TOTS ELS ÀUDIOS

 • Mesurem la calamarsa, tastem bons formatges i anem amb el Tren del Ciment
  Escolta àudio

  Mesurem la calamarsa, tastem bons formatges i anem amb el Tren del Ciment

  És època de calamarsades i un especialista de Meteocat ens parlarà del granímetre. Viatjarem en el Tren del Ciment i ens entaularem parlant de formatges amb un dels experts catalans més destacat. Un cop més, els plàstics als oceans seran presents. MeteoEscapades – El Tren del Ciment, una manera de descobrir l'Alt Berguedà MeteoAmbient – L'origen del plàstic dels oceans MeteoMar – El suc, una part del que es pesca es reparteix MeteoTaula – Llet Crua, la formatgeria de Sants MeteoTemps – El granímetre, el mesurador de la calamarsa i pedra

 • Llet Crua, la formatgeria de Sants
  Escolta àudio

  Llet Crua, la formatgeria de Sants

  Aquí teniu un establiment de referència del món del formatge, Llet Crua. L'aposta per formatges artesanals, on reivindica la feina ben feta des del camp, fa que hagi connectat plenament amb els productors locals. Xevi Miró, copropietari de Llet Crua, ens obre les portes del seu establiment, ens mostra el que trobarem i ens descriu els tipus de formatges. Pregunta: Quants formatges, aproximadament, ven Llet Crua? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i dues barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'origen del plàstic dels oceans
  Escolta àudio

  L'origen del plàstic dels oceans

  Els oceans tenen un paper essencial en l'equilibri de la biosfera. I ara sabem que l'acumulació de plàstics, juntament amb altres problemes ambientals com la sobrepesca o la crisi climàtica, està minvant l'estat de salut dels nostres oceans amb conseqüències, en molts casos, irreversibles. Jose Luis Gallego ens dona dades sorprenents i ens explica l'impacte que té sobre els animals i els entorns naturals. Pregunta: Quin percentatge de les aus marines estudiades portaven plàstic a l'estomac? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Tren de Ciment, una manera de descobrir l'Alt Llobregat
  Escolta àudio

  El Tren de Ciment, una manera de descobrir l'Alt Llobregat

  Sobre les antigues vies, aquest tren uneix l'antiga fàbrica de ciment i de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. Manel Foz, responsable del Tren del Ciment, i Ruth Bober, relacions publiques, ens descriuen el recorregut i com arribar a l'estació de sortida. Pregunta: El Tren del Ciment travessa uns jardins modernistes o renaixentistes? Premi: Pack per pujar 4 persones al Tren del Ciment per visitar els Jardins Artigas i el Museu del Ciment, gentilesa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • En granímetre, el mesurador de calamarsa i pedra
  Escolta àudio

  En granímetre, el mesurador de calamarsa i pedra

  Des del 2017, Meteocat va obrir la campanya "Caça la pedra" per tal que tothom pogués fer arribar dades de pedregades al servei meteorològic per ajudar a estudiar les tempestes. Però hi ha un aparell que mesura l'impacte de la pedra: el granímetre. Tomeu Rigo, tècnic de l'equip de teledetecció del Servei Meteorològic de Catalunya, ens explica com funciona, la seva finalitat i quan i on cauen més calamarsades. Pregunta: El granímetre permet mesurar els flocs de neu? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El suc, una part del que es pesca es reparteix
  Escolta àudio

  El suc, una part del que es pesca es reparteix

  El suc no té res a veure amb el líquid espremut d'una fruita. És una prima sobre la feina feta d'alguns oficis. Maria Vizcarro ens explica què és el suc i com funciona en el món de la pesca. Pregunta: El suc és només per als pescadors ? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana 100% estival, amb ruixats inclosos
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana 100% estival, amb ruixats inclosos

  Foto: Paco Cabanes Pregunta: Una localitat navarresa ha tingut aquesta setmana una severa inundació. Quina? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei i una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La mobilitat eficient, la revolució dels vehicles elèctrics coreans i la contaminació dels avions
  Escolta àudio

  La mobilitat eficient, la revolució dels vehicles elèctrics coreans i la contaminació dels avions

  El GreenMeteoMauri us portarà una fotografia de la mobilitat sostenible en els darrers anys i com els ajuts a la compra de vehicles a gas o elèctrics han disparat les vendes. MOBILITAT – Quant contamina viatjar en avió LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Un Festival Cruïlla més sostenible amb el medi ambient GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – La mobilitat eficient és clau per a la transició energètica EMPRESA i COMERÇ A+++ - Potència contractada en el comerç TURISME GREEN – Si viatgeu a una país tropical, compte amb els souvenirs L'ENTREVISTA – Arribada de cotxes elèctrics coreans, de molta autonomia. Les ajudes ho han disparat?

 • Arribada de cotxes elèctrics coreans, de molta autonomia. Les ajudes ho han disparat?
  Escolta àudio

  Arribada de cotxes elèctrics coreans, de molta autonomia. Les ajudes ho han disparat?

  Els cotxes coreans han envaït el mercat del cotxe elèctric de gran autonomia. Com estan les ajudes per adquirir-ne un? Josep Artés, Direcció de Hyundai Terrassa, Solmacar Motor, i Lluís Morer, cap d'Àrea d'Estalvi i Eficiència Energètica de l'ICAEN, ens donen les xifres dels vehicles elèctrics venuts a Catalunya, Espanya i Europa. Posem llum a la veracitat de les autonomies de les bateries i observarem la xarxa de recàrrega ràpida. Pregunta: Les autonomies reals dels cotxes elèctrics ja s'acosten als 200 o als 400 km? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quant contamina viatjar en avió?
  Escolta àudio

  Quant contamina viatjar en avió?

  Les emissions de CO² dels avions comercials estan creixent a un ritme molt superior al de la resta dels sectors, segons la UE. José Luis Gallego posa xifra a aquesta contaminació i esmenta les companyies que més contaminen a Europa. Pregunta: Quant han augmentat les emissions de CO2 al sector aeri en els últims 5 anys. Premi: Val per a una inscripció gratuïta al Curs de Creixement Personal amb Cavalls, el 28 i 29 de setembre. Gentilesa de Campus Natura, al Càmping Castell Mar, dels Aiguamolls de l'Empordà >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un Festival Cruïlla més sostenible amb el medi ambient que mai
  Escolta àudio

  Un Festival Cruïlla més sostenible amb el medi ambient que mai

  Ja sona un dels festivals de música més importants del país, el Cruïlla. Un festival que aposta fermament per la sostenibilitat i per reduir el seu impacte mediambiental. Jordi Herreruela, director del festival, ens descriu les accions i les mesures que han pres per ser més sostenibles. Pregunta: S'elimina el plàstic gairebé del tot al Cruïlla? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La mobilitat eficient és clau per a la transició energètica
  Escolta àudio

  La mobilitat eficient és clau per a la transició energètica

  En canvi de paradigma en el món de la mobilitat passa per l'eficiència d'un combustible alternatiu a la benzina. Lluís Morer, cap d'Àrea d'Estalvi i Eficiència Energètica de l'ICAEN, ens descriu les possibilitats que van més enllà del cotxe elèctric. Pregunta: El transport consumeix gairebé el 25, el 50 o el 75% de tota la despesa? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Potència contractada en el comerç: consell per pagar un preu just
  Escolta àudio

  Potència contractada en el comerç: consell per pagar un preu just

  La potència energètica del nostre establiment té una importància cabdal i determina, i molt, el preu final de la nostra factura de la llum. Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, ens dona uns quants consells per pagar el preu just i tenir un consum més racional. Pregunta: és obligatori que els congeladors dels comerços tinguin portes? Premi: un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Si viatgeu a un país tropical, compte amb els souvenirs
  Escolta àudio

  Si viatgeu a un país tropical, compte amb els souvenirs

  Comprar souvenirs quan estem de viatge és endur-se un record cap a casa, però, de vegades, va molt més enllà d'un simple imant de nevera o una figureta. José Luis Gallego ens explica alguns dels records que s'emporten alguns turistes. Pregunta: Com es diu el conveni internacional, vigent a Catalunya, que regula el tràfic d'espècies en perill? Premi: xec regal per valor de 100 € per passar un cap de setmana, per a 2 persones, a la casa rural La Perxada de Ticó, a Boldís Sobirà, gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida http://laperxadadetico.com/ca/ >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Els ingredients del primer cap de setmana de juliol
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Els ingredients del primer cap de setmana de juliol

  Foto: Margarida Bonet Pregunta: L'estació meteorològica oficial del Meteocat que ha arribat més amunt durant l'onada de calor ha marcat: 40 graus, 44 graus o 46 graus? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all, per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei i un bolígraf de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.