Meteotaula

 • MeteoTaula 241 – Monvínic
  Escolta àudio

  MeteoTaula 241 – Monvínic

  L'avantguarda de la cultura del vi té un nom a Barcelona, Monvínic. Un espai de trobada d'aficionats, apassionats i professionals del vi. Dues persones ens descriuen aquest establiment: Clara Saludes, directora general Monvínic, i Ariadna Julian, xef de Monvínic.

  Pregunta: A Monvínic hi ha una figura que ajuda les persones interessades en el món del vi a saber-ne més. Com es diu?
  Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'avantguarda de la cultura del vi té un nom a Barcelona, Monvínic. Un espai de trobada d'aficionats, apassionats i professionals del vi. Dues persones ens descriuen aquest establiment: Clara Saludes, directora general Monvínic, i Ariadna Julian, xef de Monvínic. Pregunta: A Monvínic hi ha una figura que ajuda les persones interessades en el món del vi a saber-ne més. Com es diu? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 240 – Restaurant Can Vinyers de Matadepera
  Escolta àudio

  MeteoTaula 240 – Restaurant Can Vinyers de Matadepera

  Us presentem un restaurant de Matadepera, al peu de la serra de Sant Llorenç de Munt i l'Obac: Can Vinyers. Christian Martino, gerent del Restaurant, ens defineix el tipus de cuina i les joies de la carta que no podem deixar de banda.

  Pregunta: Podem dinar per menys de 20 euros un dia de cada dia a la Masia de Pedra, dins del Golf de Can Vinyers?
  Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us presentem un restaurant de Matadepera, al peu de la serra de Sant Llorenç de Munt i l'Obac: Can Vinyers. Christian Martino, gerent del Restaurant, ens defineix el tipus de cuina i les joies de la carta que no podem deixar de banda. Pregunta: Podem dinar per menys de 20 euros un dia de cada dia a la Masia de Pedra, dins del Golf de Can Vinyers? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 239 – Raimat i els seus vins amb noms meteorològics
  Escolta àudio

  MeteoTaula 239 – Raimat i els seus vins amb noms meteorològics

  Els noms de fenòmens meteorològics arriba al món del vi. Raimat té dos vins ecològics amb uns noms que no passen desapercebuts per als amants del temps: Boira i Ventada. Xavi Nolla, sommelier de Raimat, ens defineix aquesta gamma de vins, les seves singularitats i el perquè d'aquests noms.

  Pregunta: Raimat, pels seus vins ecològics, ha triat nom de fenòmens meteorològics o astronòmics?
  Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 g de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els noms de fenòmens meteorològics arriba al món del vi. Raimat té dos vins ecològics amb uns noms que no passen desapercebuts per als amants del temps: Boira i Ventada. Xavi Nolla, sommelier de Raimat, ens defineix aquesta gamma de vins, les seves singularitats i el perquè d'aquests noms. Pregunta: Raimat, pels seus vins ecològics, ha triat nom de fenòmens meteorològics o astronòmics? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 g de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 238 - La Bauma de les Deveses de Sant Julià de Cerdanyola
  Escolta àudio

  MeteoTaula 238 - La Bauma de les Deveses de Sant Julià de Cerdanyola

  La Bauma de les Deveses és un projecte per produir vi d'alta qualitat preservant els valors ecològics, productius, històrics i culturals. Carles Flaquer, biòleg, i Joan Rubió, enòleg, ens expliquen aquesta experiència de conreu a alçada.

  Pregunta: Quin animal lliga una bauma, un biòleg i un enòleg en aquesta entrevista?
  Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Bauma de les Deveses és un projecte per produir vi d'alta qualitat preservant els valors ecològics, productius, històrics i culturals. Carles Flaquer, biòleg, i Joan Rubió, enòleg, ens expliquen aquesta experiència de conreu a alçada. Pregunta: Quin animal lliga una bauma, un biòleg i un enòleg en aquesta entrevista? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 237 – És temps de cireres: la cirera eco
  Escolta àudio

  MeteoTaula 237 – És temps de cireres: la cirera eco

  Estem en plena temporada de cireres. Una fruita depurativa, energètica, desinfectant, anticancerígena i regeneradora. Ramon Flotats, productor de cirera eco, mostra la diferència sobre les cireres convencionals i les virtuts de les ecològiques.

  Pregunta: La cirera eco procedeix de les Terres de l'Ebre o de Sant Climent de Llobregat?
  Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 grams, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Estem en plena temporada de cireres. Una fruita depurativa, energètica, desinfectant, anticancerígena i regeneradora. Ramon Flotats, productor de cirera eco, mostra la diferència sobre les cireres convencionals i les virtuts de les ecològiques. Pregunta: La cirera eco procedeix de les Terres de l'Ebre o de Sant Climent de Llobregat? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 grams, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 236 – Vi "Ratpenat", biologia i enologia en estat pur
  Escolta àudio

  MeteoTaula 236 – Vi "Ratpenat", biologia i enologia en estat pur

  Trobem un vi curiós en què un animal, el ratpenat, pren el protagonisme en tots els seus sentits. Ton Mata, propietari i enòleg del Celler Credo, i Carles Flaquer, biòleg del Museu de Ciències Naturals de Granollers, ens expliquen el paper fonamental que fan els ratpenats a les vinyes, fet que ha donat nom a peu al nom d'aquest vi.

  Pregunta: Són bons per la vinya els ratpenats?
  Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Trobem un vi curiós en què un animal, el ratpenat, pren el protagonisme en tots els seus sentits. Ton Mata, propietari i enòleg del Celler Credo, i Carles Flaquer, biòleg del Museu de Ciències Naturals de Granollers, ens expliquen el paper fonamental que fan els ratpenats a les vinyes, fet que ha donat nom a peu al nom d'aquest vi. Pregunta: Són bons per la vinya els ratpenats? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 235 – Un celler de cinc generacions, collites amb experiència
  Escolta àudio

  MeteoTaula 235 – Un celler de cinc generacions, collites amb experiència

  Descobrim el celler Miquel Pons. Una trajectòria de família de pagès que prové de la zona de Valls, concretament de Puigpelat, des d'on cinc generacions enrere es van instal·lar al Penedès, on han desenvolupat tota la tradició vitivinícola fins avui amb l'elaboració de vins i caves. Aquí tens les particularitats i les joies d'aquest celler en veu de Pere Pons, gerent i director de màrqueting.

  Pregunta: Els vins i caves de Pere Pons existeixen des de fa més de 50 o de 250 anys?
  Premi: 1 ampolla de vi 77 Veremes 2016 xarel·lo barrica i 1 ampolla de cava brut nature Montargull gran reserva, gentilesa del Celler Miquel Pons

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobrim el celler Miquel Pons. Una trajectòria de família de pagès que prové de la zona de Valls, concretament de Puigpelat, des d'on cinc generacions enrere es van instal·lar al Penedès, on han desenvolupat tota la tradició vitivinícola fins avui amb l'elaboració de vins i caves. Aquí tens les particularitats i les joies d'aquest celler en veu de Pere Pons, gerent i director de màrqueting. Pregunta: Els vins i caves de Pere Pons existeixen des de fa més de 50 o de 250 anys? Premi: 1 ampolla de vi 77 Veremes 2016 xarel·lo barrica i 1 ampolla de cava brut nature Montargull gran reserva, gentilesa del Celler Miquel Pons >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 234 – restaurant Bruixes de Burriac
  Escolta àudio

  MeteoTaula 234 – restaurant Bruixes de Burriac

  Altafulla compta amb un dels millors restaurants gastronòmics de l'entorn de Tarragona, basada en una cuina mediterrània i de mercat. Jaume Drudis, xef del restaurant, ens presentarà els plats imprescindibles i el que ens sorprendrà.

  Pregunta: Els menús del restaurant superaran els 100 euros?
  Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Altafulla compta amb un dels millors restaurants gastronòmics de l'entorn de Tarragona, basada en una cuina mediterrània i de mercat. Jaume Drudis, xef del restaurant, ens presentarà els plats imprescindibles i el que ens sorprendrà. Pregunta: Els menús del restaurant superaran els 100 euros? Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 233 – Un restaurant en un monestir benedictí
  Escolta àudio

  MeteoTaula 233 – Un restaurant en un monestir benedictí

  Ens entaulem en un indret ple d'història, el monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols, al restaurant El Ginjoler. Els propietaris, Carme Picas, cuinera, i Xavier Guabu, cambrer, ens descriuen quin tipus de cuina fan i els plats amb què ens delectaran.

  Pregunta: Quines són les dues premisses del Ginjoler?
  Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens entaulem en un indret ple d'història, el monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols, al restaurant El Ginjoler. Els propietaris, Carme Picas, cuinera, i Xavier Guabu, cambrer, ens descriuen quin tipus de cuina fan i els plats amb què ens delectaran. Pregunta: Quines són les dues premisses del Ginjoler? Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 232 – BOnum, un restaurant jove de Lleida amb caracter
  Escolta àudio

  MeteoTaula 232 – BOnum, un restaurant jove de Lleida amb caracter

  Us portem a un restaurant que no us deixarà indiferent. Ramon Tudela, un jove cuiner que ha treballat en els millors restaurant del país descarrega tota la seva experiència i caràcter per elaborar uns plats diferents i ben originals amb productes de proximitat. Descobrim què trobarem a la seva carta.

  Pregunta: Quin era l'ingredient secret en el concurs en què va participar Ramon Tudela?
  Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Us portem a un restaurant que no us deixarà indiferent. Ramon Tudela, un jove cuiner que ha treballat en els millors restaurant del país descarrega tota la seva experiència i caràcter per elaborar uns plats diferents i ben originals amb productes de proximitat. Descobrim què trobarem a la seva carta. Pregunta: Quin era l'ingredient secret en el concurs en què va participar Ramon Tudela? Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 231 – El vi Xic Vermell de les Caves Agustí Torelló Mata
  Escolta àudio

  MeteoTaula 231 – El vi Xic Vermell de les Caves Agustí Torelló Mata

  Un presentem la descoberta d'un vi d'una varietat oblidada, menyspreada, que feia nosa perquè no era blanca ni negra: la varietat xarel·lo vermell. Les caves Agustí Torelló i Mata, amb Àlex Torelló al capdavant, l'han treballat i aquest n'és el resultat. Descobreix-lo.

  Pregunta: El vi Xic Vermell surt d'una varietat nova al Penedès, o antiga?
  Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat de la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Un presentem la descoberta d'un vi d'una varietat oblidada, menyspreada, que feia nosa perquè no era blanca ni negra: la varietat xarel·lo vermell. Les caves Agustí Torelló i Mata, amb Àlex Torelló al capdavant, l'han treballat i aquest n'és el resultat. Descobreix-lo. Pregunta: El vi Xic Vermell surt d'una varietat nova al Penedès, o antiga? Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat de la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 230 – El vi criat en àmfores
  Escolta àudio

  MeteoTaula 230 – El vi criat en àmfores

  Descobrim un nou model d'elaborar el vi que ve de molt lluny. Durant els darrers anys s'estan recuperant algunes formes antigues de fer vi, com el vi criat en àmfores. Tenim dues persones que ens n'explicaran els matisos i el resultat. Són Eduard Pie, enòleg i viticultor del Celler Sicus, i Carles Llarch, ceramista.

  Pregunta: Quin és el nom de la gamma o col·lecció Sicus de vins criats en àmfores?
  Premi: Lot amb quatre pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i un pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Descobrim un nou model d'elaborar el vi que ve de molt lluny. Durant els darrers anys s'estan recuperant algunes formes antigues de fer vi, com el vi criat en àmfores. Tenim dues persones que ens n'explicaran els matisos i el resultat. Són Eduard Pie, enòleg i viticultor del Celler Sicus, i Carles Llarch, ceramista. Pregunta: Quin és el nom de la gamma o col·lecció Sicus de vins criats en àmfores? Premi: Lot amb quatre pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i un pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoTaula 229 – Dos nous xefs d'elit a l'Aradi
  Escolta àudio

  MeteoTaula 229 – Dos nous xefs d'elit a l'Aradi

  El grup Aromar Hotels i Restaurants ha fitxat dos grans xefs per al restaurant Aradi. Carme Hospital, presidenta del grup, i Kevin Meisse, un dels dos fitxatges de xef, ens expliquen les novetats de la carta i les raons per les quals no podem deixar de tastar els seus plats.

  Pregunta: Kevin Meisse i Jordi Roca, els dos xefs de l'Aradi, han treballat plegats en un restaurant amb una estrella Michelin. Quin?
  Premi: lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El grup Aromar Hotels i Restaurants ha fitxat dos grans xefs per al restaurant Aradi. Carme Hospital, presidenta del grup, i Kevin Meisse, un dels dos fitxatges de xef, ens expliquen les novetats de la carta i les raons per les quals no podem deixar de tastar els seus plats. Pregunta: Kevin Meisse i Jordi Roca, els dos xefs de l'Aradi, han treballat plegats en un restaurant amb una estrella Michelin. Quin? Premi: lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 228 – Un escumós català entre els millors del món
  Escolta àudio

  MeteoTaula 228 – Un escumós català entre els millors del món

  Entre els millors escumosos del món trobem els champagnes i un cava català, el cava Turó d'en Mota 2003 de Recadero. El seu director general, Toni Mata, ens explica com han aconseguit aquesta fita i la dificultat per assolir i posar el cava al nivell dels millors champagnes del món.

  Pregunta: Com es diu la revista que ha situat el cava Turó d'en Mota 2003 entre els 10 millors del món?
  Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Entre els millors escumosos del món trobem els champagnes i un cava català, el cava Turó d'en Mota 2003 de Recadero. El seu director general, Toni Mata, ens explica com han aconseguit aquesta fita i la dificultat per assolir i posar el cava al nivell dels millors champagnes del món. Pregunta: Com es diu la revista que ha situat el cava Turó d'en Mota 2003 entre els 10 millors del món? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 227 – 100 anys del Celler Masroig
  Escolta àudio

  MeteoTaula 227 – 100 anys del Celler Masroig

  Un celler del Priorat arriba als cent anys: el Celler Masroig. Una terra, un celler, un vi que ha evolucionat durant tot aquest temps, sobretot durant les darreres dècades. Repassem la seva història amb Eulàlia Roca, cap d'explotació, i Marta Anguera, cap de comunicació, que ens expliquen com han arribat a aquesta efemèride amb vinyes plantades per les generacions anteriors i quines són les joies del celler.

  Pregunta: Quants anys fa el Celler Masroig?
  Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Un celler del Priorat arriba als cent anys: el Celler Masroig. Una terra, un celler, un vi que ha evolucionat durant tot aquest temps, sobretot durant les darreres dècades. Repassem la seva història amb Eulàlia Roca, cap d'explotació, i Marta Anguera, cap de comunicació, que ens expliquen com han arribat a aquesta efemèride amb vinyes plantades per les generacions anteriors i quines són les joies del celler. Pregunta: Quants anys fa el Celler Masroig? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

Anar al contingut