? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra arbequina del Priorat de 250 ml, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La petjada ecològica dels aliments a Barcelona i la fusta del Baix Llobregat que alimenta calderes
  Escolta àudio

  La petjada ecològica dels aliments a Barcelona i la fusta del Baix Llobregat que alimenta calderes

  GreenMeteoMauri, que porta aquesta setmana cotxes amb plàstic reciclat, la fusta del Baix Llobregat que alimenta calderes d'equipaments públics o esquí amb la polifacètica Anna Cervantes.

  METEONEU – Anna Cervantes, periodista i esquiadora
  L'ENTREVISTA GREEN – La petjada de carboni dels aliments de Barcelona
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – EMPRESA i COMERÇ A+++ – La fusta de les muntanyes del Baix Llobregat escalfa equipaments públics
  MOBILITAT – Cotxes de plàstic reciclat
  Quin temps farà? Un anticicló d'hivern que ens duu...

  GreenMeteoMauri, que porta aquesta setmana cotxes amb plàstic reciclat, la fusta del Baix Llobregat que alimenta calderes d'equipaments públics o esquí amb la polifacètica Anna Cervantes. METEONEU – Anna Cervantes, periodista i esquiadora L'ENTREVISTA GREEN – La petjada de carboni dels aliments de Barcelona LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – EMPRESA i COMERÇ A+++ – La fusta de les muntanyes del Baix Llobregat escalfa equipaments públics MOBILITAT – Cotxes de plàstic reciclat Quin temps farà? Un anticicló d'hivern que ens duu...

 • La petjada de carboni dels aliments de Barcelona
  Escolta àudio

  La petjada de carboni dels aliments de Barcelona

  Per primer cop s'ha quantificat la petjada de carboni que genera l'alimentació a Barcelona, gràcies a un estudi elaborat per Barcelona Regional. Amb Jordi Oliver, doctor en Ciències Ambientals i cofundador d'Inèdit; Carles Gasol, doctor en Ciències Ambientals i cofundador d'Inèdit, i Júlia Martínez, doctora en Ciències Ambientals i cofundadora d'Inèdit, sabrem què és el que crea aquesta petjada de carboni, quantes tones en genera i com les podem reduir.
  · Pregunta: Els embolcalls i els envasos formen part d'aquests 2,5 milions de tones de CO2?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Per primer cop s'ha quantificat la petjada de carboni que genera l'alimentació a Barcelona, gràcies a un estudi elaborat per Barcelona Regional. Amb Jordi Oliver, doctor en Ciències Ambientals i cofundador d'Inèdit; Carles Gasol, doctor en Ciències Ambientals i cofundador d'Inèdit, i Júlia Martínez, doctora en Ciències Ambientals i cofundadora d'Inèdit, sabrem què és el que crea aquesta petjada de carboni, quantes tones en genera i com les podem reduir. · Pregunta: Els embolcalls i els envasos formen part d'aquests 2,5 milions de tones de CO2? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Anna Cervantes, periodista i esquiadora
  Escolta àudio

  Anna Cervantes, periodista i esquiadora

  La divulgadora del món de la neu Anna Cervantes és amb nosaltres i ens explicarà la seva relació tan especial amb la neu i què la va dur a presentar el programa "Temps de neu".
  · Pregunta: Anna Cervantes és esquiadora, però també ha estat present en un espai de televisió dedicat a la neu. Quin?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La divulgadora del món de la neu Anna Cervantes és amb nosaltres i ens explicarà la seva relació tan especial amb la neu i què la va dur a presentar el programa "Temps de neu". · Pregunta: Anna Cervantes és esquiadora, però també ha estat present en un espai de televisió dedicat a la neu. Quin? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La fusta de les muntanyes del Baix Llobregat escalfa equipaments públics
  Escolta àudio

  La fusta de les muntanyes del Baix Llobregat escalfa equipaments públics

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) instal·la tres calderes de biomassa al Baix Llobregat. Álvaro Sainz, tècnic d'Innovació i Infraestructures de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB, ens explica la triple estratègia de les calderes, a quins indrets estan situades i quin estalvi generaran.
  · Pregunta: Quins tres municipis han instal·lat les calderes de biomassa al Baix Llobregat?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) instal·la tres calderes de biomassa al Baix Llobregat. Álvaro Sainz, tècnic d'Innovació i Infraestructures de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB, ens explica la triple estratègia de les calderes, a quins indrets estan situades i quin estalvi generaran. · Pregunta: Quins tres municipis han instal·lat les calderes de biomassa al Baix Llobregat? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Cotxes de plàstic reciclat
  Escolta àudio

  Cotxes de plàstic reciclat

  El reciclatge del material arriba a la indústria del vehicle. La incorporació del plàstic reciclat procedent d'envasos és una tendència creixent en la fabricació dels vehicles. José Luis Gallego ens ho explica.
  · Pregunta: Quin és el material que cada cop es fa servir més en la fabricació de vehicles?
  · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El reciclatge del material arriba a la indústria del vehicle. La incorporació del plàstic reciclat procedent d'envasos és una tendència creixent en la fabricació dels vehicles. José Luis Gallego ens ho explica. · Pregunta: Quin és el material que cada cop es fa servir més en la fabricació de vehicles? · Premi: Una ampolla de cava Ubac, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Un anticicló d'hivern que ens duu...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un anticicló d'hivern que ens duu...

  Foto: Àngel Martí
  · Pregunta: El cap de setmana del 8 i 9 de gener hi ha hagut nombroses víctimes mortals de les nevades. A quin país?
  ·
  Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Àngel Martí · Pregunta: El cap de setmana del 8 i 9 de gener hi ha hagut nombroses víctimes mortals de les nevades. A quin país? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • L'esquí a Boí-Taüll, les aventures d'una estació méteo dalt del Cadí, un pagès assenyat
  Escolta àudio

  L'esquí a Boí-Taüll, les aventures d'una estació méteo dalt del Cadí, un pagès assenyat

  MeteoMauri que us porta una carta de Reis en forma d'estacions méteo a dalt de tot del Cadí-Moixeró, un pagès amb tracció animal, ens acostem a les renovables i esquiem a Boí-Taüll.

  METEONEU – Esquí a Boí Taüll, una estació d'alçada i sense massificació
  METEOESCAPADES - Descobrim Rellinars amb el llibre: "Rellinars a les teves mans" Guia excursionista i geogràfica
  METEOAMBIENT – Què farem aquest any amb les renovables?
  METEOTERRA – Un pagès ecològic amb retorn a la tracció animal, Turó d'en Rompons
  METEOTAULA – Experiències gastronòmiques i projectes de Sternalia Productions amb Miquel Guimerà
  METEOTEMPS – Estacions de muntanya al Cadí, amb Manel Cascante
  Quin temps farà? Recta final de les vacances amb fred de gener

  MeteoMauri que us porta una carta de Reis en forma d'estacions méteo a dalt de tot del Cadí-Moixeró, un pagès amb tracció animal, ens acostem a les renovables i esquiem a Boí-Taüll. METEONEU – Esquí a Boí Taüll, una estació d'alçada i sense massificació METEOESCAPADES - Descobrim Rellinars amb el llibre: "Rellinars a les teves mans" Guia excursionista i geogràfica METEOAMBIENT – Què farem aquest any amb les renovables? METEOTERRA – Un pagès ecològic amb retorn a la tracció animal, Turó d'en Rompons METEOTAULA – Experiències gastronòmiques i projectes de Sternalia Productions amb Miquel Guimerà METEOTEMPS – Estacions de muntanya al Cadí, amb Manel Cascante Quin temps farà? Recta final de les vacances amb fred de gener

 • Esquí a Boí Taüll, una estació d'alçada i sense massificació
  Escolta àudio

  Esquí a Boí Taüll, una estació d'alçada i sense massificació

  L'estació d'esquí de Boí Taüll gaudeix d'una ubicació excepcional, amb una base molt elevada té garantia de neu durant tota la temporada. És una estació perfecte per sortir de la gentada i massificació d'altres estacions del Pirineu. David Ros, director de l'estació Boí Taüll, ens explica les novetats de la temporada i el punts forts de l'estació.
  · Pregunta: La cota mínima de Boí Taüll es troba per sobre o per sota dels 2.000 metres?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, Snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'estació d'esquí de Boí Taüll gaudeix d'una ubicació excepcional, amb una base molt elevada té garantia de neu durant tota la temporada. És una estació perfecte per sortir de la gentada i massificació d'altres estacions del Pirineu. David Ros, director de l'estació Boí Taüll, ens explica les novetats de la temporada i el punts forts de l'estació. · Pregunta: La cota mínima de Boí Taüll es troba per sobre o per sota dels 2.000 metres? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, Snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un pagès ecològic amb retorn a la tracció animal, Turó d'en Rompons
  Escolta àudio

  Un pagès ecològic amb retorn a la tracció animal, Turó d'en Rompons

  Acció i revolució o destrucció i resignació? Pol Dunyó ho té ben clar. En Pol és pagès ecològic amb tracció animal, propietari del Turó d'en Rompons. Autor del llibre "Estripant la terra", en Pol bascula entre l'onirisme i realisme, entre la poesia i la protesta, entre el pensament filosòfic i la pragmatisme.
  · Pregunta: Quin sistema de força fa servir en Pol per gestionar la seva explotació?
  · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Acció i revolució o destrucció i resignació? Pol Dunyó ho té ben clar. En Pol és pagès ecològic amb tracció animal, propietari del Turó d'en Rompons. Autor del llibre "Estripant la terra", en Pol bascula entre l'onirisme i realisme, entre la poesia i la protesta, entre el pensament filosòfic i la pragmatisme. · Pregunta: Quin sistema de força fa servir en Pol per gestionar la seva explotació? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut