MeteoTerra J. Puig

 • MeteoTerra 273 – Les vinyes de l'Empordà: qualitat, entorn i turisme
  Escolta àudio

  MeteoTerra 273 – Les vinyes de l'Empordà: qualitat, entorn i turisme

  El món del vi de l'Empordà ha fet un gir de 180 graus amb què la qualitat i la innovació han passat a ser els eixos principals dels cellers. Un vi vinculat al paisatge i on es lliga amb el turisme. Darrere de tot hi ha el programa de custòdia agrària de la qual ens parlen Barbara Magugliani, gerent celler La Gutina, Josep Serra, propietari i enòleg de la Vinyeta i Montse Pascual, coordinadora del projecte de custòdia agrària de la IAEDEN.

  Pregunta: Qui fa custòdia agrària a l'Empordà?
  Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o be una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per conèixer el procés d'elaboració dels productes.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  El món del vi de l'Empordà ha fet un gir de 180 graus amb què la qualitat i la innovació han passat a ser els eixos principals dels cellers. Un vi vinculat al paisatge i on es lliga amb el turisme. Darrere de tot hi ha el programa de custòdia agrària de la qual ens parlen Barbara Magugliani, gerent celler La Gutina, Josep Serra, propietari i enòleg de la Vinyeta i Montse Pascual, coordinadora del projecte de custòdia agrària de la IAEDEN. Pregunta: Qui fa custòdia agrària a l'Empordà? Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o be una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per conèixer el procés d'elaboració dels productes. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoTerra 272 – La vaca de l'Albera
  Escolta àudio

  MeteoTerra 272 – La vaca de l'Albera

  La serra de l'Albera és més coneguda per ser a tocar de França i per la tramuntana. Però, a més, té una gran biodiversitat florística, agrària i faunística. Avui coneixem la vaca de l'Albera, una raça que viu en semillibertat pels boscos de la zona i que pastura en zones arbrades.

  Pregunta: D'on és originària la vaca fagina?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La serra de l'Albera és més coneguda per ser a tocar de França i per la tramuntana. Però, a més, té una gran biodiversitat florística, agrària i faunística. Avui coneixem la vaca de l'Albera, una raça que viu en semillibertat pels boscos de la zona i que pastura en zones arbrades. Pregunta: D'on és originària la vaca fagina? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 271 – Els cacauets, font de vitamines i minerals
  Escolta àudio

  MeteoTerra 271 – Els cacauets, font de vitamines i minerals

  El cacauet és un producte arribat d'Amèrica de gran implantació al Mediterrani. Jordi Puig treu la màscara de la mala fama del cacauet i ens presenta les propietats i les seves virtuts.

  Pregunta: On és encara avui comú el cultiu del cacauet?
  Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels pescadors de Roses

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El cacauet és un producte arribat d'Amèrica de gran implantació al Mediterrani. Jordi Puig treu la màscara de la mala fama del cacauet i ens presenta les propietats i les seves virtuts. Pregunta: On és encara avui comú el cultiu del cacauet? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 269 – Menjars ecològics a l'escola
  Escolta àudio

  MeteoTerra 269 – Menjars ecològics a l'escola

  Coneixem una empresa de menjars escolars que trenca motllos i tòpics amb menús ecològics i amb productes de proximitat, Ecomenja. Joan Maria Ribas, fundador i gerent de l'Ecomenja, ens explica com neix l'empresa, els beneficis i els costos reals dels seus menús.

  Pregunta: Quants menús diaris fa Ecomenja al dia?
  Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 torta imperial i 1 estoig Premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Coneixem una empresa de menjars escolars que trenca motllos i tòpics amb menús ecològics i amb productes de proximitat, Ecomenja. Joan Maria Ribas, fundador i gerent de l'Ecomenja, ens explica com neix l'empresa, els beneficis i els costos reals dels seus menús. Pregunta: Quants menús diaris fa Ecomenja al dia? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 torta imperial i 1 estoig Premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 268 – Jordi Puig Salarich, un savi rural del Llobregat al Pirineu
  Escolta àudio

  MeteoTerra 268 – Jordi Puig Salarich, un savi rural del Llobregat al Pirineu

  Descobrim un gran personatge del país vinculat al món rural, Jordi Puig Salarich, maquinista. Un persona que es va moure per tot el territori muntant màquines de munyir vaques i va estar en contacte amb bona part dels pagesos i ramaders. Un contacte que va permetre tenir un gran coneixement de la Catalunya rural.

  Pregunta: Quina era la professió de Jordi Puig?
  Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 tortell imperial i 1 estoig premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobrim un gran personatge del país vinculat al món rural, Jordi Puig Salarich, maquinista. Un persona que es va moure per tot el territori muntant màquines de munyir vaques i va estar en contacte amb bona part dels pagesos i ramaders. Un contacte que va permetre tenir un gran coneixement de la Catalunya rural. Pregunta: Quina era la professió de Jordi Puig? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 tortell imperial i 1 estoig premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 267 – La carxofa, la reina de l'hivern
  Escolta àudio

  MeteoTerra 267 – La carxofa, la reina de l'hivern

  La carxofa és un dels cultius amb més renom de la nostra gastronomia i, en bona part, es degut al fet que ens estem menjant una flor. També pel que fa a les seves propietat medicinals. Jordi Puig ens presenta les grans virtuts d'aquest producte.

  Pregunta: Quina varietat és la majoritària a Catalunya ?
  Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 torta imperial i 1 estoig Premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La carxofa és un dels cultius amb més renom de la nostra gastronomia i, en bona part, es degut al fet que ens estem menjant una flor. També pel que fa a les seves propietat medicinals. Jordi Puig ens presenta les grans virtuts d'aquest producte. Pregunta: Quina varietat és la majoritària a Catalunya ? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 torta imperial i 1 estoig Premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 266 – Els cítrics, un fruita d'hivern molt i molt sucosa
  Escolta àudio

  MeteoTerra 266 – Els cítrics, un fruita d'hivern molt i molt sucosa

  Descobrim els cítrics de la temporada, el seu origen ancestral i on es conreen a Catalunya. Jordi Puig ens dona llum sobre els cítrics al país i la situació actual d'aquest conreu.

  Pregunta: Quina varietat local de taronger és molt dolça?
  Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o bé una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per conèixer el procés d'elaboració dels productes.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobrim els cítrics de la temporada, el seu origen ancestral i on es conreen a Catalunya. Jordi Puig ens dona llum sobre els cítrics al país i la situació actual d'aquest conreu. Pregunta: Quina varietat local de taronger és molt dolça? Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o bé una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per conèixer el procés d'elaboració dels productes. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 263 – El Priorat, una comarca rural avantguardista gràcies al seu paisatge
  Escolta àudio

  MeteoTerra 263 – El Priorat, una comarca rural avantguardista gràcies al seu paisatge

  El Priorat va patir un procés de regressió molt fort a partir dels anys 50 del segle passat i va tocar fons a finals dels 80. A partir d'aquest moment, la comarca inicia una lleugera recuperació que es consolida definitivament amb el nou segle. Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat, i Joan Vaqué, responsable del pla de gestió de l'entitat PRIORITAT, ens expliquen les raons d'aquest canvi i quin és el model utilitzat.

  Pregunta: Quin any es preveu que arribi el reconeixement per a la candidatura del Priorat per ser patrimoni de la humanitat de la Unesco?
  Premi: 1 ampolla de cava Barrica, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Priorat va patir un procés de regressió molt fort a partir dels anys 50 del segle passat i va tocar fons a finals dels 80. A partir d'aquest moment, la comarca inicia una lleugera recuperació que es consolida definitivament amb el nou segle. Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat, i Joan Vaqué, responsable del pla de gestió de l'entitat PRIORITAT, ens expliquen les raons d'aquest canvi i quin és el model utilitzat. Pregunta: Quin any es preveu que arribi el reconeixement per a la candidatura del Priorat per ser patrimoni de la humanitat de la Unesco? Premi: 1 ampolla de cava Barrica, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 262 – Cooperativa de productors de poma de muntanya
  Escolta àudio

  MeteoTerra 262 – Cooperativa de productors de poma de muntanya

  La cooperativa compta amb setze socis del Pallars Sobirà, el Solsonès, el Berguedà i la Cerdanya, i ha estat creada per agilitzar la comercialització. Jordi Puig dona valor a aquest producte, ens explica com el conreen i les varietats de que hi ha.

  Pregunta: Quina és l'alçada mínima a què s'han de plantar les pomeres perquè es considerin de muntanya?
  Premi: 1 ampolla de cava Rosat Trepat Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La cooperativa compta amb setze socis del Pallars Sobirà, el Solsonès, el Berguedà i la Cerdanya, i ha estat creada per agilitzar la comercialització. Jordi Puig dona valor a aquest producte, ens explica com el conreen i les varietats de que hi ha. Pregunta: Quina és l'alçada mínima a què s'han de plantar les pomeres perquè es considerin de muntanya? Premi: 1 ampolla de cava Rosat Trepat Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 259 - Les escaroles, verdura d'hivern, però també, de tot l'any...
  Escolta àudio

  MeteoTerra 259 - Les escaroles, verdura d'hivern, però també, de tot l'any...

  D'escaroles, n'hi ha de moltes varietats i adaptades a totes les estacions de l'any, però, per la seva robustesa, els seu cultiu, en clima mediterrani, es majoritari a la tardor o a l'hivern. Jordi Puig ens explica curiositats i el seu consum.

  Pregunta: Totes les escaroles són d'hivern?
  Premi: 1 ampolla de cava Rosat Trepat Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  D'escaroles, n'hi ha de moltes varietats i adaptades a totes les estacions de l'any, però, per la seva robustesa, els seu cultiu, en clima mediterrani, es majoritari a la tardor o a l'hivern. Jordi Puig ens explica curiositats i el seu consum. Pregunta: Totes les escaroles són d'hivern? Premi: 1 ampolla de cava Rosat Trepat Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 258 – Temps de castanyes i de castanyes del Montseny
  Escolta àudio

  MeteoTerra 258 – Temps de castanyes i de castanyes del Montseny

  Hi ha un fruit i un indret que polaritzen l'atenció de la població en aquesta època de l'any: la castanya i el Montseny. Un binomi que es fusiona en aquest indret per les condicions climàtiques que té. Jordi Puig posa en valor la castanya, la seva explotació i ens descriu l'efecte que tindrà el canvi climàtic.

  Pregunta: A part de la castanya, quins altres aprofitaments tenia el castanyer?
  Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Hi ha un fruit i un indret que polaritzen l'atenció de la població en aquesta època de l'any: la castanya i el Montseny. Un binomi que es fusiona en aquest indret per les condicions climàtiques que té. Jordi Puig posa en valor la castanya, la seva explotació i ens descriu l'efecte que tindrà el canvi climàtic. Pregunta: A part de la castanya, quins altres aprofitaments tenia el castanyer? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 256 – L'Etern Verdaguer, un gran personatge
  Escolta àudio

  MeteoTerra 256 – L'Etern Verdaguer, un gran personatge

  Ens acostem a Pep Salsetes, conegut com l'Etern Verdaguer, amb Jordi Puig. Tot un personatge a cavall entre el Vallès i el Maresme amb un coneixement ancestral i empíric envejable. La seva memòria segueix ben viva al mercat de cada dijous a Granollers.
  Pregunta: Quantes varietats hortícoles va llegar l'Etern Verdaguer?
  Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens acostem a Pep Salsetes, conegut com l'Etern Verdaguer, amb Jordi Puig. Tot un personatge a cavall entre el Vallès i el Maresme amb un coneixement ancestral i empíric envejable. La seva memòria segueix ben viva al mercat de cada dijous a Granollers. Pregunta: Quantes varietats hortícoles va llegar l'Etern Verdaguer? Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 255 – El blat de moro a Lleida afectat pel temps extrem
  Escolta àudio

  MeteoTerra 255 – El blat de moro a Lleida afectat pel temps extrem

  La campanya de recol·lecció del panís ha començat a Ponent amb unes perspectives "ruïnoses", per la falta de pluges aquest estiu i la calor avançada que va fer al mes de juny. Dels escenaris futurs d'aquest conreu i de la producció de la temporada, ens en parla Jordi Puig.

  Pregunta: Quina es la reducció que es preveu en la producció del blat de moro primerenc de les zones de Ponent?
  Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La campanya de recol·lecció del panís ha començat a Ponent amb unes perspectives "ruïnoses", per la falta de pluges aquest estiu i la calor avançada que va fer al mes de juny. Dels escenaris futurs d'aquest conreu i de la producció de la temporada, ens en parla Jordi Puig. Pregunta: Quina es la reducció que es preveu en la producció del blat de moro primerenc de les zones de Ponent? Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 254 – La carbassa, aliment de tardor
  Escolta àudio

  MeteoTerra 254 – La carbassa, aliment de tardor

  Us presentem un producte de camp de tardor, la carbassa. Com es conrea, varietats i les propietats nutritives amb Jordi Puig. Potser una de les verdures amb més varietats d'usos, des del consum humà fins a recipients.

  Pregunta: Existeixen carbasses que poden servir, un cop seques, per guardar líquids?
  Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + una gorra de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us presentem un producte de camp de tardor, la carbassa. Com es conrea, varietats i les propietats nutritives amb Jordi Puig. Potser una de les verdures amb més varietats d'usos, des del consum humà fins a recipients. Pregunta: Existeixen carbasses que poden servir, un cop seques, per guardar líquids? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 251 - Espigalls del Garraf, una col amb grans propietats nutricionals
  Escolta àudio

  MeteoTerra 251 - Espigalls del Garraf, una col amb grans propietats nutricionals

  La comarca del Garraf té una col cinc estrelles: l'espigall. Jordi Puig ens porta les característiques d'aquest producte i explica què fa que sigui tan atractiu que nombrosos pagesos s'han llançat a recuperar aquest cultiu.

  Pregunta: Quants productors fan la col brotonera o d'espigalls al Garraf?
  Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La comarca del Garraf té una col cinc estrelles: l'espigall. Jordi Puig ens porta les característiques d'aquest producte i explica què fa que sigui tan atractiu que nombrosos pagesos s'han llançat a recuperar aquest cultiu. Pregunta: Quants productors fan la col brotonera o d'espigalls al Garraf? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut