Turisme GREEN

 • La comarca del Berguedà finalista als premis Green Destinations
  Escolta àudio

  La comarca del Berguedà finalista als premis Green Destinations

  El Berguedà ha estat nominat com a finalista dels premis Green Destinations a la categoria "Best of culture & communities", pel seu treball en turisme sostenible. El jurat ha nominat la comarca juntament amb el Parc Arqueològic de Petra a Jordània i l'illa de Gozo, a Malta. Parlem del que implica aquest guardó i del valor afegit que aportaria a la comarca.

  Pregunta: Quina comarca catalana ha quedat finalista als premis Green Destinations?
  Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb els responsables de l'estació d'esquí nòrdic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Berguedà ha estat nominat com a finalista dels premis Green Destinations a la categoria "Best of culture & communities", pel seu treball en turisme sostenible. El jurat ha nominat la comarca juntament amb el Parc Arqueològic de Petra a Jordània i l'illa de Gozo, a Malta. Parlem del que implica aquest guardó i del valor afegit que aportaria a la comarca. Pregunta: Quina comarca catalana ha quedat finalista als premis Green Destinations? Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb els responsables de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Primera platja Green Beach a Catalunya
  Escolta àudio

  Primera platja Green Beach a Catalunya

  Catalunya disposa d'una platja guardonada amb el segell de Green Beach, i només hi ha 12 a tot Europa. Quina és? Aquí tens els detalls dels criteris per ser considerada Green Beach.

  Pregunta: Quina platja ha estat escollida com la primera Green Beach de Catalunya?
  Premi: Dues entrades pel Zoo del Pirineu, al peu del Port del Comte, al Solsonès.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Catalunya disposa d'una platja guardonada amb el segell de Green Beach, i només hi ha 12 a tot Europa. Quina és? Aquí tens els detalls dels criteris per ser considerada Green Beach. Pregunta: Quina platja ha estat escollida com la primera Green Beach de Catalunya? Premi: Dues entrades pel Zoo del Pirineu, al peu del Port del Comte, al Solsonès. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquiador responsable
  Escolta àudio

  L'esquiador responsable

  Les darreres nevades conviden a pensar que aquesta serà una bona temporada per als esquiadors.
  A "MeteoMauri" sempre hem defensat les estacions
  d'esquí com a motor d'economia local a les comarques de muntanya, i com a eina per fixar gent jove al territori i evitar l'abandonament que està posant en perill el món rural a moltes comarques. Ara bé, dit això també cal assenyalar l'impacte que genera la seva implantació als ecosistemes de muntanya i l'ús que fan els esquiadors dels equipaments.

  És per això que a Green Turisme volem proposar als esquiadors una sèrie de consells pràctics per reduir la petjada ecològica de la nostra activitat en un entorn tan fràgil i amenaçat com és l'alta muntanya. Des dels residus, passant per l'energia i acabant en la relació amb l'entorn natural que han de seguir els esquiadors.

  Pregunta: Quin establiment hoteler trobarem al Pirineu que funciona amb geotèrmia?
  Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana que caldrà concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les darreres nevades conviden a pensar que aquesta serà una bona temporada per als esquiadors. A "MeteoMauri" sempre hem defensat les estacions d'esquí com a motor d'economia local a les comarques de muntanya, i com a eina per fixar gent jove al territori i evitar l'abandonament que està posant en perill el món rural a moltes comarques. Ara bé, dit això també cal assenyalar l'impacte que genera la seva implantació als ecosistemes de muntanya i l'ús que fan els esquiadors dels equipaments. És per això que a Green Turisme volem proposar als esquiadors una sèrie de consells pràctics per reduir la petjada ecològica de la nostra activitat en un entorn tan fràgil i amenaçat com és l'alta muntanya. Des dels residus, passant per l'energia i acabant en la relació amb l'entorn natural que han de seguir els esquiadors. Pregunta: Quin establiment hoteler trobarem al Pirineu que funciona amb geotèrmia? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana que caldrà concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme sostenible no com a valor afegit sinó com a pal de paller
  Escolta àudio

  El turisme sostenible no com a valor afegit sinó com a pal de paller

  Quan tries un destí o un allotjament ho pots fer de manera aleatòria o ho pots fer amb compromís medi ambiental. Tria amb coneixement de causa. Aquí trobaràs un ventall d'establiments que van molt més enllà de tenir hostes i oferir els serveis habituals.

  Pregunta: Com es diu l'hotel que, per "motu propio", ha estat el més estalviador d'aigua? De quina localitat és?
  Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Quan tries un destí o un allotjament ho pots fer de manera aleatòria o ho pots fer amb compromís medi ambiental. Tria amb coneixement de causa. Aquí trobaràs un ventall d'establiments que van molt més enllà de tenir hostes i oferir els serveis habituals. Pregunta: Com es diu l'hotel que, per "motu propio", ha estat el més estalviador d'aigua? De quina localitat és? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Turisme GREEN
  Escolta àudio

  Turisme GREEN

Anar al contingut