MeteoNeu

 • MeteoNeu 280 – Ander Mirambell, pilot Skeleton
  Escolta àudio

  MeteoNeu 280 – Ander Mirambell, pilot Skeleton

  Comptem amb l'esportista català únic en el món de la velocitat en tobogan, Ander Mirambell, amb tres participacions en Jocs Olímpics. La influència del temps en la competició, les condicions extremes d'entrenament i els pròxims objectius d'aquest gran esportista en la modalitat skeleton.

  Pregunta: Quins són els darrers Jocs en què ha participat Ander Mirambell?
  Premi*: Una gorra de llana de ratlles, gentilesa d'Elan Esports.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Comptem amb l'esportista català únic en el món de la velocitat en tobogan, Ander Mirambell, amb tres participacions en Jocs Olímpics. La influència del temps en la competició, les condicions extremes d'entrenament i els pròxims objectius d'aquest gran esportista en la modalitat skeleton. Pregunta: Quins són els darrers Jocs en què ha participat Ander Mirambell? Premi*: Una gorra de llana de ratlles, gentilesa d'Elan Esports. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 278 – Allaus a Catalunya: exposició i prevenció
  Escolta àudio

  MeteoNeu 278 – Allaus a Catalunya: exposició i prevenció

  Avui, una allau ha atrapat tres persones a la vall de Conangles, dues de les quals han mort. Parlem amb Glòria Martí, geòloga especialista en allaus que treballa a la Unitat de Predicció d'Allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. També ens explicarà l'exposició "Les allaus al Pirineu de Catalunya, com prevenir-les", que acull Tremp fins al 29 de març.

  Pregunta: A quina localitat es fa l'exposició de les allaus?
  Premi: Una gorra de llana blanca, gentilesa d'Elan Esports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Avui, una allau ha atrapat tres persones a la vall de Conangles, dues de les quals han mort. Parlem amb Glòria Martí, geòloga especialista en allaus que treballa a la Unitat de Predicció d'Allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. També ens explicarà l'exposició "Les allaus al Pirineu de Catalunya, com prevenir-les", que acull Tremp fins al 29 de març. Pregunta: A quina localitat es fa l'exposició de les allaus? Premi: Una gorra de llana blanca, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 277 – Esquí de fons a Virós - Vallferrera
  Escolta àudio

  MeteoNeu 277 – Esquí de fons a Virós - Vallferrera

  Dins la vall de Vallferrera en el bosc de Virós trobem una estació per gaudir de la neu que us sorprendrà per les vistes i bellesa de l'indret, és l'Estació de Muntanya Virós – Vallferrera. Marc Segura, guarda del refugi del Gall Fer i gerent de l'estació d'esquí Virós-Vallferrera ens explica les meravelles d'aquest indret.

  Pregunta: Virós-Vallferrera té un refugi com a centre neuràlgic. Com se'n diu?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Dins la vall de Vallferrera en el bosc de Virós trobem una estació per gaudir de la neu que us sorprendrà per les vistes i bellesa de l'indret, és l'Estació de Muntanya Virós – Vallferrera. Marc Segura, guarda del refugi del Gall Fer i gerent de l'estació d'esquí Virós-Vallferrera ens explica les meravelles d'aquest indret. Pregunta: Virós-Vallferrera té un refugi com a centre neuràlgic. Com se'n diu? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 276 – Esquí amb Josep Tabernero
  Escolta àudio

  MeteoNeu 276 – Esquí amb Josep Tabernero

  Descobrim la cara menys coneguda de Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia de Vall d'Hebron, l'esquí. Una afició que ha heretat dels seus pares i que ha transmès als seus fills.

  Pregunta: On celebra i amb què el primer matí de l'any Josep Tabernero?
  Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a
  concretar amb la gent de l'estació d'esquí Nòrdic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobrim la cara menys coneguda de Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia de Vall d'Hebron, l'esquí. Una afició que ha heretat dels seus pares i que ha transmès als seus fills. Pregunta: On celebra i amb què el primer matí de l'any Josep Tabernero? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí Nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"
  Escolta àudio

  MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"

  La Molina fa 75 anys i un dels actes estrella d'aquest aniversari va ser la presentació del llibre "La Molina: 75 anys d'un somni", de l'historiador i autor Joan Carles Salmerón. Amb ell, amb Enric Ticó, president de FGC, i Toni Sanmartí, director de la Molina, parlem del llibre.

  Pregunta: Hi ha, com a mínim, una persona que va esquiar al primer remuntador de la Molina fa 75 anys i que és arquitecte d'un monument conegut. Quin?
  Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol.len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Molina fa 75 anys i un dels actes estrella d'aquest aniversari va ser la presentació del llibre "La Molina: 75 anys d'un somni", de l'historiador i autor Joan Carles Salmerón. Amb ell, amb Enric Ticó, president de FGC, i Toni Sanmartí, director de la Molina, parlem del llibre. Pregunta: Hi ha, com a mínim, una persona que va esquiar al primer remuntador de la Molina fa 75 anys i que és arquitecte d'un monument conegut. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol.len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 274 - Nou sistema de seguretat infantil als remuntadors a les estacions del Grup FGC
  Escolta àudio

  MeteoNeu 274 - Nou sistema de seguretat infantil als remuntadors a les estacions del Grup FGC

  La seguretat és la màxima de les estacions d'esquí a tots els nivells. El Grup FGC ha aplicat un nou sistema de seguretat en els remuntadors per als nens a les estacions de la Molina, Vallter, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. Toni Sanmartí, director de la Molina, ens explica aquest nou sistema de seguretat.

  Pregunta: Trobarem el nou sistema de seguretat infantil als remuntadors de la Molina o també a la resta d'estacions de FGC?
  Premi: Un tubular per al coll, amb forro polar per a temperatures baixes, gentilesa d'Elan Esports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La seguretat és la màxima de les estacions d'esquí a tots els nivells. El Grup FGC ha aplicat un nou sistema de seguretat en els remuntadors per als nens a les estacions de la Molina, Vallter, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. Toni Sanmartí, director de la Molina, ens explica aquest nou sistema de seguretat. Pregunta: Trobarem el nou sistema de seguretat infantil als remuntadors de la Molina o també a la resta d'estacions de FGC? Premi: Un tubular per al coll, amb forro polar per a temperatures baixes, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 273 - 25 anys de Guils Fontanera
  Escolta àudio

  MeteoNeu 273 - 25 anys de Guils Fontanera

  Aquest any, l'estació d'esquí de fons de Guils Fontanera celebra 25 anys. Josep Martínez, director de l'estació, ens explica els grans esdeveniments que hi haurà aquesta temporada i les novetats que ens ofereix l'estació.

  Pregunta: Quin serà el joc principal de celebració dels 25 anys de Guils Fontanera?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o esquí de Fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquest any, l'estació d'esquí de fons de Guils Fontanera celebra 25 anys. Josep Martínez, director de l'estació, ens explica els grans esdeveniments que hi haurà aquesta temporada i les novetats que ens ofereix l'estació. Pregunta: Quin serà el joc principal de celebració dels 25 anys de Guils Fontanera? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o esquí de Fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 272 - Baixada de torxes en els 50 anys de Masella
  Escolta àudio

  MeteoNeu 272 - Baixada de torxes en els 50 anys de Masella

  El cap de setmana passat, Masella va fer la baixada de torxes per commemorar els 50 anys de l'estació. Ramon Boter, portaveu de Masella, ens explica aquesta celebració i el balanç d'aquesta darrera gran nevada.

  Pregunta: Quantes persones van baixar amb les torxes?
  Premi: Unes ulleres de màscara amb vidre fotocromàtic per a tot tipus de condicions a la neu de color verd, gentilesa d'Elan Sports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El cap de setmana passat, Masella va fer la baixada de torxes per commemorar els 50 anys de l'estació. Ramon Boter, portaveu de Masella, ens explica aquesta celebració i el balanç d'aquesta darrera gran nevada. Pregunta: Quantes persones van baixar amb les torxes? Premi: Unes ulleres de màscara amb vidre fotocromàtic per a tot tipus de condicions a la neu de color verd, gentilesa d'Elan Sports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 271 - La Marxa Beret, una prova clàssica
  Escolta àudio

  MeteoNeu 271 - La Marxa Beret, una prova clàssica

  Aquest cap de setmana es disputa una de les proves clàssiques del calendari de neu del Pirineu, la Marxa Beret. Una prova que ja arriba a la 39a edició. Luis Carlos Medina, president de la Marxa Beret i Marc Puig responsable de la Marxa, ens expliquen l'èxit i novetats de la marxa.

  Pregunta: A la marxa Beret, a banda d'esquí nòrdic, hi trobarem també alguna competició d'esquí alpí?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquest cap de setmana es disputa una de les proves clàssiques del calendari de neu del Pirineu, la Marxa Beret. Una prova que ja arriba a la 39a edició. Luis Carlos Medina, president de la Marxa Beret i Marc Puig responsable de la Marxa, ens expliquen l'èxit i novetats de la marxa. Pregunta: A la marxa Beret, a banda d'esquí nòrdic, hi trobarem també alguna competició d'esquí alpí? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 270 - Tuixent - La Vansa, un esquí proper
  Escolta àudio

  MeteoNeu 270 - Tuixent - La Vansa, un esquí proper

  Anem a la neu, anem a Tuixent - la Vansa. Encarada al nord amb magnífiques vistes cap al Cadí, Andorra i el Pallars, és una estació oberta a les nevades atlàntiques. Albert Nadal, nou director de l'estació, ens descriu l'estació i ens mostra les possibilitats a l'abast de tothom.

  Pregunta: Tuixent ha anat perdent gruix de neu des de les primeres nevades, o aquest gener és quan en té més?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem a la neu, anem a Tuixent - la Vansa. Encarada al nord amb magnífiques vistes cap al Cadí, Andorra i el Pallars, és una estació oberta a les nevades atlàntiques. Albert Nadal, nou director de l'estació, ens descriu l'estació i ens mostra les possibilitats a l'abast de tothom. Pregunta: Tuixent ha anat perdent gruix de neu des de les primeres nevades, o aquest gener és quan en té més? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 269 - Tavascan, dos en u: alpí i nòrdic
  Escolta àudio

  MeteoNeu 269 - Tavascan, dos en u: alpí i nòrdic

  En un petit racó del Pallars, fora dels eixos principals troben l'estació d'esquí de Tavascan. Un indret màgic on es respirar tranquil·litat. Carles Gómez, cap de comunicació de l'estació, ens presenta els punts forts de Tavascan i el que descobrirem aquesta temporada.

  Pregunta: Tavascan va ser de les primeres estacions en obrir?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esqui de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  En un petit racó del Pallars, fora dels eixos principals troben l'estació d'esquí de Tavascan. Un indret màgic on es respirar tranquil·litat. Carles Gómez, cap de comunicació de l'estació, ens presenta els punts forts de Tavascan i el que descobrirem aquesta temporada. Pregunta: Tavascan va ser de les primeres estacions en obrir? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esqui de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 268 - Boi-Taüll, una immensa experiència blanca
  Escolta àudio

  MeteoNeu 268 - Boi-Taüll, una immensa experiència blanca

  Anem més amunt del romànic, cap a l'estació d'esquí de Boí-Taüll. Unes pistes per gaudir d'un gran domini esquiable, d'un entorn magnífic i, a més, d'activitats per a tota la família, tant si voleu esquiar com si no. Martí Rafel, director general de Nozar Hotels & Resorts, ens comenta les novetats de la temporada.

  Pregunta: Boí-Taüll té la cota mínima per sobre o per sota dels 2.000 metres?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem més amunt del romànic, cap a l'estació d'esquí de Boí-Taüll. Unes pistes per gaudir d'un gran domini esquiable, d'un entorn magnífic i, a més, d'activitats per a tota la família, tant si voleu esquiar com si no. Martí Rafel, director general de Nozar Hotels & Resorts, ens comenta les novetats de la temporada. Pregunta: Boí-Taüll té la cota mínima per sobre o per sota dels 2.000 metres? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 267 - Ceres ecològiques per als esquís
  Escolta àudio

  MeteoNeu 267 - Ceres ecològiques per als esquís

  Les ceres dels esquís són fonamentals per poder lliscar sobre la neu. És vital per a les competicions, però també per gaudir de la neu. Guillem Capelladedes, responsable de NZero, marca de ceres ecològiques per a esports d'hivern, ens explica la importància de les ceres i els diferents tipus que se'n fabriquen.

  Pregunta: La cera Nzero té origen en el petroli?
  Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les ceres dels esquís són fonamentals per poder lliscar sobre la neu. És vital per a les competicions, però també per gaudir de la neu. Guillem Capelladedes, responsable de NZero, marca de ceres ecològiques per a esports d'hivern, ens explica la importància de les ceres i els diferents tipus que se'n fabriquen. Pregunta: La cera Nzero té origen en el petroli? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 266 - Esquiem al Port del Comte
  Escolta àudio

  MeteoNeu 266 - Esquiem al Port del Comte

  Ens acostem a l'estació d'esquí alpí del Solsonès, al Port del Comte. El seu director, Albert Estella, ens mostra el salt de qualitat d'aquesta estació i com notarem aquestes novetats.

  Pregunta: El Port del Comte és una estació amb més o menys de 25 anys d'història?
  Premi: Anorac d'esquí per a noia talla 38, resistent a d'aigua, gentilesa de Gregal Sports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens acostem a l'estació d'esquí alpí del Solsonès, al Port del Comte. El seu director, Albert Estella, ens mostra el salt de qualitat d'aquesta estació i com notarem aquestes novetats. Pregunta: El Port del Comte és una estació amb més o menys de 25 anys d'història? Premi: Anorac d'esquí per a noia talla 38, resistent a d'aigua, gentilesa de Gregal Sports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 265 - Aprenen a esquiar: consells i recomanacions
  Escolta àudio

  MeteoNeu 265 - Aprenen a esquiar: consells i recomanacions

  Ara que arriben les vacances de Nadal i que potser aprofiteu per passar uns dies a la neu, aquí teniu uns quants consells. Pablo Fontseré, director de l'Escola Catalana d'Esquí de la Molina, les coses que hem de tenir en compte tant si som debutants com a experts.

  Pregunta: Convé començar a aprendre a esquiar amb pals o sense?
  Premi: Funda amb logo Elan Vintage 70 anys per I-Pad Mini o per agenda, gentilesa de Gregal Sports

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ara que arriben les vacances de Nadal i que potser aprofiteu per passar uns dies a la neu, aquí teniu uns quants consells. Pablo Fontseré, director de l'Escola Catalana d'Esquí de la Molina, les coses que hem de tenir en compte tant si som debutants com a experts. Pregunta: Convé començar a aprendre a esquiar amb pals o sense? Premi: Funda amb logo Elan Vintage 70 anys per I-Pad Mini o per agenda, gentilesa de Gregal Sports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut