Turisme GREEN

 • Augmenta l'interès per la sostenibilitat dels hotels
  Escolta àudio

  Augmenta l'interès per la sostenibilitat dels hotels

  A poc a poc, els hotels s'estan posant les piles en temes de sostenibilitat i més des del moment que comença a ser un fet a valorar i que es valora per part dels clients. Però, de quina manera? Ho descobrim amb José Luis Gallego.
  · Pregunta: Quin percentatge dels clients de Booking s'interessen per la sostenibilitat dels hotels?
  · Premi: Llibre "Noguera" 17 excursions a peu gentilesa de Cossetània edicions.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  A poc a poc, els hotels s'estan posant les piles en temes de sostenibilitat i més des del moment que comença a ser un fet a valorar i que es valora per part dels clients. Però, de quina manera? Ho descobrim amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin percentatge dels clients de Booking s'interessen per la sostenibilitat dels hotels? · Premi: Llibre "Noguera" 17 excursions a peu gentilesa de Cossetània edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Covid multiplica els residus de plàstic als hotels
  Escolta àudio

  La Covid multiplica els residus de plàstic als hotels

  Si heu tingut l'oportunitat o l'obligació de fer nit a un hotel durant els darrers mesos haureu comprovat que el plàstic ha inundat les instal·lacions, especialment a àrees com el menjador o la cafeteria. José Luis Gallego ens en dona dades i ens planteja solucions.
  · Pregunta: Quantes tones de plàstic s'aboquen al mar anualment?
  · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si heu tingut l'oportunitat o l'obligació de fer nit a un hotel durant els darrers mesos haureu comprovat que el plàstic ha inundat les instal·lacions, especialment a àrees com el menjador o la cafeteria. José Luis Gallego ens en dona dades i ens planteja solucions. · Pregunta: Quantes tones de plàstic s'aboquen al mar anualment? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme de proximitat ha vingut per quedar-se
  Escolta àudio

  El turisme de proximitat ha vingut per quedar-se

  El confinament municipal i comarcal ha motivat que molts veïns hagin apostat per descobrir el seu municipi o la seva comarca tot descobrint els seus encants. Però, a la vegada, ha desplomat el sector de les cases rurals, que durant l'estiu passat van ser un recurs molt utilitzat a Catalunya. Posem dades i reptes.
  · Pregunta: en quin percentatge ha caigut el turisme rural a les comarques de Girona?
  · Premi: 1 ampolla de vi XIC xarel·lo i 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El confinament municipal i comarcal ha motivat que molts veïns hagin apostat per descobrir el seu municipi o la seva comarca tot descobrint els seus encants. Però, a la vegada, ha desplomat el sector de les cases rurals, que durant l'estiu passat van ser un recurs molt utilitzat a Catalunya. Posem dades i reptes. · Pregunta: en quin percentatge ha caigut el turisme rural a les comarques de Girona? · Premi: 1 ampolla de vi XIC xarel·lo i 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vols en avió que no van enlloc
  Escolta àudio

  Vols en avió que no van enlloc

  Davant la caiguda en picat del turisme per les restriccions sanitàries de la pandèmia, algunes companyies aèries han decidit oferir els vols a cap lloc o el que les companyies anomenen "vols panoràmics". Sabem de què es tracta amb José Luis Gallego.

  · Pregunta: Quina és la darrera excentricitat del sector aeri davant la caiguda de la demanda?
  · Premi: 1 ampolla de vi XIC xarel·lo i 1 ampolla de cava brut Nature Gran Reserva d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Davant la caiguda en picat del turisme per les restriccions sanitàries de la pandèmia, algunes companyies aèries han decidit oferir els vols a cap lloc o el que les companyies anomenen "vols panoràmics". Sabem de què es tracta amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quina és la darrera excentricitat del sector aeri davant la caiguda de la demanda? · Premi: 1 ampolla de vi XIC xarel·lo i 1 ampolla de cava brut Nature Gran Reserva d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme rural supera la crisi
  Escolta àudio

  El turisme rural supera la crisi

  Davant la greu crisi que viu el sector turístic tradicional, el turisme rural ha vist incrementada la seva demanda, on el contacte directe amb la natura i els amplis espais a l'aire lliure com a principals reclams per garantir una estada segura. José Luis Gallego ens fa una radiografia del sector rural durant els darrers mesos
  · Pregunta: Quant han augmentat les reserves de turisme rural durant la pandèmia?
  · Premi: Llibre "El viento me lleva", d'Ismael Serrano
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Davant la greu crisi que viu el sector turístic tradicional, el turisme rural ha vist incrementada la seva demanda, on el contacte directe amb la natura i els amplis espais a l'aire lliure com a principals reclams per garantir una estada segura. José Luis Gallego ens fa una radiografia del sector rural durant els darrers mesos · Pregunta: Quant han augmentat les reserves de turisme rural durant la pandèmia? · Premi: Llibre "El viento me lleva", d'Ismael Serrano >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'aviació en temps de la Covid
  Escolta àudio

  L'aviació en temps de la Covid

  L'aviació representa el 3% de les emissions mundials de carboni al món fins a l'arribada de la pandèmia. Com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 hi ha hagut una reducció del trànsit aeri sense precedents, amb una caiguda que entre març i abril va superar el 80% i que es manté superior al 50%. Com es veu el futur? José Luis Gallego ens ho explica i ens detalla els reptes de futur en emissions de gasos contaminants.

  · Pregunta: Quant s'han reduït les emissions del sector aeri a nivell global?
  · Premi: Una ampolla de vi blanc de criança, fermentat en barrica. Macabeu 100%, viticultura ecològica i collit a mà, gentilesa de les Caves Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'aviació representa el 3% de les emissions mundials de carboni al món fins a l'arribada de la pandèmia. Com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 hi ha hagut una reducció del trànsit aeri sense precedents, amb una caiguda que entre març i abril va superar el 80% i que es manté superior al 50%. Com es veu el futur? José Luis Gallego ens ho explica i ens detalla els reptes de futur en emissions de gasos contaminants. · Pregunta: Quant s'han reduït les emissions del sector aeri a nivell global? · Premi: Una ampolla de vi blanc de criança, fermentat en barrica. Macabeu 100%, viticultura ecològica i collit a mà, gentilesa de les Caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme rural és la principal preferència de Setmana Santa
  Escolta àudio

  El turisme rural és la principal preferència de Setmana Santa

  El turisme de natura és el que més creix a Catalunya. Els parcs naturals reben cada any més de 5 milions de visitants i l'època de més ocupació a les cases rurals és Setmana Santa. Amb José Luis Gallego, sabrem quina és la despesa per viatger i la diferència entre agroturisme i turisme rural.
  · Pregunta: Quin és el principal país de procedència dels turistes que gaudeixen de l'oferta de turisme rural a Catalunya?
  · Premi: Xec regal per a una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui. Dates per concretar amb el balneari.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El turisme de natura és el que més creix a Catalunya. Els parcs naturals reben cada any més de 5 milions de visitants i l'època de més ocupació a les cases rurals és Setmana Santa. Amb José Luis Gallego, sabrem quina és la despesa per viatger i la diferència entre agroturisme i turisme rural. · Pregunta: Quin és el principal país de procedència dels turistes que gaudeixen de l'oferta de turisme rural a Catalunya? · Premi: Xec regal per a una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui. Dates per concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme low cost i la crisi climàtica
  Escolta àudio

  El turisme low cost i la crisi climàtica

  L'última edició del saló internacional de turisme FITUR, un dels més importants del sector, ha tornat a ser l'escenari d'un intens debat sobre el model turístic cap al qual cal avançar a partir d'ara. Però aquest any, el debat va tenir un protagonista inesperat: la tempesta Gloria. José Luis Gallego ens fa una radiografia de com enfoquen els empresaris el futur i si coincideix amb les necessitats del planeta.

  · Pregunta: Qui ha estat el gran protagonista de l'última Fira de Turisme FITUR?
  · Premi: Pack amb Desuadora + buff + cantimplora i motxilla per recollir a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per esqui de fons o per snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura).

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'última edició del saló internacional de turisme FITUR, un dels més importants del sector, ha tornat a ser l'escenari d'un intens debat sobre el model turístic cap al qual cal avançar a partir d'ara. Però aquest any, el debat va tenir un protagonista inesperat: la tempesta Gloria. José Luis Gallego ens fa una radiografia de com enfoquen els empresaris el futur i si coincideix amb les necessitats del planeta. · Pregunta: Qui ha estat el gran protagonista de l'última Fira de Turisme FITUR? · Premi: Pack amb Desuadora + buff + cantimplora i motxilla per recollir a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per esqui de fons o per snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fins a quin punt és sostenible viatjar en AVE?
  Escolta àudio

  Fins a quin punt és sostenible viatjar en AVE?

  Segons l'Agència Europea de Medi Ambient, viatjar en tren genera 9 vegades menys emissions de CO2 que fer-ho en avió. Però què ho fa que sigui tan car en relació amb l'avió en una mateixa distància? José Luís Gallego ens mostra els sorprenents arguments.

  · Pregunta: des del punt de vista de les emissions, que és més sostenible, anar a Madrid en AVE o en pont aeri?
  · Premi: Pack amb Tassa + buff + cantimplora + gorra + motxilla per recollir el a Baqueira, gentilesa de ski service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esqui de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura).

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Segons l'Agència Europea de Medi Ambient, viatjar en tren genera 9 vegades menys emissions de CO2 que fer-ho en avió. Però què ho fa que sigui tan car en relació amb l'avió en una mateixa distància? José Luís Gallego ens mostra els sorprenents arguments. · Pregunta: des del punt de vista de les emissions, que és més sostenible, anar a Madrid en AVE o en pont aeri? · Premi: Pack amb Tassa + buff + cantimplora + gorra + motxilla per recollir el a Baqueira, gentilesa de ski service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esqui de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Turisme ornitològic al delta de l'Ebre després del temporal
  Escolta àudio

  Turisme ornitològic al delta de l'Ebre després del temporal

  Amb els seus 320 km2 de superfície, el delta de l'Ebre constitueix l'hàbitat aquàtic més extens de Catalunya. Un espai natural on trobem una rica diversitat d'ambients. És l'últim refugi natural per a diverses espècies d'ocells en perill d'extinció a tot el món. José Luis Gallego ens defineix el valor d'aquest espai únic.
  · Pregunta: quantes espècies d'ocells hi ha al delta de l'Ebre?
  · Premi: dessuadora + buff + cantimplora + motxilla per recollir el pack a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret.
  I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, esquí de fons o snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura).
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Amb els seus 320 km2 de superfície, el delta de l'Ebre constitueix l'hàbitat aquàtic més extens de Catalunya. Un espai natural on trobem una rica diversitat d'ambients. És l'últim refugi natural per a diverses espècies d'ocells en perill d'extinció a tot el món. José Luis Gallego ens defineix el valor d'aquest espai únic. · Pregunta: quantes espècies d'ocells hi ha al delta de l'Ebre? · Premi: dessuadora + buff + cantimplora + motxilla per recollir el pack a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, esquí de fons o snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país
  Escolta àudio

  El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país

  La capital de Lapònia, Rovaniemi, acull un parc d'atraccions molt singular anomenat Santa Park, on té la residència oficial el Pare Noel i cada any milers de famílies de tot el món hi viatgen per conèixer-lo. El problema és que els últims anys s'ha convertit en una de les destinacions favorites dels turistes xinesos, que literalment envaeixen la ciutat i en col·lapsen les instal·lacions i els serveis.
  · Pregunta: Quin és el principal reclam turístic de la Lapònia finlandesa?
  · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates per concretar amb el balneari.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La capital de Lapònia, Rovaniemi, acull un parc d'atraccions molt singular anomenat Santa Park, on té la residència oficial el Pare Noel i cada any milers de famílies de tot el món hi viatgen per conèixer-lo. El problema és que els últims anys s'ha convertit en una de les destinacions favorites dels turistes xinesos, que literalment envaeixen la ciutat i en col·lapsen les instal·lacions i els serveis. · Pregunta: Quin és el principal reclam turístic de la Lapònia finlandesa? · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates per concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Es manté la pressió urbanística a la Costa Brava
  Escolta àudio

  Es manté la pressió urbanística a la Costa Brava

  La Costa Brava està sotmesa a un pressió urbanística que ha posat en peu de guerra plataformes veïnals i ecologistes. El govern intenta restringir les zones a urbanitzar, però, quina és la realitat? José Luis Gallego ens aporta dades i llum a aquesta problemàtica.
  · Pregunta: Quants habitatges es podrien arribar a construir al municipi de Begur segons el que ha denunciat la Plataforma Salvem la Costa de Begur?
  · Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a 2 persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el balneari.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Costa Brava està sotmesa a un pressió urbanística que ha posat en peu de guerra plataformes veïnals i ecologistes. El govern intenta restringir les zones a urbanitzar, però, quina és la realitat? José Luis Gallego ens aporta dades i llum a aquesta problemàtica. · Pregunta: Quants habitatges es podrien arribar a construir al municipi de Begur segons el que ha denunciat la Plataforma Salvem la Costa de Begur? · Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a 2 persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Gran estrena de la Fira de Nadal del Port Vell que hi serà fins a Reis
  Escolta àudio

  Gran estrena de la Fira de Nadal del Port Vell que hi serà fins a Reis

  Barcelona compta amb una nova Fira de Nadal a tocar del mar, al Port Vell. Des del primer dia de la inauguració, milers de persones s'han deixat sorprendre per l'arbre immens, el pessebre flotant i la nòria gegant, però n'hi ha més. Elisabeth Barcons, responsable de Màrqueting del Port ens explica què hi ha més enllà de la Fira.
  · Pregunta: La Fira de Nadal es celebra a la terminal de creuers o al Port Vell?
  · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Barcelona compta amb una nova Fira de Nadal a tocar del mar, al Port Vell. Des del primer dia de la inauguració, milers de persones s'han deixat sorprendre per l'arbre immens, el pessebre flotant i la nòria gegant, però n'hi ha més. Elisabeth Barcons, responsable de Màrqueting del Port ens explica què hi ha més enllà de la Fira. · Pregunta: La Fira de Nadal es celebra a la terminal de creuers o al Port Vell? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona
  Escolta àudio

  Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona

  Transports Metropolitans de Barcelona ha adquirit 42 combois de metro nous per substituir els més antics. Té la virtut que els materials amb què es fabricaran són reciclables en un 91% i, a més, tenen una gran eficiència. José Luis Gallego ens diu els ets i uts d'aquests nous trens del metro.
  · Pregunta: Amb quin material s'han fet els combois nous del metro de Barcelona?
  · Premi: Lot amb 10 productes lactis Pastoret

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Transports Metropolitans de Barcelona ha adquirit 42 combois de metro nous per substituir els més antics. Té la virtut que els materials amb què es fabricaran són reciclables en un 91% i, a més, tenen una gran eficiència. José Luis Gallego ens diu els ets i uts d'aquests nous trens del metro. · Pregunta: Amb quin material s'han fet els combois nous del metro de Barcelona? · Premi: Lot amb 10 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'estadi del Barça acollirà la colònia de ratpenats més gran de Catalunya
  Escolta àudio

  L'estadi del Barça acollirà la colònia de ratpenats més gran de Catalunya

  El Futbol Club Barcelona ha fet un pas de respecte al medi ambient i amb la demolició del Miniestadi sense voladura per minimitzar la contaminació de pols a l'aire. Però ha fet un altre pas en la conservació de la natura amb els ratpenats com a protagonistes. José Luís Gallego ens ho explica.
  · Pregunta: Fins a quants ratpenats viuen en les caixes niu que s'han instal·lat als terrenys del Miniestadi del Barça?
  · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Futbol Club Barcelona ha fet un pas de respecte al medi ambient i amb la demolició del Miniestadi sense voladura per minimitzar la contaminació de pols a l'aire. Però ha fet un altre pas en la conservació de la natura amb els ratpenats com a protagonistes. José Luís Gallego ens ho explica. · Pregunta: Fins a quants ratpenats viuen en les caixes niu que s'han instal·lat als terrenys del Miniestadi del Barça? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut