Aquí hi tenim més que un restaurant, un lloc excel·lent per saber com moure's entre fogons on els joves aprenen les competències bàsiques, les laborals i els secrets de l'ofici. Ens ho explica tot sobre els plats i el que es cuina al darrere d'aquest restaurant en Lluc Quintana, xef del Restaurant Can Xapes, de Cornellà del Terri. ¿ Pregunta:¿ sota quin nom s'agrupa la tasca de responsabilitat social de Can Xapes? ¿ Premi: una ampolla de cava brut reserva FRANC, gentilesa del Celler KRIPTA, Agustí Torelló Mata >>Envia la resposta a¿meteomauri@catradio.cat¿amb el teu nom, cognoms i població.¿
El kiwi també es conrea a casa nostra. Entrevistem Marta Pros, sòcia de Germans Prosmokiwi, que ens explicarà el perquè de l'aposta del kiwi a Ponent i el llarg i feixuc camí per arribar a la producció actual. Pregunta: Quin any neix Prosmokiwi? Premi: Una ampolla de vi Xarel·lo Vermell, gentilesa d'Agustí Torelló >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Com cada principi d'any, Jordi Alcover i Silvia Naranjo, autors de la "Guia de vins de Catalunya", ens visiten per mostrar les novetats de la temporada, amb els vins més sorprenents. Aquest any, a més, s'incorporen nous autors a la guia. Pregunta: la "Guia de vins a Catalunya" del Jordi i la Sílvia fa molts anys que es publica, amb una pila de vins. Al voltant de 10.000, 20.000 o 50.000? Premi: la "Guia de vins de Catalunya" >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Ca la Nieves és una fonda històrica i emblemàtica a tocar de l'antic port de l'Escala. Montse Castaño ha viatjat per la història d'aquest establiment i per la trajectòria de la família que el regenta a partir dels records de la Neus Ballester, besneta de l'àvia Nieves. Parlem amb totes dues d'aquest viatge conjunt ple de moments inoblidables. Pregunta: La Neus Ballester és neta o besneta de la Nieves? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g; mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel; ametlles xocolatejades 120 g; vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml; xocolata 95%; bombons de mel; sabó; pack 3x30 g de torró; barretes energètiques... >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
La matèria primera de Tastem Restaurant són els productes de proximitat, fruites i verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. Un espai molt acollidor i confortable per gaudir dels plats elaborats per Jordi Anglí. L'entrevistem i sabrem molt més de la seva passió davant dels fogons. Pregunta: el Tastem, a l'Esquerra de l'Eixample, té vocació i essència de barri per al client barceloní i català o per al turista? Premi: lot de cinc paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic; o bé cinc paquets de 250 grams de cafè en gra; o cinc paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Muuu Beee és una empresa formatgera amb un gran projecte social al darrere. D'una banda, els formatges els elaboren amb llet de vaques frisones del Ripollès, i, de l'altra, és una activitat productiva que es porta a terme al Centre Especial de Treball de la Fundació MAP. Ens descriu els formatges que elaboren i la seva tasca a la comarca Ramon Roger, responsable de la formatgeria. Pregunta: A quina fundació està vinculada Muuu Beee? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Anem al restaurant L'Indret a Terrassa per gaudir del menjar i degustar els plats elaborats per Pol Pratcorona, cap de cuina i propietari del restaurant, i per tot el seu equip. Xerrem amb ell i ens explicarà la seva cuina. Pregunta: A la carta de vins, molt cuidada, de L'Indret hi trobem referències de Catalunya, bàsicament, o també espanyoles i del món? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
El xef Rafuel, gran cuiner i gran influencer gastronòmic, ha plasmat en aquest llibre els plats més exitosos i més demanats per les xarxes socials. Un llibre que recull més d'una setantena de receptes, entre les quals n'inclou algunes d'inèdites. Entrevistem el xef Rafuel, que ens donarà els secrets de la seva cuina i del seu èxit als fogons. Pregunta: Rafuel acumula a Instagram una pila de seguidors. Està més a prop dels 100.000 o del milió? Premi: Lot de cinc paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic; o bé cinc paquets de 250 grams de cafè en gra o cinc paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Per festes, a taula no hi poden faltar el vi ni el cava. Amb Gemma Torelló, advocada i gerent de les Caves Agustí Torelló i Mata, fem un recorregut pel Kripta, el Magnum, el Gran Barrica i el Trepat. Desgranem els cupatges i el paper de les vinyes i de la seva cura. Pregunta: Hi ha un vi blanc d'Agustí Torelló i Mata que és, diguem, de mida petita. Com es diu? Premi: una ampolla de cava rosat gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
A la localitat d'Os de Balaguer (la Noguera), sota l'esguard del Montsec i del seu cel excepcional, Torrons i Mel Alemany ha bastit un univers del dolç. Des de fa cinc generacions, la família Alemany hi elabora torrons artesanals i selecciona la mel dels millors apicultors. N'entrevistem el propietari, Ferran Alemany. Pregunta: Torrons i Mels Alemany és una empresa amb seu només al Montsec o també a Barcelona? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Ens entaulem al restaurant L'Atelier Dagà Clos per gaudir del menjar que ens dona la terra del seu entorn cuinat de manera tradicional i aplicant-hi els nous coneixements i tècniques. Lluís Dagà, cuiner i copropietari, ens obre les portes del seu establiment i ens en presenta la carta. Pregunta: Lluís Dagà va estar, entre d'altres, en un prestigiós restaurant de l'Empordà amb nom de carretera. Quin? Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango; iogurt grec; crema catalana, i quefir vegetal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
El celler Marco Abella, elaborador de vins de la DOQ Priorat, establert a Porrera, continua acumulant guardons i premis. Un celler que, a través dels seus vins, expressa la seva autenticitat i l'essència d'aquest trosset del Priorat, i ho fa amb un respecte total a la terra i al medi ambient. Olívia Bayés i David Marco, propietaris del celler Marco Abella, ens ensenyen la seva excel·lència. Pregunta: El celler Marco Abella se situa a la DO Tarragona o a la DOQ Priorat? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Què en saps, de les nous? On es conreen? Com és el fruit de la noguera? A la Franja, a tocar del Segrià, dins la vall del Cinca, hi trobem una zona on es conrea la nou, és la finca La Noguera. Del correu de la nou, de les seves propietats i de fer-ho de manera sostenible en parlem amb Marc Ferrán Clarasó, gerent o CEO de la finca La Noguera. Pregunta: Les nogueres joves, un cop es planten, triguen pocs anys o molts anys a donar fruits? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Ens desplacem a un raconet de Catalunya, a cavall del Bages i l'Anoia, al poble de Castellfollit del Boix. Visitem el Celler Grau i Grau de la mà de Jordi Casanovas, enòleg del celler, que ens parlarà del vi Ennuvolat 2020, de les tres DOs a les quals pertanyen i de les seves singularitats. Pregunta: Grau i Grau té vins de 3 DOs. Quines? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
A Catalunya tenim una empresa de tes, cafès i infusions que treballa amb una qualitat eco. Del que fan, de la seva filosofia mediambiental, de la qualitat dels productes, ens en parla Salvador Corominas, responsable de producte d'R+D de Coffee-Center. Pregunta: Coffee-Center prima en origen els productes eco o els d'agricultura convencional? Premi: Una ampolla de cava UBAC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Us presentem un restaurant a Barcelona portat per uns apassionats i amants de la gastronomia que ho treballen tot fins a l'últim detall: Casa Amàlia. La carta, basada en platets i plats, uneix el millor del producte de proximitat i l'excel·lència en l'elaboració. Jordi Castán, copropietari del restaurant, ens en dona més detalls i ens explica el valor del projecte i els plats més singulars. Pregunta: El restaurant Amàlia es troba a tocar d'un mercat, quin? Premi: Una ampolla de vi XIC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
La Cooperativa de Falset Marçà ha elaborat un vi ideal per a aperitius o per a plats lleugers que ha estat guardonat i premia. Es tracta de l'Ètim la Pausa 2021. Xerrem amb Marta Ferré, enòloga de la Cooperativa de Falset Marçà, que ens explicarà les particularitats d'aquest vi tan singular. Pregunta: Quines dues varietats componen el vi Ètim la Pausa 2021? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.