Turisme GREEN

 • Els bolets com a oportunitat turística
  Escolta àudio

  Els bolets com a oportunitat turística

  La temporada de bolets suposa una gran oportunitat de desenvolupament turístic a les principals comarques productores, territoris que queden fora de les rutes turístiques tradicionals del nostre país, com ara el Berguedà, la Segarra, el Ripollès o el Solsonès. Quins beneficis porta per a aquestes comarques?

  Pregunta: Quin és un dels principals recursos turístics del Berguedà?
  Premi: Un "energy button". El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctrics a través del mòbil.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La temporada de bolets suposa una gran oportunitat de desenvolupament turístic a les principals comarques productores, territoris que queden fora de les rutes turístiques tradicionals del nostre país, com ara el Berguedà, la Segarra, el Ripollès o el Solsonès. Quins beneficis porta per a aquestes comarques? Pregunta: Quin és un dels principals recursos turístics del Berguedà? Premi: Un "energy button". El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctrics a través del mòbil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • On van els diners de la taxa turística?
  Escolta àudio

  On van els diners de la taxa turística?

  Si anem a França, Itàlia o fem turisme a casa nostra paguem una taxa turística. Però, quant es recapta i a què va adreçada? José Luis Gallego ens desgrana què es queda la Generalitat, quant l'ajuntament i per a quins usos va adreçada.
  · Pregunta: quants diners va recaptar Catalunya al 2018 en concepte de taxa turística?
  · Premi: dues entrades pel dia 3 de novembre pel Halloween de Catalunya en Miniatura.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si anem a França, Itàlia o fem turisme a casa nostra paguem una taxa turística. Però, quant es recapta i a què va adreçada? José Luis Gallego ens desgrana què es queda la Generalitat, quant l'ajuntament i per a quins usos va adreçada. · Pregunta: quants diners va recaptar Catalunya al 2018 en concepte de taxa turística? · Premi: dues entrades pel dia 3 de novembre pel Halloween de Catalunya en Miniatura. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?
  Escolta àudio

  Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?

  Amb més de 16 milions de turistes i un creixement del 5% anual el model turístic de Barcelona està a punt del col·lapse. Per això l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d'un nou fons publicoprivat destinat al canvi de l'actual model. T'expliquem els punts clau d'aquest canvi de model.

  · Pregunta: Quants turistes arriben cada any a Barcelona?
  · Premi: Xec regal per valor de 100€ per gaudir d'un cap de setmana, per a 2 persones, a "Ca la Ferratina a Ivars de Noguera", gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. https://calaferratina.com/

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Amb més de 16 milions de turistes i un creixement del 5% anual el model turístic de Barcelona està a punt del col·lapse. Per això l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d'un nou fons publicoprivat destinat al canvi de l'actual model. T'expliquem els punts clau d'aquest canvi de model. · Pregunta: Quants turistes arriben cada any a Barcelona? · Premi: Xec regal per valor de 100€ per gaudir d'un cap de setmana, per a 2 persones, a "Ca la Ferratina a Ivars de Noguera", gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. https://calaferratina.com/ >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El viatge de Greta Thunberg a l'ONU
  Escolta àudio

  El viatge de Greta Thunberg a l'ONU

  La presència i les paraules de l'activista Greta Thunberg ha tret les vergonyes dels polítics. Sense mossegar-se la llengua va fer una radiografia actual de la realitat sobre les actuacions polítiques per a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle. El més destacat del seu viatge amb José Luís Gallego.

  · Pregunta: quants dies va trigar en travessar l'Atlàntic Greta Thunberg al vaixell solar?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La presència i les paraules de l'activista Greta Thunberg ha tret les vergonyes dels polítics. Sense mossegar-se la llengua va fer una radiografia actual de la realitat sobre les actuacions polítiques per a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle. El més destacat del seu viatge amb José Luís Gallego. · Pregunta: quants dies va trigar en travessar l'Atlàntic Greta Thunberg al vaixell solar? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El doble impacte de la massificació turística
  Escolta àudio

  El doble impacte de la massificació turística

  Amb prop de 400 milions de visitants anuals (500 el 2030), el Mediterrani és el principal destí turístic del món gràcies al valor del seu patrimoni natural, la notable biodiversitat que alberga, i a la seva riquesa cultural mil·lenària. Problemes i solucions de la massificació amb José Luis Gallego.

  · Pregunta: Quin lloc ocupa el Mediterrani com a destinació turística a escala mundial?
  · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Amb prop de 400 milions de visitants anuals (500 el 2030), el Mediterrani és el principal destí turístic del món gràcies al valor del seu patrimoni natural, la notable biodiversitat que alberga, i a la seva riquesa cultural mil·lenària. Problemes i solucions de la massificació amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin lloc ocupa el Mediterrani com a destinació turística a escala mundial? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fer de pagès durant les vacances
  Escolta àudio

  Fer de pagès durant les vacances

  És la proposta per gaudir de la forma de vida dels pagesos en directe i sense intermediaris que esta triomfant a molts països d'Europa. Es tracta d'una mena de camp de treball a la qual s'apunta gent amb ganes de descobrir tots els pros i els contres de la vida al camp o al mar, sovint molt desconeguda.

  · Pregunta: Com es diu l'experiència de turisme actiu a pagès que es fa a Catalunya?
  · Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  És la proposta per gaudir de la forma de vida dels pagesos en directe i sense intermediaris que esta triomfant a molts països d'Europa. Es tracta d'una mena de camp de treball a la qual s'apunta gent amb ganes de descobrir tots els pros i els contres de la vida al camp o al mar, sovint molt desconeguda. · Pregunta: Com es diu l'experiència de turisme actiu a pagès que es fa a Catalunya? · Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Si viatgeu a un país tropical, compte amb els souvenirs
  Escolta àudio

  Si viatgeu a un país tropical, compte amb els souvenirs

  Comprar souvenirs quan estem de viatge és endur-se un record cap a casa, però, de vegades, va molt més enllà d'un simple imant de nevera o una figureta. José Luis Gallego ens explica alguns dels records que s'emporten alguns turistes.

  Pregunta: Com es diu el conveni internacional, vigent a Catalunya, que regula el tràfic d'espècies en perill?
  Premi: xec regal per valor de 100 € per passar un cap de setmana, per a 2 persones, a la casa rural La Perxada de Ticó, a Boldís Sobirà, gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida http://laperxadadetico.com/ca/

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Comprar souvenirs quan estem de viatge és endur-se un record cap a casa, però, de vegades, va molt més enllà d'un simple imant de nevera o una figureta. José Luis Gallego ens explica alguns dels records que s'emporten alguns turistes. Pregunta: Com es diu el conveni internacional, vigent a Catalunya, que regula el tràfic d'espècies en perill? Premi: xec regal per valor de 100 € per passar un cap de setmana, per a 2 persones, a la casa rural La Perxada de Ticó, a Boldís Sobirà, gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida http://laperxadadetico.com/ca/ >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Projecte Boscos, voluntaris per a la conservació dels boscos del Pirineu
  Escolta àudio

  El Projecte Boscos, voluntaris per a la conservació dels boscos del Pirineu

  La salut dels nostres boscos també és a les nostres mans. El Projecte Boscos fomenta la millora i la conservació dels boscos amb estades de voluntariat. Andreu González, director del Projecte Boscos de Muntanya, i Vanessa Barra, voluntària, ens defineixen les actuacions que es fan al bosc, els llocs, la durada i els requisit per fer l'estada.

  Pregunta: Seran 50 voluntaris o 500?
  Premi: Val per a una inscripció gratuïta al curs d'educació canina: per conèixer el teu amic pelut, del 21 i 22 de setembre, gentilesa de Campus Natura, al Càmping Castell Mar, dels Aiguamolls de l'Empordà www.campusnatura.org

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La salut dels nostres boscos també és a les nostres mans. El Projecte Boscos fomenta la millora i la conservació dels boscos amb estades de voluntariat. Andreu González, director del Projecte Boscos de Muntanya, i Vanessa Barra, voluntària, ens defineixen les actuacions que es fan al bosc, els llocs, la durada i els requisit per fer l'estada. Pregunta: Seran 50 voluntaris o 500? Premi: Val per a una inscripció gratuïta al curs d'educació canina: per conèixer el teu amic pelut, del 21 i 22 de setembre, gentilesa de Campus Natura, al Càmping Castell Mar, dels Aiguamolls de l'Empordà www.campusnatura.org >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El viatger sostenible, petits consells pràctics
  Escolta àudio

  El viatger sostenible, petits consells pràctics

  Ara que s'acosta l'estiu o que les escapades de cap de setmana en avió van en augment, escolta el petits consells que ens dona José Luis Gallego a l'hora de viatjar.

  Pregunta: Amb quin material ecològic alternatiu al plàstic es poden fer els raspalls de dents?
  Premi: Una estada de dues nits seguides, en un bungalou per a 4 persones a l'Aigüestortes Camping Resort d'Esterri d'Àneu, situat al costat del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'estany de Sant Maurici, on es pot gaudir, abans del 31 de juliol, de la natura i de les falles de Sant Joan.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Ara que s'acosta l'estiu o que les escapades de cap de setmana en avió van en augment, escolta el petits consells que ens dona José Luis Gallego a l'hora de viatjar. Pregunta: Amb quin material ecològic alternatiu al plàstic es poden fer els raspalls de dents? Premi: Una estada de dues nits seguides, en un bungalou per a 4 persones a l'Aigüestortes Camping Resort d'Esterri d'Àneu, situat al costat del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'estany de Sant Maurici, on es pot gaudir, abans del 31 de juliol, de la natura i de les falles de Sant Joan. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Festival de cinema de natura de Cervelló
  Escolta àudio

  Festival de cinema de natura de Cervelló

  Cervelló mostra en imatges allò que de vegades deixem enrere, ens obre els ulls per conscienciar-nos del nostre impacte sobre el medi ambient i és una via per ser més respectuosos amb el nostre patrimoni cultural i natural. Apugem el teló i descobrim el que trobarem.

  Pregunta: Digue'm una ovella protagonista en un curt d'una edició passada.
  Premi: Una paraigua de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Cervelló mostra en imatges allò que de vegades deixem enrere, ens obre els ulls per conscienciar-nos del nostre impacte sobre el medi ambient i és una via per ser més respectuosos amb el nostre patrimoni cultural i natural. Apugem el teló i descobrim el que trobarem. Pregunta: Digue'm una ovella protagonista en un curt d'una edició passada. Premi: Una paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els residus ofeguen l'Everest
  Escolta àudio

  Els residus ofeguen l'Everest

  Les expedicions comercials han disparat l'afluència d'alpinistes a l'Everest. Aquesta primavera s'han concedit 1.000 permisos. Com que les deixalles són un problema perquè les expedicions no les baixaven, escolta la mesura que han pres les autoritats del Nepal.

  Pregunta: Quants permisos s'han concedit per pujar a l'Everest només aquesta primavera?
  Premi: Una paraigua de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les expedicions comercials han disparat l'afluència d'alpinistes a l'Everest. Aquesta primavera s'han concedit 1.000 permisos. Com que les deixalles són un problema perquè les expedicions no les baixaven, escolta la mesura que han pres les autoritats del Nepal. Pregunta: Quants permisos s'han concedit per pujar a l'Everest només aquesta primavera? Premi: Una paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme "low cost" és insostenible
  Escolta àudio

  El turisme "low cost" és insostenible

  Els turistes hauran de pagar l'impacte ecològic que generin, ja que lluitar contra el canvi climàtic és una tasca comuna que ens afecta a tots. En aquest sentit el turisme "low cost" té els dies comptats. La taxa turística ha de servir per reduir o fer desaparèixer l'empremta ecològica. Descobrim les conclusions de Congrés Mundial de Turisme que s'ha fet a Sevilla.

  Pregunta: Fins a quant arriba l'ecotaxa dels viatgers a Barcelona?
  Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els turistes hauran de pagar l'impacte ecològic que generin, ja que lluitar contra el canvi climàtic és una tasca comuna que ens afecta a tots. En aquest sentit el turisme "low cost" té els dies comptats. La taxa turística ha de servir per reduir o fer desaparèixer l'empremta ecològica. Descobrim les conclusions de Congrés Mundial de Turisme que s'ha fet a Sevilla. Pregunta: Fins a quant arriba l'ecotaxa dels viatgers a Barcelona? Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tot seguint el viatge de les orenetes
  Escolta àudio

  Tot seguint el viatge de les orenetes

  Els aficionats al turisme ornitològic tenen des de fa una setmana una nova eina per desenvolupar la seva afició. Es tracta del visor en temps real EuroBirdPortal (EBP), una aplicació que permet veure els moviments de més de 100 espècies d'ocells mentre migren per Europa.

  Pregunta: quines institucions catalanes han participat en el desenvolupament del nou EuroBirdPortal?
  Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els aficionats al turisme ornitològic tenen des de fa una setmana una nova eina per desenvolupar la seva afició. Es tracta del visor en temps real EuroBirdPortal (EBP), una aplicació que permet veure els moviments de més de 100 espècies d'ocells mentre migren per Europa. Pregunta: quines institucions catalanes han participat en el desenvolupament del nou EuroBirdPortal? Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme ornitològic en clar augment
  Escolta àudio

  El turisme ornitològic en clar augment

  La demanda de turisme ornitològic a la UE augmentarà en els pròxims anys fins arribar als 10 milions de viatgers abans del 2025. Catalunya és un dels països que gaudeix d'una major oferta per captar bona part d'aquests turistes. Posem xifra de temporalitat, d'estades i del nivell adquisitiu.

  Pregunta: quants viatgers pot atreure el sector del turisme ornitològic a la Unió Europea.
  Premi: Una entrada individual pel Parc d'Atraccions del Tibidabo

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La demanda de turisme ornitològic a la UE augmentarà en els pròxims anys fins arribar als 10 milions de viatgers abans del 2025. Catalunya és un dels països que gaudeix d'una major oferta per captar bona part d'aquests turistes. Posem xifra de temporalitat, d'estades i del nivell adquisitiu. Pregunta: quants viatgers pot atreure el sector del turisme ornitològic a la Unió Europea. Premi: Una entrada individual pel Parc d'Atraccions del Tibidabo >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Arriba la mobilitat sostenible als hotels per als turistes
  Escolta àudio

  Arriba la mobilitat sostenible als hotels per als turistes

  Els hotels aposten per la mobilitat sostenible dels clients per fer turisme. València és la primera ciutat de tot Europa que ha instal·lat una estació multimodal de mobilitat sostenible dirigida als usuaris dels establiments turístics. Desgranem aquest model de mobilitat.

  Pregunta: Quina ciutat europea ha instal·lat el primer servei de bicis i patinets elèctrics dirigit especialment als turistes?
  Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els hotels aposten per la mobilitat sostenible dels clients per fer turisme. València és la primera ciutat de tot Europa que ha instal·lat una estació multimodal de mobilitat sostenible dirigida als usuaris dels establiments turístics. Desgranem aquest model de mobilitat. Pregunta: Quina ciutat europea ha instal·lat el primer servei de bicis i patinets elèctrics dirigit especialment als turistes? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut