MeteoNeu

 • Prohibides les ceres tòxiques a partir del 2020-21 per la FIS
  Escolta àudio

  Prohibides les ceres tòxiques a partir del 2020-21 per la FIS

  Ja que esquiem, ho fem amb ceres que respecten el medi ambient, sense deixar cap rastre de productes químics. Una nova normativa de la Federació Internacional d'Esquí prohibirà l'ús de ceres tòxiques en les competicions de cara a la temporada 2020-21. Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World, ens descriu la composició de les ceres i la diferència amb les convencionals.

  · Pregunta: La cera NZero porta, entre altres components, blat de moro o alfàbrega?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura)
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ja que esquiem, ho fem amb ceres que respecten el medi ambient, sense deixar cap rastre de productes químics. Una nova normativa de la Federació Internacional d'Esquí prohibirà l'ús de ceres tòxiques en les competicions de cara a la temporada 2020-21. Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World, ens descriu la composició de les ceres i la diferència amb les convencionals. · Pregunta: La cera NZero porta, entre altres components, blat de moro o alfàbrega? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aprendre a esquiar amb monitor en una escola és vital: consells i avantatges
  Escolta àudio

  Aprendre a esquiar amb monitor en una escola és vital: consells i avantatges

  Fem els primers passos en el món de l'esquí sota la batuta d'un monitor d'escola. La manera d'aprendre bé des del primer moment és seguretat, evitar que ens cansem tant, evitar futures lesions i, sobretot, permet que ens ho passem bé des del primer moment. Pablo Fontseré, director de l'Escola Catalana d'Esquí de la Molina, ens dona uns quants consells.

  · Pregunta: A quina estació va començar a esquiar Pablo Fontseré, avui ja tancada, a la Tuca o a Llessui?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO per triar entre alpí, per esquí de fons o per snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura)
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Fem els primers passos en el món de l'esquí sota la batuta d'un monitor d'escola. La manera d'aprendre bé des del primer moment és seguretat, evitar que ens cansem tant, evitar futures lesions i, sobretot, permet que ens ho passem bé des del primer moment. Pablo Fontseré, director de l'Escola Catalana d'Esquí de la Molina, ens dona uns quants consells. · Pregunta: A quina estació va començar a esquiar Pablo Fontseré, avui ja tancada, a la Tuca o a Llessui? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO per triar entre alpí, per esquí de fons o per snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars
  Escolta àudio

  Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars

  Anem a les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot. Dues estacions que s'han posat al dia aquesta temporada amb la incorporació, en el cas d'Espot d'una instal·lació que permetrà una capacitat més gran i més rapidesa per desplaçar els esquiadors de la cota més baixa a la base de l'estació. D'aquesta novetat i d'altres, ens en dona més detalls Xavier Bigordà, director de les dues estacions.

  · Pregunta: Quina és l'obra d'Espot més important d'aquesta temporada?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura).
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Anem a les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot. Dues estacions que s'han posat al dia aquesta temporada amb la incorporació, en el cas d'Espot d'una instal·lació que permetrà una capacitat més gran i més rapidesa per desplaçar els esquiadors de la cota més baixa a la base de l'estació. D'aquesta novetat i d'altres, ens en dona més detalls Xavier Bigordà, director de les dues estacions. · Pregunta: Quina és l'obra d'Espot més important d'aquesta temporada? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tuixent – la Vansa, la Lapònia de l'esquí nòrdic i de les raquetes de neu
  Escolta àudio

  Tuixent – la Vansa, la Lapònia de l'esquí nòrdic i de les raquetes de neu

  Les nevades de mitjans de novembre i les baixes temperatures han fet que les estacions d'esquí de fons obrin les seves portes al públic. Tuixent – la Vansa té marcats 15km i obert el circuit de raquetes. Albert Nadal, director de l'estació, ens presenta les novetats de la temporada i com ha estat l'arrencada de la temporada.

  · Pregunta: L'observatori situat al cim del Port del Comte i proper a l'estació de Tuixent, va superar els 40 o els 70 l/m2 en forma de neu el divendres 22?
  · Premi: Dos forfets per esquiar a Tuixent – la Vansa, un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí Nòrdic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les nevades de mitjans de novembre i les baixes temperatures han fet que les estacions d'esquí de fons obrin les seves portes al públic. Tuixent – la Vansa té marcats 15km i obert el circuit de raquetes. Albert Nadal, director de l'estació, ens presenta les novetats de la temporada i com ha estat l'arrencada de la temporada. · Pregunta: L'observatori situat al cim del Port del Comte i proper a l'estació de Tuixent, va superar els 40 o els 70 l/m2 en forma de neu el divendres 22? · Premi: Dos forfets per esquiar a Tuixent – la Vansa, un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí Nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Arranquem amb l'estació que ha inaugurat la temporada de neu, Masella
  Escolta àudio

  Arranquem amb l'estació que ha inaugurat la temporada de neu, Masella

  Les estacions d'esquí ja han obert les portes. Les nevades de la setmana passada i, sobretot, l'intens fred que es manté a muntanya han permès als canons de neu treballar a màxim rendiment. L'estació de Masella va ser la primera a obrir les portes, parlem amb el seu director, Xavier Nolla.

  · Pregunta: Finalment, va ser Panticosa o Masella la primera a obrir als Pirineus?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura).

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les estacions d'esquí ja han obert les portes. Les nevades de la setmana passada i, sobretot, l'intens fred que es manté a muntanya han permès als canons de neu treballar a màxim rendiment. L'estació de Masella va ser la primera a obrir les portes, parlem amb el seu director, Xavier Nolla. · Pregunta: Finalment, va ser Panticosa o Masella la primera a obrir als Pirineus? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Masella, l'única estació d'esquí oberta
  Escolta àudio

  Masella, l'única estació d'esquí oberta

  Tanquem la temporada de neu fent les últimes baixades en l'única estació d'esquí catalana que està oberta. Ramon Boter, responsable de comunicació a l'estació d'esquí de Masella, ens fa un resum de la temporada i de l'estat de l'estació pocs dies abans d'abaixar la persiana.

  Pregunta: Quin dia tanca Masella?
  Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé, triar un "pack" de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Tanquem la temporada de neu fent les últimes baixades en l'única estació d'esquí catalana que està oberta. Ramon Boter, responsable de comunicació a l'estació d'esquí de Masella, ens fa un resum de la temporada i de l'estat de l'estació pocs dies abans d'abaixar la persiana. Pregunta: Quin dia tanca Masella? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé, triar un "pack" de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Recta final de la temporada d'esquí
  Escolta àudio

  Recta final de la temporada d'esquí

  Una Setmana Santa tardana per esquiar. Et donem consells per tenir la millor informació de les estacions, les millors hores per esquiar i a quines orientacions i cotes.

  Pregunta: Quina estació d'esquí nòrdic que ja havia tancat va tornar a obrir la setmana del 8?
  Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Una Setmana Santa tardana per esquiar. Et donem consells per tenir la millor informació de les estacions, les millors hores per esquiar i a quines orientacions i cotes. Pregunta: Quina estació d'esquí nòrdic que ja havia tancat va tornar a obrir la setmana del 8? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Estacions d'esquí obertes per Setmana Santa, un repàs i estat actual
  Escolta àudio

  Estacions d'esquí obertes per Setmana Santa, un repàs i estat actual

  Les nevades dels darrers dies ha canviat la fisonomia del paisatge del Pirineu, torna a ser blanc. Unes molt bones nevades i un temps sense calorades que permet ser optimista per esquiar aquest cap de setmana. Repassem totes les estacions que estan obertes amb els seus responsables.

  Pregunta: Les estacions catalanes, guanyen neu a dia d'avui o en perden?
  Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les nevades dels darrers dies ha canviat la fisonomia del paisatge del Pirineu, torna a ser blanc. Unes molt bones nevades i un temps sense calorades que permet ser optimista per esquiar aquest cap de setmana. Repassem totes les estacions que estan obertes amb els seus responsables. Pregunta: Les estacions catalanes, guanyen neu a dia d'avui o en perden? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El pes de FGC en el turisme de muntanya
  Escolta àudio

  El pes de FGC en el turisme de muntanya

  El Grup de Ferrocarrils de la Generalitat gestiona un bon grapat d'estacions d'esquí del Pirineu amb uns objectius ben clars. Albert Solà, exdirector de FGC Turisme i Muntanya, ens detalla la finalitat i l'objectiu de FGC en el Pirineu.

  Pregunta: A quina estació de muntanya va estar vinculat més anys l'Albert Solà?
  Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Grup de Ferrocarrils de la Generalitat gestiona un bon grapat d'estacions d'esquí del Pirineu amb uns objectius ben clars. Albert Solà, exdirector de FGC Turisme i Muntanya, ens detalla la finalitat i l'objectiu de FGC en el Pirineu. Pregunta: A quina estació de muntanya va estar vinculat més anys l'Albert Solà? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "Solonieve", un revista de referència
  Escolta àudio

  "Solonieve", un revista de referència

  Tota l'actualitat del món de la neu, de les estacions d'esquí, dels materials i de tota la seva evolució la trobareu en aquesta revista de referència. També hi trobareu consells ben útils. Curro Bultó, director de la revista, ens dona les claus de l'èxit i la presència en el món digital.

  Pregunta: A "Solonieve", quan s'acabi d'aquí poc la temporada d'esquí, hi trobarem informació d'estacions dels Alps o la revista tanca?
  Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé és pot triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Tota l'actualitat del món de la neu, de les estacions d'esquí, dels materials i de tota la seva evolució la trobareu en aquesta revista de referència. També hi trobareu consells ben útils. Curro Bultó, director de la revista, ens dona les claus de l'èxit i la presència en el món digital. Pregunta: A "Solonieve", quan s'acabi d'aquí poc la temporada d'esquí, hi trobarem informació d'estacions dels Alps o la revista tanca? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé és pot triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aransa, l'esquí nòrdic tanca i fem balanç
  Escolta àudio

  Aransa, l'esquí nòrdic tanca i fem balanç

  Si bé la temporada de neu va començar molt d'hora al Pirineu, cap a finals d'octubre, cosa ben estranya, les estacions d'esquí de fons van haver d'esperar una mica més. Fem un balanç de la temporada amb Eva Campi, gerent de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa, en un hivern molt irregular i de poques grans nevades.

  Pregunta: Aransa és una estació situada a la Cerdanya. Amb quina zona fa frontera, l'Alta Ribagorça o l'Alt Urgell?
  Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si bé la temporada de neu va començar molt d'hora al Pirineu, cap a finals d'octubre, cosa ben estranya, les estacions d'esquí de fons van haver d'esperar una mica més. Fem un balanç de la temporada amb Eva Campi, gerent de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa, en un hivern molt irregular i de poques grans nevades. Pregunta: Aransa és una estació situada a la Cerdanya. Amb quina zona fa frontera, l'Alta Ribagorça o l'Alt Urgell? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "Caçant la nevada", jornada divulgativa de muntanya i neu
  Escolta àudio

  "Caçant la nevada", jornada divulgativa de muntanya i neu

  Descobreix els secrets més desconeguts sobre la neu, les allaus i la meteorologia de muntanya hivernal dins la jornada "Caçant la nevada" a la Vall de Núria. Entrevistem Albert de Gràcia, fundador de MeteoPirineus Catalans i organitzador, que ens ho explicarà tot sobre la jornada.

  Pregunta: Com podrem arribar a caçar la nevada al Santuari de Núria a banda de caminant?
  Premi: Dues entrades per a la trobada de meteo i muntanya de "Caçant la nevada" que es farà el 23 de març a la Vall de Núria, gentilesa de FGC.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobreix els secrets més desconeguts sobre la neu, les allaus i la meteorologia de muntanya hivernal dins la jornada "Caçant la nevada" a la Vall de Núria. Entrevistem Albert de Gràcia, fundador de MeteoPirineus Catalans i organitzador, que ens ho explicarà tot sobre la jornada. Pregunta: Com podrem arribar a caçar la nevada al Santuari de Núria a banda de caminant? Premi: Dues entrades per a la trobada de meteo i muntanya de "Caçant la nevada" que es farà el 23 de març a la Vall de Núria, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Federació Catalana d'esports d'hivern: projecte i futur
  Escolta àudio

  Federació Catalana d'esports d'hivern: projecte i futur

  Obrim les portes de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern de la mà d'Òscar Cruz, president. Amb ell veurem la temporalitat, les funcions i el projectes que duen a terme per promocionar l'esport d'hivern a títol competitiu. Bernat Baylina ens porta l'actualitat de les pistes del Pallars.

  Pregunta: La FCEH també engloba l'hoquei sobre gel?
  Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Obrim les portes de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern de la mà d'Òscar Cruz, president. Amb ell veurem la temporalitat, les funcions i el projectes que duen a terme per promocionar l'esport d'hivern a títol competitiu. Bernat Baylina ens porta l'actualitat de les pistes del Pallars. Pregunta: La FCEH també engloba l'hoquei sobre gel? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Guils Fontanera, el balcó de la Cerdanya
  Escolta àudio

  Guils Fontanera, el balcó de la Cerdanya

  A pocs quilòmetres de Puigcerdà, a cotes entre 1.900 i 2.100 metres, trobem una pista d'esquí integrada amb la natura, Guils Fontanera. Una estació que ha diversificat el seu producte amb un ampli circuit per a raquetes de neu. Josep Martínez, director de l'estació, ens guia per l'estació.

  Pregunta: A mitjans de febrer es va celebrar una tradicional prova a l'estació de Guils. Quina?
  Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  A pocs quilòmetres de Puigcerdà, a cotes entre 1.900 i 2.100 metres, trobem una pista d'esquí integrada amb la natura, Guils Fontanera. Una estació que ha diversificat el seu producte amb un ampli circuit per a raquetes de neu. Josep Martínez, director de l'estació, ens guia per l'estació. Pregunta: A mitjans de febrer es va celebrar una tradicional prova a l'estació de Guils. Quina? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Remuntadors i telefèrics, un transport segur
  Escolta àudio

  Remuntadors i telefèrics, un transport segur

  Quan anem a pistes utilitzem els telecadires, els remuntadors d'arrossegament i els telecabines, però que hi ha darrere d'aquestes instal·lacions? Parlem amb Eduard Bretcha, director tècnic de Telefericos y Nieve, que ens fa una radiografia d'aquests elements bàsics per a les estacions d'esquí.

  Pregunta: Per provar una telecadira hi posem "dummies" o sacs?
  Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí –per hidratar les pells de foca–, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Quan anem a pistes utilitzem els telecadires, els remuntadors d'arrossegament i els telecabines, però que hi ha darrere d'aquestes instal·lacions? Parlem amb Eduard Bretcha, director tècnic de Telefericos y Nieve, que ens fa una radiografia d'aquests elements bàsics per a les estacions d'esquí. Pregunta: Per provar una telecadira hi posem "dummies" o sacs? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí –per hidratar les pells de foca–, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut